Top Message

www.oblik.fi

MATTOVINKKI LASITTAMATTOMALLE PARVEKKEELLE

Mikä ihana kesä, mikä ihana HELLE meitä onkaan hemmotellut viimeiset päivät ja viikon. Kerrostalokodin parvekkeen käyttöaste on noussut yhtä reippaasti kuin asteet lämpömittarissa. Vaikka tänne muutettaessa ajattelin, ettei parvekkeelle välttämättä tule niin käyttöä, niin voi pojat - taisin olla niin väärässä! Tällä viikolla olen tehnyt parvekkeella töitä, ottanut aurinkoa, juonut kahvia ja ihan vain kuunnellut linnunlaulua. Ei ne niin pitkiä vapaita hetkiä ole, mutta silti todella merkityksellisiä pieniä hengähdytaukoja arjen keskelle. 

Poistimme parvekkeelta huhtikuussa jo lähes lahot puuritilät ja alta paljastui superkaunis vanha tiilenvärinen laattalattia. Käytännöllisyyssyistä tämän päälle oli kuitenkin tarve hankkia jokin matto, jonka päällä varpaat ei palele (se laatta on muuten tosi kylmä myös lämpimillä keleillä paljaiden varpaiden alla). En kuitenkaan halunnut sellaista ratkaisua, joka on "kiinteä" vaan päädyin etsinnöissäni mattoon. Maton voi sitten aina välillä ottaa pois kokonaan jos siltä tuntuu. 


Parvekkeemme näkymät ovat takapihan metsään ja vieressä on paljon havu- ja lehtipuita. Lasittamaton parveke on otollinen sille, että siihen lentää puista jatkuvasti roskaa ja pölyä, jotka olikin mukavasti alkanut jo kertymään mullaksi puuritilöiden väliin. Maton ehdoton plussa on siis myös helpompi puhdistaminen, mutta myös tuntu jalan alla. Bonuksena matto luo parvekkeelle lisää huonemaista tunnelmaa. 

Bongasin @hurmaavaharmaa instatilin tarinoista tämän maton ja heti laitoinkin pari lisäkysymystä menemään. Beige keinonurmimatto lähti samantien tilaukseen, sillä se täytti kaikki kriteerit, jota siltä halusin. Maton pitäisi kestää tuulta, vettä, tuisketta ja myös pakkasta. Periaatteessa sen voisi siis jättää myös talveksi ulos. Yksi lukija jo laittoikin instassa viestiä, että heillä nämä samaiset ovat olleet tosiaan talvenkin yli ulkona taivasalla ja eivät menneet miksikään! Jes! 


Muovinen tekonurmimatto on myös sen verran jämäkkä, ettei lähde rullautumaan tuulen mukana. Se oli myös tärkeä seikka valinnassa. Ohuet muovimatot kun varmasti liikkuisivat laattalattian päällä ja tuuli paiskoisi sitä pitkin seiniä helposti, koska suojaa tuulelle ei juuri ole. Parveke alkaa muutenkin olemaan jo tosi hyvällä mallilla. Vanhojen ritilöiden poisto, maton ja tuolin hankinta ja pienten parvekeruukkujen löytäminen on kaikki nyt valmiina. Enää puuttuu sopiva pöytä/penkkiratkaisu, mutta siihen saakka kannan läppärin tai kahvikupin alle jonkun sisäjakkaran aina tarvittaessa. 

Nyt vain sormet ristiin, että saisimme nauttia tällaisista ilmoista myös kesä-elokuussa. Se olisi jo ihan täydellistä <3

Tuoli: Hay Palissade käsinojallinen tuoli, kermanvalkoinen (istuinpehmuste oliivinvihreä)
Matto: Saltex tekonurmi 20mm, beige
Parvekeruukut: Jysk, Geirfugl, musta

Jutta

ps. Parveke on myös molempien koirien ehdoton suosikkipaikka erityisesti maton jälkeen! 
Heitä ei saisi sieltä pois millään :D 

 1. Ihan nappivalinta tuollainen matto! Hyvältä näyttää parveke ja maisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä tosi positiivisesti yllättynyt kun avasin paketin, vaikka kuvat olin nähnyt. Tosi mukava jalan alla ja sopivan jämäkkä :)

   Poista
 2. Niiiin ihanat nuo teidän parvekkeen kaiteet <3 Kyllä kelpaa!
  Mattovinkin laitan ehdottomasti korvan taakse - näyttää hyvältä tuollaisena beigenä :)
  Mukavia kahvittelu- ja työhetkiä partsilla toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kelpaa. Ja on ihanaa, että mökillä saa puuhata pihalla kun taas täällä kaupunkikodissa nautiskella ulko-ilmasta rentoutuen :) Ihanaa viikon alkua sinulle <3

   Poista
 3. Hei todella ihana matto! Meillä on samanmoinen parveke ja mattohankinta edessä, eikä perus rullaparvekematot miellytä.. Matto on selkeästi mukava jalan alla, mutta entä siinä istuessa? :D Meillä on pieni taapero, joka nauttii ulkoleikeistä hurjasti ja mietin, että onko matto liian ”karhea” shortsi-sääriä vasten? :)
  Terkuin toinen parvekenautiskelija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli kyllä huippu! Jalan alla tosiaan erittäin mukava. Voi olla, että kuitenkin pienille paljaille reisille ja säärille saattaa olla karhea. Tosin huomaan, että nyt muutaman viikon jälkeen on suurin karheus pehmentynyt, mutta sileää ja pehmeää ei tuosta kyllä ehkäpä saa. Kyllä siinä on tosin itsekin tullut istuttua sellaisenaan, mutta uskoisin ettei ihan pienille lapsille ole pitkän aikaa istuessa ja touhutessa ehkä se paras...

   Poista

 

Newsletter

Widgets