Top Message

www.oblik.fi

MAKUUHUONEEN SÄILYTYSRATKAISUT OSA 1/2

Moikka! Tällä viikolla onnistuin kerrankin olemaan kotona valoisaan ja vieläpä aurinkoiseen aikaan. Hyödynsin tämän valoilmiön samantien ja kuvasin aiempaa laajempia kuvakulmia makuuhuoneestamme. Jos et aiemmin ole lukenut vielä makkarista juttuja, kannattaa aloittaa Makuuhuoneen muutos -postauksesta. Siellä vilahtaa myös ennen-jälkeen kuvapari tästä tilasta. 

Tämä on itseasiassa ainoa kolmesta makuuhuoneistamme, jossa ei ole kiinteitä säilytysratkaisuja/vaatekaappeja. Sellaiset löytyy sen sijaan eteisen lisäksi juniorin valtakunnasta ja työhuoneesta. Ajattelin jakaa postauksen kahteen osaan, sillä vaatteiden säilytysratkaisu vaatii minusta ihan oman juttunsa.


Meillä on mielestäni erittäin tilava makuuhuone, josta on myös käynti parvekkeelle. Tästä huolimatta itse hieman vierastan ajatusta, että makuuhuoneeseen lisättäisiin joitakin muita toimintoja, vaikka tila siihen antaisikin myöden. Makuuhuoneen tarkoitushan on rauhoittuminen, lepo ja rentoutuminen. Siksi suosittelen myös asiakkaille aina esimerkiksi työpisteen siirtämistä johonkin toiseen tilaan (jos se vain on neliöiden puitteissa mahdollista). Useissa suomalaisissa kodeissa makkarissa on myös televisio. Meilläkin on ollut joskus aikanaan, mutta nykyään ei. Olohuone on ihan vieressä ja siellä tulee iltaisin ruutua katsottua sen verran kuin on tarpeen. Toisinaan Pekka heittää ilmoille ajatuksen makkarin televisiosta, mutta toistaiseksi tuo asia ei ole edennyt. Itse en ole asiassa mitenkään ehdoton, mutta toisaalta en sitä ole huomannut kaipaavani.

Ehkä muistattekin, että edellisessä kodissa ratkaisin työhuoneen organisointi- ja säilytyspulmat neljällä Lundian Classic-hyllyillä. Ne sopivat kuin nakutettu silloin yläkerran aulatilaan ja toivat hurjasti lisää selkeyttä ja järjestystä. Tässä kodissa työhuoneessa on kiinteät kaapit, joten samaan tarkoitukseen nämä eivät olleet tarpeellisia. Koska kuitenkin esimerkiksi kylpyhuoneemme on maailman pienin, oli selvää, että mm. pyyhkeet ja liinavaatteet tarvitsivat tilaa jostakin muualta. 


Näppäränä naisena purin Classic-hyllyt osiin muuton ajaksi ja nyt olemme saaneet koottua ne takaisin kasaan! Kolme neljästä hyllystä soveltui makuuhuoneeseemme t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-s-t-i! Kolme metriä pitkä taso on tarpeellinen esimerkiksi kun viikkaan vaatteita paikoilleen ja siihen saa nostettua myös esimerkiksi päiväpeiton ja pari koristetyynyä yön ajaksi. Laatikot + kaappiosat kätkevät sisäänsä pyyhkeiden ja liinavaatteiden lisäksi esimerkiksi kirjoja ja valokuvia. Pidän siitä, että makuuhuoneessa ei juuri ole avonaista säilytystilaa/avohyllyjä tavaroille. Näin tekstiilit eivät pääse pölyttymään ja toisaalta koko huoneen tunnelma pysyy rauhallisempana. Pieniä asetelmia on kuitenkin mukava rakentaa ikkunalaudalle ja sängyn taustaseinälle, vaikka tällä toisella seinustalla haluankin ilmeen pysyvän autenttisempana. Vaikka nuo ovatkin varsinaisesti "hyllyt" niin aikanaan valitsin niihin tosiaan laatikoita ja ovia, jolloin ne näyttävät enemmänkin lipastoilta. Lipastot, laatikostot ja senkit ovatkin muuten mitä mainioimpia kalusteita juuri makuuhuoneisiin. Sävynä ovissa on G467 Herkkusieni, joka sopii myös tähän kotiin mukavasti. Itseasiassa ne näyttävät täällä ihan siltä, kuin olisi juuri tuohon alunperin suunniteltukin. Vaikka alunperin ne mitoitettiin ja suunniteltiin täysin toiseen kotiin ja tarkoitukseen. 

Ja huomaatte muuten varmaan, että toden totta - meillä on vuosien jälkeen pitkästä aikaa käytössä päiväpeitto! Sopiva puuvillainen tikattu kitin sävyinen peite löytyi sattumalta kangasostoksilla Eurokankaasta. Olen etsinyt pitkään sellaista sopivan neutraalia ja kevyttä peitettä, joka mahtuu hyvin myös pesukoneeseen. Monet paksut tikatut peitteet kun ovat niin suuria/raskaita/paksuja, että vaativat pesulakeikan likaantuessaan. Vitivalkoista en myöskään halunnut, sillä se olisi ollut hieman liian raju kontrasti vihreää seinää vasten. Tämä oli juuri toiveideni kaltainen ja onnistuinkin nappaamaan viimeisen tämän värisen itselleni juuri ennen kuin menin kassalle. Näissä kuvissa sänky on muuten pedattu "puoliksi", joka tekee petauksesta mukavan rennon. Onpas kyllä mukavaa pitkästä aikaa leikitellä petauksilla!

Mietittekö mitä tapahtui sille yhdelle osalle, joka ei tähän mahtunut? 
Siitä ajattelin kertoa viikonloppuna lisää!

Jutta


 1. Kaunis kuin karamelli! - Vilja

  VastaaPoista
 2. Edellisessä kodissa teillä oli tosi kaunis tapetti makkarissa. Toisaalta myös aika rohkea/voimakas. Ehditkö kyllästyä siihen, kun nyt olet valinnut niin hillityn hallittua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se oli minustakin todella kaunis. En kyllä ehtinyt lainkaan siihen kyllästyä, päinvastoin sitä on jopa hiukan ikävä. Tähän tilaan tummanvihreän seinän pariksi taas se ei olisi ollut sopiva - tai sen kaltainen voimakaskuvioinen ratkaisu. Päätyseinää kun en tason vuoksi voinut edes ajatella tapetoivani. Keittiön ja olohuoneen osalta taas meillä on aitoa tiiliseinää, joka tottakai vaikuttaa niissä käytettyihin sävyihin ja kuoseihin. :)

   Poista
 3. Päätyseinän tason päällä kauniin sävyinen pyöreä taulu, mahtaako mikä olla alkuperä? Harmoninen mutta samalla ihanan sävykäs makkari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis. Ostin sen suomalaiselta taiteilijalta nimeltään Leena Nousiainen. Törmäsin hänen töihinsä instagramissa ja häneltä löytyi verkkosivuilta paljon erilaisia teoksia. Kirjoittelin lisää teoksesta täällä: http://www.oblik.fi/2018/01/taidetta-makuuhuoneeseen.html :)

   Poista
 4. Tuo sängynpäätyhylly on kyllä kerrassaan mainio. Ihastuin siihen jo, kun sen ensi kerran esittelit. Meidän piti maalata makuuhuonetta viikonloppuna, mutta oli pakko ottaa aikalisä, kun aloin miettiä voisiko meillekin tulla jokin vastaava ratkaisu. Minua kiinnostaisikin tuon hyllyn mittasuhteet: minkä korkuinen ja syvyinen se on? Entä minkä korkuinen teidän sänky on? Kiitos, jos ehdit vastata! :) -Anu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Tämä on ollut kyllä toimiva. Hyllyn korkeus on yhden cyproc-levyn leveyden verran (1200) ja syvyys n.20cm. Sänky meillä on aika korkea, noin 70cm. Tämä seikka tottakai vaikuttaa siihen, miten korkealle hylly kannattaa asettaa/rakentaa. Nyt sen päällä olevat esineet ja taulut ovat juuri katsekorkeudella. Se oli itselleni tärkeä juttu, ettei ole liian alhaalla tai vastaavasti pidä katsoa ylöspäin vaikkapa seinään nojaavaa taulua. :) Tulehan sitten kertomaan, mihin päädyitte tämän kanssa :) Tsemppiä maalauspuuhiin!

   Poista
 5. No nyt on meilläkin sängynpäätyhylly. Mies nikkaroi sen viime viikolla ja olen kyllä niin tyytyväinen. :) Päätimme myös, että nyt on oikea aika hankkia uusi sänky, kun olemme siitä varmasti yli vuoden puhuneet. Hyllystä tuli siis saman korkuinen kuin tuo teidän, mutta syvyydestä nipistimme muutaman sentin huoneen pienuuden vuoksi. Hylly ja seinän värin vaihtuminen valkoisesta murrettuun vihreään toivat kyllä niin paljon kodikkuutta makuuhuoneeseemme. Väriksi valikoitui jo yhdellä pienellä seinänpätkällä käyttämämme, mutta sittemmin lähes kokonaan uuden vaatekaapin taakse jäänyt sävy NCS S 3005-G20Y. :)

  Kiitos vielä laadukkaasta ja inspiroivasta blogista!

  -Anu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, ihana kuulla! Mahtavaa, jos pystyin toimimaan inspiraationa tässä :). Tämä oli todella kiva kommentti ja sai hyvälle tuulelle. Bloggaamisen parhaita puolia kun pystyy jakamaan ideoita muille. Kiitos!!! <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets