Top Message

www.oblik.fi

#JOULUKOULU | DIY ADVENTTIRUUKUT

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila
Ihanaa sunnuntaita! On JOULUKOULUN toisen idean aika <3. Tänä vuonna tuntuu vähän hassulta odottaa jo joulua, koska kelit ulkona ovat olleet pääasiassa sateiset ja nurmikkokin vielä hieman vihertää. Mutta uskottava se on - ensimmäiseen adventtiin on enää tasan kaksi viikkoa aikaa. Kuten DIY joulukalenteri, myös DIY adventtikyntteliköt ovat kuuluneet jokavuotisiin perinteisiin. On mukava tuunata ja toteuttaa erilaisia versioita aina kullekin vuodelle. Kolme vuotta sitten maalasin neljä lasipulloa ja taiteilin niihin kuumaliimalla numerot. Noita pulloja käytin muuten myös viime vuonna. Tallessa ne ovat yhä ja edelleen ja olen käyttänyt pulloja välillä sisustuksessa yksittäinkin jonkun kauniin oksan kanssa. 

Tänä vuonna päätin kruunukynttilöiden sijaan sytyttää adventtina pöytäkynttilät. Yhden jokaisena adventtisunnuntaina. Tällaisille ei vielä paikkaa ollut, joten lähdin ideoimaan pienistä saviruukuista sellaisia. Saviruukut ovat kauniita ihan sellaisenaankin, mutta toivoin niihin vähän hohdokkuutta ja viimeistellympää tunnelmaa (en kuitenkaan halunnut lähteä väriskaalassa kovin kauaksi alkuperäisestä ruukun väristä). Tästä syystä valitsin neljä erilaista punaisen/ruskean sävyä ruukkuja koristamaan. Inspiraatiota etsin Color Now 2018 värikokoelmasta ja päädyin ihastuttaviin sävyihin: S471 Etruski ja M476 Rooibos (joka muuten on yksi ehdottomasti kaunein näkemäni tumman ja syvän punaisen sävy!). Maalina käytin vesiohenteista Helmi-kalustemaalia, joka soveltuikin saviruukuille mainiosti. Näiden kaveriksi hain joulunajan hohdokasta tunnelmaa maalaamalla kaksi ruukuista helmiäismaaleilla, joiden sävyt ovat TAIKA Kupari ja TAIKA Umbriel. Hienostuneet helmiäismaalit toimivat muuten erittäin hyvin tummissa punaiseen taittavissa sävyissä, eivätkä ole yhtään liian ´bling bling´. 

Jotta pystyisin tarjoamaan joulunajan tunnelmaa teille entisestään, toteutimme myös tästä ideasta ohjevideon, jonka löydät alta. Tarkemmat työvaihekuvat ja ohjeet toteutukseen taasen löydät täältä. Huomaathan, että mikäli mikäli käytät adventtiruukuissa aitoja kynttilöitä, kannattaa olla varovainen elävän liekin kanssa, ettei kynttilä pääse palamaan liian pitkälle. Paloturvallisen vaihtoehdon idealle saat käyttämällä led-kynttilöitä tai -tuikkuja, joiden valikoima on nykyään jo todella monipuolinen ja runsas.Nautinnollista ensimmäisen Adventin odotusta ja toivottavasti joku teistä innostuu ja inspiroituu toteuttamaan näitä DIY-ideoita myös siellä ruudun toisella puolella <3.
Jutta

PS. Jos haluat inspiroitua ihanista väri- ja sisustusideoista, niin tilaa täältä ilmainen Color Now 2018 lehti. Lehdessä on rutkasti erilaisia ideoita värien käyttöön, mutta myös paljon muuta inspiraatiota sisustukseen. Itsehän olen kahlannut lehden jo kolmesti läpi ja löytänyt sieltä joka kerta jotakin uutta :D.

 1. Ihana idea ja huiput sävyt olet valinnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että myös siellä innostuttiin näistä sävyistä. Minusta ne sopivat niin kauniisti yhteen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva kuulla <3. Toivottavasti näistä löytyi inspiraatiota omaan joulunodotukseenkin :)

   Poista
 3. Oih, miten hienot sävyt! Ihailen aina sinun värivalintojasi - sykähdyttäviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummat punaisen ja ruskean sävyt toimivat kyllä täydellisesti yhteen. Ihastuin myös tuohon helmiäiseen maaliin, joka tuo mukaan ripauksen juhlallisuutta - muttei kuitenkaan liikaa. Kiitos kun jätit näin kauniin kommentin, sait hymyn huulille <3.

   Poista

 

Newsletter

Widgets