Top Message

www.oblik.fi

MOODBOARD: UUDEN KODIN OLOHUONE

Olohuoneen sisustuksen suunnittelu on tuntunut uuden kodin osalta itselleni yllättäen helpoimmalta. Yllättäen siksi, että nykyisessä kodissamme olohuone on ollut itselleni koko ajan se hankalin huone sisustaa. Olemme käyneet asunnolla nyt kahdesti ja toisen kerran mittailemassa hieman paikkoja, jotta pystyimme varmistumaan esimerkiksi sohvan mahtumisesta uuteen tilaan. Jo ensimmäisellä kerralla sijoittelin kalusteet mielessäni paikoilleen, eikä sen jälkeen ole oikeastaan kertaakaan mennyt sormi suuhun kun suunnitelmia olen paperilla pyöritellyt. 

Tila on sinänsä jollakin tapaa haastava, että pitkulaiseen huoneeseen on mahdutettu pariovet, avotakka, kulmaikkuna, ovi työhuoneeseen ja vielä tiiliseinä. Kaikki nämä elementit ovat jollakin tapaa tehosteita, joten oli selvää, että kalustus, värit ja tekstiilit tulisi olla hillittyjä. Näin esimerkiksi esiinkaivettu punatiiliseinä ja kaunis takka pääsevät enemmän oikeuksiinsa. Pieniä väriläiskiä toki haluan tuohonkin huoneeseen sijoittaa, mutta samalla annan tilassa oikeutta siellä jo oleville yksityiskohdille.


Olohuoneeseen on tulossa sekä oleskelualue, että ruokailutila

Keittiössä mahtuu toki hyvin kolmen-neljän hengen pöytä olemaan aamu- ja iltapalaa varten, mutta suurempi pöytä on tulossa olohuoneen puolelle. Tästä tulee luultavasti kodissamme se paikka, jossa esimerkiksi juniori tekee läksyjä ja vaihdamme päivän kuulumiset. Olemme huomanneet meille olevan ominaista, että kokoonnumme yhdessä aina jostakin syystä pöydän äärelle (niin tässä kuin aiemmissakin kodeissa). Usein nykyisessä kodissa vieraatkin hengailevat aina keittiön pienen pöydän ääressä, ja sohvalle siirrytään istumaan vain harvoin. Se on hassua, sillä meillä on täällä melko pieni keittiö, eikä sen pöydän äärelle edes mahdu kovin montaa ihmistä rennosti istumaan. Sohva on meille enemmänkin sellainen paikka, johon siirrytään iltaisin omalla porukalla löhöilemään.

Ja koska pöydän ympärille kokoontuminen on meille tärkeää, olin erityisen innoissani siitä, että tein aivan mielettömän vintage-löydön tällä viikolla! Viikonloppuna olisi tarkoitus hakea tuo aarre kotiin ja luultavasti pöytä majailee muuttoon saakka keskellä nykyistä olohuonetta. Emme anna sen kuitenkaan häiritä - sillä tätä tilaisuutta ei vain voinut ohittaa. Sen verran paljastettakoon, että kyseessä on Hiort af Ornäsin suunnittelema 50-luvun klassikko vaikkakin ehkä hieman vähemmän tunnettu sellainen. Nyt vain pidetään peukut pystyssä, että saamme tuon kaunottaren kannettua ehjänä kotiin.

Mukaan uuteen kotiin lähtee nämä ajattomat klassikot

Hakolan Cosy lähtee ehdottomasti mukaan myös uuteen kotiin ja samoin tänne pari vuotta sitten ostetut String System -kokonaisuus. Tosin tätä pakettia muokataan parilla lisäosalla ja jakamalla se pariin eri huoneeseen. Tässä on jälleen hyvä esimerkki siitä, miten ajattomat klassikot muokkautuvat kodista ja tilasta toiseen helposti. Etsinnässä olisi vielä pari tuolia lisää ruokapöydän ympärille ja sitten jokin kaunislinjainen nojatuoli/jakkara/rahi/keinutuoli, jonka voisi asettaa takan ja sohvan lähettyville. Vuosi sitten torista löydetyt muurahaistuolit pääsevät nyt myöskin mökiltä kotiin.


Kaksi mattoa olisi myöskin hankintalistalla, mutta niitä menemme katsomaan paremmin vielä vähän myöhemmin. Alustavia ajatuksia niistä jo onkin, mutta tämän kanssa ei nyt ole mikään kiire, joten valinta siirtyy tuleville viikoille. 

Ai että, odotamme kaikki täällä ihan fiiliksissä, että pääsisimme jo pian kantamaan tavarat uuteen paikkaan ja asettumaan sinne kodiksi. Juuri nyt on aika ihana tunne <3.

Jutta

 1. Jännityksellä odottelen kuvia uudesta kodistanne, jännää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, mekin kyllä jännitetään tätä varmasti ihan yhtä paljon ;)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin ja ihanalta näyttää valinnat <3

  VastaaPoista
 3. Kun huomasin, että olette hankkineet uuden kodin, ajattelin ensin että taasko. Mutta nopeasti muutin katsomiskantani, että vau taas. Hienoa seurata millaisen kodin tällä kertaa remontoitte. Itse asiassa kutkuttavaa saada olla ikäänkuin mukana remonttimatkoillanne blogin kautta. Kiitollisena ja mielenkiinnolla seuraamassa siis jälleen... Eikä vähiten siksi, että esimerkiksi moodboardista löytyy samoja elementtejä kuin joita löytyy omastakin 50-luvun omakotitalostamme ja joista tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin ilmeisen monikin ajattelee syystä tai toisesta. En jaksa siitä enää murehtia vaan teemme, kuten parhaaksi aina kulloinkin näemme. Elämäntilanne mahdollistaa juuri nyt tällaisen tavan asua ja elää ja näin me sitten teemme. Olemme molemmat intohimoisia remontoijia ja kotoilijoita, joten otamme nämä mahdollisuudet aina innostuneena vastaan. Voihan se olla, että seuraavassa ollaan loppuelämä, tai sitten vain jokunen vuosi. Aika näyttää. Nyt on vielä tunnetta ja fiilistä tehdä siirtoja. Muutaman vuoden päästä voi olla, ettei tällaiseen ole joko mahdollisuutta tai halua. Mutta sepä se paras onkin, ettei tarvitse koskaan "liiaksi kahliutua tai sitoutua" seiniin vaan alusta alkaen voi jo ajatella, että täällä ollaan niin kauan kuin hyvältä tuntuu (tai joku seuraava kohde eteen sattuu :D). Kiva, kun löytyi jo jotakin mielenkiintoista moodboardista, toivottavasti pystyn jakamaan inspiraatiota myös tulevasta kodista :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets