Top Message

www.oblik.fi

MEIDÄN VANHA KOTI NYT ELLE DECORATION UK JOULUNUMEROSSA

Muutama vuosi sitten mieletön duo KivilahtiKeltanen -vieraili meidän vanhassa kodissamme. Juttu julkaistiin tuolloin Kotivinkissä (2014). Tänä syksynä sainkin sitten Jonnalta viestin, jossa hän kysyi saisiko Elle Decoration UK haastatella minua suomalaiseen jouluun ja kodin joulutunnelmaan liittyen, ja jutussa julkaistaisiin nuo aiemmin otetut kuvat. No tietysti suostuin, ja olin tosi otettu tästä kunniasta! Haastattelu ja kysymykset käytiin sekä sähköpostin, että puhelimen välityksellä muutamaan eri otteeseen. Nyt se on sitten painettuna lehtenä ja julkaistu myös Suomessa.Kauniiden kuvien myötä päädyin muistelemaan meidän jouluperinteitämme ja olin jälleen aidosti yllättynyt, miten ihmeelliseltä ne voi toisen kulttuurin näkökulmasta tuntua. Meille niin perinteiset ja tavanomaiset asiat tuntuvat sadulta, kun kysytään ihmisiltä, jotka eivät täällä asu. Uskon myös, että tässäkin maassa alueelliset ja sukukohtaiset erot ovat suuria (esimerkiksi meidän joulumme on todennäköisesti aika erilainen, mitä vaikkapa Pohjanmaalla taikka Itä-Suomessa).

Sain myös antaa viisi vinkkiä joulukodin tunnelman luomiseen. Ei liene yllätys, että erilaiset valot ja kynttilät nousivat siellä vahvasti esille. Mitä muuta me teemme jouluisen fiiliksen aikaansaamiseksi ja millaiset ovat meidän perheen joulunajan perinteet? Se selviää uusimmasta Elle Decoration UK joulunumerosta! Lehdessä oli myös paljon muutakin jouluista inspiraatiota, joten suosittelen nappaamaan sen lehtihyllystä mukaan :)

Olisi kiva kuulla, mikä sinun mielestäsi tekee joulutunnelman?

Tunnelmallista viikonloppua!
Jutta

 1. Vau hienoa, teidän koti on tuolla niin paikkansa ansainnut <3 Jouluntunnelma syntyy meillä perinteistä ja yhdessäolosta, myös joululaulut kuuluvat vahvasti meidän jouluun. Ihanaa pikkujoulu viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Minna <3. Oli kyllä kauniisti tehty juttu ja ihana kokemus tämäkin :)

   Poista
 2. No sehän on sitten mainio syy kurvata kymmenen kilometrin päähän huoltsikalla ostamaan tuo lehti, ainut paikka mistä sitä lehteä tästä kaupungista saa. Vaikka UK:ssa ollaankin :D! Onnittelut vaan, eipä ihan mikä vaan koti tuossa lehdessä pääsekään esille!

  Juuri tänään varasin erääseen kahvilaan "Tea with Father Christmas" aatonaatolle, yllätykseksi lapsille, ja työntekijän kanssa päädyimme juttelemaan suomalaisesta joulunvietosta. Hän oli ihan ihmeissään, että monessa perheissä joulupukki käy tuomassa lahjat ihan lasten hereillä ollessa. Täällä kaikki on tällä tavoin paljon järjestetympää ja kaupallisempaa (vaikka tokihan pukista siellä Suomessakin usein maksetaan). Puhuimme paljon myös pimeydestä (vaikka ihan yhtä säkkipimeää on täälläkin nyt jo ennen viittä) ja lumen tuomasta valosta ym. Kaikki tämä tuntuu ihmisistä todella mystiseltä ja taianomaiselta. Ehkä silti vähän pelottavalta. Mielenkiintoista kuunnella ihmisten reaktioita sellaiseen, mihin me siellä Pohjolassa olemme täysin tottuneet jo pienestä saakka ja mikä on meille melko luonnollista.

  Joulutunnelman luo täälläkin kynttilät ja valot, kuusi sitten lähempänä aattoa. JOuluherkkujen, -juomien ja -ruokien tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset onnitteluista <3.

   On muuten tosi hauskaa, miten perinteet ovat juurikin erilaisia eri maissa ja eri maanosissa. Kuulostaa tosi jännältä nuo sinun huomiosi ja kokemasi ihmetykset. Sitä niin helposti tosiaan itse tottuu kaikkeen, joka tuntuu meistä niin "tavanomaiselta". Toivottavasti teillä oli ihana joulu <3 <3

   Poista
 3. No wautsi. Kyseinen duo teki jutun meidän kodista myös Kotivinkkiin, mutta kotimme ei ollut sitä tasoa, että se ikinä yltäisi tuonne asti. Onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kivaa! Ja eihän sitä tosiaan koskaan tiedä mikä koti mihinkin päätyy ;)

   Poista
 4. Tosi kauniin näköinen juttu ja ihan mahtavaa, että oot päässyt ELLE Decorationiin!!! :D

  VastaaPoista
 5. Hip hip hoorey! Suomikuvaa maailmalle!
  Ehkä kaikkien valojen ja muun koristeiden keskeltä ykköseksi nousee vanhempieni ensimmäinen yhteinen kuusentähti 50-luvulta, joka on usein ainoa kuusemme koriste <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Kuulostaa muuten ihanalta, ettei kuusessa ole muuta kuin tähti, tänä jouluna meille ei tullut kuusta lainkaan (vain huonekuusi) mutta jos olisi tullut, niin ehdottomasti olisi ollut varteenotettava vaihtoehto se, että tähti olisi ollut ainoa koriste :)

   Poista
 6. Bongasinkin teidän keittiön Elle Decorationin facebookista, hetken aikaa mietin, miten on niin tutun näköinen :) Mahtava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva huomata miten oma vanha koti herätti kivasti ihailua. Vaikka itselle se tuntuu juuri nyt aika kaukaiseltakin :)

   Poista
 7. Tuo on etsittävä käsiin! KK -tiimin juttu meidän kodista on myös päässyt merten taa. Huikeaa, kun vielä oikein haastattelun kera! Onnea! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi! Kuulostaa ihanalta! KK on kyllä huipputiimi :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets