Top Message

www.oblik.fi

INSPIROIVIN TYÖPROJEKTI JUURI NYT: DROP

Olen saanut viimeaikoina ihan tosi kivoja työprojekteja! Olen tosi otettu ja onnellinen, että niin moni luottaa visiooni ja näkemykseeni. Parasta <3.

Yksi inspiroivin projekti oli loka-/marraskuun aikana Drop-altaan Showroomin uudistus Turussa. Drop on suomalaisen huippusuunnittelijan Nikolai Ruolan taidonnäyte, jossa upea muotoilu ja käyttäjälähtöisyys yhdistyvät designaltaaksi. Käyttäjälähtöisyys tarkoittaa tässä tilanteessa sitä, että ergonomiaan ja käytettävyyteen on todellakin panostettu.

Vuoden Designteko 2015 palkinnonkin itselleen napannut upea allas kaipasi myös arvoisensa ympäristön. Tähän hommaan minut valjastettiin ja voi pojat, miten kaunis siitä lopulta tuli! Selkeälinjaisen altaan ympärille haettiin pehmeämpää fiilistä, tunnelmallista kokonaisuutta, houkuttelevaa terassitunnelmaa ja laadukkaita luonnomateriaaleja.

Showroom jakautuu kahdelle tasolle; lattiatasolla on tiskin lisäksi pöytäryhmä ja tulossa sinne on vielä mm. vaaterekki talvivaatteiden ripustukseen. Yleensä keskustelut käydään pöydän ääressä alatasanteella. Altaan vuoksi tilassa on kuitenkin myös korkeampi ylätasanne, josta päästään testaamaan allasta (eli ihan reilusti istumaan ja kokeilemaan miltä se selälle ja kropalle tuntuu). Koska allasta ei olla voitu upottaa katutason lattian alapuolelle, on showroomista syntynyt luonnollisesti kaksitasoinen. Ylätasanne on myös se, joka näkyy kadulle parhaiten. Tämän vuoksi  yleisfiilikseen ja ilmeeseen haluttiin panostaa.

Valitsin materiaaleiksi mahdollisimman rouheita ja pehmeitä pintoja (poikkeuksena alatason pöytäryhmä, joka taasen mukailee altaan muotokieltä). Terassitasolle tuotiin Parolan Rottingin ihana penkki, ja sen päälle koottiin muutamia tyynyjä. Pehmeyden tunteen lisäämiseksi penkille laitettiin vielä mielettömän kaunis aito lampaantalja, joka löytyi Granitista. Kasvit tuotiin tähän ikkunan edustalle valon vuoksi, jota ne saakin suurista ikkunoista aivan mainiosti. Ei liene vaikea arvata, että tästä nurkkauksesta tuli ihan selkeästi oma suosikkini!
Kyllä sillä lopputuloksella vaan oli aika iso merkitys koko tilan fiilikseen! Miinuspuolena tällaisessa työssä oli kuitenkin se, että tuo rottinkipenkki ja lampaantalja jäi mieleen pyörimään (ehdottomasti sopisi mökin rantasaunalle). Ja lisäksi kuulin, että tuota allasta saisi myös harmaana nykyään - se taas kävisi mökille myöskin ihan mielettömän hyvin. Käyttäisimme siinä todennäköisesti pääosin järvivettä, ja se taas ei välttämättä näyttäisi niin kutsuvan väriseltä vitivalkoisessa altaassa. Hmm. Jäämme pohtimaan asiaa vielä ja katsotaan pääsemmekö siitä kotona yhteisymmärrykseen ;).

Olisi tosi kiva kuulla teidän ajatuksianne lopputuloksesta (en huomannut ottaa ennen-kuvia, mutta yksi löytyy ainakin täältä) palaute ja kaikki mielipiteet olisi enemmän kuin tervetulleita :)

Jutta

PS. Livenäkin saa ehdottomasti mennä katsomaan:
Drop Showroom
Linnankatu 35
20100 Turku

 1. Wau! Aivan mieletön lopputulos enkä yhtään ihmettele, että on inspiroivaa tehdä tuollaisen projektin parissa!

  VastaaPoista
 2. Superhieno! Ja Rottingista tietty extrapisteet! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon <3 Rottinki on kyllä ihan paras tähän tilaan tuomaan rouheutta. Ja tietty muutoinkin <3

   Poista
 3. Vitsit miten hieno showroom, kokonaisuutenakin! Hyviä valintoja teit ja varmasti tuo nostaa itseluottamustasi :) Tilasuunnittelijana etsin itsekin tuollaisia pikkuprojekteja, ja blogin on tarkoitus markkinoida osaamistani.. Mutta, hyvää joulun odotusta sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Toivottavasti löydät vastaavia myös itsellesi. :)

   Poista
 4. On tosiaan upea kokonaisuus! Bongasin tuolta kaminan? Voiko altaan siis ihan lämmittää kaminalla - vähän kuin moderni palju? Pitääkin käydä kurkkimassa sivuilta lisä infoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Siis ehdottomasti. Ja juurikin moderni palju. Lämmitysmuotoja on useampia, joka helpottaa altaan soveltuvuutta kohteisiin. Esimerkiksi meillä mökillä olisi juuri tuo puulämmitys ehdoton! :)

   Poista
 5. Hei, tämä on mielestäni onnistunut ja viihtyisä tila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen :)

   Poista
 6. Niin upean showroomin olet tehnyt Dropille. <3
  Kyseinen allas kyllä vei sydämeni vuosi sitten Habitaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä tosi kaunis muotokieleltään, mutta myös ergonomialtaan ihan eri sfääreissä kuin "peruspaljut". Tykkään!

   Poista
 7. Voi waude!! Todella upea!! Olen niin ylpeä ja onnellinen puolestasi!! Toistankohan itseäni? Hienoa hienoa hienoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri! Ja ei se haittaa, toista vaan :))) <3

   Poista
 8. Vautsi! Upea lopputulos, mutta upea on tuotekin. :) Meille piti tulla Drop uuteen kotiin, mutta sitten todettiin, ettei meillä ole aikaa altaassa löhöillä. (Samasta syystä ammettakaan ei kylppäriin tullut.) Tosin voisihan se olla näky, kun kylpisi altaassa hevoslaitumen vieressä. Hyvin McLeodin tyttärien tyylistä. Lähtipä taas ajatus harhailemaan, mutta iso peukku siis tälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, jospa joskus myöhemmin olisi sitten löhöilyn aika ;) Kylpyamme olisi myös haavelistallani, mutta sellainen ei taida mahtua kyllä kumpaankaan kotiin meillä. Harmi! Ja heh - olisi tosiaan kyllä hauska näky :D :D

   Poista
 9. Näytti muuyen todella upealta livenäkin kun sattumalta tänään ajoin ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa, tosi mukava kuulla! Itsekin ajelin siitä yksi ilta pimeällä ja näytti kyllä kivalta uloskin päin. :)

   Poista
 10. Wau! Ihan mielettömän hieno! Ei voi kuin ihaillen katsoa :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets