Top Message

www.oblik.fi

TERVETULOA TERASSILLE

Takapiha on ehdottomasti se paikka, jossa ulkona eniten olemme oleskelleet. Aamuaurinko paistaa keittiöön ja etupihalle kauniisti, mutta puolenpäivän jälkeen aurinko siirtyy hellimään meitä takaterassin puolelle, josta on pariovet suoraan olohuoneeseen. Ensialkuun tarkoituksemme oli uusia koko terassi, mutta päädyimme lopulta vielä jättämään ajatuksen hautumaan, koska emme millään pysty päättämään millainen, kuinka suuri ja mihin saakka terassin haluaisimme jatkuvan. Annoimme tälle (joskin jo vähän huonokuntoiselle) terassille ainakin tämän kesän jatkoaikaa ja samalla näemme miten valo osuu mihinkin kohtaan terassia eri vuodenaikoihin. Tämä helpottaa varmasti päätöksentekoa hurjasti. 


Kalusteiden osalta meillä kävi huonoa, mutta samalla myös ehkä aika hyvää tuuria. Unelmien tuolit jäivät saamatta meistä riippumattomista syistä, mutta se saattoikin olla kohtaloa, sillä seuraavalla viikolla torista löytyi käytettynä tiikkikalusto ihan meidän lähiseudulta. Hintakin oli edullinen, joten päädyimme hankkimaan kaluston siltä istumalta. Unelmatuolit ovat edelleen hankintalistalla, sillä kevyitä siirrettäviä tuoleja kaipaisin pari kappaletta pihallemme. Jää nähtäväksi odotammeko ensi kevääseen, jolloin näitä jo kertaalleen himottuja tuoleja olisi vihdoin saatavilla vai löytyykö tässä välissä jotkut muut kriteerimme täyttävät yksilöt.

Massiivinen pöytä (1x2m) on siitä ihana, että siihen mahtuu helposti koko porukka levittämään lehtensä ja kattamaan astiat siihen ilman että ruokailutila loppuisi kesken. Samalla se antaa mahdollisuuden suuremmankin porukan kestittämiseen, kuten esimerkiksi nyt äitienpäivänä kävi. Alkuviikolla paistattelin päivää terassilla nautiskellen ja päätin ottaa ensimmäisiä terassikuvia samalla.
Kannoin ulos kauniit NUR -sarjan tarjottimet*, jotka ovat keskenään modulaarisia. Tykkään ihan hurjan paljon tuotteiden yksinkertaisesta ja selkeästä muotoilusta. Sisällä nämä ovat olleet pääosin käytössä olohuoneen puolella, mutta varmasti tulen käyttämään niitä paljon kesäaikaan myös kattauksissa terassin puolella. Rakastan huolettomia kattauksia, joissa viivasuoria linjoja ei pahemmin nähdä. Aika usein katan pöydän niin, että pinoan lautaset ja lasit vain päällekkäin, ja kukin saa ottaa siitä omansa. Sitäpaitsi esteettisesti se toimii aika kivasti. Tarjottimien lisäksi nostin ulos myös kynttilänjalan samasta tuoteperheestä. Monikäyttöinen kynttilänjalka toimii myös pienenä maljakkona vaikkapa yhdelle oksalle kattauspöydässä, kuten tälläkin kertaa kävi.

Nur on tanskalaisen suunnittelijan Maja Bøgh Vindbjergin käsialaa. Majan yksinkertainen ja minimalistinen lähestymistapa designiin, materiaaleihin ja muotokieleen on synnyttänyt modernit ja ajattomat tuotteet, jotka hivelevät ainakin omaa silmääni todella paljon. Pidän erityisesti siitä, että tuotteet ovat ajattomia ja että ne sopivat moneen eri tilaan, sekä käyttötarkoitukseen. Nur -tuotteilla on tällä hetkellä vain kolme jälleenmyyjää Suomessa, mutta onnekseni Living 24/7 (yksi suosikki verkkokauppani piensisustuspuolella) on ottanut tämän valikoimiinsa!  
Katsoessani näitä kuvia huomaan pysähtyväni haaveilemaan kesäisistä kiireettömistä lomapäivistä, jolloin koko perhe touhuilee pihalla. Samalla hoksaan, että olen herättänyt pienen kipinän myös puutarhan hoitoon, joka on ollut itselleni ihan täysi yllätys. Ehkä minusta tulee vielä joskus se puutarhassa touhuava kukkahattuinen täti, joka saa yrtit ja kukat pysymään hengissä.

Näiden terassikuvien myötä toivotan teille hurjan ihanaa keskiviikkoa ja paljastetaanpa samalla myöskin se, että päätimme Living 24/7 kanssa järjestää myös teille jotakin mukavaa näiden kauniiden Nur-tuotteiden osalta. Kannattaa siis pysyä kuulolla loppuviikolla ;).

Jutta

*Nur -tuotteet saatu / Living 24/7

 1. Ihanaa kun saa olla vain ulkona ja ihan pihalla ;)

  VastaaPoista
 2. Tiikki ikääntyy niin kauniisti - ei huono ostos :)
  Ja hyvä idea on elää kesä terassin kanssa ennen kuin mitään kovin radikaalia lähtee tekemään.
  Oikein viihtyisää kesää ja aurinkoista terassikautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Se on tiikissä ihan parasta. Kiitos ja samoin oikein viihtyisää kesää myös sinulle :)

   Poista
 3. Ihanat kelit ovat lämmittäneet täällä pohjoisessakin :) Hyvä odottaakkin, että mihin suuuntaan alkaa laajentamaan terassia kun vähän aikaa siinä asustelee. Saa kerta rykäisyllä sitten kunnollisen ja soppelin. Onnea vielä uudesta työstä ja olet saanut kivan työpaikan, täällä kans stailattu yx asunto ja menikin kolmessa viikossa heti kaupaksi eli stailauksella on kyllä suuri merkitys. Olen ihan innoissaan kun saa tehä sitä työtä mistä aina haaveillut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit on kyllä hemmotelleet meitä koko toukokuun ajan (muutamaa pilvistä ja sateista päivää lukuunottamatta). Ihan mahtavaa! Kiitos onnitteluista, on kyllä todella antoisaa työtä :)

   Poista
 4. Näyttää tosi kauniilta ja KESÄltä! Ja nuo tarjottimet houkuttaa.

  VastaaPoista
 5. Just ihanan rennon huolettomalta näyttää.
  Onko sulla oliivipuu vai mikä tuossa ovenpielessä? Haaveilen sellaisesta, mutta vähän (paljon) epäilyttää, että onko mitään mahdollisuuksia saada puu pysymään hengissä niin, ettei rapise jo matkalla kaupasta kotiin :)

  Varmasti hyvä vaihtoehto ottaa aikalisä terassin suunnitteluun. Silloin kun meille tehtiin terassi, mies kysyi, että "pitääkö siitä tollanen tanssilavan kokonen tehdä? Eikö vähempikin riittäis?" No ei tullu yhtään liian iso. Siihen kun levittelee kalusteet ja kukkaruukut, ei oo yhtään liikaa tilaa. Sopivasti kylläkin.

  Toivotaan, että terassikelit jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en usko, että minäkään saisin oliivipuuta pysymään hegissä - ainakaan talvikaudella. Tuo on itseasiassa hakuropaju (jos oikein muistan lajikkeen). Se on nyt ainakin hetken tuossa ruukussaan ja katsotaan josko se siirrettäisiin johonkin maahan ehkä myöhemmin. Tai ainakin sitten, jos se ei ehdi kuolla ennen sitä :D

   Olen ihan samaa mieltä siitä, että on kiva kun terassilla on tilaa kävellä kalusteiden ohi ilman että on ahdasta. Ja koska tässä kodissa on pieni keittiö (ja vain pieni pöytä) niin tämä antaa kivasti lisätilaa kahvittelulle. :)

   Toivomme tosiaan, ettei kaikki lämpö ja aurinko ollut vielä kesän osalta tässä, saisi jatkua läpi kesän tällaista ilmaa :)

   Poista
 6. Hei, olisin kysynyt edellisen postauksen stailaamastasi saunasta. Lauteet oli valkoiset, mutta millä käsittelit? Ei kai niitä ihan maalatakaan voi - vai voiko? Kiinnostaa kovasti, koska mökillä on uusi sauna ja haluaisin vaaleat lauteet. Vahingossa ne oli tehty tummasta, lämpökäsitellystä puusta.
  Mukavia kesäpäiviä ja iloa uuteen työhösi
  toivottaa Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ja anteeksi, että olet saanut odottaa vastausta. Valitettavasti en tiedä, millä lauteet ovat käsitelty, sillä mökin omistajat ovat tehneet sen itse. Epäilisin, että ne on jollakin saunavahalla vaalennettu.

   Iloista kesää myös sinne sinulle :)

   Poista
 7. Aivan mielettömän kaunista ja ihania kuvia. Kesällä olisi ihanaa, että olisi oma piha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tämä onkin ihan parasta, en edes osannut nauttia tästä talven aikana, kun ei pihalla tullut muutoinkaan aikaa niin paljoa vietettyä. Nyt sitten huomaakin miten paljon sitä pientä pihaa on kaivannut... :)

   Poista
 8. Kaunista... Kyllä ensimmäinen kesä kannattaakin vain katsoa ja tunnustella. Ne suunnitelmat muodostuvat siinä pikkuhiljaa ajan kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Oon kulkenut monia kertoja nyt kellon kanssa pihalla ja katsonut miten aurinko osuu mihinkin nurkkaan ja koska samainen nurkka menee varjon puolelle. Tämä vaikuttaa tosi paljon siihen, millaisia oleskelupisteitä haluamme pihalle sijoittaa ja mihin kohdille. Aikalisä taitaa tosiaan olla paras valinta tässä hektessä :)

   Poista
 9. Sinulla on kyllä ihan pettämätön kädenjälki. On sitten kyseessä puutalo tai loft. Ihanaa päästä seuraamaan tätä teidän puutalo-projektia. Imen itseeni inspiraatioita tulevaa kotiamme ajatellen. :)

  Niin ja juu, sitä projektia pääsee seuraamaan tuttuun osoitteeseen:

  www.imageblackwhite.com

  Mä olen niin back blogimaailmassa! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Jonna, kiitos! Ja hei ihan tosi paljon tervetuloa takaisin blogimaailmaan! Mahtavaa seurata teidän projektia :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets