Top Message

www.oblik.fi

PETTYMYSTEN PUUTARHAMESSUT

Kävi sitten sillä tavalla, että vierailin ensimmäistä kertaa elämässäni Piha ja Puutarha -messuilla. Odotin ilmeisesti jotakin tajunnanräjäyttävää kokemusta, sillä poistuin vaivaisen tunnin kiertelyn jälkeen, enkä ollut saanut irti juuri mitään! Teemana oli tänä vuonna puutarhajuhlat.

En osaa sanoa, ovatko Piha/Puutarha-aiheiset messut olleet aina tällaisia, en ole vieraillut... Mutta monilla muilla messuilla kylläkin, joten odotin jotain samaa kuin niissä; messuhuuma ja läjäpäin innostavia ständejä. Rutkasti uusia ideoita ja sellaisia ahaa! -elämyksiä. Niitä odotin. En saanut.

Pari noston arvoista juttua kuitenkin löytyi: Ammattiopisto Livian suunnittelema ja toteuttama inspiraatioalue puutarhajuhlat -teemalla (WAU!), Drop-ulkoallas, Suomen kukkakauppiasliiton V-S Piirin ständi, jossa oli upeita kukka-asetelmia ja ideoita puutarhajuhlien koristeluun. KIITOS teille, jotka olitte edellämainittuihin osallisina. Olitte tehneet inspiroivia osastoja ja ständeiltänne sai hyvää palvelua. Kiitos!
Halleissa oli runsaasti taimien myyjiä, mutta niitä en sieltä lähtenyt hakemaan. Ensin haluaisin saada niitä ideoita ja inspiraatiota pihan, puutarhan ja terassin suunnitteluun - vasta sitten hankin ne mahdolliset taimet jne. Oletin ehkä hieman kattavampaa pakettia pihan kokonaissuunnitteluun, enkä vain kasveihin... Lisäksi olin todella yllättynyt miten paljon paikalla oli aiheeseen-kuulumattomia-osastoja! Joka messuilla tietysti sellaisia löytyy, mutta mielestäni se korostui täällä erityiseti, koska tarjonta oli muutoinkin melko suppea. Jos lähden etsimään ideoita pihalle, en haluaisi törmätä kymmeniin vaate- ja koruständeihin... Luulisi, että näille löytyisi joku parempi myyntitapahtuma kuin pihamessut? Mene ja tiedä.

Miksi messut tuntuivat flopilta?
- messuhallit olivat selkeästi vajaakäytöllä
- näytteilleasettajien monipuolisuus oli omiin tarpeisiini nähden suppea
- sain huonoa palvelua eräällä messuständillä
- löysin vain kaksi (kohtalaista) ideaa, joita voisin itse käyttää pihassani

Onkohan meno ollut tällaista jokaisena vuotena vai oliko tämä vain jokin pohjanoteeraus? 
Voihan se tietysti olla, että en osannut etsiä hakemaani... 
Mutta pitäisikö messuvierran sitten etukäteen osata?

Jutta

 1. Tule tänne.. tänään alkaa Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessut... mä olen ainakin laittanut parastani omassa pienessä kasvihuoneessani :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mietin. Me kävimme messuilla perjantaina ja odotin myös ideoita pihan laittoon. En kirjoja,vaatteita,polkupyöriä,puhelinkauppiaita. Mieheni kanssa todettiin,että messut olisi saatu mahtumaan max kahteen halliin,jos kaikki muu turha olisi jäänyt pois. Samoin kävi "vaihda vapaalle" messujen kanssa, muutamaan viikonloppua aiemmin turussa myös. Sieltä itse odotin vinkkejä retkeilykohteisiin ja saariston esittelyä ym... yksi paikka täytti odotukseni. En lähtenyt sieltä(kään) hakemaan esimerkiksi autoa (joita siellä oli esillä)

  VastaaPoista
 3. Kymmenen välivuoden jälkeen kävin minäkin samaisilla messuilla ja mietin, mitä on tapahtunut. Piharakentaminen oli jäänyt lähestulkoon kokonaan pois, kukkien ja sipuleiden näytellessä pääosaa. Terassit, huvimajat, kiveykset, ruukut, kesäkeittiöt, grillit, puutarhakalusteet, piha-altaat ja koristeet huusivat kaikki poissaolollaan! Onkohan ensi viikonlopun Helsingin messut kattavammat?

  VastaaPoista
 4. Turussa järjestetään kaksia puutarhamessuja: edelläkuvatut ja joka toinen vuosi Kevätpuutarhamessut. Piha ja puutarhamessut ovat mielestäni olleet aina floppi, sinne menään vapaalipulla katsomaan ne pari hyvää osastoa tunnissa. Kevätpuutarhamessut joka 2. vuosi Turussa, joka 2. Hesassa. Niissä on näkemistä! Paikalla kaikki kynnelle kykenevät alan toimijat ja katseltavaa piisaa. Puhelinmyyjät ja muut asiaankuulumattomat minimissä. Niitä voi tosiaan suositella. Eli ens keväänä taas 😊

  VastaaPoista
 5. Joo, aina niissä samat jutut..olen myös odottanut terassi&parvekeideoita mutta EI. Sama juttu myös Rakenna&sisusta messuilla..mitään sisustukseen liittyvää harvoin löytyy.. :/

  VastaaPoista
 6. Moi, englanninkielisessä esityksessä on monta virhettä..voisit korjata..? ;) I'm a des....things that are insp..
  T ,Kielipoliisi..haha..no ei mutta toi jäi vain niin mieleen.. 😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun huomautit. Tosin löysin vain kaksi, ehkä ne loput useammat virheet nousevat silmiini myöhemmin :).

   Poista
 7. Minä en ole käynyt koskaan muilla puutarhamessuilla kuin Helsingin Kevätmessuilla, ja minusta ne on taas aina tosi kivat ja monipuoliset! Luulisin, että messuissa on eroja...

  VastaaPoista
 8. Juu käytiin kans monen vuoden jälkeen ja todettiin et olipa tapahtunut muutos alaspäin. Jotenkin vaan odotettiin vähän runsaampaa tarjontaa.
  Heidi

  VastaaPoista
 9. Valitettavasti myös Helsingin messut ovat poikkeuksetta joka ainoa kerta pettymys. Käyn joka kevät Tukholman puutarhamessuilla. suosittelen lämpimästi. Siellä kun käy, tietää mitä puutarhamessut ovat

  VastaaPoista
 10. Puutarhamessuista ei ole kokemusta, viime viikon pytinkimessuilla oli pieni puutarhaosastokin. Ihan riittävä meidän tarpeeseen, vielä ei osaa pihaa ajatella kun talokaan ei ole valmis.
  Satuitko katsomaan mitä sarjaa oli tuo mustajalkainen pyötä ja tuoli setti? :)

  VastaaPoista
 11. Olen itsekin käynyt muutama vuosi sitten Turun messuissa. Todellakin pettymys. Tänä vuonna menossa Tukholmaan, odotan innolla.

  VastaaPoista
 12. Minä olen pettynyt myös Helsingin kevätmessuihin useamman kerran. Tosin nyt viime vuosina on ollut parannusta havaittavissa, mutta jätin silti tänä vuonna menemättä! Ehkä sitä on tullut liian vaativaksi, mutta messuilla pitäisi olla esillä jotain, joka säväyttää! :D

  VastaaPoista
 13. Luulin, että kirjoitit Helsingin kevätmessuista, sillä itsellä oli niistä tänä vuonna täysin sama fiilis. No, ehkä johtuu osin siitä, että en ollut rakentamisen tässä vaiheessa oikeaa kohderyhmää, mutta eniten nuo messut taitavat antaa niille, jotka ovat hankkimassa kukkasipuleita. Mutta ovatko messut siihen tarkoitukseen oikea foorumi? Enpä sitten tiedä... Myös Helsingissä messuilla oli mukana "sistustus"-osio joka siis oili käytännössä 10 kojua joissa myytiin tilpehööriä, koruja ja vaatteita (!). Kävelin osion läpi ja ihmettelin, että missä se sisustus oli? Lisäksi ihmeellisesti saman alueen joitain standeja oli sijoitettu eri alueille. Esim Dropin osasto oli ihan muualla kuin muut paljut/altaat. Tiedä sitten oliko tarkoituksella että pystyisivät entisestään erottautumaan. Helsingissä oli kyllä kiitettävän kokoinen huvimaja ja kasvihuonevalikoima, se oli ehdotonta plussaa :)

  VastaaPoista
 14. Voi tympeys. Onko nykyään liikaa messuja kun samantyyppistä palautetta kuullut muistakin messuista? Ei enää jakseta panostaa tai ei vaan riitä näytteilleasettajia riittävästi. Toisaalta messupaikat ovat aika hintavia ja se voi näkyä näin lamavuosina näytteilleasettaja määrissä ja laadussa.

  VastaaPoista
 15. Voi teitä oli muitakin, jotka pettyivät. Harmi! Ehkä ensi vuonna pitää lähteä Helsinkiin tai Tukholmaan, kuten joku vinkkasi facessa. Ehkä messuja on paljon, jolloin niihin ei jakdeta enää yritystenkään puolelta panostaa. Se on todella sääli.

  Toivottavasti tämä vuosi oli kuitenkin Turun osalta suuri floppi, eikä vastaavaa enää nähdä tulevina vuosina. Olisi ihan mahtavaa, jos joku lukisi nämä palautteet ja ottaisi niistä onkeensa (joku joka näitä suunnittelee jo ensi vuodelle). Aina saa toivoa :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets