Top Message

www.oblik.fi

MUUTOSKOHDE: LASIKUISTI ENNEN JA JÄLKEEN


Kaupallinen yhteistyö: Jeld-Wen
Valoisa sisäänkäynti oli yksi niistä ensimmäisistä asioista, joihin tässä kodissa ihastuin. Suurehko kuisti tuntuu arkielämän luksukselta etenkin edellisen kotimme pienen eteiskäytävän jälkeen. Ainoa asia, joka tilassa harmitti, oli massiivinen (ja umpinainen) väliovi. Sinällään ovi oli kyllä kaunis, mutta se esti kaiken valon läpikulkemisen kodin muihin tiloihin. Kuistimme on nimittäin koko kodin valoisin paikka. Päätimme jo remontin ensiaskeleilla vaihtaa tuon oven kevyempään malliin, ja nyt saimme sen viimein paikoilleen. Kuistin piti olla alkuperäisissä suunnitelmissa yksi ensimmäisistä tiloista, jonka remontoimme, mutta talvella paljastuneiden yllätysten jälkeen siitä tulikin viimeinen. Joku saattaa muistaakin, miten irroitimme kaksi muovimattoa kuistin lattiasta ja hypimme innoissamme tasajalkaa kun alta paljastui kaunis kapea lankku. Siihen se riemu ja ilo sitten jäikin, sillä lopulta tilassa huomattiin vaurioita, jonka vuoksi koko lattia purettiin ja rakenteet avattiin maahan saakka. Moninaisten vaiheiden jälkeen olemme nyt siinä tilanteessa, että kuisti on vihdoin valmis!
Olen vahvasti sitä mieltä, että eteinen on kodin käyntikortti. Se on se tila, johon astut ensimmäisenä kotiin tullessa ja juuri siksi sen tulisi olla kutsuva ja kaunis. Aika usein se on kuitenkin kodin tiloista se, joka jää täysin muiden varjoon, eikä sen tunnelmaan oikein panosteta. Siihen on monta syytä, ja yleisimmin se on tila tai oikeammin sen puute. Me ratkaisimme monenlaisia säilytyspulmia eteisen osalta rakentamalla kalusteet ja naulakot itse. Näistä jutuista voisin kirjoittaa myöhemmin erikseen vielä ihan oman postauksen.

Ovi (ulko- ja mahdollinen väliovi) ovat todella isossa roolissa sisäänkäynnin fiiliksen luomisessa. Ulko-oven osalta meillä on suunnitelmat vielä hieman auki, mutta jo tuo välioven vaihtaminen muutti koko kuistin luonnetta valtavasti. Meillä oli aika lailla selvä visio siitä, millaisen oven tähän halusimme, sillä valon kulkeminen kodin muihin tiloihin oli ehdoton edellytys. Vertailimme Jeld-Wenin valikoimaa pitkään ja hartaasti, sillä vaihtoehtoja oli runsain mitoin. Lopulta päädyimme massiivipuiseen Craft-välioveen. Kahdeksanruutuinen ovi sopii yhteen niin ikkunoiden, kuin takapihalle vievän pariovenkin kanssa. Lasia olisi ollut mahdollista valita myös huurrettuna maitolasina, mutta silloin se olisi mielestäni erottunut muista ovista liiaksi. Puinen ruudukko pehmentää oven ilmettä mielestäni kauniisti ja antaa pelkän lasioven sijaan enemmän mielenkiintoa silmälle. Mukavaa on myös se, että ruudukko ei ole muovinen ns.valeruudukko, joka olisi liimattu vain toiselle puolen lasia (näitä näkee paljon...). Kyseinen malli on ennenkaikkea tyylikäs ja klassinen, ja sopii myös siksi kotiimme äärettömän hyvin.

Koska kyseessä oli remonttikohde, piti mittoja ja muuta teknistä asiaa selvitellä jonkun aikaa, jotta vältyimme ikäviltä yllätyksiltä. Edellinen ovi oli 2cm matalampi, joka tarkoitti sitä, että vaihdoimme oven lisäksi karmit ja avasimme oviaukkoa aavistuksen korkeammaksi. Karmiksi valitsimme flex-karmisetin, joka on suunniteltu nimenomaan saneerauskohteisiin. Setissä tuli kaikki tarvittava mukana karmien asennukseen liittyen. Helppoa ja vaivatonta! Tai niin - itse karmin ja oven asentaminen oli vaivatonta, mutta luulen miehen olevan vähän eri mieltä tuosta helppoudesta muutoin... Parin sentin korotus ei ollut ihan niin iisiä, kuin ensin ajattelimme, ja sen pähkäilyyn ja toteutukseen kului aikaa suunniteltua enemmän. Jos siis aukko olisi ollut valmiiksi samankokoinen, olisi asennus ja vaihto sujunut luultavimmin noin tunnissa.
Muutama pieni juttu odottaa vielä tekemistään, kuten vaneriseinän taakse piilotettu takkisäilytys (pinta pitäisi käsitellä ja peili kiinnittää), kynnyksen maalaus, pari pientä listanpätkää... Mutta siitäkin huolimatta olen nyt äärettömän onnellinen, että kuisti on viimein käytössä ja kalusteet + ovi paikoillaan. Loppuun on pakko laittaa pari ennen-jälkeen kuvaa ;).Mitä mieltä sinä olet - onko eteinen koko kodin käyntikortti?
Jutta

 1. Tyylikäs, valoisa ja raikas lopputulos! Odotan innolla postausta säilytyskalusteista. Varsinkin tuo takkipiilo kiinnostaa. Meillä on pieni kuisti ja siellä on (varmaan ikuisuusongelmana) säilytystilan puute. Takkia, kenkää ja pipoa on kauheat määrät, mutta kapeaan tilaan ei mahdu kaappia, koska se toimii myös läpikulkutilana vintille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan sama ongelma - ei mahtunut kovin syvä, ja kulkuaukkokin piti jäädä. Paneudun asiaan varmasti tässä huhtikuun aikana vielä paremmin :)

   Poista
 2. Nyt veti kyllä ihan sanattomaksi, toi on niin upea! :)

  VastaaPoista
 3. Eteisestä tuli tosi upea remontin myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös! Maalilla ja kalusteratkaisuilla sai kyllä paljon aikaan. Ja parasta on, että tämä valoisuus pääsee oven vaihdon jälkeen myös muualle asuntoon - etenkin pimeään käytävätilaan, joka aukeaa suoraan tästä asuntoon :)

   Poista
 4. Voi miten kaunis! Mä aina harmittelen meidän eteistä, se ei todellakaan ole mikään kaunis käyntikortti meidän kodista, mutta kun sinne pitää sada mahtumaan kuuden ihmisen vaatteet ja koirille oma paikka, niin ei siitä vain tule kaunista :(

  Terveisin Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon saa onneksi aikaan oikeanlaisilla kalusteilla/säilytystilalla. Vaikka tuon kokoinen poppoo tarvitseekin varmasti jo tosi ison tilan ollakseen toimiva. Kaksi koiraa meilläkin on, ja niiden varusteet ja kuratassut aiheuttavat kyllä päänvaivaa. Kuraiset remmit ja tasupyyhkeet on niin helppo jättää tuohon koukkuihin roikkumaan, jolloin ilme muuttuu helposti sekavaksi.

   Poista
 5. No tiedät, että mä tykkään! Aina! Sun jutut ovat niin huikeita, ettei mitään rajaaa!!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanasti toteutettu lasikuistin sisustus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ihan fiiliksissä, kun kerrankin on tilaa eteisessä. Pelastaa monelta päänvaivalta :)

   Poista
 7. Oih, tästä sainkin monta hyvää vinkkiä meidän vielä jossain tulevaisuudessa siintävään kuistiremonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Parasta, että vinkit tulevat hyötykäyttöön :)

   Poista
 8. Tosi onnistunut muutos! Täälläkin se viimeisenä remonttikohteena odottaa vielä muutostaan. Eteinen on niin tosi vaikea! Pieni tila johon pitäisi saada kauniisti ja toimivasti jokaisen perheenjäsenen tavaroita. Tuntuu toivottomalta.. -Marie

  VastaaPoista
 9. Mikä muutos, niin raikkaan näköistä ja ihana värimaailma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hempeä värimaailma tästä lopulta tulikin, mutta tykkään hurjasti. Seinän siniharmaa sävy oli ensimmäinen värivalinta tänne kotiin, ja jos nyt valitsisin, saattaisin ottaa aavistuksen enemmän harmaan tämän sinisen sijaan. Mutta oikein on kaunis tuokin väri :)

   Poista
 10. Samaa mieltä muiden kanssa - upea kokonaisuus. Itsekin pidän eteisen aina kunnossa, koska itselle ja muille on kiva tulla sisälle, kun ensimmäinen vaikutelma on siisti ja kivasti sisustettu. Mistä on tuo kori, joka on ruukun peittona? Kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin noin! Itselle kivampi fiilis kun ensimmäinen ajatus tai silmäys kotiin ei ole täysi kaaos. Kori on Ikeasta hankittu, taisi olla tämän kevään uutuus. Hintaa sillä jäi muistaakseni noin 5 euroa :)

   Poista
 11. Aivan mielettömän kaunis ♥ Ja tuo valon määrä on kadehdittavan suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa tässä tilassa todellakin on. Samalla se aiheuttaa tosin senkin, että aurinkoisena päivänä (jo nyt keväällä huomaa) kuisti on tosi kuuma. Täytyy kuitenkin osata nauttia siitä, sillä etenkin eteiset ovat usein ikkunattomassa tilassa, jolloin valoa ei sinne pääse. Ehkä sen kuumuudenkin sitten kestää kun saa aurinkoa sisään :)

   Poista
 12. Ollappa kaikilla tuollainen avara ja valoisa kuisti! Ihana!!
  Postimerkin kokoinen tuulikaappi on se tavallinen tarina... Ja jatkona käytävä. Me poistimme sen tavallisen naulakko-hylly -tsydeemin käytävästä ja sen sijaan teetimme vanhoista tiilistä seinän ja siihen eteen sitten hommasimme vanhan penkin somisteeksi - hyvän näköistä, mutta ei avaraa ja valoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan unelmien täyttymys :) Sellainen postimerkin kokoinen pieni pläntti meilläkin oli viimeksi. Kuulostaa kivalta idealta tuo tiiliseinä ja penkki!

   Poista
 13. Tää on niin ihana! Selkeää, valoisaa, kaunista ja varmasti myös toimivaa. Tällaista käyntikorttia kehtaa esitellä <3

  VastaaPoista
 14. Tää on Jutta ihana! Tykkään kympillä!

  VastaaPoista
 15. Vastaukset
  1. Vähän pieniä juttuja vielä, niin on koko tila lopulta valmis :)

   Poista
 16. Siis niin upea lopputulos! Tuo valoisuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan parasta! Usein eteistilat/sisäänkäynnit on kuitenkin aika pimeitä. Meillä on ollut tuuria kun on saatu näin valoisa kuisti :)

   Poista
 17. OOOOOH, Kerrassaan ihana tila! Meillä on kuistiremppa(kin) tulossa tänä kesänä. Tommonen lämmin tila olisi kyllä kiva, meidän kuistilla ei ole mitään lämmitystä. Muuntautuu siis kesäisin vaikka miksikä huoneeksi, mutta talvisin sillä ei tee oikein yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lisättiin vähän villaa lattiaan ja asennettiin uusi sähköpatteri tilaan. Yhtäkkiä viileästä kuistista tulikin aika lämmin. JO pelkkä patterin uusinta varmasti auttoi paljon, kun edellinen alkoi vetelemään viimeisiään ja sai tehdä paljon töitä että se lämmitti tuota tilaa. Tsemppiä paljon kuistiremppaan! :)

   Poista
 18. Ihana kuisti ja tuo naulakko on todella hauska! Erinomainen muutos.

  VastaaPoista
 19. Oioi, tulipa siitä ihan mielettömän ihana! Todellakin eteinen on käyntikortti, niin tietysti vieraille, mutta ennen kaikkea itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Itselle tulee paljon kivampi mieli kun saa astua tuollaisesta tilasta kotiin sisälle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets