Top Message

www.oblik.fi

ESITTELYSSÄ YLÄKERRAN WC

On aika aloittaa kotikierros! Wc on tila, jota en kuvannut vanhasta kodista kuin ehkä kerran blogin puolelle. En tiedä teenkö poikkeusta täällä nykyisessäkään, mutta minusta olisi kuitenkin inspiroivaa nähdä kuvia muidenkin kodeista kylpyhuone/kodinhoitohuone/wc/eteinen akselilla. Aika usein sitä haluaa kuvata niitä enemmän sisustettuja tiloja, mutta inspiraatiota näihin edellämainittuihin tarvitaan yhtäläisesti. 

Joten asiaan! Yläkerrassa sijaitsee kotimme toinen wc, niin kutsuttu aikuisten wc (johon vieraatkaan harvoin eksyvät). Tämä tila on oikeastaan ainoa, johon emme koskeneet lainkaan remontin aikana (vaatehuoneen lisäksi). Syykin on selvä - tila on uusittu muutamia vuosia sitten ja on oikeinkin hyvässä kunnossa. Joitakin valintoja tekisin itse ehkä toisin, mutta en voi valittaa. Pieneen toilettiin on saatu mahtumaan iso määrä säilytystilaa ja materiaalit ovat valittu kestämään aikaa. Seinät ovat laatoitettu klassisesti valkoisella melko suurella kaakelilla ja lattiaan on valittu pieni harmaasävyinen (melko elävä/kirjava) laatta. Tasot ja kaapistot ovat neutraalisti valkoisia. Tilassa on lattiakaivo, sillä tänne olisi mahdollista rakentaa suihku. Seinään on myös jätetty varaus pesukoneelle, jos se olisi tarve sijoittaa tähän tilaan. Meillä pyykkihuolto pyörii kuitenkin alakerrassa ja tarvetta toiselle suihkullekaan ei (ainakaan toistaiseksi) ole.

Tämä wc on oikeastaan vain perheen aikuisten käytössä ja täällä suoritetaan aamutoimet, meikkaus ja hammaspesut. Muutoin arkikäytössämme on alakerran kylpyhuone ja sen yhteydessä oleva wc. Olen huomannut, että se pysyy helpommin myös siistinä tällä järjestelyllä, koska kaikki niinsanottu säilytystä vaativa tavara (meikit, föönit jne) on sijoitettu tänne yläkertaan.

Tätä tilaa olisi jossain vaiheessa mukava hieman modifioida (vaihtaa vetimet, maalata lattialaatat...). Mutta niiden aika on sitten joskus kun inspis iskee. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus saada muut tilat ensin valmiiksi saakka, pieniä juttuja kun puuttuu vähän sieltä sun täältä edelleen. 

Mukavaa sunnuntain iltaa!
Jutta 1. Mielestäni yksinkertaista ja simppelinkaunista. Mikähän mahtaa olla tämä peili? En ainakaan näin puhelimella saanut selvää merkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella yksinkertaisen kaunista :) Peili on Svedbergsin :)

   Poista
 2. Mun mielestä just ihanan minimalistinen ja vähäeleinen :) Toki ymmärrän halusi vaihtaa pari asiaa, mutta kelpais ainakin hetken näinkin... Tosin itse kyllästyn kaikkeen liian nopeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä tosiaan kiva ja klassisesti laitettu tähän päivään. Hyvin kelpaa näinkin hetken, mutta pikkujuttuja olisi jo mielessä ;)

   Poista
 3. Peiliin kiinnitin minäkin huomioni, siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä! Ja kätevää on myös se, että siihen on integroitu valaistusta (kattovalaisimen lisäksi). Näkee hyvin meikkailla :)

   Poista
 4. Onpa onni, että vanhassa talossa on noin simppelisti remontoitu wc valmiina :) Vetimien vaihdolla saisi jo suuren muutoksen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Vetimet menee varmasti jossain vaiheessa vaihtoon, jahka tätä muuta asuntoa saadaan valmiimmaksi ;)

   Poista
 5. Kaunis simppeli ja varmaan toimiva tila. Lattian maalauksella ja vetimen vaihdolla saat kyllä kivasti ns. oman näköisen. Itekki katoin, että olipa kiva peili :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Peili on tosiaan Svedbergsin ja arjessa tosi toimiva kauneuden lisäksi :)

   Poista
 6. Mikä tuo pullossa oleva oksa on? Näyttää melkoisen huolettomalta kasteltavalta... ;)

  Nimim. ikinä muista kastella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Kävi viikonloppuna niin, että vaihdoin tuolle kasville (ruukkukasvi) multaa ja siitä katkesi alin oksa vaihtaessa.. Nappasin sen talteen ja laitoin tänne pieneen pulloon. Että sellainen viherpeukalo täällä kun saa kasvitkin rikki :D Monesti kyllä taitan ihan tahallaan jostakin viherkasvista oksan ja laitan pulloon esille :)

   Poista
  2. Niin ja kasvin nimeähän en tietenkään muista :D

   Poista
 7. Tosi kaunis eikä tosiaan olisi edes tarvitse remonttia! Mäkin ehkä kahvat vaihtaisin, mutta thats about it :) Niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimien vaihdolla saisikin jo ihan hurjasti uutta ja freesiä ilmettä. Jatkan sopivien metsästystä ;)

   Poista
 8. Minustakin tuo on kaunis! Turhaan olisitte lähtenyt tilaa uudelleen remontoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei missään nimessä. Sopivan ajaton ja klassinen. Pienillä jutuilla saa kuitenkin omaa ilmettä tähänkin tilaan :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets