Top Message

www.oblik.fi

OLOHUONE / UUSI KOTI


Tuleva olohuoneemme on valtavasti pienempi kuin nykyisemme. Tämä tarkoittaa monista kalusteista luopumista/siirtämisestä toisiin tiloihin ja taas toisaalta uusien pohtimisesta. Vaikka kalustus on melko lailla viimeinen, jota kotiimme hankimme (remontin jälkeen) on nämä asiat hyvä ottaa huomioon kun suunnittelemme seinien siirtoja yms. Saimme viikonloppuna rakennepiirustukset ja ensimmäinen takapakki tulikin vastaan jo nyt. Juuri se seinä, jonka olisimme toivoneet kaatavamme, ei ihan sellaisenaan onnistukaan purettavaksi... Joten nyt tulee uudelleen miettiä miten huonejaon toteutamme. Varmaa on, ettei leposohvamme mahdu tuohon tilaan, vaikka miten päin kääntäisi. Toisaalta, nyt sille löytyy paikka ulkoterassilta, kunhan sen runko käsitellään säänkestäväksi. Kaksi nykyistä nojatuoliamme eivät myöskään mahdu tähän tilaan yhdessä, joten ainakin toinen niistä siirtyy yläkerran aulatilaan (mahdollisesti jopa molemmat).

Nykyinen olohuonetilamme on n.50m2 suuri (+keittiö ja ruokailutila, jotka samassa tilassa = yhteensä 70m2). Tulevan olohuoneemme pinta-ala on 19m2. Voitte tästä hahmottaa paljon sitä, kuinka suuri ero näissä todellisuudessa onkaan.

Olemme päätyneet uusimaan lattian koko alakerran osalta. Nykyisissä huoneissa on yhteensä kolmea erilaista lattiamateriaalia tällä hetkellä (parketti, laminaatti, muovimatto). Nyt kuistia lukuunottamatta jokaiseen huoneeseen asennetaan uusi tammiparketti. Koitamme välttää kynnyslistoja, jotta alakerrasta tulisi enemmän yhtenäisen tilan tuntuinen. Etsiessäni tietoja lasikuistin vinyylilattiasta Tarkettin sivuilta, tuli eteeni kaunis Heritage lankkuparketti. Sen ominaisuuksia on rustiikkinen ulkonäkö, joka on täysin luonnon muovaama. Oksajäljet ja värivaihtelut ovat suuret, joka itseasiassa näyttää todella hyvälle. Tätä ei olla siis keinotekoisesti koitettu saada liian kliinisen ja tasaisen näköiseksi. Pinta on harjattu ja se on käsitelty kovavahaöljyllä. Tästä tulikin kertaheitolla yksi ehdoton suosikki alakerran lattiamateriaaliksi.
Kalusteiden ja sisustuksen osalta vanhasta tilasta otamme mukaamme viime keväänä hankitun Linie Designin villamaton, joka soveltuu mainiosti myös uuteen olohuoneeseemme. Lisäksi mukaan lähtee Maailman Synty -malliston suuri tyyny, joka pehmentää nahkasohvaa miellyttävästi. Ihastelen edelleen tuota kuosia niin paljon ja siitä koitamme ammentaa muutakin inspiraatiota tähän tilaan. Tottakai uuteen kotiin tulee myös olohuoneen pöytämme, joka vasta heinäkuussa hankittiin. Yksi tuoli lisäksi tarvittaisiin, mikäli molemmat nykyiset nojatuolimme muuttavat uuden kodin yläkertaan ja sitten - verhot ja valaisimet. Huoh! En osaa edes etsiä sellaisia mistään! Näitähän meillä ei siis ole lainkaan (kattovalaisimet ja verhot), joten niiden osalta etsintä jatkuu takuuvarmasti pitkin syksyä ja talvea. Ja sitten se televisio. Johonkin seinälle sekin tulisi sijoittaa. 

Kokonaisuudessaan haluamme pitää olohuonetilan mahdollisimman ilmavana, jottei pieni tila tule ahtaaksi ja hankalaksi. Tästä huoneesta kuljetaan myös takapihan terassille, joten mielellään kulku olisi mahdollisimman vapaata ilman kalusteiden välissä puikkelehtimista.

Sellaisia suunnitelmia tällä viikolla, jatkamme varmasti näiden parissa koko tulevan syksyn 
ja pidätänkin jo tässä vaiheessa oikeuden kaikkiin mielenmuutoksiin matkan varrella ;)

Jutta

 1. Ihanaa nähdä mitä keksitte :). Milloin muuten muutto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä on niin superkiva suunnitella. Vaikka huomaan jo nyt muuttavani mieltäni vähän turhan useaan otteeseen monessakin suunnitelmassa uuden kodin suhteen :D

   Muutto osuu johonkin talvelle. Marraskuussa on vapautuminen, mutta katsotaan paljonko rempataan ennen muuttoa.

   Poista
 2. Oi, tuo matto on ihan sellainen, mitä olen etsinyt meidän olkkariin, joten kiitos vinkistä! Olen vaan sanonut tässä viime aikoina, että olisi kyllä tosi kätevää, jos mattoja ja muita saisi kotiin sovitettavaksi. Että tosiaan varmistuisi se päätös.

  PS: Luin aamulla junassa Avotakkaa, joka kolahti postiluukusta jo jokin aika sitten. Sielläpä oli eräs kaunis keittiö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on ollut kyllä täyskymppi valinnan suhteen. Ja toiminut myös meillä koira- ja lapsiperheessä mainiosti :)

   Hei jee - oli hauska ja erilainen kotikuvaus kesällä meillä :)

   Poista
 3. Ihania valintoja ja värejä, meikäläisen makuun :) Meillä kans sama matto ja on ollut kyllä parhaimpia ostoksia. Ihana tuo Ikean nahkasohva. Tässä kävin Ikeassa ja hypistelin kyseistä sohvaa, että onpa makean värinen. itellä odottaa konjakin värinen tekonahka ompelua :) Pitäis vaan ompelukone korjauttaa ekana, että pääsis hyryttelemään :) Koska muutto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samalla totean meillä olevan kyllä hillittömän hyvä maku ;)

   Sohvan väri on muuten oikeasti todella hyvä! Nahkaa ja tekonahkaa varten kannattaakin huollattaa ompelukone, ettei mene lopullisesti rikki. Tsemppiä ompelupuuhiin!

   Ja niin, muutto joskus talven aikana kunhan keritään ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets