Top Message

www.oblik.fi

VANHAN KORKKITAULUN UUDISTUS / DIY


Muistatteko vielä nämä vanhat korkkitaulut, joihin nastoilla kiinniteltiin tärkeitä muistettavia juttuja?  Meni monia vuosia kun näitä ei näkynyt missään. Nyt korkki on ottanut uudelleen tuulta alleen ja monesta liikkeestä löytyykin uusia hurmaavia muistitauluja sopuhintaan. Useilta kuitenkin löytyy näitä vanhoja tauluja myös varastoiden kätköistä, kuten meilläkin kävi. Nappasimme vanhan korkkitaulun isämme piharakennuksen varastolta ja uudistimme kuluneen taulun maalaamalla sen Liitu -maalilla koululaisen huoneeseen. Sävy (X385 Monsuuni) valikoitui tietysti kalusteiden mukaan, sillä uudistimme hyllyjä ja tuoleja samaisella vaalean vihreällä sävyllä. Väri on myös sama, joka on käytössä Lundian System laatikoissa, jolloin saimme onnistuneesti koottua kalusteita ja pienesineitä yhteneväiseksi sävyjen avulla. 

Olin alkuun aika skeptinen siitä, voiko Liitu -maalia tosiaan käyttää myös korkille... Mutta ei auttanut muu kuin testata ja ryhtyä tuumasta toimeen! Ja tottahan se on, nyt taulu toimii muistilappujen ja lukujärjestyksen kiinnityspaikkana heti huoneeseen astuttaessa. Hauskaa kuitenkin on se, että tauluun on mahdollista kirjoittaa asioita myös liidulla ja pyyhkiä vanhat jutut helposti pois. 

Maalattu muistitaulu näyttää todella freesiltä ja on entistäkin monikäyttöisempi. Jos haluat ryhtyä samaan projektiin, käy ihmeessä lukemassa ohjeet ja vinkit vanhan korkkitaulun maalaamiseen Tikkurilan maalausideoita sivustolta. Sieltä löytyy myös jokaisen työvaiheemme kuvat selkeyttämässä asiaa. 

Mukavaa sunnuntain iltaa sinulle!
Jutta

 1. Tää on hieno! Eipä oo käynyt mielessäkään vetäistä korkkitauluun liitutaulumaalia.
  Mulla on kyllä muutenkin joku ihmeellinen heikkous muistitauluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistitauluheikkous on täälläkin. Joten siksi olin niin innoissani tästä ideasta :)

   Poista
 2. Kappas vaan. Korkkitaulun voi maalata. Tuo värisävy on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Ja vielä liitutaulumaalilla. En oikein uskonut sitä aluksi ja mietin voiko siihen oikeasti piirtää liidulla ja pyyhkiä. Mutta kyllä - se onnistui todella hyvin! Värisävy on ihan tämän hetken lempparini :)

   Poista
 3. Niin hieno, ei olis heti tullut itelle mieleen et vois käyttää korkkitaulussa liitutaulumaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä oikeasti hyvä idea! Omasta mielestänikin. Ja muistitaulu on osoittautunut loistavaksi lastenhuoneessa muutoinkin. Pysyy lukujärjestys ja treenijutut tallessa 😀

   Poista

 

Newsletter

Widgets