Top Message

www.oblik.fi

KOULULAISEN TYÖPISTE / DIY


Kun uudistimme lastenhuoneen seinäpinnat, freesasimme samalla myös kaikki kalusteet. Koululaisen huoneeseen haluttiin tuoda leikkimielisyyttä ja seesteisyyttä värien ja kalusteiden avulla. Kokonaisuudessaan löysin mielestäni valtavan hyvät sävyt, jotka sopivat keskenään yhteen paremmin kuin uskalsin edes ajatella. Ja koska kyse on meistä - halusimme tehdä tilaan myös jotakin sellaista, mitä ei ole missään muualla. Siksi rakensimme tilaan täysin uuden kalusteen.

Kohta jo kymmenvuotias jalkapalloilusta innostunut poikamme on ehdottomasti sitä mieltä, että parasta koko huoneen muutoksessa oli uusi tee-se-itse-koulupöytä. Pöytäidea syntyi itseasiassa hetken mielijohteesta ja onnistui kyllä lopulta yli odotusten. Nyt pöytä toimii läksyjen tekopaikkana ja samalla myös hauskana sisustuselementtinä. Ja tärkeimpänä juniorin mielestä tietenkin oli se, että maaliin saa ihan oikeasti potkia palloa. Itse toteutimme pöydän maalaamalla vanhan Ikean pöytälevyn samalla sinisellä, kuin toinen liukuovistakin on. Jalat rakensimme puusta (mies teki, minä suunnittelin) ja verkko hankittiin Toys R Us -liikkeestä kymmenellä eurolla. Kokonaisuudessaan hintaa ei pöydälle juuri kertynyt, ja vaikka levy oltaisiin ostettu tätä varten, olisimme jääneet mielestäni hyvin kohtuullisiin valmistuskustannuksiin. Ohjeet pöydän rakentamiseen ja verkon kiinnitykseen löydät täältä.

Samalla kunnostettiin vanha puinen pinnatuoli, joka ei ollutkaan itseasiassa kovin helppo homma. Työtunteja ei lasketa (niitähän muuten kului!), mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Vanhoja maalikerroksia oli tuolissa useita ja välissä vielä lakkapintaakin. Mutta huh, nyt se on valmis. Pääset lukemaan vinkit ja ohjeet pinnatuolin kunnostukseen tältä sivulta.

Tuoli oli muutoksen keskellä jonkin aikaa myös keittiössä säilytyksessä ja ai että miten tykästyin tuohon sävyyn myös alakerrassa. Tekisi mieli uudistaa alakerrankin keittiötuoleista pari, mutta luulen etten ihan heti lähde samaan hiomisrumbaan uudelleen. Mutta uuteen kotiin tätä sävyä varmasti tullaan myös käyttämään. Ja kalusteethan lastenhuoneesta lähtevät ehdottomasti mukaan :)

Mitäs pidätte tästä koululaisen työpisteestä ja sävyvalinnoista?

Jutta


 1. Vau! Hieno oivallus tuo pöytä. Ja väritkin on tosi jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä ihastuttu näihin väreihin totaalisesti! Ja pöytä - se on ihan juniorin lemppari!

   Poista
 2. Tuo tumman sininen on musta niiiin ihana väri, ja pöydän idea on ihan huikee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan täydellinen. Ei liian kirkas, eika kuitenkaan myös liian tumma ja synkkä. Sopivasti sininen sanoisin :).

   Poista
 3. Tuo pöytä on vaan niin hieno! Voisin niin kuvitella, että meidän poika olis tuosta superonnellinen. Parempi etten näytä kuvaa sille, koska tuollainen ei mahtuis sen minihuoneeseen. Tuolissa on kyllä todella herkullinen väri. Vaaleaminttu on todella kaunis, meiltä löytyy se pieni minipinnatuoli aika samalla sävyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei varmasti kannata näyttää ettei tule paha mieli ;)) Vihreä ja sininen tuntuvat juuri nyt todella raikkaille väreille. Ja nimenomaan nämä kaksi sävyä eritoten. Kirkas sininen tai vihreä ei (ainakaan vielä) iske niin lujaa. Ja se teidän tuolin väri on kyllä tosiaankin herkku!

   Poista

 

Newsletter

Widgets