Top Message

www.oblik.fi

SIVUPÖYTÄ LASTENHUONEESEEN

Olen viikon verran surffaillut netissä etsien sopivaa sivupöytää/säilytyskalustetta lastenhuoneeseen. Varsinaisesti tarvetta ei siis ole pelkälle yöpöydälle, vaan jokin kaluste sängyn viereen tulisi saada, jossa juniori voisi säilyttää lehdet ja samalla siihen tulisi sopiva paikka yövalolle.

Meidän yhdeksänvuotias on kova poika lukemaan urheilulehtiä ja niitä onkin kertynyt aikamoinen kasa (eikä yhtäkään näistä voida tietenkään heittää pois). Itselläni ei taida olla tähän kuitenkaan mitään sanottavaa, sillä olen säilönyt vuosikausia erilaisia sisustuslehtiä ihan valtavia määriä :D Tällä hetkellä eniten ihastuttaa lehtitelineet, joihin pinotaan lehtiä ja päälle voidaan asettaa jokin laskutaso. 

Korkeimmalle sijalle haavelistalla on noussut Everyday Designin Hanko -tarjoiluvaunu (kuvassa oikealla), joka olisi varsin sopiva tarkoitukseensa ja toimisi monikäyttöisenä kalusteena varmasti pitkälle tulevaisuuteen kodissamme.

Huokeampi vaihtoehto olisi kuitenkin saman yrityksen valmistama Oulu -sarjapöytä (kuvassa vasen alalaita), joka toimii toisinpäin pöytänä ja toisinpäin telineenä. Samanlaista muotoilua huokuu Showroom Finlandin valmistama Mixrack L lehtiteline, jonka on suunnitellut Tapio Anttila (kuvassa ylimpänä). Mittasuhteet ovat näissä kahdessa hieman erilaiset keskenään ja Mixrack telineestä puuttuu pöytälevy. Toki sellaisen voisi helposti sahata myös vaikka vanerista telineen päälle.

Materiaalina huomaan ihailevani eniten metallia ja värinä valkoista. Valkoista varmasti siksi, että se nousisi kauniisti esille harmaan seinän edustalta ja toimisi harmonisena osana huoneen väripalettia. 

...Mutta kun en oikein osaa tehdä päätöstä näiden kaikkien välillä. Jokainen on tavallaan kaunis ja todella toimiva varmasti tarkoitukseensa. Mutta mikä sitten palvelisi tässä tilassa kaikista parhaiten ja säilyttäisi monikäyttöisyytensä myös jatkossa???

Tähän päivään mennessä lastenhuoneessa on tapahtunut seuraavaa: on kunnostettu vanha puutuoli, maalattu muistitaulut, maalattu ja tasoitettu kaikki seinät, kasattu säilytysjärjestelmä vaatteille ja tavaroille seinään, rakennettu yksi liukuovi, testattu yhtä kiskokyhäelmää oville (ja purettu se samantien) sekä tuunattu pieniä yksityiskohtia huoneeseen. 

Työlistalla olisi tämän viikon aikana saada valmiiksi vielä: toinenkin ovi, Lundian hyllykön kunnostus ja sänkynurkkauksen viimeistely. Sitten olisi vielä yksi yllätys juniorille huoneeseen tulossa - huikea idea lävähti kuin salama kirkkaalta taivaalta toissapäivänä mieleemme. Ja tämä tulee olemaan varmasti se suurin yllätys ja ilonaihe huoneen asukkaalle itselleenkin ;). Jännittää jo itseänikin koko juttu! Toivottavasti löydämme tarvittavat materiaalit yllätyskalusteen valmistamiseen ;)

Toivottavasti palataan siis seuraavaksi jo kuvien muodossa muutoksen pariin!
Jutta

 1. Voi miten kaunis tuo tarjoiluvaunu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis. Pitää kuitenkin vielä harkita sitä korkeahkon hinnan vuoksi. :)

   Poista
 2. Tarjoiluvaunu on kyllä oma suosikkini. Toki kauniita kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Harmi vain, että se on reilusti muita vaihtoehtoja arvokkaampi.

   Poista
 3. Kaikkia ihania :D Täälläkin alkaa syksyllä nuoren aikuisen huoneen remontti, tästäpä sain ideaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, teilläkin alkaa remppa! Mahtavaa, jos täältä löytyi ideoita sinnekin :)

   Poista
 4. Tarjoiluvaunu on munkin lemppari, kyllä kaikki kauniita! Käytännöllisin kuitenkin ehkä tuo tarjoiluvaunu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tarjoiluvaunu olisi myös monikäyttöisin kaluste näistä :)

   Poista
 5. Täälläkin vaunut kovin mietteissä keittiöön, tuo tarjoiluvaunu on kyllä ihana. Mitäköhän siellä on keksitty lastenhuoneeseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaunu on kyllä ihanan särmikäs ja tyylikäs. Oikein katseenvangitsija :) Viikonloppuna löytyi osa tarpeista yllätyskalusteen rakentamiseen, mutta osa vielä puuttuu, joten täytyy hetki vielä odotella valmistumista ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets