Top Message

www.oblik.fi

MAKUUHUONEEN VALAISTUS / KOTIKUVIA

Makuuhuoneen valaistus on ollut tähän saakka ainoastaan katossa olevien spottien varassa. Upotetut spotit toimivat himmentimellä, joten valaistuksen voimakkuutta on pystynyt kyllä säätämään tilanteen mukaan. Mutta illalla lukeminen ei oikein ole tullut kuuloonkaan, mikäli toinen haluaisi jo nukkua. Kattovalot on jätettävä päälle ja vaikka ne kuinka himmentäisi, on valaistus koko huoneessa liian suuri.

Olemme pohtineet erilaisia yövalaisimia sängyn ylle. Välillä olimme aivan vakuuttuneita siitä, että valaisimet tulevat seinään, toisena kertana taas pohdimme pöytä- tai lattiavalaisimia sängyn vierelle. Ei siitä sitten kahteen vuoteen päästy yhteisymmärykseen. Kunnes nyt (ainakin melkein).

Löytyi kube -betonivalaisimet - Nousiaisissa valmistettavat upeat kuutiot veivät sydämemme. Viimeiseen saakka hiotut yksityiskohdat tekevät tästä valaisinperheestä täydellisen. Muotoilija Petri Seuri on testannut, testannut ja jälleen testannut erilaisia vaihtoehtoja parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Se on kannattanut. Tämä tuote ei synny hetkessä, sillä se valmistetaan alusta loppuun käsityönä. 

Yksinkertainen muoto, epäsuora valo ja muunneltavuus ovat mielestäni tämän valaisimen parhaita puolia. Koska toinen meistä halusi seinävalaisimet ja toinen edelleen pöytämallin - teimme kompromissin, joka itseasiassa oli äärimmäisen hyvä ratkaisu. Vaikka valaisimet ovat keskenään erilaisia, niitä yhdistää samanlainen muoto ja materiaali. Seinävalo antaa upean valon sekä ylös- että alaspäin. Valo ei heijasta silmään, ja on sopivan pehmeä. Pöytävalaisin taas on muunneltavissa mihin huoneeseen tahansa ja siirrettävissä moneen eri käyttötarkoitukseen. Valoa saa ohjattua kuution asentoa siirtämällä. 


Olen pohtinut valtavan monta kertaa kuluneen syksyn aikana tuotteistamista, suomalaista käsityötä, muotoilijuutta, design -ajattelua, koimaisuutta ja riskejä. Muotoilijan opintoni ovat edenneet nyt yhden ensimmäisen lukukauden verran ja olen tyytyväinen siihen, etten ole luovuttanut. Samaa  sinnikkyyttä (ja vielä paljon suuremmassa mittakaavassa) tarvitaan yrittäjyydessä, omaan itseensä uskomisessa. Suomalainen design ei ole itsestäänselvyys. Arvostukseni muotoilijoita ja suunnittelijoita kohtaan on noussut syksyn aikana kohisten. Se vain on niin, että mitä enemmän tietoa etsin ja löydän - sitä enemmän arvostan. 

Toivottavasti minusta tulee joskus yhtä sinnikäs kuin Petristä, joka uskoi ideaansa, uskoi itseensä ja teki hillittömän määrän töitä, jotta ensimmäinen valaisinmallisto saatiin vihdoin tänä syksynä myyntiin. Tällä hetkellä valaisimia saa Turun seudulta Aveliasta ja Kotilaiturista (myös verkkokaupan puolella). Lisäksi kaikki mallit ovat Petriltä itseltään suoraan tilattavissa. 

Nyt olemme valmiita makuuhuoneen valaistuksen osalta. Viimeinkin. 
Jutta

Postaus toteutettu yhteistyössä Kuben / Petri Seurin kanssa.

 1. Aivan mielettömän kauniit nuo Kubet! Haaveilen!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä huiput! Toivottavasti haaveesi vielä toteutuu <3

   Poista
 2. Kauniit ja sopivat teille todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Kannatti odottaa täydellisiä näin pitkän aikaa ;)

   Poista
 3. Kubet ovat kuin tehdyt teidän makkariin! Aivan upeat. Hauska idea laittaa seinävalaisin toiselle puolelle ja pöytävalaisin toiselle. Se tekee viimeisen silauksen upeaan sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Alkuperäinen ajatus oli samanlaiset seinävalaisimet kummallekin puolelle. Tämä eriparisuus tuo kuitenkin juuri sopivasti mielenkiintoa kokonaisuuteen. Ollakseen kuitenkaan "liian erilainen". :)

   Poista
 4. Onpa huikea valaisin. En ole itse aiemmin tuohon törmännytkään.

  Mainiota, että jaksat jatkaa. Kyllä se lopulta palkitaan. Itse sain nyt perjantaina muotoilijan opinnot opinnäytetyötä lukuunottamatta pakettiin. Aikamoista sitkeyttä on vaatinut monessa kohtaa. Väsymys purkautui viikonloppuna niin, että kauan kaipaamani lukeminen oli aivan mahdotonta. Edes blogeja ei ole jaksanut selata, kun silmät tuntuivat olevan täynnä sahajauhoa. Mutta nyt uuteen nousuun!

  Kovasti tsemppiä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä vieneet minunkin sydämeni. Kube on melko uusi tuttavuus ja myyntiin valaisimet tulivat vasta tämän vuoden syksyllä/alkutalvesta. Ennustan kuitenkin näille menestystä :).

   Huh ja vautsi! Mahtavaa ja onnea jo nyt! Vaikka varmasti vielä iso urakka edessä. Uuteen nousuun nyt vain ja uskon että kaikki tämä vielä joskus palkitaan. :)

   Poista
 5. Tyylikäs valaisin ja just perfect teille. :)

  VastaaPoista
 6. Uusi valaisintuttavuus. Tykkään kovasti. Sopivat teille ihan täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kube on tuore uutuus, johon itsekin ihastuin välittömästi. Sopii moneen tilaan ja tyyliin. Ja ehdottomasti myös siis meidän makkariin :)

   Poista
 7. Onpa todella upea valaisin! Nuo kaksi valokeilaa, jotka se luo seinälle, ovat todella kauniit. Hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tuo seinävalaisimesta tuleva valo on kyllä jotakin todella kaunista. Sen ymmärsi vasta kun valaisimen kiinnitti paikoilleen ja laittoi valon päälle. Huikea!

   Poista
 8. Älyttömän upea valaisin <3 Uusi tuttavuus oli minulle, mutta siirtyi ehdottomasti haavelistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä :) Ja toivottavasti haaveesi palkitaan vielä :)

   Poista
 9. Sopii tuonne ihanaan makkariin siis TOOOODELLA hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida. Olen kyllä samaa mieltä. Ei olisi voinut löytyä parempia :)

   Poista
 10. Upeat valaisimet, sopivat makkariin täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kyllä hitsin tyytyväinen, että jaksoimme etsiä juuri täydellisiä. Kaksi vuotta :D

   Poista
 11. Upeat valaisimet <3 Ihan varmasti sinusta löytyy samaa sinnikkyyttä ja uskoa omaan osaamiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ja kiitos kauniista tsempistäsi - toivottavasti tuo käy vielä jonakin päivänä toteen :)

   Poista
 12. Aivan upeat! Eilen juuri noita Aveliassa ihastelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin <3. Avelian miljööseen nämä sopivat kyllä täydellisesti esille myös :)

   Poista
 13. Olipa kiva vinkki. Muutenkin upean rouheita kuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos tästä oli apuja muille valaisinongelmien kanssa pähkäileville :). Ja kiitos - vaikka makuuhuone on meillä se kaikista vaikein kuvattava luonnovalon puutteen vuoksi, tuli kuvista silti onneksi oikein onnistuneet :)

   Poista
 14. Ihanan rouheat valaisimet! Kelpaisi mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sopivat kyllä älyttömän moneen tilaan ja sisustukseen. Ja niin ajattomat <3

   Poista
 15. Onpa kauniit valaisimet! Huomaa kyllä tosiaan että idea on hiottu ihan viimisen päälle loppuun! :) Jee! Ihanaa että suomalaisen muotoilun saralla tapahtuu!

  Tänään avasin muuten minäkin uuden verkkokaupan itse suunnittelemilleni ja kotimaassa valmistetuille tuotteille, tervetuloa kurkkaamaan puodin puolelle iloni.tictail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huomaa kyllä. Jokainen yksityiskohta on mietitty. Uusia tuulia ja nimiä kyllä Suomeenkin kaivataan, onneksi tämä tuo designin saralle uutta vipinää :). Kiitos vinkistä, pitääpä tulla kurkkaamaan! :)

   Poista
 16. Upeat valaisimet - ihailin jo Anun postauksessa. Ja hienoa, että meillä vielä löytyy tällaisia muotoilijoita, jotka uskaltavat ja yrittävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Yrittäjyys on kovaa näinä päivinä ja varsinkin tuotemuotoilun saralla. Joku kuitenkin tekisi saman edullisemmin jossakin muualla kuin Suomessa, mikä on sääli. Se vie meiltä pois nimiä, ja euroja. toivotaan, että sukupolvemme uskaltaa luottaa kotimaisuuteen ja äänestää jaloillaan puolestamme jatkossakin :)

   Poista
 17. Kube on kyllä vienyt minun sydämeni, täydellinen valaisin ja sopii niin hyvin paikkaan kuin paikkaan! Tätä se todellakin on kun jaksaa puurtaa oman idean vuoksi ja saa lopputukseksi jotain näin upeaa! Ehkä me joskus nähdään lisää sinunkin suunnittelemia tuotteita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin <3. Ja totta - sopii niin moneen paikkaan. Katsoin sinulta, että se löysi ainakin yhden paikan työpisteeltä - hyvä idea ja sopi siihenkin todella kauniisti. Ja voi Laura - toivotaan tosiaan. Pidetään ainakin peukkuja kovin :)

   Poista
 18. Upeita valaisimia! Ja vähintään yhtä upea blogilöytö! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna H! Mukava kuulla, että löysit tiesi meille ja toivottavasti viihdyt. Lämpimästi toivotan sinut tervetulleeksi :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets