Top Message

www.oblik.fi

VALOKUVAUS WORKSHOP // ÅBLOGIT

Viime viikonloppuna tapahtui jotakin, joka sai kipinän sisälläni syttymään. Sonja - jonka valokuvia olen aina ihaillut - saapui Verkarantaan opettamaan meitä Åblogien naisia valokuvauksen saloissa. Kuvaaminen on minulle tärkeää, jopa terapeuttista, ja blogin myötä siitä on kasvanut itselleni myös harrastus. Tosin sellainen, jossa minulla on valtavasti kehitttymisen varaa. Olen äärimmäisen huono lukemaan yhtäkään ohjekirjaa tai edes kameran mukana tullutta ohjekirjasta. (Siitä tosin olisi ajan saatossa saattanut olla hyötyä ja varmasti säästänyt myös muutamia satoja ärräpäitä!) 

Sonjan lisäksi sain viettää päivää ihanien naisten kanssa, joille kaikille kuvaus on enemmän tai vähemmän arkipäivää. Tätä tämä blogien yhteistyö keskenään voi oikeasti parhaimmillaan olla! Yhdessäoloa, toisilta oppimista, innostusta ja uusia oivalluksia. Sonjan esimerkkikuvilla ja Docendon tarjoamalla opuksella, Pekka Punkarin Valokuvauskoulu, pääsimme sopivasti alkeisiin sisään (ja oikeasti vähän pidemmällekin). Huomasin itse, että innostuin tuosta kirjasta valtavasti. Ehkä juuri siksi, että opettelimme ja luimme sitä yhdessä. Suosittelen pitämään kaveriporukalla vastaavia päiviä, sillä yhdessäoppiminen on todella antoisaa! Vaikkei kukaan olisi edes ammattilainen, niin jokaisella meillä on jotakin mitä voi jakaa myös muille.


Olen tänäaamuna kuluttanut kaksi tuntia tuota kirjaa lukien ja kameran säätöjä tutkien. Tähän jää koukkuun! Yksi suuri oivallus itselleni oli jo ihan perussäädöt. Vaikka oikeasti olen niistä jostakin lukenutkin (ja käyttänytkin joskus), niin jotenkin ne vain usein unohtuu ja tulee liian usein kuvattua samoilla asetuksilla valosta, kuvauskohteesta tai paikasta riippumatta. Tänään leikin kameran kanssa antaumuksella ja voi jummi miten kivaa on huomata, että olen hoksannut uusia juttuja! Matka ei todellakaan ole vielä alkumetrejä pidemmällä, mutta tästä on hyvä mennä eteenpäin. 

Omistin porukan pienimmän (ja todennäköisesti myös pienitehoisimman) järkkärin, mutta ennen kuin edes harkitsen uutta - olisi syytä opetella kuvausta enemmän, jotta tiedän mitä kuviltani ja kameraltani haluan. Ei hyvä kamera pelasta epäonnistuneita kuvia tai kauniita kuvakulmia. Niistä on hyvä lähteä liikkeelle. Kuvakulmista sain muutoinkin uusia ideoita workshopin aikana. Mahtavaa!

Kiitos vielä omasta puolestani seurasta ja yhdessäoppimisen ilosta Sannalle, Lauralle, Mintulle, Marille ja ennenkaikkea Sonjalle! Tätä lisää!!

Jutta

ps. Sain oman oppikirjani lisäksi ihanan yllätyksen myös teille lukioille, josta lisää viimeistään alkuviikolla. Siihen asti - ihania marraskuisia hetkiä <3.

 1. Minäkin olisin jonkunmoisen valokuvauskurssin tarpeessa. Teidän workshoppinne kuulosti kyllä tosi kivalta!
  Haastoin sinut hetki sitten blogissani:
  http://villailona.blogspot.fi/2014/11/viisi-varia-vihrea.html
  ja huomasin että oletkin jo haasteen saanut. :) No eipä tuo kai mitään haittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kivaa meillä kyllä olikin. Yhdessäoppiminen on kyllä hauskaa! Kiitoksia haasteesta, se on meneillään tosiaan jo meillä - vaikkakin vähän vaiheessa ;)

   Poista
 2. Vitsi tuo oli varmasti niin kivaa! Minulla on ihan karvalakkimallin järkkäri, ostin sen käytettynä ihan sen vuoksi, että opettelen ylipäätään ymmärtämään valokuvauksesta jotain ja käyttämään manuaalisäätöjä.. Sitten ei harmittaisi, jos oli ostanut kalliin kameran eikä jostain syystä tajuaisikaan säätöjä tai innostus lopahtaisi.. Nyt kun on alkanut päästä jyvälle, on uuden kameran hankinta välttämättä edessä.. Nyt harmittaa, että tuo runko ei hämäräkuvaukseen oikein kykene.. ISO-herkkyyttä ei voi nostaa yli 800, kun kohina näkyy jo liikaa.. Nyt pitäisi vaan päättää, että mikä on seuraava vehje! Olympuksen OMD-sarjan minijärkkäriäkin olen harkinnut, niitä on kovasti kehuttu blogeissa.. Totta, valokuvaus vie mennessään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämäräherkkyys itseäkin vähän häiritsee. Ei se kesällä niin haittaa, mutta nyt jo huomaa, että tarvitsisi enemmän tehoja... Ajattelin kokeilla valovoimaista objektiivia ensin. Mutta jospa opettelisin ensin niitä muita juttuja - sekin saattaa auttaa :D Valokuvaus on niin koukuttavaa - ja ihanaa!

   Poista
 3. Loistojuttu tuo teidän valokuvauspäivä! Yhteistyö on voimauttavaa!

  VastaaPoista
 4. Tuollainen olisi tosi makeeta. Kyllä kaipaisi vinkkiä valokuvaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa koota joku kaveriporukka kasaan ja kokeilla yhdessäoppimista. Sekin antaa jo ihan valtavasti uusia innovaatioita ja oivalluksia. :)

   Poista
 5. Oli kyllä niin huippua päästä opettelemaan kuvausta yhdessä. Jäi niin kova palo, että toivottavasti päästään jatkamaan pian siitä mihin jäätiin. Jotenkin niin huippua, että blogien kautta samalla on päässyt tutustumaan upeisiin ihmisiin ja saa jakaa rakkaan harrastuksen muiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! On ollut ilo tutustua teihin kaikkiin. Sinunkin kanssa tuntuu, kuin olisi aina tuntenut <3

   Poista
 6. Kuulostaa kivalle, pitäisi perehtyä itsekkin tuohon kameraan.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets