Top Message

www.oblik.fi

VIISI VÄRIÄ // HARMAA

Yksi väri - yksi päivä. Maija Pihkalasta haastoi meidät kertomaan kotimme väreistä. Haasteelta tämä tosiaankin tuntuu, sillä värejä ei kotoamme niin vain löydykään. Tai ehkä sittenkin? Kun oikein aloimme etsimään, niin onhan niitä! Vaikka heti ensialkuun taidamme mennä rimaa hipoen tämän harmaan kanssa. Olkoon se väri tai ei - aloitamme sillä. 

Harmaata käytetään kodissamme itseasiassa melko paljonkin. Vanha laatikosto sai viime viikolla ylleen uuden vaaleanharmaan sävyn (H499). (Joka tosin vielä hieman kiusaa itseäni...) En ole varma, onko sävy liian vaalea... Jätimme sen kuitenkin juuri nyt näin ja makustelemme hetken asiaa. Muutamien viikkojen päästä selvinnee onko sävy ottanut silmään edelleen vai ei. Harmaata löytyy lisäksi olohuoneessa tyynyistä ja betonipenkistä. 

Harmaalla eri sävyillä on maalattu makuuhuoneen betonimaiset seinät, jonka lisäksi sänkykin on samaa väriperhettä. Tällä hetkellä olen itseasiassa äärettömän ihastunut kaikkiin eri harmaan sävyihin ja seuraava päätös onkin työhuoneen kaappien ovet... Maalattako vaiko ei ja jos niin millä sävyllä? Voisi kuvitella, että harmaan valitseminen on helppoa. Mutta se on kaikkea muuta paitsi sitä. 

Mitäs tykkäätte senkin uudesta ilmeestä? Hitti vai huti? (Puolustukseksi kerrottakoon, että senkin kansi oli todella kulunut ja kumpikin sivu alkanut punertumaan ikävästi. Koitimme kalusteen takaosaan josko olisimme saaneet lakan + petsin pois, jotka tuossa on ollut iät ja ajat. Ei onnistunut.  Lakka kyllä - petsi ei. Mikäli joskus haluaisimme tuon kalustevanhuksen entisöidä alkuperäiseen kuntoonsa - vaatii se ammattilaisen paljastamaan alkuperäisen muotonsa. Lakka ja petsi on ilmaantunut siis nekin vasta myöhemmässä vaiheessa - kuka tietää milloin. Nyt siis uusi pinta on harmaa, ja vaikka turhan vaalea onkin - me pidämme siitä hurjasti ;))

Mukavaa keskiviikon myöhäisiltaa harmauden keskeltä,
Jutta

Ja niin - oman väripalettinsa haastan paljastamaan Jaanan!

 1. Hyvältä näyttää! kiva tää haaste, pitää jäädä seuraamaan. Ja en aikaisemmin kommentoinu, mutta teidän koti oli upea suomen kaunein koti -ohjelmassa. Olisitte ansainnu jatkopaikan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, mutta meille aika haasteellinen ;). Katsotaan löytyykö viittä väriä ihan heti :D. Ja kiitos - vaikkei onneksi huonolle missään nimessä hävitty!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin siihen vähän kuin uudelleen maalauksen jälkeen. <3

   Poista
 3. Tosi kaunis sävy senkissä - tykkään kovastikin! ♥ itsekin sain haasteen ja haastavaa tosiaan on täälläkin - juuri on riisunut kodista kaikki vähäisetkin värit ja vielä odottelee, koska saa alkaa laittelemaan pientä punaista. :)
  Teidän upea koti oli kyllä lempparini myös, ja se, kun ihana poikasi kertoi tärkeistä tavaroistaan, oli niin söpöä ja onnellista, että liikutuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sitä hetken on katsellut, niin alkaa silmä tottumaan. Ehkä olisin toivonut hieman enemmän kontrastia lattian ja seinän kanssa, mutta ihan vielä en ala uudelleen sutimaan :).

   Danielia jännitti ihan hurjasti (kuten meitä aikuisiakin) mutta silti urheasti itse pyysi kuvausryhmältä saisiko esitellä nuo jutut kameralle. Ihana <3

   Poista
 4. Tuo senkki on todella kaunis ja aivan yhtä kaunis se oli luonnossakin. Ja makkarin seinä se hieno olikin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! En mä raaski sille makkarille varmaan koskaan mitään tehdä kun se tuli extempore noin hienoksi aikanaan. Mutta toisinaan sitä vain tuppaa kyllästymään samoihin pintoihin..... Saa siis olla juuri niin kuin nyt on ;)

   Poista
 5. Kaunis senkki :) Kuvassa taittaa todella valkoiseen mutta kaunis sävy on. Kannatan tuota makustelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liikaa tosiaan valkoisen sävyjä. Enemmän ehkä mutaa joukkoon niin tulisi täydellinen. Mutta makustellaan tosiaan hetki ja sitten katsotaan asiaa uudelleen :)

   Poista
 6. Kaunis <3 Nyt tulee into maalata meidänkin senkki, yritän hillitä itseni :)
  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pahoittelut reaktiosta ;). Tiedän tuon tunteen kun pitäisi hillitä itseään. Se on hitsin vaikeeta :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kotimeidän. Senkki on löytö appivanhempien vintiltä :)

   Poista
 8. Senkin väri tuli luonnossa paremmin esille kuin kuvassa ja pidin väristä. Harmaa on vaikea väri, ettei näytä kodin valossa siniseltä ja se ei näyttänyt. Nyt on muuten kiva katsoa näitä sun kuvien kuvakulmia eri silmällä kun tietää asioiden oikeat mittasuhteet. Teidän koti mahdollistaa hyvin kivoja kuvakulmia esimerkiksi tästä senkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Hieman kuva vääristää. Ja totta - harmaa on oikeasti aika vaikea väri, jottei taita turhan paljon siniseen tai vastaavasti tunkkaiseen (en osaa selittää paremmin mitä tarkoitan).

   Heh - eikö! Kuvakulmia tämä koti mahdollistaa - kunhan vain itse niitä osaisi myös hyödyntää. Liian usein samat kulmat ja nurkat :D

   Poista
 9. Harmaalla aloitin minäkin tämän haasteen, tuttua ja turvallista :) Oikean harmaansävyn löytäminen osaa kyllä olla vaikeaa, niin usein se tuntuu taittavan liikaa siniseen tai jopa vihreään. Muutamankin seinän vahingossa vaaleansiniseksi maalanneena... Senkki näyttää kauniilta, vaikka tosi vaalea onkin! Mä olen kanssa mietiskellyt meidän lipaston harmaaksi maalaamista, mutta ehkä mä sitä vielä vähän aikaa alkuperäisessä asussa katselen, kun siihen sen nykyiseen väriin juuri alussa ihastuin. Silmä vaan aina välillä väsyy niihin samoihin näkymiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sanoa. Ei missään nimessä epämukavuusalueelle ;). Ja niin on totta - harmaata (juuri sitä oikeaa) ei ole kovin helppoa valita. Olisin itsekin toivonut tämän olevan alkuperäisessä kunnossa. Nyt nämä lakat ja petsit on siihen joku jossain vaiheessa laittanut, ja punertavuus alkoi lopulta häiritsemään. Mutta olet niin oikeassa, silmä väsyy kyllä helposti ;)

   Poista
 10. Onhan harmaa väri. Mun "väri"skaalassa se on iso ja näkyvä väri. :D
  Ihania kuvia ja kohtia teidän asunnosta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Mutta joidenkin mielestä se ei taida kuitenkaan olla ;) Kiitos ihana <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään siitä itsekin nyt harmaana entistä enemmän!

   Poista

 

Newsletter

Widgets