Top Message

www.oblik.fi

PUNAISEN MATON PAIKKALokakuussa maikkarilla nähtiin kotimme punaisen maton paikka ihan elävänä kuvana. Saimme tämän jälkeen Talosanomien Jenniltä myöskin haasteen kotimme parhaan paikan paljastamisesta. Kiitos Jenni! Vaikka pohdimme asiaa uudelleen - ei päätöksemme muuksi muuttunut. Valitsimme kotimme parhaaksi paikaksi olohuoneen nojatuolit ja maton ympärillä olevan tilan. Tämä alue on ehdottomasti kodin sydän! Maton ympärille on rakentunut tärkeiden kalusteiden paikka ja siinä vietämme myös eniten yhdessä aikaamme. Nojatuolit ovat löytö Pekan vanhempien vintiltä, ja daybedin olemme rakentaneet omin käsin. Tyynyt vaihtuvat mielialan ja vuodenajan mukaan. Tällä hetkellä tykkään siitä, että suurin osa on itse tuunattu. Kuusityyny ja kesällä painamat sormityynyt on superkivoja ja sopivat äärettömän kauniisti Saanan ja Ollin villi Pohjola -tyynyn kaveriksi. 

Kaikenkaikkiaan tämä kotimme valoisin paikka on oivallinen esimerkki siitä, miten yhdistämällä itsetehtyä, uutta ja vanhaa - saadaan aikaan jotakin todella tärkeää. Se syntyy kerroksellisuudesta ja tärkeistä muistoista. 

Tämä haasta on kiertänyt jo monen monta blogia, joten jätän tällä kertaa haastamatta ketään yksittäistä bloggaajaa. Sen sijaan haluaisinkin kuulla sinun mielipiteesi - mitkä asiat tekevät kodin kauneimman paikan?

Iloista isänpäivää,
Jutta

 1. Itse läväytin maton sängyn päälle aikanaan, kun ohjelmassa oltiin! :D Siinä on ehdottoman mukavaa ja turvallista, oikea turvapaikka maailman viimoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä peruste! Sänky onkin myös meidän toinen lempparipaikoistamme :)

   Poista
 2. Juuri täydellinen punaisen maton paikka, ei kannattanutkaan vaihtaa :) Mullakin haaste odottaa toteutusta. Saa nähdä koska saan sen toteutettua. Tässä kodissa, tosin ei paikkaa edes kannata miettiä :) Se on olohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli paikka on, mutta toteutus puuttuu ;). Sitä on liikkeellä (nimimerkillä kuinkakohan monta haastetta olen unohtanut...) Olohuone on teillä kyllä ihan todella kaunis!

   Poista
 3. Teillä on valtavan kaunis ja valoisa koti, jakso tuli siis nähtyä. Todella kaunis ja kutsuva tämä oleskelunurkkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Avara iso tila on ollut koko sen ajan kun täällä olemme asuneet - jokaisen perheenjäsenen lemppari. :)

   Poista
 4. Hyvin valittu punaisen maton paikka :) Ja ihania noi itse tuunatut tyynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! Välillä tuntuu, että asun koristetyynyjen keskellä. Kaapitkin niitä täynnä :D Mutta onpahan valinnanvaraa.

   Poista
 5. Loistovalinta maton paikaksi! Isojen ikkunoiden tarjoama valo on parasta. Kodin parhaaksi paikaksi muodostuu se, jossa kaikki viihtyvät ja viettävät rentoa yhdessäoloa. Meillä se on olohuoneen sohva isojen ikkunoiden äärellä ja siitä aukeaa näkymä keittiöön ja kotimme olokeskukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - isot ikkunat ovat yksi iso syys paikan valintaan, ja niiden mukanaan tuoma valoisuus. Ja viihtyminen on tärkeää. Vaikka kuinka yritimme tehdä yläkertaan lököilypaikkaa tv:n katseluun, joka olisi se ns enemmän käytettävä huone pelailuun ja piirtelyyn yms samalla - niin ei. Kaikki hivuttautuu aina tähän alakertaan. Ja ei sillä - se on oikein hyvä juttu! Tuo teidän paikka on varmasti myöskin oikein hyvä! Ja hyvät perustelut näkymänkin suhteen.

   Poista
 6. Teidän maton paikka juuri sielä missä pitikin olla! Ja edelleen harmissani että teidän koti ei päässyt jatkoon, koska olisi kyllä niiiiiiiiin sen ansainnut ( mutta mikäli en ihan väärin muista, saavat vielä valita yhden kodin jatkoon, ja jos niin olen sata varma että teidän koti) Kuitenkin, koti on paikka jossa tuntee, rauhoituu ja jossa oma sielu lepää. Joka itselle tehty, rakkaudella!
  Halaus ja ihanaa uutta viikkoa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Nooooh, alkuun se harmitti kovastikin. Nyt tuntuu ihan hyvälle tämä tippuminen. Hienot arvostelut kuitenkin saimme, ja kaikenkaikkiaan jäi hyvä mieli tästä kokemuksesta.

   Ja juurikin noin - jossa oma sielu lepää, ja rakkaudella tehty <3. Kiitos ihanasta kommentistasi!!!!!

   Poista
 7. Iik noita ikkunoita! <3 Tuo paikka on just täydellinen! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana maton paikka, nuo tuolit on niin sydämen sulattavat tuossa upeiden ikkunoiden edessä!! Maton paikka on mun mielestä vaikea valinta, riippuu niin monista muistoista ja tunnelmista, tällaselle levottomalle luonteelle se varmaan vaihtelis päivittäin ;) Mutta ehdottomasti jotain itse tekemää ja jotain ainutlaatusta, valon ja ripauksen jotain muistoa sisältää paras maton paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit on ihan parhaat. Monesti mietimme kyllä ennen tätä kuvausta, olisiko se keittiön pöydän ympärillä, mutta ei. Tämä vei voiton. Hyvin sanottu tuo viimeinen, itsetekemää, ainutlaatuista, valon ja ripauksen muistoa - ja olet täysin oikeassa!

   Poista
 9. Määki haastoin sut, koska olen utelias ja haluan tietää mitä olisitte voittorahoilla tehneet jos olis napsunut kohdalle (niinkuin oikeutetusti olisi kuulunut napsua) http://muotopuoliblog.blogspot.fi/2014/11/money-on-my-mind.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oumai! Mä yritän muistaa tän. Pidä peukkuja. Vaikka vastaukseen ei ole kahta kysymystäkään :D

   Poista
 10. Moi! Kuvassa kurkistaa ikkunoiden vieressä ihanan simppeli, valkoinen hyllykkö: kuka se on? Kyselee, Sanna (sanna.luoma at kotikonepistefi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vasemmalla puolella on seinässä Ikean kenkälaatikoita kasattuna päällekkäin ;)

   Poista
 11. Hei, asuntonne on ihana ja erityisesti pidän ns. divaanistanne, komeista K-tuoleistanne (meillä kun kotona on samanlaiset) sekä valkoisesta lokerikosta seinällänne. Saanko kysyä onko se tehty Ikean kenkäkaapeista?

  Tämä asuntonne on jäänyt päällimmäisenä mieleen Suomen kaunein koti-ohjelmasta ja olin vähän pettynyt kun se ei päässyt jatkoon...

  terv.Tiina blogista Bridgehill.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina kauniista kommentistasi! Divaani onkin ihana, viimeisin tee-se-itse huonekalu, joka meiltä löytyy.

   Ja olet oikeassa - on tehty ikean kenkäkaapeista. Kolme settiä noita yhteensä tuossa on. Omia suosikkejanikin on tippunut jaksoista täpärästi kuten myös eilen. Mutta tietysti makuja on monia, ja siitähän tässä ennenkaikkea on kysymys - erilaisista mieltymyksistä ja tunteista. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets