Top Message

www.oblik.fi

12 KUVAA // OLOHUONENiin vei helle ja arkeenpaluu tästä naisesta kaiken bloggailuajan. Päivät töissä, illat partsilla tai pihalla. Ei olla konetta availtu juuri lainkaan, lähinnä musiikin kuunteluun on tätä kaivattu ja käytetty. Hienoa aikaa. Suomen kesä.

Nyt kuitenkin viimein pääsin purkamaan teille jo viime kuussa otettuja kotikuvia koneelta. Muutoksia on tilassa tapahtunut lähinnä kalusteiden sijoittelun suhteen. Etenkin tuon leposohvan tultua. Viime kuvien jälkeen myös kaikki seinäpinnat on rapattu + maalattu jo aiemmin keväällä. Tätä eroa ei kuvista huomaa, kuten jo varmaan jonkun muun huoneen kohdalla olen maininnutkin. Livenä muutos on kuitenkin näyttävä! 

Suurelle seinälle betonipenkin viereen kaipaamme vielä toista IKEAn HYLLISTÄ (ihastuttava nimi muuten kalusteella!), mutta ne ovat olleet jatkuvasti lähimmästä myymälästämme loppu. Ehkä syksyllä tulee jälleen. Tai sitten ei. Jos näin, pitänee keksiä jotakin korvaavaa, sillä tuollaisenaan on suuri seinä vähän paljas. Vai onko?

Näissä kuvissä näkyy muuten vielä nuo kuvauslainassa olleet Fan Stool -jakkarat. Kahdellakin eri tavalla aseteltuna. Minusta ne toimii pöytänä hurjan hyvin. Kätevää tietysti on myös se, että tarvittaessa jakkarat voi napata vieraita varten istumapaikoiksi. Tuolit on kuitenkin nyt palautettu ja olohuone näyttää ehkä aavistuksen tyhjältä. Jotakin se kaipaisi tuohon keskelle. Lähinnä laskutilaksi. En vain tiedä millaista tai kuinka suurta. Pöytä on ollut hakusessa jo pitkän aikaa, mutta täydellistä (ja meille juuri nyt sopivan hintaista) ei ole tullut vastaan. Kaikenlaisia tuunausideoitakin on mielessä pyörinyt, muttei sitä suurinta ahaa -elämystä! Mielellämme nämä olisimme toki ostaneet, mutta tässä hetkessä panostimme ennemmin toiseen kalusteeseen, joka kuvauslainassa meillä samaan aikaan oli. Arvaatko muuten jo mihin? Vinkkinä kerrottakoon, että kalusteesta on nähty kuvia jo jossakin aiemmassa postauksessamme.

Olisiko sinulla antaa vinkki millainen laskutaso olohuoneeseemme sopisi? Tai minkä kokoinen pöytä olisi sopusuhtaisin avaraan tilaan? Emme halua tukkia oleskelutilan keskiosaa täysin, mutta jotakin lasinlaskupaikkaa nojatuolit ainakin kaipaisivat rinnalleen...

Entä seuraavaksi? Kuulisimme mielellämme toiveita siitä, minkä tilan haluaisitte meiltä seuraavaksi nähdä? Itsestäni tuntuu, että samoja nurkkia tulee kuvattua joka kerta, mutta katsoessani blogia taaksepäin huomaan, ettei viime aikoina juuri kotikuvia olla nähty. Ainakaan näitä kokonaisuus -otoksia. Onko mielessä jotakin muita toiveita? Saa esittää!

Toivottavasti tekin olette viihtyneet auringossa ja imeneet itseenne energiaa sekä vitamiineja. Monen viikon pilvisyyden jälkeen kulunut viikko on tuntunut huikealta!

Iloista tiistain iltaa,
Jutta


 1. Todella ihania kuvia. Tyylikästä. Tykkään kovasti tuosta viuhkamaisesta pöydästä myös :) Nautitaan kesästä, kun lämpöä ja aurinkoa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Jakkarat ovat kyllä ihanat ja monikäyttöiset. Neljästä jakkarasta kun sai pyöreän, ja kahdesta viuhkamaisen kokonaisuuden. Mutta toimii myös yksittäisenä katseenvangitsijana. Uskomattoman hyvää laatua nämä myöskin edustavat. Nyt tosiaan nautitaan kesästä, niin kauan kun sitä meille taas tarjoillaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa alkaa olemaan valmista. Paria kalustetta vielä tosiaan hakee (Hyllis ja olohuoneen pöytä). Sitten alkaisi olemaan valmista :)

   Poista
 3. Leposohva kiinnostaa,oletteko tehneet itse vai ostaneet?Pöytä oli todella todella kaunis ja sopi tilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leposohva tehtiin tosiaan itse. Runko siis. Patja tilattiin Futonnetistä erikoismitoin tuohon päälle. Se on ajanut asiansa paremmin kuin hyvin ja on koko perheen mielestä kodin paras paikka nykyään ;). Lisää tietoja sohvasta ja sen teosta löytyy ainakin täältä http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2014/05/se-on-valmis-diy-daybed.html

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Taidanpa tietää, minkä kuvauslainassa olleen jutun olette ostaneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Makuuhuoneesta löytyy meidän uusin kalustehankinta, aivan ihana sellainen ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Viihdymme täällä kyllä itsekin todella hyvin <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos marja t. Olohuone alkaisi olemaan pikkuhiljaa valmiina. Ihana tunne kun tavarat eivät ole levällään ja remppatarvikkeet ympäriinsä ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. <3 Ollaan niin iloisia että tämä loputon remontti alkaa olemaan oleskelutilojen osalta tässä. Vaikka valmistahan täällä ei varmasti koskaan ole ;)

   Poista
 8. Ihanan näköinen olohuone ja juurikin niin kaunis kun on avara ja valoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaruus ja valoisuus on kyllä ehdottomasti tämän kodin parhaita puolia. Vaikkakin suht haastava sisustaa, koska kaikki toiminnot tapahtuu tässä samassa tilassa :). Helposti tulee liian sillisalaattia kun paljon avoratkaisuja meilläkin on käytössä. Nyt kuitenkin seinien rappauksen ja tavaroiden karsimisen jälkeen näyttää omaankin silmään "tarpeeksi rauhalliselta" kokonaisuudelta :)

   Poista
 9. Kaunista. Ja tuo daybed! Se on huikaisevan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daybed on kyllä juuri nyt kaikkien perheenjäsenten mielestä koko kodin lempipaikka :). Joten hienosti onnistui tuo hieman jopa pelätty sohvan hävittäminen :)

   Poista
 10. Ihana koti teillä! :) Mä etsimällä etsin kuvista sitä sun upeaa maalaustasi. Mihin sä olet sen hävittänyt? Sehän oli muistaakseni tuossa työpöydän päällä...vai muistanko ihan väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Maalaus on tällä hetkellä makuuhuoneessa, näkyy ainakin näissä kuvissa http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2014/06/keskiviikon-kotikuvat-makuuhuone.html. Taisi se hetken työpöydän päälläkin olla ja aluksi nojaili vain lattialla peiliä vasten. Rempan aikana olohuoneesta vietiin kaikki tavarat pois ja sen jälkimainigeissa taulu jäikin sitten makkariin :)

   Poista
 11. Ihanalta näyttää ja hienosti teille sopii nuo BEdesignin tuotteet. Seitsemäs kuva on muuten ihan mieletön! Millos tuutte muuten tekemään tollasen daybedin meille tähän naapuriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BEdesignin tuotteet ovat ihan huikeita. Voisin hyvin omistaa niistä jokaisen ja nähdä ne täällä meidän kodissamme. Pari juttua tällä hetkellä meiltä jo löytyy ja pari jäi vielä hankintalistalle tulevaisuuteen.

   Heh, ihan koska vain. Ei vie aikaa juurikaan ja sen suurempia taitojakaan ei tarvita sen tekemiseen ;). Nyt vasta huomasin sun ihanan blogin! Mennyt aivan ohi, laita hei viestiä ja liity meihin Turkulaisiin sisustus- ja lifestylebloggareiden joukkoon! Elokuussa on jo seuraavaa häppeninkiä!

   Pitänyt monta kertaa tulla sua moikkaamaan, koska pari kertaa olen tainnut vain ohimennen huikata moikat jossain tuolla pihalla. Asialle pitäisi tehdä siis jotakin ;)

   Poista
  2. Juu kyllä pitäis ne kaffet jossain kohtaa hörpätä! :) itseasiassa mietin kyllä just et voisin kyllä Åbloggareihin liittyä :) mä laitan sulle viestiä jossain kohtaa

   Poista
 12. Huhheijakkaa! Teillä on aivan upea koti, ei auta kuin vaan ihastella. :) Paljon elementtejä ja yksityiskohtia, joista täälläkin inspiroidutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohdat tekevät kyllä kodista todella kauniin. Ja mielenkiintoisen. Kiitos kauniista kommentistasi Irina! :)

   Poista
 13. Siis aivan ihanan näköistä <3 <3. Tuo Fan Stool pyöreänä on täydellinen ( vika kuva ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S <3. Fan Stool jakkarat ovat kyllä huippuja! Kauniita, laadukkaita, monikäyttöisiä ja kotimaisia. Voisiko paremmin enää ollakaan? ;)

   Poista
 14. Ihan mieletön kokonaisuus! Todella kaunista :)
  Tuota teidän mattoa katselin, kun sen tyylistä olen meillekin hiukan kaavaillut, mutta en vielä hankkinut kun epäilyttää sen puhtaana pito. Nimittäin meillä kun on noita kissoja pari kappaletta ja niistä lähtee karvaa ihan kiitettävästi. Sitä on ikävä yrittää joistain matoista saada imuroitua irti, kun ei millään tahdo lähteä. Osaatko sanoa miltä vaikuttaa, teillä kun noita koiria on, niillä toki on aivan erilainen turkki kuin kissoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Matto on Ikean Tårnby. Matto on osoittautunut tähän saakka ainakin todella helpoksi. Tosin meidän koirista ei juuri lähde irtokarvaa, joten en osaa oikein sanoa kuinka helposti ne lähtisi irti tuosta. Kertaalleen siihen on kaatunut jo juomat ja hyvin sai putsattua pois.. Perusimurointi ainakin irtohiekan ja pölyn hyvin irrottaa ja siitä helposti siis lähtee pois ilman suurempia hankauksia. Kissankarva on kuitenkin vähän hankalampi/pehmeämpi, joten mahtaisko lähteä yhtä hyvin... En uskalla luvata. Sisal olisi varmaan kissojen kanssa helpompi materiaali?

   Poista
 15. Voi että, todella ihania tiloja ja mahtava kokonaisuus! VArmasti haasteellista sisustaa noin avaraa tilaa, olette onnistuneet todella hyvin!! Ja tuo jakkara/pöytä systeemi on kyllä tosi näppärä, lisätuoleja kun on aina hyvä olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastavaa se kyllä on ollut. Vaikka alunperin olin kuvitellut sen olevan niin helppoa kun on paljon tilaa. Mutta kun tilassa on monia toimintoja (oleskelutila, ruokailutila, keittiö, työpiste) niin helposti kokonaisuudesta tulee sekaisen ja levottoman oloinen. Varsinkin kun pidän niin kovin kaikista avoratkaisuista ;). Mutta alkaa pikkuhiljaa asettumaan nämä tavarat tähän olohuoneeseen.. Vihdoinkin! :)

   Fan Stool -jakkarat ovat kyllä täydelliset. Ja niin monikäyttöiset!

   Poista
 16. Ihan mahtavaa! Divaanisohva vei sydämeni - täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsetehty leposohva on kyllä ajanut asiansa todella hyvin. Ja mikä parasta, edullisesti persoonallista. Siitä on mielenkiintoinen kaluste tehty ;)

   Poista
 17. Ihan mieletön olkkari!!! :)
  Divaanisohva on niin kiva! Ja löysin paljon muitakin hienoja yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon leposohvan teimme tosiaan itse, ja se on lempipaikka tällä hetkellä koko kodissa. Aluksi perinteisen sohvan poislaittaminen arvellutti, mutta kertaakaan ei ole ollut ikävä. Tämä toimii meillä paljon paremmin ja kokonaisuudessaan siinä vietetään nyt paljon enemmän aikaa :) Kiitos kauniista kommentistasi!

   Poista
 18. Kaunista, avaraa, selkeää, mukana sopivasti vanhaa ja rosoa - taidokasta! Minusta olisi mukava nähdä keittiön suuntaan ja lastenhuone. Nautinnollista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kauniista sanoistasi Kati! Hyvin vähän lopulta tilassa on mitään kaupasta ostettua uutta. Itsetehtyä ja vanhaa. Silti ne ei riitele keskenään. Olemme itsekin siis tyytyväisiä :). Seuraavaksi voisinkin kuvailla keittiötä pitkästä aikaa. Lastenhuonetta samoin, heti kun nappulan jäljiltä se olisi kuvauskunnossa ;)

   Poista
 19. Olen sanaton, melkein! :) Kyllä on kaunista ja niin upeita kuvia, voisin katsella nuo läpi vaikka kuinka moneen kertaan. Divaanisohva on hieno! En tiedä miksi, mutta heti näin silmissäni tuossa laskutasona Muuton Around-pöydän mustana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Olen joskus itsekin katsellut tuota pöytää, mutta tyystin unohtanut sen. Silloin tosin katsoin pienempää versiota ja pohdin sitä leffahuoneeseen... Näytin tuon isomman mustan pöydän nyt Pekalle, ja ai että! Sehän olisi juuri täydellinen!!! Kiitos superpaljon vinkistä. Taidamme mennä sitä katsomaan loppukesästä ja tsekkaamaan olisiko se THE pöytä. Olen niin iloinen että laitoit tuon pöytäidean tähän, olisin varmasti unohtanut koko jutun, eikä se olisi tullut taas tässä kohtaa mieleen ollenkaan.

   Poista

 

Newsletter

Widgets