Top Message

www.oblik.fi

FIILISTÄ, TYHJÄÄ OLOA, ONNELLISUUTTA.


Tänään on saatettu loppuun äärimmäisen mielenkiintoinen projekti. Tämä meille tärkeä asia on vienyt tuhottomasti vapaa-aikaamme viimeiset kaksi kuukautta. Eniten se on syönyt valveillaolotuntejamme ja tehojamme kahden kuluneen viikon ajan. Siitäkin huolimatta tai juuri sen vuoksi olo on nyt todella helpottunut. 

Samalla pää on tyhjä ja mieli kaikkensa antanut. Projekti ei olisi välttämättä vaatinut suuria ponnisteluita, mutta meille se oli samalla aikamoinen motivaattori ja ehkä jopa kimmoke saada jo aloitettuja asioita vietyä loppuun. Samaan aikaan olemme käsitelleet yksityiselämässämme sellaisia ajatuksia ja tunteita jotka pelottavat edelleen valtavan paljon. Toisinaan on tuntunut siltä, että mukavan, ehkä jännittävänkin projektin aikana eteemme heitettiin aivan liian paljon käsiteltävää yhteen hetkeen. Olisi tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin ja vain kertakaikkiaan sanoa - nyt riitti.

Olemme kuitenkin samalla hyvin onnellisia. Onnellisia olemme myös siitä, että kolmen työpäivän jälkeen saamme viimein istahtaa ja nostaa jalat ylös. Vähäiset yöunet ovat olleet ennemminkin sääntö kuin poikkeus viime aikoina. Perjantain jälkeen herätyskello heitetään kaappiin. Eikä sitä nosteta sieltä pois kuin vasta jossakin kohtaa heinäkuuta. 

Kroppa muistuttaa samalla siitä, miten rajallinen ihmiskeho voikaan olla. Viikonlopuksi puhjennut tulehdus siirtyi kurkusta korviin. Pahainen kipu ja särky ei olisi voinut tulla pahempaan aikaan. Ehkä tämä oli kuitenkin tärkeä muistutus ennenkaikkea itselle - johonkin hetkeen on laitettava piste. Onneksi tiesimme hetken olevan kulman takana ja ihmeesti enrgiat saatiin riittämään loppuun saakka. 

Postauksen tarkoitus ei ole kiusata tai jättää asioita arvailuiden varaan. Vaikka tämä väistämättä varmasti sen tekeekin. Tarkoitus on vain huokaista ja hengittää - kertoa siitä tunteesta joka vallitsee mielen tällä hetkellä. Samaan aikaan iloisuus, samalla haikeus. Tänään päättynyt projekti ei itsessään ole ollut kovin merkittävä virstaanpylväs elämässä ylipäänsä. Tämä projekti on kuitenkin vienyt niin paljon aikaamme, että toiselle asialle - meille paljon suuremmalle, ei ole tuntunut jäävän tarpeeksi tilaa miettiä. Vuorokauden tunnit kun eivät tunnu riittävän fyysisen työn jälkeen enää ajatustyön tekemiseen.

Päämäärätietoisella ja periksiantamattomalla kipinällä on kuitenkin vedetty viime ajat - ja kaikki on ollut täysin sen arvoista. Juuri nyt tuntuu siltä, että tämän projektin loppuuviemisellä oli suurempi tarkoitus kuin mitä se oikeasti olikaan. Ehkä se on samalla eräänlainen etappi itsellemme, johon on antanut luvan - kun olemme valmiita, aloitamme loman ja olemme vain. Tekemättä mitään. Tyhjennämme kalenterin ja annamme tilaa niille ajatuksille, joita on jäänyt viimeisten kuukausien aikana kiireen keskellä perusteellisemmin käsittelemättä. On helpottavaa, että lomallemme ei olla asetettu ainoatakaan merkintää. Ainoastaan yksi kotimaan reissu. Sekin tehdään sitten kun siltä tuntuu aamulla herätessä.

Kiitos sinulle kun olet siellä, vaikka meitä ei juuri täällä ole näkynyt. Kuvia on koneella yli 1000. Jonkun tulisi käydä ne läpi ja julkaista sopivat myös tänne. Takana on intensiivinen kuukausi, jonka tiivistäisin ehkä sanoihin; voimia koetteleva, mutta todella tarpeellinen. Asioiden vain kuului tapahtua samaan aikaan.

Iloa ja onnenhetkiä myös sinulle,
Jutta

 1. Taidan ymmärtää ainakin fiiliksestä mistä puhut. Meillä on ollut vähän samanlaista. Monta rautaa tulessa, projekteja, jotka pitää viedä loppuun, mutta monta isoa vielä jota tarvitsee työstää. Pari isompaa saatiin vietyä maalin ja aikamoista helpotusta siitä tuntuukin. Sitten vielä hetki töitä ennen kuin pääsee hengähtämään ihan kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne tosiaan. Jotenkin välillä tuntuu, että vähän turhan monta asiaa tapahtuu samaan aikaan. Ja valitettavasti kaikki ei ole ennalta suunniteltuja tai arvattavia... Silloin tuntuu kuin koko pakka menisi sekaisin. Mutta uskon siihen, että silläkin on tarkoituksensa.

   Jaksamista vielä töihin ja mukavaa lomanodotusta!

   Poista
 2. Raikas uus(?) hiuslookki!

  Jossu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Tykkään superpaljon tästä itsekin :)

   Poista
 3. Tsemppiä viimeiseen rutistukseen ennen lomaa. Ihanan raikkaat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se on ohitse. Loppuviikko sairastaessa ja ensi viikolla sitten ihan virallisesti lomilla. Pahuksen tulehdukset kun eivät hellittäneet vaan oikeastaan paheni... Mutta kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu :)

   Poista
 4. Kaunis kirjoitus, ihanasti osaat pukea sanoiksi monimutkaisia asioita! Rentouttavaa kesää sinulle! Ja kiitos, että jaksoit kaiken keskellä järjestää meidän ensi tapaamisemme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Ei järjestämisessä ollut vaivaa, suurimman työnhän teki oikeastaan Jaana & Nina, Laura & Susanna ja tietysti Milla. Onneksi näin, sai itse keskittyä nauttimiseen ja hetkessä fiilistelyyn :). Oli mukava nähdä myös sinua, toivottavasti nähdään taas pian!

   Poista
 5. Sellaista on elämä. Kiva, kun jaksat kirjoittaa ja kuvata. Ja uusi hiuslookki on tosi, tosi hyvä!! Energiaa luonnosta ja kesästä ympärillä! t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Ja varmasti tälläkin oli tarkoituksensa. Se selvinnee vielä jossakin vaiheessa mikä se oli :). Ja kiitos, tykkään itsekin ihan hurjasti tästä kesäpolkasta :)

   Poista
 6. Joskus elämä heittää vastaan haasteita, jotka sinänsä eivät vaikeita olisi - mutta se muu elämäntilanne tekee niistä suurempia. Kiitos, että kerroit - ja se miten kerroit. Sinulla on taito!
  Rentoa lomaa ja jalat kattoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tietenkin kiitos viimeisestä - tuon kaiken keskellä jaksoit vielä järjestää sen blogitapaamisenkin♥

   Poista
  2. Naulan kantaan. Juuri tuo muu tilanne mukavien asioiden keskellä tuntui tekevän tästäkin ajanjaksosta melko raskaan. Kaikki kuitenkin varmasti järjestyy, ja vielä joskus tiedän mikä merkitys tällä kaikella oli tarkoitus olla.

   Kiitos kauniista sanoistasi <3 ja kuten tuossa yllä totesinkin, ei tapaamisen järjestämisestä ollut vaivaa - se oli hengähdystauko kaiken muun keskelle :)

   Poista
 7. Niinhän se on, että kaikella on tarkoituksensa. Nauttikaahan edessä olevasta lomasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti nautimme, kunhan ensin saadaan nuo pöpöt taltutettua :)

   Poista
 8. Ihana kirjoitus jälleen kerran <3 Upea uusi lookki!

  VastaaPoista
 9. Olet kyllä taitava kirjoittamaan! Asiat menee just niin, kuin niiden kuuluukin mennä <3
  PS: Nice look!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin uskon, kaikella on tarkoituksensa. Uusi kesäpolkka on vienyt omankin sydämen, on tää vaan aika cool :)

   Poista
 10. <3 <3

  Olet ihana

  <3 <3

  VastaaPoista
 11. Miten se onkin niin että monesti kaikki tärkeä sattuu aina samaan aikaan. Voimia ja hyvää lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin itsekin. Mutta varmasti sillä on joku asia kerrottavana ja tarkoituksena. Kaikki selvinnee aikanaan. Toivottavasti. Ja kiitos - loma ei voisi osua parempaan aikaan.

   Poista

 

Newsletter

Widgets