Top Message

www.oblik.fi

TYHJÄ // INSPIRAATION LUMOISSA


Äitini kävi eilen kylässä. Ensimmäisenä hän kysyi; oletteko muuttamassa? Ei. Ei me todellakaan olla. Mutta mistä hän näin päätteli? Tyhjä olohuone, tavarat tyhjennetty hyllyiltä, huonekalut siirretty syrjään, matto rullattu pois ja koko olohuone on kuin tyhjä taulu. Mieheni pyöritteli silmiään, hän on elänyt nyt vajaan viikon naisen kanssa, joka fiilistelee ja inspiroi. Naisen, joka on omissa ajatuksissaan ja valvoo yökolmeen kun ideat ei lopu. Naisen, joka on lukenut eilisen illan aikana yli 20 lehteä ja istunut illan pimetessä yli kaksi tuntia tuijottaen tyhjää tilaa. Tyhjensin huoneen, jotta saan tilaa ajatuksille ja ideoille. Tuli sellainen olo, että on pakko aloittaa tyhjästä. 

Kun tila on täynnä kalusteita, tekstiileitä, pienesineitä yms. tuntuu, etten saa tarpeeksi avaruutta ajatuksille ja uusille ideoille. Olisi pakko nähdä koko tila sellaisena, jona se on ollut aikaisemmin. Ennen mitään kalusteita tai sisustusta. Blanko. Tyhjä. Valkoinen. Avara. Vain näin pääsen viemään ajatuksiani eteenpäin, ja joskus taaksepäin. Luomiskausi on pahasti kesken ja siedämme "muuttolaatikkoelämää" sen aikaa kuin on tarvis. 

Mies ei ymmärrä vieläkään, ihmettelee ja kummastelee. Mutta minkäs sille mahtaa, inspiraatio on lyönyt minua, lujasti. Nyt tahdon vain fiilistellä. 

Jutta

 1. Hyvä Jutta! Mäkin haluaisin tehdä tuon saman... voisikohan joku vielä tulla hakemaan tuosta ulkoa kaikki ne tavarat ja roinat, joita ei halua enää tänne takaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä myös mietin! :) Kuka nappaa kaiken vanhan alta pois kun mieli kaipaa tilaa ja selkeyttä. Tuntuu kyllä hullun puuhalta tämä inspiraatiopuuska, mutta toisaalta - mitäs siitä sitten! Antaa tuntua vain ;)

   Poista
 2. Hui! Siitä se ajatus sitten lähti .. ;)!

  VastaaPoista
 3. Ah, miten loistava idea! Tälläinen tempaus pitäisi tehdä kyllä meilläkin. Tosin ei ehkä ihan juuri nyt viimeisillään raskaana ollessa ole se loistavin ajoitus asialle, vaikka nyt kyllä sitä pesänrakennusviettiä löytyisi ihan uuteen malliin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa yhdestä nurkasta nyt aloittaneena - on kaiken sen vaivan väärti!

   Koitahan siellä nyt maltilla rakentaa pesää ;) Kaikki ajallaan ;)

   Poista
 4. Hmm... Tuttu tunne :D. Tyhjältä lattialta liikkeelle.. Ja yöthän ne on justiin sitä suunnittelua varten :)
  Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Mitäköhän on ajateltu kun Naiselle on annettu suunnittelun jalo taito tai ainakin halu :D

   Poista
 5. Hahhaa! Ihanaa kun inspiraatioaallot iskee muillakin noin lujaa kertaheitolla. ;) Tuo tila on kyllä melkoinen herkku ideoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oli, ja on edelleen, aivan super levoton olo. Mutta on parempia päiviä ja niitä huonompia. Parempina saa aikaiseksi, huonompina sitä vain pyrittelee ja pyörittelee niitä ajatuksia ympäriinsä ;)

   Poista
 6. Sä olet ihana! <3 Inspiroivaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh! Välillä tuntuu että olisin lähinnä aika kajahtanut ;)

   Poista
 7. Oi, miten hyvä ja rohkea teko. Kaunis tila! Luovutta ja iloista inspiraatiota sinulle, tänne jäädään odottelemaan, mitä syntyy! Valoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa syntyy toivottavasti selkeä ja käytännöllinen kokonaisuus jossa kaikki tavarat on käyty yksitellen läpi. ;) Remontin keskellä kun muutettiin, niin jäi aika paljon kaikenlaista läpikatsomatta. Remontin keskellä myöskin elettiin ensimmäiset puolitoista vuotta (ainakin lähes koko ajan jossakin nurkassa nikkaroitiin). Nyt voi jo katsoa kokonaisuutta.

   Poista
 8. Kuulostaa jotenkin tosi tutulta, täällä samanlainen mietiskelijä ja makustelija ja silloin kun inspis päällä päivät ja yöt menee vaan miettiessä kaikki uusia juttuja ja niiden totetuttamista! Sitten kun suunnitelmat selvät alkaa hihat heilumaan aina heti kun mies on poissa jaloista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan täydellistä, en ole yksin! :D

   Ja se on juurikin noin, kaikki tunnit käyttää vain siihen mietiskelyyn ja on aivan muissa maailmoissa jatkuvasti. Mutta onneksi sitten yleensä lopussa kiitos seisoo ;)

   Poista
 9. Tuo omien ideoiden kanssa valvominen on niin tuttua. Minne sen inspiksen oikein sulloisi öiksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun keksit - kerro! Tällä vastauksella nimittäin ratkaistaisiin aika montakin pulmaa :D

   Poista
 10. Ihanaa, kun ispiraatio iskee ja tuohan on aivan loistava idea. Joskus täytyy kaikki tyhjätä, jotta uutta tulee tilalle ;)
  Niin kaunis kuin olohuoneenne olikin, mitä onkaan odotettavissa. Olet kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Välillä se tuntuu ihanalle, välillä se oikein kivistää päässä kun ei pääse oikein eteenpäin tai osaa pukea sanoiksi/kuviksi/purkaa auki niitä kaikenmaailman toiveita. Mutta jo nyt tiedän, että vieköön vaikka koko vuoden, niin jokaisen huoneen tyhjennän ja täytän uudelleen. Takaisin pääsevät vain ne esineet joilla on jokin merkitys tai tarve.

   Poista
 11. No johan pistit hösseliksi. Ihan mahtavaa! Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin mahtavaa olla nainen ;). Pikkuhiljaa syntyy toivottavasti jotakin levollista ja selkeää :)

   Poista
 12. Tuosta voi seurata vain pelkkää hyvää! Odotan innolla...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ei tämä ainakaan pahasta voi olla. Tulipahan lisäksi ainakin pyyhittyä lattiat ja jalkalistat + pikkuisetkin kolot kunnolla ;)

   Poista
 13. Tyhjä on välillä niin hyvä! :D

  -piia

  VastaaPoista
 14. Niin totta. Tyhjä tila antaa tilaa luovuudelle, kuin tyhjä maalaus - jossa kaikki on vielä mahdollista. Kiva jäädä odottamaan, mita uutta keksitkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, kaikki on vielä mahdollista kun tila on tyhjä. Kun se on täynnä, ei osaa nähdä muita vaihtoehtoja kuin siinä nyt olevat asiat. Kun kaikki pitää laittaa takaisin paikoilleen, tulee pakostakin käytyä jokainen tavara läpi ja mietittyä sen käyttötarkoitusta + mahdollista tunnearvoa.

   Poista
 15. Voi kumpa tuon vois jättää noin pari mustaa isoa tyynyä lattialle ettei persaus puudu fiilistellessä. Ihanan valkoinen ja puhdas.

  VastaaPoista
 16. Voi kun itsekin saisi tehtyä tuollaisen tyhjennyksen! Aivan mahtavaa työstää tyhjää taulua! Nautinnollisia hetkiä inspiraation vallassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautittu todellakin on. Mies tokaisi pitkäperjantaina keittiössä minua katsellessaan; taidat ihan oikeasti nauttia tuosta. ;) Ja hän oli niin oikeassa!

   Poista
 17. Ihana! voisin tehdä saman homman. Kaikki pois niin ajatuksille tulee tilaa ja saa hienoja ideoita. :) Ota kaikki ilo irti tyhjästä taulusta :)

  VastaaPoista
 18. Jutta ihan mahtavaa!!! Juuri tämän takia sinun (tai siis teidän) blogi on yksi suosikkini. Nyt kulkee taas ne kylmät väreet, kuten joskus aikaa sitten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos kauniista sanoistasi ihana Soili! <3 Välillä on pakko vain aloittaa puhtaalta pöydältä!

   Poista
 19. Ohhoh, aika uljas veto! Kylläpä tekisi itsekin mieli vetästä KAIKKI pois ja tuumailla keskellä eimitään sitä suuntaa - terapeuttista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä todellakin on terapeuttista. Jotenkin sitä huomaamattaan kangistuu tiettyihin kaavoihin eikä osaa nähdä esimerkiksi jotakin kalustetta eri paikassa kuin se nyt on. Syy varmasti paljolti siinä, että kaluste seisoo siinä juuri sillä hetkellä, enkä oikein hoksaa missä muuallakaan se voisi parempi olla. Tyhjästä on hyvä lähteä liikkeelle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets