Top Message

www.oblik.fi

ISTUTUSPUUHIA // PARVEKE


Parveke on saanut nukkua hyvin ansaittua talviunta ihan viime kesästä lähtien. Kevään ja kesän se onkin niin suurella käytöllä, että ihmekös tuo että talvella koko parvekkeelle ei jaksa uhrata ainoatakaan ajatusta. Viime vuonna olen blogin mukaan tuskaillut parvekkeen kesä-/kevätkuntoon laittamista toukokuun puolivälissä (kuinka kätevää muuten, kun asian voi ihan tarkistaa täältä bloggerista :D). Joten nyt voin oikeasti olla pikkaisen jopa ylpeä, huhtikuun neljäs ja tänään on öljytty lattia + istutettu kukkia. 

Sain extrareippaan kaverinkin puuhiin mukaan. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta lapsi tuli pyytämään saisiko hän auttaa, sillä on kuulema äärettömän hyvä juuri nimenomaan kukkien ja kasvien istutuksessa?!?!?!? Ei siinä sitten muuta kuin hommiin vain ja auringosta nauttimaan partsin puolelle!

HYVÄ MEIDÄN PIHA!
Jutta

 1. On tää kyllä ihme kevät. Tai siis talvi, jota ei koskaan tullut.
  Ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta huomenna on yhdet juhlat ja koko päivän oon pähkäillyt, kumpaan tähän aikaan vuodesta pukeutua, mustaan vai valkoiseen mekkoon :). Viimeistään huomenna se päätös on tehtävä, mutta just nyt en tiedä.

  Teillä on pakosti tosi suojaisa ja lämmin parveke, kun nyt jo pääsi öljyämään. Samaa haaveilin oman terassin suhteen, mutta pakkaset pilas kaiken.
  Viimeisessä kuvassa näyttää siltä, että pikkuapulaisen työpäivä on loppua ja hanskat/lapio tipahtaa ihan just santaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! No, mihin mekkoon päädyit? Eilen oli kyllä vielä todella keväinen ja aurinkoinen ilma. Ainakin täällä meillä. Tänään onkin sitten satanut ja ilma muistuttanut siitä, että elämme tosiaan vasta huhtikuun alkupuolta. Senverran viileää se taas kehiin heitti.

   Meidän parveke on ääretömän lämmin paikka. Siihen ei osu tuuli just yhtään ja aurinko porottaa aamusta iltaan. Olisi melkein perjantaina tarjennut lyhythihaisella siinä olla.

   Kärsivällisyys ei ollut apulaisen parhaita puolia, kun kolmen minuutin jälkeen olisi pitänyt jo olla mestari-istuttajan puuhat valmiit ;) Mutta hienosti mentiin loppuun saakka. Eikä edes lapio tipahtanut ;)

   Poista
 2. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ollut ihana. Toivottavasti myös teillä <3

   Poista
 3. Ihana piskuinen parveke ♥
  Nuo edellisvuoden kuvat ja teidän näkymät - siis aivan huikeat.

  Täällä on muutaman päivän ajan tehty lattianmuutoshommia. Nimittäin laminaattilattian maalaamista. Olet yksi niistä, jonka takia olen siihen projektiin uskaltanut lähteä. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kompakti ja sopivan lämmin kesäisin ;) Korvaa kyllä puuttuvan pihan täydellisesti.

   Vai että lattiapuuhia siellä on meneillään, pitääkin tulla kurkkimaan onko blogin puolellekin eksynyt jotakin materiaalia aiheesta. Ole hyvä vain, todella hienoa että minusta on ollut apua. Ainakin inspiraation haussa :)

   Poista
  2. Niin usein olen kuullut, ettei laminaatin maalaaminen onnistu. Tosi kiva lukea kannustavia juttuja siitä, että voi se onnistuakin. Onko teillä edelleen pysynyt lattia hyvässä kunnossa, onko lohkeillut tai lähtenyt maalia irti?

   Ensimmäinen huone on valmis. Tänään kannoin tavarat sisään. Oi että. Tulee mieleen aivan ensimmäinen oma kotimme, johon tein lankkulattiat ja maalasin ne valkoisiksi. Ihana fiilis tuli.

   Poista
  3. Niin minäkin olen kuullut. Mutta samalla kyllä olen kuullut aikamonesta muustakin jutusta, ja silti meillä toiminut. Eli uskaltanutta ei laiteta ;)

   Ei ole kyllä lohkeillut kummastakaan huoneesta. Lastenhuoneessa lattia on ollut huomattavasti suuremmalla käytöllä kuin TV-huoneessa, ja loistavasti on kestänyt! Tosin melko vähän edelleen on aikaa takana, joten katsotaan vuoden päästä :)

   Mutta täytyy kyllä sanoa että tuntuu että paremmin nuo yläkerran laminaatit on kestäneet kuin alakerran parketti. Tosin eivät kyllä vertailukelpoiset ole, sillä käyttö paljon suurempaa alhaalla ja toisaalta parketti paljon pehmeämpi alusta...

   Teidän harmaa lattia näytti ihan täydelliseltä!! :)

   Poista
  4. No kuinka mahtavaa kuulla, että on pysynyt.. vaikka käyttöä onkin vasta vähän takana. Kyllä mä jo mietin, että pitääkö imurin pyöriinkin laittaa huovat ;)

   Poista
 4. :D Ihana!! "Koska on äärettömän hyvä kukkien istutuksessa" Niin huippu!! :D Meilläkin istuteltiin töissä narsisseja, ja täytyy kyllä sanoa, että se on äärimmäisen terapeuttista puuhaa, joskin sotkuista, mutta kivaa senkin edestä! :) Kotona ei sitten ole istutettu mitään ja koko takapihakin lumen peitossa, niin jotenkin ei inspaa edes. Ihanaa viikonloppua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano ;).

   Ollaan koko viikonloppu istutettu parvekkeen kukkia, sisäkukkia, vaihdettu mullat vanhoihin kukkiin ja lisäksi siirretty kukkia suurempiin ruukkuihin. Todellakin sottaista täällä sisätiloissa, mutta äärimmäisen terapeuttista. :)

   Toivottavasti sinullakin oli ihana viikonloppu, meillä ainakin oli <3

   Poista
 5. Ihana lattia parvekkeella :)
  Istutuspuuhat ovat kyllä parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat laudat on kyllä jo melko kuluneet. Meillä kun on parveke ilman mitään katosta, joten kaikki vesi ja lumi osuu siihen. Toisaalta tekee juuri mahtavaa fiilistä kaikkine kulumineen ja kolhuineen :)

   Poista
 6. Ihania nuo pikku apulaiset. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Näyttää kivalta puuhalta. Ja lasten mielestä taatusti myös kivaa ajankulua. Ootte kyllä olleet tosi reippaita kun saaneet jo monta keväthommaa alta pois :) Mukavaa loppuviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se olikin. Oikein hämmästyin kuinka innoissaan nappula näistä jutuista oli, mutta niin se taitaa olla että parhaat yhteiset hetket ovat niitä kaikista arkisimpia ja tavallisimpia :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets