Top Message

www.oblik.fi

AVOHYLLYT KEITTIÖSSÄ

Reippaat sunnuntaiterveiset Verkarannasta! Viikonloppuna on ehditty tekemään vaikka ja mitä - ihana olo. Tänään ennen ulkoilua sisällä(kin) oli ihanan valoisaan ja nappasinkin rätin käteen keittiössä. Valoisuudessa kun on se sellainenkin juttu, että pöly näkyy kilometrien päähän. Avohyllyt ovat olleet meillä käytössä nyt n.9 kuukautta ja siinä ajassa hyllyillä on nähty jos jonkinlaista tavaraa ja esinettä. On astioita, kehyksiä, maustepurkkeja, maitokannuja ymsyms. Edelleen voin todeta olevani erittäin tyytyväinen siihen, että päätimme viime keväänä purkaa yläkaapit pois ja laittaa tilalle avohyllyt. 
Parasta on ehdottomasti tilantuntu ja ilmavuus. Hyllyjen esineitä vaihtelemalla saa myös kivasti vaihdettua koko keittiön ilmettä. Mutta liittyy avoratkaisuun ainakin yksi tylsäkin juttu. Pöly. Vaikka kuinka usein hyllyjä pyyhitään, tuntuu että aina siellä on pölyä. Ja paljon. Astiat ovat meillä aktiivisesti kierrossa, joten lautasiin ja perusjuomalaseihin ei onneksi ehdi pölykerrosta kertymään. Mutta sitten on ne viinilasit, kehykset ja kristallilasit... Ei ne jokapäiväisessä tai edes jokaviikkoisessa käytössä ole, ja se näkyykin sitten harmaana kerroksena helposti esineiden päällä. 
Mutta nyt on hyllyt jälleen pyyhitty ja uusi ilme avohylyillä (heh, ehkä kolme tavaraa siirretty paikasta A paikkaan B). Kyllä kelpaa! Pienistä asioista tulee nainen kyllä iloiseksi :D.

Iloista sunnuntain jatkoa!
Jutta

 1. Kivoja kuvia. Meilläkin on muutama kuparipannu. Näyttäisi siltä, että kupari tekee tuloaan taas paraatipaikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Äitini toi minulle pannuja syksyllä ja välille ne on majailleet String -hyllyn päällä, välillä sitten jossakin keittiön tasolla. Nyt saavat asustaa tuolla - kun ei niitä raaski kaappiinkaan piilottaa, vaikkei jokapäiväisessä käytössä olekaan :)

   Poista
 2. Mäkin tykkäisin kovasti avohyllyistä keittiössä, mutta mä oon niin surkea pölyjenpyyhkijä, ettei siitä mitään tulisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Tässä surkeinkin pyyhkijä kyllä huomaa nopeasti kuinka pölyt pitää pyyhkiä - usein! Ei pääse unohtumaan kun melkein joka päivä (noeinytihan) ne kävelee keittiössä vastaan ;)

   Poista
 3. avohyllyt on kyllä niin kivat sisustuksen kannalta, halvalla saa uutta ilmettä huoneeseen kun vaihtelee vähän astelmia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Välillä kyllä oikein mietin kuinka paljon harmonisempaa meillä olisikaan jos tavarat olisivat piilossa. Meillä kun avoratkaisuja löytyy jokaisesta huoneesta... Mutta sitten taas, on kivaa kun elämä näkyy. :)

   Poista
 4. Voi avohyllyt on ihania, teillä ne näyttää valtavan raikkailta! Haikailen tällaisten perään, mutta juuri tehdyn keittiörempan vuoks en viiti heti repiä kaappeja alas ja heittää avohyllyjä tilalle…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne kyllä onkin. Todella raikkaat ja avarataa tilaa. Ja ei kyllä uutta keittiötä alas kannata laittaa heti ;) Mutta avohyllyjen ystävänä uskallan suositella niitä oikeastaan mihin tilaan vain ;)

   Poista
 5. Nuo on kyllä niin kivat ja keveät... ja vaihtuvat asetelmat tuovat vain ihanaa vaihtelua sisustukseen:) Muksaa sunnuntain jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sillä sitä pölyjä vähän jaksaakin pyyhiskellä ;)

   Poista
 6. Hienon sävyiset hyllyt! Tuo kivasti lämpöä, ja toimii hyvin kontrastina kirkkaalle lasille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Puu on mustalla teellä ja etikalla käsiteltyä liimapuulevyä. Toimii loistavasti myös minusta :)

   Poista
 7. Ai kuinka kotoisalta näyttää. :)
  Mutta mitkäs ihastuttavat mustavalkoiset kulhot nuo ovat? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ;) Pikkukulhot on IKEAsta ostettu hiukan ennen joulua. Toimii erinomaisesti jogurtti yms kulhona! Samanmoisia kahvikupposia löytyy myös, sattui olemaan vaan tiskissä kaikki kuvauksen aikaan :D

   Poista
 8. Voi että minäkin haaveilen meidän keittiöön avohyllyistä. Ehkäpä joskus ne vielä saan. Ensi hätään ostin sting-hyllyn, johon suosikin pääsi killumaan. :)

  Kaunista on! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. String onkin ihana. Vaikkakin aiheuttaa allekirjoittaneelle parhaillaan aikamoisia tuskia asetteluineen :D

   Poista
 9. Kunpa rohkenisin tehdä tuon meilläkin :) Ihanaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siltä tuntuu, niin aina voi purkaa. Saa ne sitten takaisin jos siltä tuntuu :) Kivaa viikon jatkoa myös Minna sinulle!

   Poista
 10. Mites mä löysin tän teidän blogin vasta nyt? Kahlasin pari sivua läpi ja apua, mä muutan teille! :D Just sitä avaruutta ja värimaailmaa mistä itsekin tykkää! Missä päin Suomea te muuten asutte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Kiitos ja lämpimästi tervetuloa! :) Avaraa meillä kyllä onkin, se on itseasiassa ihan parasta koko kodissamme. Asumme Littoisissa, n.8 km Turusta Helsinkiin päin :)

   Poista
 11. Muutama avohylly tuo selkeästi valoisuutta ja lisätilan tuntua. Järkevää että niillä on ne arkipäivän astiat, niin tulee pyyhittyä pölyjä samalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ei siitä mitään tulisi jos hyllyillä olisi vain koristeita ja käyttöjutut kaapissa. Kokeiltu on :D Eikä kauaa kestänyt. Mausteetkin oli ihan jees, mutta liikaa kaikkea sälää siinä ja kauhee homma pyyhkiä niitä puteleita. Näitä astioita tulee muutoinkin pestyä ja käytettyä :)

   Poista
 12. Tuo kupari on kyllä kivan näköistä. Mun äidillä on ollut aina hyllyt täynnä kuparia, kunnes reilu vuosi sitten kun tehtiin mieheni kanssa vanhempieni keittiöön face lift, kuparit katosi kaappien uumeniin. Yritän itse vielä miettiä tykkäänkö siitä vai en, mutta jos innostun, kuparia saan ainakin äitini aarteita kaivamalla :)

  Avohyllyt on kyllä kiva, mulla vaan menisi hermot juurikin tuon pölyongelman takia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, tykkään niin tuosta kuparista. Äidin kätköistä näistäkin suurin osa on meille tiensä löytänyt ;)

   Olen ihastunut todella paljon kaikenlaisiin avoratkaisuihin. Ehkä siksi meillä tuntuukin vähän jokapaikassa tavarat olevan esillä. Siinä on hyvät ja huonot puolensa (kuten juuri tuo pöly ja järjestys). :)

   Poista
 13. Erittäin hyvä ratkaisu. Mä oon jopa miettinyt, että irrotan meiän keittiön kaapin ovet, että saan avohyllyt, kun muuten ei ole mahdollista :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets