Top Message

www.oblik.fi

JOULUPÖYDÄN KATTAUKSESSA...

...meillä täällä Verkarannassa hallitsee yksinkertaisuus. Koska ruokapöydän ympärillä ruokailee tänä vuonna 7 henkilöä, on turhaa tupata täyteen tuota pöytää kaiken maailman tilpehöörillä. Ruoan jälkeen porukkamme kasvaa vielä neljällä, joten kahvit ja glögit juodaankin sitten vähän missä sattuu. Ihan kun ei 11 läheistä saada pyöreän pöydän äärelle mahtumaan.
Olen siis hyvillä mielin vetämässä TO DO -listalta yli kattauksen suunnittelun ja sen tarpeiden askartelun. ;) Tänä vuonna meillä nähdään pöydässä paikkakortit. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että suunnittelen niitä tällä hetkellä eräällä hääparille ja haluan testata ennen toimitusta kuinka ne käytännössä toimivat ja pysyvätkö kortit paikoillaan (puukiekossa ilman liimaa tai liiman kanssa). Ja kauniithan ne ovat ihan tietysti muutoinkin. Paikkakorttipidikkeet on ihan omin pienin käsin sahattu viime viikonloppuna tädin myrskytuhon kynsiin joutuneesta metsästä. Pari männynoksaa ja saha. Niillä ne syntyi. Ja koska sahaaminen oli ilmeisesti meistä niin kovin mukavaa, tehtiin niitä sitten itsellemmekin jemmaan. Hääparin puukiekot tullaan maalaamaan, mutta meidän joulupöytään palikat pääsevät ihan tässä luonnollisessa asussaan.
Hyasintit tullaan näkemään meillä varmasti koko joulunajan, myöskin pienenä asetelmana pöydän keskellä. Muutoin kukat ovatkin sitten siinä, eli muita joulukukkia ei tulla meille hankkimaan, jollei joku niitä erikseen tuo :). Paperista taittelin pienen kuusen, ja siitähän tulikin itseasiassa aika hauska. Luulen, että niitä saatan vielä tällä viikolla muutamia askarrella. Ne kun tulivat valmiiksi n.5 minuutissa. (Huomaatko tehokkaan ajattelutapani :D).
Sitten olisimme valmiita. Eli nämä kuvassa näkyvät tarpeet laitetaan joulupöytään aattona. Ehkä jo ennenkin. Erillisiä jouluastioita ei meidän perheessämme ole, enkä koe sellaisille minkäänlaista tarvettakaan. Joten samoilla mennään joilla arkenakin :)

Kuuluuko teidän joulupöytäänne kauniita asetelmia tai suunnitteletteko aaton kattausta etukäteen jollakin tavalla? 

Loppuun on vielä pakko huokaista - kaksi työpäivää ennen 20 päivän lomaa..... Uih! ;)
Jutta

 1. Täys kymppi <3. Suoraan luonnosta pöytään, eikä mitään liikaa. Puuhullu tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi - KIITOS Annukka! Täällä tykätään kanssa näistä ihan hurjan paljon :)

   Poista
 2. Kauneutta. Mahtavaa hyötykäyttöä keksit puille!
  Meillä joulupöydän kattaus (vanhempieni luona) taitaa olla joka joulu aika samanlainen ja perinteinen.
  Valkoinen pellavaliina ja muutama hyasintti. Pitäisi olla massiivinen pöytä, että saisi ruoan lisäksi mahtumaan pöytään muutakin.
  Tosin olen monena jouluna haaveillut pitkästä kuusenoksista tehdystä "pötköstä", joka ulottuisi pitkän pöydän päästä toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellista hyötykäyttöä :) Ja kauista sellaista! Sellainen kuusenoksista tehty pöytäkoriste olisi kyllä todella upea. Harmi vain, että varmaan kovin monelle ei sellaista pöytään mahdu, kuten ei meillekään :(. Mutta näillä mennään ja mottona vähemmän on enemmän ;)

   Poista
 3. Kauniit! Meillä oli 5v. sitten omissa häissä koivusta tehdyt puukiekot kattauksessa ja niistä tuli kyllä paljon kehuja :) Luonnosta saa niin älyttömän kivoja juttuja. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivuiset olisi muuten varmasti ihan huikean kauniit myöskin, ja siinä se reuna ennenkaikkea. :) Täytyypi laittaa korvan taakse kesäjuhlia varten :) Mukavaa joulun odotusta myöskin sinne :)

   Poista
 4. Tosi kauniit paikkakorttipidikkeet! Puu on vaan niin kaunista ihan tuollaisenakin, rouheana♥ Me viipotamme tänä jouluna menemään muualla kuin kotonamme, joten kattausta ei tarvitse/saa itse suunnitella.

  Rauhallista joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Rouhea ja käsittelemätön - niin kaunista! Nauttikaa valmiista pöydistä ja joulutunnelmasta, olette sen ansainneet <3

   Poista
 5. No nuo ovat kyllä todella kauniin yksinkertaisia paikkakorttivirityksiä! Menee hyvin noinkin, mutta varmasti maalattuina myös!

  Täälläkin on jo kattausta suunniteltu kovaa vauhtia. Meillä on aina ensin kalapöytä, jonka jälkeen siirrytään kinkun ja laatikoiden jne pariin. Se mahdollistaa sen, että pöydässä ei kerrallaan ole ruokaa niin paljon, jolloin koristeille jää vähän enemmän tilaa :) Olen tänä vuonna haaveillut jostain lumenvalkoisesta hopeanharmaalla, jotain huurteista ja jotain aavistusta vihreästä... Hmmm, katsotaan saanko tuota miten onnistumaan, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin muuten hyvä idea, että kattaus on kahdessa erässä, näin pöytään saadaan enemmän tilaa! Ja ei tarvitse kaikkea tunkea samaan aikaan. Luulen että meillä koitetaan saada kaikki ruoat tuonne saarekkeen päälle, jolloin pöytään jäisi edes vähäsen tilaa hengittää. Monta ihmistä kun samaan aikaan ruokailee, saa helposti koko pöydän täyteen ilman ruokiakin ;) Mukavaa joulunodotusta!

   Poista
 6. Kaunis kattaus tulossa teille, ihanan luonnonläheistä.
  Minulla on vielä aika monta yötä lomaan (oisko nyt 19?), mutta sitä kannattaakin odottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnuElina! No nyt ei enää ole paljoa sullakaan jäljellä, saat sitten nauttia täysillä kun muut jo murehtuu kohta töihinpaluusta lomien jälkeen :) Nautinnollista joulunaikaa!

   Poista
 7. Kiva idea paikkakorteille! Haluaisin kattaa oikein kauniisti, mutta minäkin luulen pöydän tulevan liian täyteen muutenkin.. Kunhan löytäisin vain "tabletit", jotkut pyöreät tai muun ratkaisun tekstiilipuolelle, niin ehkä se olisi siinä. Meillä on yhdet paremmat lautaset, niillä mennään ja kankaisilla lautasliinoilla, mutta tuskin mitään sen kummempaa.. Mukavaa valmisteluviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haaveilin pellavaisista pöytätableteista, mutten sitten löytänyt sopivia, enkä ole kovin kummoinen ompelija, joten jätin sen homman sitten suosiolla väliin :). Kankaiset lautasliinatkin tuo todella paljon jo juhlan tuntua pöytään! Mukavaa joulunodotusta myöskin sinne :)

   Poista
 8. Tosi kivat nuo paikkakortit, ihanan suomalaista! :)
  Minun ei tartte paljon kattauksia miettiä, pyörin vaan ruokapöydästä toiseen :) Oijoi, jaksaa, jaksaa vielä kaksi päivää kun noin makoisa loma on tulossa!! Ihanaa joulunodotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut monena jouluna sama homma - pöydästä toiseen ja paikasta seuraavaan :) Ei ole tarvinnut sen koommin pohtia kattauksia tai ruokia. Tämä taitaa olla kolmas joulu ikinä kun sitä vietetään meillä kotona. Tykkään siitäkin ihan hurjan paljon, että kaikki kokoontuu tänne omaan kotiin, vaikka laittamista siinä toki hurjan paljon onkin. Mutta saapahan rakkaat saman katon alle kaikki :)

   Poista
 9. Kaunista ja yksinkertaista. On tullut käytettyä näitä puukiekkoja useamminkin, viimeksi kesällä serkkuni häissä. Joka vuosi pöytää katetaan hiukan.. Yleensä jouluruokailu tapahtuu vain kummankin vanhempien luona joten katan heillä sitten pöytää. Joskus kannan jotain kattaus tarvikkeita kotoa matkassani. Onneksi ovat jo tottuneet siihen ja siitähän se pieni jouluinen tunne syntyy kun saa auttaa edes kattauksen teossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kaunis ajatus kattaa pöytä ja auttaa siten, siitä saa itselleenkin mukavan mielen, ja varmasti myös ruoanvalmistaja osaa arvostaa tuollaista elettä, ettei itse tee kaikkea. Ihanaa joulunaikaa Helinä teille :)

   Poista
 10. Kunpa miettisinkin - kenties tänä jouluna kiinnitän siihen enemmän huomiota :) Tai sitten pöytä vaan on niin täynnä evästä, että ei sinne kynttilätkään mahdu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mennään kovin yksinkertaisesti tänä vuonna, eikä haittaa yhtään. Syytkin ovat yksinkertaiset - aika, aika, aika ja sitten se ruokapöydän tila ;). Vaikkei varmasti kaikkia ruokia pöytään laiteta (vaan saarekkeelle), on se kuitenkin senverran täynnä lautasia ja ruokailijoita, ettei kovin paljon mahdu muuta. :) Tunnelmallista joulunaikaa!

   Poista
 11. Ihanat paikkakortit ja kortinpidikkeet!! :) Olet kyllä aina niin kekseliäs!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Monesti yksinkertaisimmista asioista syntyy ne parhaat ideat :)

   Poista
 12. Voi, kuinka kauniilta näyttää... kyllä tuossa kelpaa syödä ja nauttia joulusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi Frida! Varmasti kelpaa, vaikkei ihan ehdittykään pellavaisia kotiin saamaan ;). Ensi jouluna olen ajoissa liikkeellä ;)

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos! Yksinkertainen on kaunista ja luonnosta saa lähes kaiken tarvittavan :)

   Poista
 14. Ihanalta näyttää. Joulupöydän suunnittelu täällä vasta aluillaa, mutta siihen panostetaan aina täysillä ;) Ihana simppeli kattaus tulossa teille, voisin tämän napata vuorostani, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanaa, kun saa oikein luvan kanssa suunnitella ja laittaa :) Minä ainakin tykkään paljon! Ja nappaa toki, jaettavaksi tämä oli tarkoitettukin :)

   Poista
 15. Kaunista! Yksinkertainen on yleensä kauneinta :)

  VastaaPoista
 16. Varmasti noilla eväillä tulee kaunis kattaus!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, ei tarvita paljon tilpehööriä, nämä saa riittää ja tekevät asiansa jouluisen tunnelman luomisessa :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets