Top Message

www.oblik.fi

KOTIKUVIA // KEITTIÖN TALVILOOK


Nyt on liitutaulukin saanut talvisen ilmeen yllensä. Pitkään taulua koristi tekstit: Verkaranta Cafe ja eri juomien nimiä. Lastenkutsuilla tauluun ilmaantui teksti, jossa karkkibuffetin aikataulun pystyi helposti tarkistamaan. Joulupuun idea lähti suoraan Pinterestistä, jossa niitä muutamia eteeni osui. Ja ei kun piirtämään. Parin tunnin tuhtaamisen jälkeen totesin, että piirtäminen seinälle työtasolla seisten ei ollutkaan kovin helppoa ja nopeaa. Kädet oli niin hitsin kipeät, mutta onneksi lopputulos oli loputa mieluinen. Myös taiteilijalle itselleen ;).
Jotakin tekstiä taulu vielä puun viereen kaipailee, mutten oikein saanut päätettyä mitä se olisi. Tikku-ukkojen sijaan puiset ovikyltit ketovat nyt ketä tätä kotia asustaa. Jokaiselle on oma kylttinsä, jossa dymotettuna oma nimi. Pikkaisen juuttinarua ympärille, ja se on siinä. Mitään virkaahan noilla suoranaisesti ei ole, kunhan koristavat taulua juuri nyt, ja ehkä jouluna pääsevät kuuseen, taikka kattaukseen pieneksi yksityiskohdaksi. 

Liitutaulu meille tehtiin keittiöremontin yhteydessä. Silloinen päähänpisto saa edelleen minut iloiseksi. Olipa hyvä idea, ja tykkään hurjasti. Vaihtuvalla taideteoksella saa sopivasti muutettua koko keittiö-olohuone-työpiste -tilan tunnelmaa. Liitutaulu maali tehtiin itse, ja vanha vaatekaapin taustalevy toimittaa nyt kotimme suurimman taideteoksen virkaa.

Illan hämärtyessä näpertelin eilen vielä risutähden. Paikkaa tuo tosin vielä hakee, mutta juuri nyt odottelee sitä keittiön työtason päällä. Pienillä muutoksilla meidän keittiöön on saapunut talvi (ja ehkä jopa pikkuisen joulu). Piirroksen tekeminen, risutähden näperteleminen ja niin.. Ei muuta! Tänä viikonloppuna on tuunattu, rempattu, laitettu kotia ja sen kyllä huomaa! Yläkerran sohvakin saattaa valmistua tämän illan aikana, joten korvat hörölle ensi viikon aikana ;). Täytyy kyllä sanoa, että rumilus-sohva sopii meille kuin nenä päähän! Kiittää täytyy myös rakasta miestäni, joka urhoollisesti on sutinut mustaa maalia viimeisen parin viikon aikana vähän sinne ja tänne. KIITOSKIITOSKIITOS! 

Supersuloista sunnuntaita!
Jutta

 1. Siitähän tuli oikein talvinen ja jouluinenkin! Itselle ei pysyisi liitu(kaan) kädessä niin, että tuollaista jälkeä tulisi vaikka olisi mallikuvakin nenän edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä yllättävän haasteellista (liidulla piirteleminen), ainakin noin suoraan seinään :). Onneksi sitä voi helposti korjailla :D

   Poista
 2. Tuo on niin hieno. Mä tein myös myös muutama päivä sitten tosi karrikoidun version myöskin Pinterestin inspiroimana. Se sai vielä lähteä muun alta pois, mutta joulun lähestyessä teen varmasti uuden version joulupuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupuu on kyllä niin ihana, ja sopii näin liitutaululle erinomaisesti. Teidän seinä onkin ihan superhieno, jään odottelemaan sun versiotasi puusta lähempänä joulua :)

   Poista
 3. Tuo liitutauluteos on kyllä upea! Ja en malta odottaa, millainen sohva teille onkaan tulossa:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Odotus palkitaan ihan tässä lähiaikoina ;))

   Poista
 4. Voi vitsit, tuo liitutaulu on vaan niin upea! Ja todella kaunis myös tuo piirustuksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ajanut asiansa katseenvangitsijana erinomaisesti. Ja saa vaihtuvaa taidetta/ilmettä koko alakertaan :)

   Poista
 5. Sulla noi kynät ja liidut näyttää pysyvän kädessä paremmin kuin hyvin :). Meidän kahvilassa olis korkeintaan tikku-ukkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä itsekin melko yllättynyt miten siisti siitä lopulta tulikaan :). Ihan ei ollut helpoimmasta päästä tuolla seisoskella ja tuhertaa liidulla. Onneksi virheet sai helposti korjattua ja uutta tilalle vain pyyhkimisen jälkeen :)

   Poista
 6. Tosi hieno ja ihanan talvinen kuva, oot tosi taitava! Mun vähäisetkin piirustustaidot katoaa siinä vaiheessa, kun saan liidun käteen... Ja tuo liitutaulu tuossa on muutenkin tosi kiva idea:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! On totta - liitutaululle ei olekaan niin helppoa piirtää kuin itse joskus olen kuvitellut. Jos taulu olisi ollut pöydällä, olisi se varmasti hoitunut edes aavistuksen helpommin. Mutta yllättävän hyvä siitä tuli myöskin näin seisaaltaan ja pystyssä piirrettynä :)

   Poista
 7. KAUNISTA Jutta! Tulisitko piirtelemään meidänkin liitutauluun ?!

  VastaaPoista
 8. Ihanalta näyttää Jutta! Kaunista uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Kerttu! :) Oikein aurinkoista viikkoa myöskin teidän perheellenne!

   Poista
 9. Mun blogissa on sulle haaste! :)

  http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/11/ootd-outfit-of-the-day

  VastaaPoista
 10. Nättiä, nättiä! Ihana joulu hiipii jo pikkuhiljaa ja sen takia voi oikein hyvin piirtää joulupuita just sinne minne haluaa! :) Tämä sun teos on kyllä erityisen hieno. Miten symmetrinen ja kaikkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marjukka! En tosin tuosta symmetrisyydestä tiedä, pitkään tuijottelin sitä ja mietin miten tuo toinen puoli tulikin paljon leveämmäksi :D. Taitaa taiteilija itse olla nyt itselleen melko kriittinen ;)

   Ja kyllä - joulupuun saa minusta piirtää juuri tästä hetkestä (viime viikonlopusta) lähtien jokaiseen kotiin, mihin se suinkin sopii :)

   Poista
 11. Ihania kuvia, ja puu liitutaulussa on todella upea! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne :) Pikkaisen vaati aikaa ja hermoja, sillä syntyy jo paljon hyvää ;)

   Poista
 12. Vähänkös makee! Tuutko piirtää myös meidän lastenhuoneen seinälle vastaavanlaisen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh :D Tässähän vois alkaa tekemään keikkaa ympäri Suomea ;)

   Poista
 13. Upea jouluinen liitutaideteos! Facebookissa tätä kuvaa jo ihailinkin, mutta piti tulla tänne vielä uudestaan ihailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jen! Sai aika "pienellä vaivalla" uutta ilmettä koko keittiöön ja oikeastaan koko alakertaan :)

   Poista
 14. Aivan mahtava! Hyvä JuttaEmilia <3 Olet todella taitava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Lämmin kiitos kommentistasi!!!! Noin ammattilaisen kommentti ilahduttaa suuresti!! :)

   Poista
 15. Siis aivan ihanan näköistä!! Sä olet taikuri ;) osaat taikoa ihanaa tunnelmaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos!!!!! Itse olen kyllä melko kriittinen tässäkin itselleni ja huomaan pari päivää tuota katsellessani jo monta asiaa, mitkä tekisin toisin. Siis piirustuksessa. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets