Top Message

www.oblik.fi

LUKIJOIDEN VINKIT/ KUINKA ASETELMA LOPULTA MUODOSTUI

Ja taas se höpöttää niistä asetelmista? Jo vain! Aikaisemmin String -hylly sai uudet vaatteet ylleen, ja lopputulos näytti tältä. En ollut lopputulokseen ihan täysin tyytyväinen, mutten osannut sanoa mitä puuttui tai mitä kaipasin lisää. Sain loistavia vinkkejä ja ideoita kommentteihin, ja siitä se ajatus sitten lähti... Muutamia kuvia siitä, miten asetelma lopulta muokkaantui nykyiseen asuunsa. 

Blogi Vanilijan Sanna ehdotti kupariesineen nostamista hyllyn päälle. Done! Meidän Harmonian Minna puolestaan antoi vinkin kuvan/kuvien laittamisesta kehyksiin strngin päälle. Done!
Kupariesine lähti hyllyltä yhtä nopeasti kuin se sinne päätyikin. Ihan vain siksi, että se ei meinannut millään pysyä paikoillaan ja pystyssä siellä. Antaa olla, en jaksanut enempää. :D
No sitten sainkin loistavan idean (ihan itse)! Laittaa nyt kahdet vanhat puukehykset kortin ympärille. Herttinen, siitähän tuli hassun näköinen, eikö tullutkin? Kuparilautanen lähti, ja jotenkin tuo lankarullakin näytti aika kummalliselta. Pois! Tilalle keittiöstä pari pientä äidin tuomaa kuparikannua. Aika hyvä?
Aivan. Se tuplakehysjuttu olikin aika typerä. Tai ei se typerä ollut, mutta jotenkin tuli pikkasen ahdasta tuonne ylähyllylle. Otetaan sekin veks!
Niin. No seuraavaksi sitten tyhjensin koko hyllyn ympärystän, sillä parikin kommentoijaa antoi palautetta siitä, miten kortit voisi olla vaikka samassa tasossa tai vaikkapa kollaasissa. Hyvä pointti! Mutta palataan siihen vielä ihan lopuksi, jookosta?

Joo, ja sitten se ruoho/oksa. Kaisa J puolestaan ehdotti sellaisen lisäämistä ylähyllyn ruukkuun. Nappiosuma!
Laitettaisko ne kortit sitten siihen kollaasiin tuohon alle? Rauhoittaisiko se tunnelmaa? Kokeilin myös yläreunoja samaan tasoon kuin valokatkaisimen reunus. Ei se toiminut. Valitettavasti. Symmetrian ystävänä se jäi jopa pikkaisen harmittamaan. Hyllyn ja korttien väliin jäi liian suuri väli, näytti siltä, ettei ne kuulu yhteen, vaan on aivan erilliset sommitelmat. Ei hyvä. Muuten kyllä tein kollaasin, ja asettelin edes korttien yläreunat keskenään samaan tasoon. Tuli heti paljon harmonisempi. Vaikuttanee myös se, että poistin hyllyn päällä (seinällä) olevat kortit kokonaan (paitsi se yksi, joka nyt on kehyksissä ylätasolla). 
Nappasin vielä yhden oksan pois. Vähempikin riittää. Ei oo turhan tiukkaa sitten tuolla taulun vieressä :). Oisko se siinä? Tuliko parempi, tuliko levollisempi? Vai mentiikö ojasta allikkoon? :D Nyt ei enää ainakaan oma silmä sano, että tuo kaipaisi jotakin vielä. Mutta siinähän se juju ja palkinto tästä harrastuksesta onkin, saan kuulla teidänkin mielipiteitä, ja vinkkejä! Olen muuten siitä todella etuoikeutetussa asemassa, että meillä on lukijoita, jotka antavat vilpittömästi palautetta tekeleistämme. Se on upeaa! Teette sen hyvässä hengessä, ja kaiken lisäksi siellä on todella monta teitä, joilla on hyvin paljon silmää näille asioille. Välillä nämä asiat on itselle liian lähellä, eikä tule ajatelleeksi ehkä laisinkaan joitakin ideoita tai vaihtoehtoja. Hyvä meidän tiimi! 

Verkaranta kiittää! ( Ja lopettaa nyt hetkeksi nää asetelmahömpötykset) ;)

 1. Näyttää hyvältä, vaikka olisin niin voinut sanoa monessakin kohtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Jokasessa oli kyllä puolensa. Ja näiden välissä taisi vielä olla pari eri versiota, joita ei tullut kuvattua. Niin tiuhaan niitä esineitä siinä asettelin :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pikkuasioista sitä jaksaakin päätään vaivata, mutta heti huomasin miten kuitenkin moni niistä pienistä muutoksista oli asetelmaan todella tarpeen! :)

   Poista
 3. oikein onnistunut lopputulos! :) ja kiva oli kuvien muodossa seurata miten se asetelma sinne rakentui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ajattelin, että jää itsellenikin nyt muistiin paremmin nuo eri vaiheet ja kuvista on jollain lailla objektiivsempi näkökulma tarkastella eri vaihtoehtoja. :)

   Poista
 4. Aikas kiva :) Tää oli muuten ihan huippupostaus kun oli noita erilaisia vaiheita miten lopputulokseen päädyit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit tavasta kirjoittaa tätä postausta. Itsekin oli kiva jälkikäteen katsoa kaikki kuvat rinnakkain, miltä ne vaheet oikeasti näyttikään :)

   Poista
 5. Ei kaipaa mitään lisää, eikä oo mitään liikaa olis mun mielipide. Kuparit ja vihreä tuli tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Tuo vihreä teki muuten oikeasti todella paljon kokonaisuuteen muutosta. Pienistä jutuista, pienistä jutuista.... Tulee iso muutos :)

   Poista
 6. Ihana postaus! Tuli oikein hyvä mieli, kun luin.

  Mistä nuo keskimmäisen hyllyn pikkuötökät on? Orava ja kissa/kettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että tästä tuli hyvä mieli :) Mahtava saada tällaista palautetta teksteistä :)

   Nuo keraamiset eläimet on Hemtexistä ostettu. Isompi jääkarhu oli erillinen ja kolme pientä eläintä samassa paketissa. Aika edullisiakin vielä. Ostettiin ne viikko-kaksi sitten, joten löytyy varmaan valikoimista edelleeenkin :)

   Poista
  2. Voi nyyh. Hemtex lopetti toimintansa täällä jokunen kuukausi sitten. Harmi!

   Poista
 7. Ihana postaus, eikä se tuplakehys ollenkaan pöllömpi ollut, jostain olen oppinut, että kaikkea pariton määrä, silloin siinä olisi ollut pariton määrää mustaa ;) Tosi hylly on hyvä juuri tuollaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollutkaan, jotenkin vain siitä tuli pikkaisen täysi. Tuosta ylähyllystä siis :) Ja on muuten totta, olen jostakin itsekin kuullut tuon pariton määrä -jutun. Mutta olin ihan unohtanut. Täytyykin tarkastella kotia hiukan sillä silmällä ;)

   Kiitos Minna kommentistasi, ja ennenkaikkea vinkeistä, tykkään nyt kun seinältä otettiin ylhäältä nuo kaksi korttia pois, ja yksi "tiputettiin" hyllyn päälle nojaamaan kehyksissä. :)

   Poista
 8. Ai vitsi kuinka ihana sä olet. <3
  Hymy huulilla luin tätä postausta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällanen hömpöttelijä mä tosiaan oon ;)) On ihan parasta, jos saan teksteilläni sulle hymyn huulille, parempaa palautetta ei voi saada! <3

   Poista
 9. Kaunis hylly ja asetelma. Itse jättäisin nuo kortit pois tuosta alta , oli paljon levollisempi kun seinä oli tyhjä ja hylly sai täyden huomion...nyt nuo kortit pomppaa eka silmille. Olen kanssa kuullut tuosta parittomasta määrästä asetelmissa ja se toimii. Just asettelin tarjottimelle kynttilöitä ym, ja kun niitä laittoi 4 niin oli ihan hölmön näkönen mutta kun lisäsi vielä yhden niin avot kun toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tosiaan joskus kuulllut tuosta pariton määrä kaikkea - jutusta mutta nyt oikein aloin miettimään koko kotia sillä silmällä. Apua! Se pitää siis todellakin paikkansa :)

   Kuvassa se ei tosiaan näytä yhtään ehkä tyhjältä tuo alaosa, mutta livenä koko seinä näyttää vähän yksinäiseltä ilman kortteja. Seinä on sellaiset viisi metriä korkea, joten vähän pikkurikkinen asetelma siitä tuli ilman noita alapuolen kortteja. Ymmärrän mitä tarkoitat, ja tosiaan kuvissa voisin itsekin ne poistaa. Luonnossa sitten ne ei oo härinnyt lainkaan :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets