Top Message

www.oblik.fi

KOTIKIERROS // Hahmotusta

Päätin jakaa muutaman kotikuvan teille. Sellaiset, joista hieman hahmottaa missä mikäkin yksittäinen tila sijaitsee. Itse kun hahmottaa niin kovin hyvin aina mitä nurkkaa täällä rempataan ja puuhataan, mutta en oikein tiedä olenko osannut hahmottaa teille kokonaisuutta?

Tämä kuva on otettu ulko-oveltamme. Näkymä aukeaa 2,5 metrin mittaisen eteiskäytävän jälkeen suoraan työpisteelle ja olohuoneeseen. Vastapäätä ulko-ovea on parveke. Huomatkaa valkoinen karvapallero, joka näkyy olevan hyvin aktiivinen kotivahti ;)
 
Keittiöstä katsottuna työpiste sijaitsee vastakkaisella seinällä. Olohuone/Avokeittiö -tila on yhteensä n. 70m2. Tämä lohkaisee jo valtavan määrän 124 neliöstämme, joiden ympäröimänä asumme. Tässä kuvassa mittasuhteet näyttävät jotenkin hassuilta. Ihan kuin mikään ei olisi suorassa minkään suhteen. Todellisuudessa tämä ei minua (ainakaan tähän saakka) ole häirinnyt lainkaan, tai oikeammin - en ole edes moiseen kiinnittänyt huomiota. Kuvakulma saattaa olla myös jotain muuta kuin suorassa. :D
Lastenhuone näkyy kuvan parvella. Tämä parvitila on 17 m2 kokoinen ja sinne tokaluokkalainen muutti kimpsuineen ja kampsuineen parisen viikkoa sitten. Aikaisemmin tuolla parvella piti majaa TV-huone. Kuvasta näkyy pyöreä peili, joka on siis eteiskäytävän päädyssä. Peiliä vastapäätä, eli lastenhuoneen vasemman puoleisen päädyn alapuolella on n. 3-4 m2 pieni vieras WC. 
Toinen parvitiloista näkyy siis tässä kuvassa oikealla. Mediahuone on suuruudeltaan n.15m2. Tämän parven alla on meidän aikuisten makuuhuone. Kylpyhuone ja sauna sijaitsevat lastenhuoneen alapuolella, suoraan kuvassa näkyvän senkin takana. Ja heti kun olin nämä kuvat jo lisännyt, tajusin, että keittiöhän näistä puuttuu kokonaan. Mutta sovitaan niin, että teen tästä vielä erikseen omaa postausta jossakin vaiheessa ;)

Olisi kiva kuulla, onko pohjaa ollut hankala/helppo hahmottaa yksittäisten huonekuvien muodossa, vai loksahtiko nyt jotakin palasia paikoilleen näiden kokonaisuuskuvien jälkeen? Haluatteko nähdä täällä blogin puolella enemmän tai vähemmän kotikuvia? Joskus nimittäin tuntuu hullulta kuvailla näitä samoa nurkkia kerrasta toiseen ;)

- J -
PSSSSSST!!! Kannattaa käydä kurkkaamassa Projekti Verkarannan FB sivuilla, täällä, sillä joku onnekas saa itselleen pari lippua lokakuun alussa pidettäville Kotivisio -messuille! Arvonta pyörähtää käyntiin myös täällä blogin puolella myöhemmin. Ensimmäisenä kuitenkin päätin jakaa kaksi lippua Facebookin puolella! Itse olen menossa messuille myöskin,  toivottavasti  nähdään siellä!!

 1. Kyllä vaan tämä auttoi hahmottamaan teidän kotia. :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin auttoi hahmottamisessa! En ollut tajunnut että noita parvia on kaksi ja hämmästelin taannoin et mihis ihmeeseen poikanen muutti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tämä saattaa olla haasteellista hahmottaa missä mikäkin tila sijaitsee. No nyt on ainakin pikkaisen selkoa millaisessa kodissa me asumme, ja millainen pohja meillä käytössämme on :)

   Poista
 3. Pakko oli klikata itseni lukijaksi koska koukkuun jäin. Paljon ihania ideoita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellisesti tervetuloa! Toivottavasti saat jatkossakin paljon mukavia ideoita ja vinkkejä :)

   Poista
 4. Teidän koti on niin valoisa ja kaunis!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Se on kyllä tämän meidän kodin ehdoton valtti - valoisuus ja avaruus. Siihen ensimmäisenä ihastuimme. :)

   Poista
 5. Tämä teidän asunto on vain niin mielettömän ihana ja persoonallinen tuplaparvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisessä pohjassa asunnossa on vain yksi iso parvi. Jälkikäteen on kuitenkin tuo tila jaettu kahteen ja lisätty portaat toisellekin parvelle. Meille tämä ratkaisu on parempi, koska olisi ollut suorastaan neliöiden hukkaanheittämistä tehdä 30m2 yksittäinen huone. :) Kiitos Saija kommentistasi!

   Poista
 6. Kyllähän tämä auttoi. Teillä on kyllä niin ihana koti ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru!! Tykätään tästä ihan tosi paljon itsekin. Nappilöytö pitkän etsinnän jälkeen :)

   Poista
 7. Onpa kaunista. Hyvin hahmottaa millainen tila on kyseessä. Ihanan erilainen tilaratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon täällä on töitä kuluneena vuotena tehtykin, jotta kodista tulisi enemmän meidän näköisemme. Ja tähän saakka ollaan siinä hienosti onnistuttukin. :) Mukavaa, että kuvat auttoivat hieman hahmottamaan tilaa teille lukijoillekin :)

   Poista
 8. Hyvä postaus ja auttoi hahmottamaan tilan paremmin!

  Vaikka olen sanonut jo tuhat kertaa aiemmin,sanon vieläkin että teillä on ihana valoisa koti! Ainut juttu jonka ehkä vaihtaisin, on sohvapöytä :)

  Ja hitsi, minäkin niin mielelläni meinisin KotiViso-messuille mutta matka on niin pitkä..mullakin lippuja jaossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että osasin hieman raottaa pohjaa näin kuvien muodossa teille :)

   Ja kiitos kauniista sanoistasi :). Sohvapöytä on muuten ollutkin harkinnassa vaihtaa johonkin toiseen. Mutta kun ei millään keksi mikä se sitten voisi olla, ja jotakin itsetehtyäkin on pohdittu suunnitelmissamme ;) Ehkä talvella saisi aikaiseksi ryhtyä toimeen.

   Poista
 9. Hyvin avautui nyt kokonaisuus. Ihanan persoonallinen koti teillä! Lisää vaan kotikuvia, näitä katselee mielellään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonaa ollaan koitettu kovasti tuoda esille. On helppoa tehdä kodista "katalogikoti", mutta haasteita lisää se, kun haluaisi kodin näyttävän meiltä itseltämme. Onneksi olemme tehneet erilaisia ratkaisuja remontin yhteydessä ja uskallettu rikkoa rajoja myös sisustuksessa. Ollaan ainakin matkalla kohti sitä unelmaa, joka mielessä on jo todella kirkkaana :)

   Poista
 10. Tämä oli kyllä hyvin avaava postaus. Minäkään en ole oikein hoksannut, että teillä on kaksi erillistä parvea. Ja kotikuvat kiinnostaa aina, niitä on mukava katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä että onnistuin avaamaan teille jotakin uutta näistä neliöistä ;)

   Itse on aina niin kriittinen näiden kotikuvien kanssa ja miettii ketä oikeasti kiinnostaa katsella samoja nurkkia ja samoja tavaroita kuvista toiseen :D

   Poista
 11. Upea, persoonallinen koti ja kauniita kuvia. Näitä katselee mielellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi!!! Lisää siis uskalletaan vielä laittaa ;)

   Poista
 12. Ehdottomasti lisää kotikuvia, näistäkin sai jo hyvin selvyyttä huonejärjestyksestä, mutta silti :) Kotikuvia jaksaa katsella aina, etenkin kun kotinne tyyli on mieluista katseltavaa. Sain jo vähän inspistä tuosta työpisteestäkin. Joudun nyt pikavauhtia itselleni sellaisen kyhäämään, koska siirryn tekemään etätyötä 50% työajastani. Parin viikon päästä alkaa ja budjetti uusille hankinnoille on melko pieni, joten katsotaan mitä saan aikaan. Mies ei omasta työhuonestaan voi luopua, joten minun työpisteeni tulee makkarin nurkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei upeeta, että sait inspistä itsellesikin!! Minäkin jään osa-aikaisesti kotiin lokakuussa, ja siksi työpiste oli rakennettava kotiin (ja kyllä - minimibudjetilla!). Hiukan alkuun mietitytti pisteen tuominen olohuoneeseen, mutta nyt kun se siinä on - ei häiritse kyllä yhtään. :)

   Ja kiitos Kristiina kommentistasi :)

   Poista
 13. Nyt hahmottaa hyvin, kiitos. Kaunis koti ja ihailen tuota suurta tilaa. Mikä parasta, onnellisen perheen koti <3

  VastaaPoista
 14. Teillä on kyllä niin mahtavan persoonallinen koti! että lissää vaan kotikuvia tai ihan sama mitä kuvia kuhan liittyy sisustukseen :) Mie kyllä jaksan kattoa samoja nurkkiaki :) Sisustushullu ku oon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D No siinä tapauksessa - saamasi pitää. Kunhan blogitauko päättyy, laitetaan uusia kuvia tulemaan! Sitä ennen pikkasen lomaillaan ;)

   Poista
 15. Kiitos tästä, todellakin auttoi hahmottamaan! Mutta se on ollut selvää aina, että teillä on todella upea koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä!! Aloin yhtäkkiä miettimään miten ulkopuolinen näistä aiemmista kuvista on hahmottanut. Varsinkin nuo parvet on ollut aika vaikea sanoin selittää ja kuvista ei kyllä ymmärrä kun otetaan siellä ylhäällä, että mihin kohtaan nämä tilat oikein kodissamme sijoittuu. :)

   Kiitos ihanasta kommentistasi Petra!!!

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Suvi Tuuli!! Persoonallisuus on minusta se ykkösasia sisustuksessa. Sen tunnelman tekeminen ei aina ole helppoa, mutta minusta kodista pitää heijastua tarinoita, ja siellä asuvien ihmisten elämää. :)

   Poista
 17. Kiva postaus. Uusi lukija pääsi kyytiin kivasti :)

  Kaunista teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ja oikein lämpimästi tervetuloa!! Mukavaa, että pääsit heti alkuun mukaan näihin kuviin, ja toivottavasti viihdyt jatkossakin matkassamme mukana :)

   Poista
 18. Ihana toi huonekorkeus teidän olohuoneessa :) Hyvin myös nämä kuvat auttoivat hahmottamisessa.

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viisi metriä korkeutta tuo kyllä tilantuntua ihan hirmuisesti lisää. Vaikkei alakertamme siis olekaan kuin 92 m2, niin tuntuu paljon suuremmalta :)

   Poista
 19. Mä olin jotenkin mielessäni ajatellut, että aikuisten makuuhuoneen ovi olisi työpisteseinällä :D Nyt piti ihan ajan kanssa katsoa ja hahmottaa tila uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tätä soppaa on ollut aika vaikea hahmottaa kun sen enempää mitään kokonaisuuksia täällä ei olla esitelty. yksittäisiä huoneita ja projekteja ennemminkin. Kiitos punainen, kun jätit jälkesi käynnistä :)

   Poista
 20. Hyvin hahmotti tämän postauksen jälkeen, miten tila jakautuu! Teillä on hieno koti ja upea sisustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Pikkuhiljaa tästä alkaa omannäköinen tulemaan. Paljon on tehty töitä sen eteen ja paljon on vielä tekemättä. Mutta mihinkäs sitä kiire, on koko elämä aikaa :)

   Poista
 21. Sulle on blogissani haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mira haasteesta. Sain jo aiemmin sisustuskeijun meille kyläilemään, postaus siitä löytyy täältä http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2013/09/sisustushaaveita-lahjaideoita-itselleni.html.

   Joten annan keijun liihotella nyt muille maille. Olen kuitenkin otettu muistamisestasi :)

   Poista
 22. Ah, kaunista! Olisipa kiva nähdä sinua messuilla; en ole vielä varma pääsenkö mutta kovasti mieli tekisi, kun jäi Habitaretkin väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sama homma, jää Habitare väliin, joten innolla odotan Tampereen messuja :) Huikkaa, jos oot menossa!

   Poista
 23. Siis, aivan ihana koti sinulla <3 <3 <3 Kyllä sinulla on sitten silmää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi Frida. Koti on meidän näköisemme, sellainen jossa on hyvä olla :).

   Poista

 

Newsletter

Widgets