Top Message

www.oblik.fi

Pyöreän pöydän dilemma

Keittiön pöytä on ollut hankintalistalla jo muutosta saakka. Sopivaa vain ei ole tuntunut löytyvän. Saatan olla manannut asiasta täällä aikaisemminkin. Edullisimmaksi, ja myöskin parhaimmaksi ratkaisuksi olemme päätyneet tilaamaan pöytälevyn erikseen, johon sitten teetetään jalat. Tai tehdään itse. Muodoksi on alkanut hahmottumaan kaikesta huolimatta pyöreä (harkinnassa myös edelleen soikeakin), vaikka viekin enemmän tilaa kokonaisuudessaan.

kuva
Materiaalivaihtoehtoja on listalla vielä kolme. Filmivaneri, IKI -levy, taikka MDF. Onko teillä kokemuksia näiden eroista? Tällä hetkellä meillä on MDF -pöytä, jonka pinta on jo todella kulunut. Osittain siksi, ettei se ollut alunalkaenkaan kovin laadukas, toiseksi allekirjoittanut on kohdellut sitä kaltoin kaikki nämä 7 vuotta - Cif. Tiedätte varmaan sen hankauspesuaineen, jota ei koskaan tulisi käyttää laimentamattomana, mutta kun sillä lähtee niin kivasti kaikki tahrat. :D Noh. Muutaman ensimmäisen vuoden jälkeen pinta olikin jo niin naarmuinen, että joka kerta lika ja tahrat tarttui siihen järeämmin. Lisää Cifiä. Nais. Nyt se vasta kaamea onkin!

MDF:n etuja lienee hinnan lisäksi sen suuri koko. Halkaisijaltaan 150-170 cm pyöreää pöytälevyä ei taida saada tuosta vanerista yhtenä kappaleena, vaan ainoastaan kahdesta puolipyöreästä palasesta kasattuna? Aijjuu, ehkä joku muistaa vielä senkin, kun meinasin keittiöön vanhaa pirttipöytää. Niin. Ei ole löytynyt mieluista, tarpeeksi vanhaa, tarpeeksi kulahtanutta. Tai pari löytyi, mutta ne oli hirmu pieniä. Huoh!

Apuja ja vinkkejä kaipaillen,
J

Ja aivan, meinasi ihan unohtua. Teitä on Facebookissakin jo yli 90 peukuttajaa. 
Ihan loistava juttu! Muutama vielä, niin saadaan satanen täyteen - sitten arvotaan! ;)
Kätevimmin pääset mukaan joukkoomme klikkaamalla oikeassa laidassa olevasta FB-logosta.

 1. Apua en osaa antaa, mutta kommentoinpahan, että minäkin olen alkanut haikailemaan taas pyöreän pöydän perään. Meillä oli sellainen ennen nykyistä kotia - Ikean halpamalli, joka oli vähän huonosti valmistettu. Silloin se kävi vähän pieneksi ja siksi kyllästyimme siihen, mutta nyt taas nykyisessä kodissamme haluaisin kokeilla pyöreää. Meille ei mahdu isoa pöytää, joten tiedän, että se pöydän koko tulisi olemaan taas kuitenkin liian pieni. Joten jos nyt malttaisin, onhan meillä pöytä. Ja saahan sitä haaveilla. :) Mutta suosittelen kyllä ehdottomasti isoa pyöreää pöytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin niin ihastuttava muoto pöydässä. Lisäksi jollakin tavalla tulee symbolinen olo yhteenkuuluvuudesta sekä miellyttävä olo kun kaikki näkee toisensa pöydän ympärillä. Tilaa tuo pyöreä malli tosiaan vaatii enemmän kuin suorakulmainen, kun jokapuolelta pitäisi mahtua kulkemaan ja nousemaan, mutta meillä se ei kerrankin näyttäisi olevan ongelma. :)

   Ja aina kannattaa haaveilla, eihän elämä muuten olisi kovin mielenkiintoistakaan. Ehkä teillekin sitten joskus myöhemmin.... ;)

   Poista
 2. Täällä olisi myös ajatuksissa pyöreä pöytä, mutta vielä ei vastaan ole tullut sopivaa sellaista. Toisaalta tämä nykyinenkin pöytä on vielä ihan hyvä ja passaa, mutta joku siinä pyöreässä houkuttelee niin paljon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku siinä pyöreässä tosiaan houkuttaa :). Enkä osaa yksiselitteisesti edes kertoa mikä juttu se on.

   Ja niitä on muuten yllättävän vaikea löytää. Luulin nimittäin sen olevan erittäin helppoa ja vain tekeväni valinnan, mutta ei! Erikoista minusta. Pieniä pyöreitä pöytiä kyllä on, mutta suurempaa ei tahdo löytyä millään. Luulen, että levy ja erilliset jalat on meille se kätevin ratkaisu ettei kovin montaa harmaata hiusta tarvitse enää saada sopivan valmiin pöydän löytämisestä :D

   Poista

 

Newsletter

Widgets