Top Message

www.oblik.fi

Inspiraatio: Betonipintoja

Sateisen keskiviikkopäivän ajankuluksi olen selaillut erilaisia betonipintoja/ betoninkaltaisia seinäpintoja. Osa näistä on tapetteja, osa betoninkaltaiseksi maalattuja seiniä, ja osa ihan oikeita betonipintoja. Kuvien on tarkoitus olla samalla kollaasi eri tavoin mielenkiintoisista vaihtoehdoista makuuhuoneen betonijäljitelmän tekemiseen. Osa tuntuu turhan raffilta makuutilaan, osa taas hieman liian pliisulta.... Vai?


Mistä pidän: kerrosmaisuus, rosoisuus.


Mistä pidän: pinnan vaihtelevuus ja mielenkiinto.


Mistä pidän: kulumisen jäljet ilman rosoisuutta, tummuusasteiden vaihtelu.


Mistä pidän: lähes täydellinen vaalea värisävy.


 Mistä pidän: suuret kuviot, aidon näköinen vaikkei sitä kuitenkaan ole.


Mistä pidän: laikukas pinta tuo elävyyttä ja aitouden tunnetta. Väri kuitenkin turhan tumma...


Mistä pidän: halkeamat, harjatun näköinen pinta.


Mistä pidän: jälleen neliöt, harmoninen yleisilme, (lähes) täydellinen värisävy.


Mistä pidän: pystysuuntainen kuviointi tekee tilaan lisää korkeutta. Ainakin noin kuvitteellisesti.


Mistä pidän: sopivan vaalea pinta, kuitenkin rosoinen ja mielenkiintoinen ilman värien tummuusasteiden suurta vaihtelua.

Ajatuksena on siis maalata kaikki seinät ensin vaalean harmaalla (Tikkurilan Harmony -maalilla - sävy Bungalow G500), jonka jälkeen suurimpaan seinään maalattaisiin kerroksittain eri harmaiden sävyjä. Taustaseinän betonimaista pintaa "levitettäisiin" kulmista myös viereisiin seiniin. Kuitenkin niin, että muuut kolme seinää jäisi pääasiassa tuon Bungalowin sävyiseksi. Ehkä tästä sepustuksesta ei saanut mitään selvää, mutta yritetty on :D. Nyt tosiaan vielä päätettävänä kuinka raffi pätyseinästä tulee ja kuinka suuria tummuuseroja siihen halutaan. Lisäksi kysymysmerkkinä edelleen on, jätetäänkö seinä pikkuisen vähemmälle hionnalle, jotta tasoitteen jälkeinen pinta jopa tuntuisi hieman betonimaiselta, eikä pelkästään sileältä seinäpinnalta. Nyt sitä on hiottu juuri tästä syystä vain aavistuksen ja osa lastan vedoista näkyy vielä.

Mielipiteitä? Ideoita? Näkökulmia? 
Niitä tarvitaan!!
- J -

 1. Ihania pintoja, makuuhuoneeseen ei liian "karheaa". Mielenkiinnolla taas odotellaan lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on aika tylsää kun vaihtoehtoja ja inspistä löytää nykyään niin helpolla. Se tekee päättämisestä himpun verran haasteellisempaa ;)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalle! Ootko ajatellut että voisi ehkä käyttää myös sitä Kalklitir maalia, sillä saisi myös kivan huokoista ja vaihtelevaakin pintaa sinne sekaan? (se meidän olkkarin seinä oli sitä, mutta mehän tehtii suht tasainen siitä, olisi sillä saanut vähä sekaisemmankin :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin vielä uudelleen kurkkimassa tuota teidän seinää, on se upee! Ajattelin sitä nimittäin aluksi kyllä. En muuten siinä kohtaa muistanut/tajunnut/osannut yhdistää, että se on samaa kuin teidän olohuoneen maali :D.

   Ainoa, mikä on jäänyt mietityttämään noissa maaleissa on niiden yhdistettävyys muihin maaleihin, osaatkohan sanoa niistä jotakin? Koska pohja tehtiin Harmony -maalilla ja päälle olisi ajatus laittaa muutamaa eri sävyä, niin mitenköhän tuollainen kalkkimaali siihen suhtautuu?

   Poista
  2. Totta, en kyllä uskalla mennä sanomaan että sopivat yhteen, koska se on tosissaan aivan erilaista kuin tavismaali.

   Poista
 3. Mua miellyttää eniten toi neljänneksi alimmainen. Kuviot muistuttaa jotenkin heiniä tai olkia, joista tykkään.
  Viimeinenkin on kiva, koska on valoisa.

  Kaks ylimmäistä on mulle ehdottomasti liikaa. Tulee mieleen kosteusongelmat, jotka ei oikein sovi yksiin makuuhuoneen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama miellyttää myös minua eniten :). Erityisesti sen värisävy, sekä tuo aavistuksen heinää tai vastaavaa muistuttava kuviointi. Sitä nyt lähdetään kokeilemaan. Voi olla että tulee itku viikonloppuna :D

   Tuo kosteusongelma mielikuva on muuten ihan totta. En ajatellut itse lainkaan, mutta nyt kun sanot, niin ihan totta. Joo - liian tujua kamaa makkariin!

   Poista
 4. Ihana miten samanlainen tyyli meillä on :)

  Me teimme vessaan "betoni" seinät laastilla taiteillen. Sai itse vaikuttaa karheuteen ja kuviointiin. Suosittelen sitäkin vaihtoehtoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä ihana ja ennenkaikkea kaunis koti! Joten valittu tyyli on varmasti todella hyvä ;)

   Me teimme saman keittiössä laastin kanssa, ja se onnistui erinomaisesti. Nyt emme vain halunneet koko seinää alkaa laastin kanssa tekemään - sillä pidätän itselläni option muuttaa mieltäni joskus tämän betonihuuman kanssa, ja sen laastin pois repiminen tuntuu ainakin näin ensihätään aika tuskaiselta hommalta. :D Jos onnistutaan tuossa maalaamalla (mikä ei todellakaan ole taattua!), niin kyllästyessään sen voi joskus aikanaan maalata yli helpommin. Tai tapetoida. Kuinka vain :)

   Mun tekis mieli tehdä tosiaan tuo sama homma vielä meidän pikku-wc tilaan.... Mutta ehkä nyt se tuntuu kaukaiselta ajatukselta kun jälleen kaikki on rempallaan ja sikinsokin... ;)

   Poista
  2. Hei milla laastilla tuon keittiön toteutitte? Välitila ilmeisesti myös? Laitoitteko vielä jonkun likaa hylkivän käsittelyn siihen päälle? ..kiitos :)

   Poista
  3. Heippa! Pinta keittiössä toteutettiin ihan saneerauslaastilla. Pinta maalattiin Tikkurilan Luja -maalilla. Se hylkii kosteutta niin pinta on helpompi pitää puhtaana ja pyyhkiä roiskeista :) Luja maalin lisäksi ihan Remontti-ässäkin taitaa ajaa samaa asiaa. Sillä ollaan itseasiassa vedetty tuohon päälle vielä yksi kerros kun Luja loppui kesken. Toivottavasti tästä oli apuja :)

   Poista
 5. Kivoja pintoja. Me maalattiin makuuhuonen seinä Decosin maalilla... heillä on tarjolla myös erilaisia betonipinnalta näyttäviä tasotteita tms. Kannattaa käydä kurkkaamassa sivuilla. http://www.decos.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Mari. Myös noita tasoitteita pohdittiin erilaisia, mutta tuossa ylempänä laitoinkin, että niiden päälle maalaaminen ei olekaan ihan niin kätevää kuin pelkän tasaisen maalipinnan. Ja lisäksi jos joskus haluaisi tapetoida jotakin tuohon, niin käy helpommin.

   Tuolta sivuilta löytyi taas sata ja tuhat uutta ideaa muihin tiloihin meillä :D Voi että, on vaarallista "vilkaista nopeasti" ... ;)

   Poista
 6. Muistaakseni Elloksella betonin näköistä tapettia- jos haluat päästä helpommalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin sen itseasiassa uudessa kuvastossa, mutta tarkemmin sitä tutkiessani huomasin sen olevan taustatapetti. Tämä tarkoitti siis sitä, että se oli vain yksi ainokainen palanen, joka oli tietyn kokoinen. Leveyttä en muista, mutta korkeus oli 270cm. Meidän makuuhuone sijaitsee parven alla, ja huoneessa korkeutta vain 220. Koko kuvio olisi mennyt ikäänkuin piloille, jos sitä olisi lyhentänyt 50cm, sillä tapetti oli ikäänkuin liukuvärjätty. Muuten kuvio ja väri olikin kyllä melko täydellinen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets