Top Message

www.oblik.fi

Betonitaiteilijat

Maalari maalas taloa, harmaata ja harmaata. Illan tullen sanoi hän; nyt mä lähden tästä pelistä pois. Puh pah pelistä pois!Mitä tehtiin?
- Tasoitettiin lasikuitutapetit vihreällä Presto R tasoitteella
- Maalattiin kaikkien seinien pohja kaksi kertaa Harmony -maalilla, sävy Bungalow
- Piirrettiin viivaimen ja lyijykynän avulla seinään 80x80 neliöt
- Maalattiin neliöiden ääriviivat sävyllä Graniitti
- Sekoitettiin yllämainittuja sävyjä veden kanssa ja "pestiin" seinä Neste -huoltoasemalta löytyneellä sienellä
(koska rautakaupassa luonnosieni maksoi 20e! Ja tämä itikoiden pesemiseen tarkoitettu sieni 2,90e)
- Sekoitettiin Graniitti ja Toro -sävyjä veteen, hangattiin samaisella sienellä tummempaa reunoille ja sinnetänne muuallekin
- Lantrattiin Toroa veden kanssa, ja pestiin sillä vielä alareuna. 
- Häivytettiin kulmia ja ääriviivoja erilaisilla suhteilla vettä ja kaikkia mainittuja sävyjä
- Paineltiin vielä päälle pelkällä vaalealla seoksella elävöittämään pintaa ja imitoimaan betonin saumoista tulevaa liimaa
- Kastettiin käsi (kumihanskat suositeltavaa) Toro-vesi-seokseen, puristettiin suurimmat ämpäriin ja alettiin ruiskimaan sormenpäistä pieniä pisaroita seinään (ja lattiaan, ja kattoon jajajaja.... :D). 
- Pestiin katto, lattia, kädet, jalat ja kaikki välineet vedellä
- Maalattiin kummankin taiteilijan toinen käsi sävyllä Graniitti ja painettiin takaseinään merkiksi;
ME TEIMME SEN, JA IHAN ITSE!

Ja nyt se on valmis. Siis seinä. Ei makuuhuone. 
Ehkä ensi viikolla pääsemme lattian kimppuun ja listoja kiinnittelemään. :) 
Rattoisaa sunnuntaista iltaa,

- J -
Ps. seinä näyttää kuvissa hurjan tummalta, mitä se todellisuudessa kuitenkaan ei ihan ole. Jotenkin myös nuo värierot on huomattavan paljon selvempiä kuvissa, kuin luonnossa. Mutta nämä kelvannee todisteeksi siitä että tehty on! ;)

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Vilhelmiina! Ollaan näin ensikertalaisiksi kyllä itsekin huippu-tyytyväisiä. Tämä olisi nimittäin myös hyvin voinut mennä pieleen. :D

   Sotkua tuli enemmän kuin ajateltiin, mutta onneksi vesiohenteinen maali on kohtuuhelppo myös pestä pois paikoista, joihin se ei kuulunut ;)

   Poista
 2. Waudewau, todella mahtava lopputulos! Nyt jään innolla ottaa valmista makkaria ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mulle tuli kyllä näistä kuvista sellainen olo, että ei hitsi se on kauheen räikeä. Mutta kun ei se livenä ole kyllä lainkaan. Aika rauhallinen sävyeroista huolimatta kokonaisuudessaan.

   Mutta uskallettiin yrittää, ja tulihan siitä melkein kuin pihin perheen Tom Haga tapetti-imitaatio ;)

   Poista
 3. Tosi hyvin onnistuitte saamaan betonin olemuksen seinälle. Hyvä tulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kovasti ainakin yritettiin ja onneksi yritys kulki oikeaan suuntaan ;)

   Poista
 4. Tosi mahtava lopputulos! aivan betonin näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yllättäen siitä kyllä tuli melko aidon näköistä, vaikkei mitään sen kummempia malleja ollut saatavilla. Kokeilemalla oppii :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kerttu, olen otettu! :) Työtä se ainakin oli, ja hienoltakin välillä tuntui ;)

   Poista
 6. Ihan mieletön lopputulos! Ootte te kyllä taitavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi! Taitavaksikin voi näemmä oppia, vaikkei mitään kokemusta tästäkään jälleen ollut. :)

   Poista
 7. Siis niin upean näköinen! Tykkään noista kädenjäljistä paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädenjäljistä pitää antaa kiitos herra maalarille itselleen. Olin todella iloinen, että hän tuon idean keksi. Jos tuntuu joskus tyhmältä jutulta, saa ne onneksi maalaamalla piiloon :D. Vaikka tuskin tulisi mieleen piilottaa, sen verran monta tuntia tähän yhteensä meni :)

   Poista
 8. Jaksan kyllä ihastella miten taitavia olettr! Näyttää upealta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti! Nämä pienet tee-se-itse-kokeilut vain todistaa sen, että aina kannattaa yrittää. Jos ei yritä, ei ainakaan voi onnistua :)

   Poista
 9. Eipä uskoisi, että se on maalattu! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo näyttää kyllä yllättävän epätasaiselta, vaikkei sitä ole laisinkaan. Helpoimmalla olisi päässyt Tunto-maalin kanssa, mutta kuka nyt helpoimman kanssa menisi? ;) Ei me ainakaan :D

   Värieroillakin saa hienoja eläviä pintoja aikaan!

   Poista
 10. Ihan mielettömän upealta näyttää. Olet sinä vaan taitava! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Molemmat oltiin aika positiivisen yllättyneitä lopputuloksesta, siitähän tuli just eikä melkein. Kuvat ei ihan anna oikeutta, kun huonetta ei saanut kuvattua kokonaisuudessaan vielä (kaapit yms majailee toisella puolella tilaa). Mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa valmistuu :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Hiukan kyllä alkuun pelotti, sillä onhan tuo aika hallitsevan näköinen. Mutta se ei pelaa, joka pelkää. Kaikki muut seinäthän meillä on valkoisia, joten ei tämä ainakaan kovin paljon koko kotia hallitse, eikä edes makuuhuonetta liiaksi. Onneksi. :)

   Paljon meni aikaa, ja jossakin vaiheessa jälleen mietin; miksi ei vain maalattu siihen lasikuitutapetin päälle kerros valkoista maalia. Olisi ollut niin nopea keikka. Mutta ei, kun ei. Piti tasoittaa, piti hioa, piti pestä, piti pohjamaalata kahteen otteeseen, piti tuputella, roiskia, sotkea ja hangata :D Mutta hei - se on sen arvoinen!

   Poista
 12. On kyllä aidon näköinen! Upee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vaikkei aitoa betoniseinää saatukaan, on tämä tarpeeksi liki ;). Rappaamalla olisi ollut varmasti vielä helpompaa saada rouheutta, muttei haluttu sitä taktiikkaa käyttää. On nimittäin mahdollista, etten joskus enää haluakaan (tai toinen meistä ei halua) betoniseinää, joten maalaus koettiin parhaimmaksi tavaksi tämä wannabe-betoniseinä toteuttaa. :)

   Poista
 13. Aivan upea! Niin aidon näköinen, Vau. Kyllä kannatti, kaiken sen työn ja vaivan arvoinen minkä olette tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä samaa mieltä sun kanssasi. Ainakin näin jälkikäteen - vaivannäkö kannatti ja lopputulos on kaiken sen arvoinen :). Miten vain usein meinaa keskivaiheilla usko loppua kesken? ;)

   Poista
 14. Aivan upean näköinen! Mä jään ihan sanattomaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, mitä ylistyskommentteja :) Kiitos!! Ollaan täällä ihan häkellyksissämme, sillä tällainen hieman raflaava seinä voi hyvin aiheuttaa monissa myöskin yök-reaktion. Ei meillä. Ainakaan vielä. Eikä ilmeisesti meidän lukijoillakaan ;)

   Poista
 15. Se on upea!!!Aivan aidon näköinen!
  Ootte kyllä niin taitavia.Mieki oon sanaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta - ihmeen aidon näköiseksi se tällä amatööritaktiikalla saatiin :). Tästä on hyvä jatkaa makkarin remppaa eteenpäin :) Kiitos Ani kauniista sanoistasi!!

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Ei muutakuin maalikauppaan sitten vain ;). Ei tämä vamiiksi tasaiselle seinälle varmasti yhtä iso projekti ole lähteä kokeilemaan ;)

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Kyllä me itsekin tässä välillä oikein pysähdytään katselemaan ympärillemme ja ihmettelemään miten me oikein ollaan uskallettu näitä asioita alkaa kokeilemaan. Tähän saakka mitään hillittömän suurta epäonnistumista ei ole tullut vastaan, joten vielä ainakin jaksetaan kokeilla jatkossakin. On niin mahtava tunne kun saa jotakin valmista, jonka jälkeen voi todeta; Me pystyttiin siihen, me opittiin!

   Poista
 18. Mulla olis pakottava tarve päästä kokeileen kädellä, miltä seinäpinta tuntuu :).
  Se näyttää niin oikealta betonilta, että odotusarvo olis, että tuntuu kylmältä ja vähäm kostealtakin, mutta todennäköisesti fiilis on just ihan päinvastainen.
  Olette kyllä taas kerran onnistuneet siinä, mihin ootte ryhtyneet. Jos vielä koko ajan pysytte sovussa, eikä kumpikaan ala liiaksi pomottaa, olette kyllä harvinaislaatuinen työpari(skunta) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ei sitten muuta kuin tervetuloa! Ja totta, tuo näyttää siltä, että siinä olisi jotakin rosoisuutta, jonka kädellä tuntisi. Mutta totuus iskee viimeistään siinä vaiheessa kun käden vie maalatulle seinäpinnalle - se on sileä! Kylmäkään ei ole, eikä (toivottavasti :D) kosteakaan. Välillä nämä projektit tuntuu pelottavilta, sillä eihän me olla tällaisia ikinä ennen tehty Mutta aina on selvitty, eikä mitään peruuttamatonta ole tapahtunut. Uskallettiinpas tähänkin ryhtyä, ja uskon että saimme juuri sellaisen seinän, minkä halusimmekin. Satojen eurojen betoinimaiset tapettirullat ei innostanut tätä pariskuntaa hintamielessä. Muuten kyllä. Joten jotain oli keksittävä, kun Tom Hagaa ei Verkarantaan saatu. Kokeiltiin maalia, se onnistui. Ja nyt kyllä ylpeitäkin vähän ollaan. Hitsit sentään - osattiin sittenkin! :D

   Sopu säilyy erinomaisesti ja hauskaakin tämä on :D Uskon kuitenkin, ettei tästä tulisi mitään jos meistä molemmat ei olisi yhtä yllytyshulluja. Alkaisi hermo kiristymään siltä joka innostuu vähän kaikesta, ja varsinkin siltä joka ei innostuisi näistä jutuista lainkaan. Tää on tiimipeliä, eikä kumpikaan ole ammattilainen, vaan molemmat aivan yhtä aloittelevia pelaajia. Silloin ei ratkaise taito ja tieto vaan halu oppia ja yrittää :)

   Tulipas viisaan kuuloisia sanoja :D Mutta totta kuitenkin niistä jokainen!

   Poista
 19. WOWOW, NICE. I LIKE <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan tässä ihasteltu kättemme jälkiä joka kerta, kun ohi kuljemme. Ei olisi uskonut, että testaamalla ja kokeilemalla onnistuisi ensi kerralla jo näin hyvin. :)

   Poista
  2. Mä tulinkin vielä kurkkimaan ja kopsasin sun ohjeet <3 <3

   Jään miettimään..pähkäilemään ja punnitsemaan :)

   Poista
 20. Häkellyin. Siis niin mielettömän hieno. Upea! Onnea teille, hyvää työtä kerrassaan. Jään mielenkiinnolla seuraamaan lopputulosta. Jännää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättäen taiteilijan näkemys ( siis omani :D) onnistuttiinkin saamaan ensiheitolla tuohon ikuistettua oikein hyvin. Mitään hajua ei ollut miten tämä lopulta onnistuu, mutta yrittäminen ja rohkeus palkittiin! :)

   Poista
 21. Hip hei, pääsin sadanneksi lukijaksesi! Aivan upea seinä! Meillä on vierashuoneeseen vielä ideoinnissa pinnat ja tästä sain aikamoisen inspiksen, kiitos! :) Tervetuloa myös vastavierailulle Pikkutaivaanrantaan ja ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Aika uskomatonta, että teitä on jo yli 100!! Huippu juttu, että sait inspiraatiota, se tämän bloggaamisen perimmäinen ajatus kuitenkin on ollut Vinkkien etsiminen, ja samalla niiden jakaminen.

   Minäpä hyppään luoksesi vierailemaan tästä juuri tuota pikaa! Mukavaa kun tänne meille löysit, ja vielä mukavampaa kun jäit :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets