Top Message

www.oblik.fi

Verkaranta Café

Tänään se saatiin paikoilleen! Vihdoinkin.

Vintiltä haettiin viime viikonloppuna vanhan lastulevykaapin takaseinä (kalustelevyä). Kaappirämä oli jo hyvät päivänsä nähnyt ja toimii vintillä siis lähinnä talvitakkien pitopaikkana. Sitä se tekee toki edelleen. Nyt ilman taustaseinää. :) Levy oli sattumalta sopivan kokoinen, joten nyt se koristaa keittiön seinää!


Kehykset napattiin mukaan eräältä Bauhaus -reissulta. Hintaa käsittelemättömille puulistoille tuli n. 4e. Väri saatiin vanhahtavaksi/tummemmaksi samaisella etikkaseoksella jolla hyllylevytkin käsiteltiin. 
(Tämän ohjeen voit käydä lukemassa täältä.)



Levy maalattiin otex -tartuntapohjamaalilla kertaalleen, ja päälle kaksi kerrosta itsetehtyä liitutaulimaalia. 
(Ohjeen maalin tekoon löydät täältä.)



Taulun teksti syntyi eilen pikku-nappulan kanssa sulassa yhteisymmärryksessä. Oli muuten työtä neuvotella mitä tähän keittiön tauluun saa piirtää ;) Noh, yläkulmaa koristaa nyt muutama tikku-ukkeli ja kirjaimet sai vesseli itse värittää liidulla. Onneksi ukkelit sentään huutaa puhekuplan muodossa JEE! Sillä sellainen fiilis meillä täällä pikku tehdaskahvilassa juuri nyt on. :)


Levy ruuvattiin kiinni seinään - ja tähän päädyttiin ihan harkitusta syystä; saatan joskus liitutaulupintaan kyllästyä noin suurena elementtinä. Mutta NYT - kuinka kätevää levy onkaan vain irroittaa seinästä ja kantaa takaisin vintille/ johonkin muuhun tilaan. :) Mikäli olisimme maalanneet taustan suoraan seinään - ei kyllästymisen iskiessä olisikaan homma ollut niin kovin helppo ja nopea.


Ja mitkäs kaksi kaunokaista ne siinä on? ;)
Maalia jäi ruokalusikallinen yli, joten se sutaistiin jo aikaisemmin mustiksi maalattujen tuolien selkänojiin :D

Sellainen oli tämä meidän liitutaulumaalin kokeiluerä. Ja hyvin toimii!

- J -

  1. WAU! En pysty nyt kyllä ihastukselta muuta sanomaan :) Upeaa jälkeä ja aivan mahtava idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :D. Jostain kahvilasta se idea sitten alkoi muhimaan, ja aika pitkään mietittiin viitsiikö tuota kotona edes toteuttaa, vai tuleeko vain ihan plhön näköistä. Ei tullut. Ainakaan omasta mielestä :)

      Poista
  2. Tosi hienot, sekä liitutaulu että nuo tuolin selkämykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä itsekin tästä taulusta (ja tuoleista myös :D )! Tuolit tuli vähän niinkuin vahingossa vastaan kun olin viemässä tarvikkeita pesuun, ja onneksi tuokin on aika simppeli juttu jos ei miellytäkään. Eikun liitu pyyhitään pois ja taas on entisen näköiset.

      Taulussa parasta on taas se kierrätys ja itsetehty-fiilis ;). Kiitos paljon kehuistasi, on kiva kuulla, ettei olla menty ihan ojasta allikkoon näissä tuunailuissa!

      Poista
  3. Huippuhieno idea ja kivasti toteutettu. Tikku-ukkelitkin on oikein hauskat ;) Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tikku-ukkelit sai neuvottelun jälkeen jäädä kulmaa koristamaan :D Meillä tää on edelleen niin hitti ettei tosikaan - siis piirtäminen liitutauluun. Vaikka pojalla siis on myös omassa huoneessaan PALJON sitä pintaa, oli kuitenkin tosi jännää äidin kanssa piirustella suurta taulua ;)

      Poista
  4. Ihan huikea! Mahtava idea, ihanan persoonallinen keittiö teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Persoonallisuutta haettiin, ja sitä saatiin :)

      Poista
  5. Tosi kiva idea jälleen kerran ja upean näköinen taulusta tulikin! Sun blogista aina välittyy innostus tänne ruudun toiselle puolelle asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että lopputulos on myös muiden silmissä onnistunut, vaikka aluksi sitä hieman epäröinkin ;). Ja todella kiva kuulla, että innostus välittyy eteenpäin - sehän tämän bloggaamisen yksi tärkeä ajatus onkin!

      Poista
  6. Näyttää tosi hyvältä! Mahtava kokonaisuus, kaikki sointuu niin hyvin yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokonaisuus on vielä kesken, vaikka jo aika paljon ollaan saatu aikaiseksikin. Pikkujutut häiritsee itseä varmaan enemmän kuin ketään muuta, mutta eiköhän se tästä toukokuun aikana valmistu :)

      Poista
  7. Huippu hyvä idea! Fiksua ottaa huomioon kuinka pääset helpoimmin eroon liitutaulusta.Tosi mukava sisustuselementti ja tuolla korkeudella pysyy siistimpänäkin eikä liitu hieraudu joka persaukseen.Listat viimeinen silaus ja kaikki itse tehtyä.

    Sun blogi on kyllä yksi mun lemppareita, aina jotain kiinnostavaa ja oikeaa asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että mä kyllä ihan liikutuin kauniista sanoistasi :) Kiitos paljon näin kivasta kommentista!!

      Ja tällaisella ailahtelevaisen luonteen omaavana olen oppinut, että joskus kannattaa varautua siihenkin että mieli muuttuu ajan saatossa ;)

      Parastahan tässä omastakin mielestä oli se, että kaikki on ihan itse tehtyä :)

      Poista
  8. Tulipa hieno! Hyvä vastakohta muuten vaalealle keittiölle :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman itseasiassa jopa pelkäsin noinkin tummaa ja suurta yksityiskohtaa valkoisen keskelle. Mutta on se kyllä aikasta hieno :) Kiva kuulla, ettei tullut muidenkaan mielestä liian raju.

      Poista
  9. Ihanan kokonaisuuden olet loihtunut :) tuo liitutaulu idea on super hyvä. Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Idea lähti eräästä kahvilasta, ja oikein hyvin se näköjään sopii myös tavalliseen kotiin.

      Kiitos ja samoin - oikein mukavaa Tukholman reissua huoltajalle :) Muistahan myöskin ottaa rennosti ja nautiskella ;)

      Poista
  10. Vitsi minä tykkään sun ideoista :)
    Teidän keittiöstä tuli tosi kiva, mukava että on jotain persoonallista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihana kuulla, että nämä päähänpistot miellyttää toistenkin silmää. Vaikka itselleen sitä kotia tekeekin, onhan se kiva että muut ei pidä näitä hassuja juttuja ihan pöhköinä ;)

      Mukavaa viikonloppua!!

      Poista
  11. Voi että, taidan tulla teille kahville ihastelemaan tätä ihanuutta! Sopii todella kauniisti yhteen valkoisten kaappien kanssa. Sanon tämän jo vaikka kuinka monetta kertaa: oot sää vaaan niiiiiin taitava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, miten ihana kommentti. KIITOS!

      Ja tervetuloa vain, santsikupin saa maksutta ;)

      Poista
  12. Ihana! Tosi mahtava idea! Liitutaulussa on sitä jotain. (: Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itse myös paljon liitutaulupinnoista. Tosin nyt taitaa olla meillä tämä kiintiö (ainakin toistaiseksi) täynnä kun on jo melko suuria aloja tällä läträilty. :)

      Idea on oikeastaan melko perinteinen (kahviloissa), mutta yksityiskodeissa harvemmin nähty :)

      Poista
  13. Hyvän näköinen toteutus! :)
    Mä en ole kyllästynyt, enkä varmaan ihan heti kyllästykään meidän keittiön liitutauluseinään. Minusta on hauskaa kun siihen saa vaihdeltua mielen mukaan tekstejä, mietelauseita tai kuvia. Ja aina voi pyyhkiä pois, jos menee pieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä juuri, aina saa ikäänkuin uudistusta tekemällä tauluun jotain uutta, jonka jälkeen taas pyyhkiä pois, ja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen :) Aika vänkä keksintö tuo koulutaulumaali noin ylipäänsä :)

      Poista
  14. Upea, kaunis, tyylikäs harmooninen toteutus. Kun projekti valmis, ja jos oot kiinnostunut samaan kotisi sisustuslehteen, pidä mut mielessä, olisi hyviä suhteita sinne suuntaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsit, ihan loistava kommentti, joka sai suupielet kääntymään ylöspäin! :) KIITOS. Ja pidän - vaikkakin siihen taitaa mennä aikaa melko paljon.. :D

      Poista

 

Newsletter

Widgets