Top Message

www.oblik.fi

DIY Liitutaulumaali

Täällä on keittiön kimpussa puuhasteltu taas yhtä ja toista. Juuri nyt rakennellaan/tuunaillaan saareketta ja eilen saimme päätökseen jälleen yhden maalausvaiheen. Mihin ja millainen maalattava alue tulee olemaan, en vielä malta paljastaa, mutta ajattelin kuitenkin tässä vaiheessa jakaa kanssanne itsetehdyn liitutaulumaalin ohjeen.Kaupassa myytävällä valmiilla liitutaulumaalilla on omat huonot puolensa: se on kallista ja värivaihtoehtoja on rajallisesti. Meidän kohteessa sitä tarvittiin vain pari desiä, eikä vanhasta projektista sitä ollut jäänyt lainkaan yli. Tuntui aika härsiltä yli kolmenkympin hinta parista desistä maalia, joten....

Tiesittekö, että liitutaulumaalia voi kuitenkin tehdä itse erittäin edullisesti ja minkä värisenä ikinä keksiikään. Plussaa on, että teko on erittäin helppoa!

Ja Miten?

1. Tarvitset haluamasi väristä lateksimaalia ja saumalaastia.
2. Sekoita ne yhteen suhteessa 1:8 (1dl laastijauhetta 8 dl maalia)
3. Sudi tai telaa haluamaasi paikkaan (pohjalle kannattaa laittaa otex)
4. Maalin ollessa täysin kuiva, tee vielä liitukäsittely koko pinnalle (hankaa liitua ympäriinsä ja pyyhi kuivalla liinalla pyörivin liikkein pois)
5. VALMISTA TULI!Vaikka idea sinänsä on jo niiiiiiin nähty, kiehtoo se minua edelleen. Ja tästähän voi tehdä muutakin kuin perusseinäjuttuja. Itseasiassa vain mielikuvitus on rajana. Sainkin näistä kimmokkeen lapseni opettajan kevätkortin tekemiseen. Tämän idean saa kylläkin toteuttaa ekaluokkalainen itse :)

Onko teillä käytty liitutaulumaalia kotona, vai onko tämä    S O    L A S T    S E A S O N  ?  ;)

- J -

(ps. Ehkä huomasittekin, että viimein sain jonkinlaisen bannerin itselleni tehtyä, eihän siinä mennyt kuin viisi kuukautta ;) Vielä vaatii pientä hiomista, sillä tekninen osaamiseni on rajallista. Ja koska nimihirviö on ollut ihan tuhottoman pitkä, olen päättänyt sitä yksipuolisesti muokata. Seuraatte siis edelleen meidän samaa piskuista blogia - jatkossa kuitenkin nimellä Projekti Verkaranta.)

 1. No herranjestas, en ole tiennyt tämmöstä mullistavaa ohjetta!Onneksi sen pistit eetteriin niin saan minäkin liitutaulumaalipintaa,olipa lääst siison eli ei :)
  Kiiiiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin tämän joskus kauan sitten jostakin, mutta olin täysin unohtanut kun lastenhuonetta maalailtiin. Onneksi nyt muistin kun pähkäilin keittiöjuttuja ;)

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta, minulla ei ole vielä liitutaulumaalia missään, mutta kovasti sitä suunnittelen keittiöön. Taidan kokeilla tuota ohjetta. Mukavaa puuhastelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pintaa on tällä hetkellä lastenhuoneessa, ja nyt tosiaan myös tulossa keittiöön. En vain ole siihen kyllästynyt, vaikka onkin kauan ollut esillä vähän jokatoisessa kodissa :)

   Poista
 3. Enpä tiennytkään et sitä voi tehdä itse :). Aina oppii uutta :). Meillä ei ole vielä missään liitutaulumaalia ja luultavasti ei tulekkaan, vaikka ihailenkin sitä muilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia kivoja kikkakolmosia on kyllä jännä kokeilla, ja tässäkin kyseessä todella helppo ohje, joten onnistuu kyllä yhdeltä sun toiselta :)

   Poista
 4. Tuossa ohjeessasi on se kiva puoli, ettei lopputuloksen pidä olla aina musta!
  Tykkään itse kirjoitella tuohon liitutauluun, joten vaikka olisi kuinka last season, niin meillä se pelittää yhä :-D
  Kiva nähdä, mitä teillä siitä tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meilläkin! Vanhassa kodissamme oli joskus kaapinovi liitutaulumaalilla maalattu, se oli musta mahtava keksintö silloin. Ja loistavahan se on edelleen, koska käytän sitä vieläkin kotona - vaikkakin eri paikoissa ;)

   Keittiöön on nyt valmistunut aika kiva juttu, joka jo tänään ehkä saadaan kuvattua ;)

   Poista
 5. Hyvä ohje, en ole ennen törmännytkään. Meikkä ei ole liitutaulumaalia missään, enkä sitä minnekkään taida luontevasti saadakkaan laitettua. Jään siis ilman, ainakin tässä vaiheessa :( Mutta ohje on hyvä olla olemassa, jos joku muu sitä vaikka tarvitsisi, niin tiedän mistä sen löydän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässä on kyllä tosiaan se kiva puoli että sitä voi kokeilla jollain maalijämällä jota jää jostain muualta yli. Eikä tarvitse olla sitä perusmustaa (vaikka sellaisena se meille, yllättävää kyllä, jälleen valikoitui).

   Tästä voi askarrella vaikka mitä, luulen että opettaja saa tosiaan tänä vuonna kortin pikku taulun muodossa, jonka nappula saa itse taiteilla sopivaksi katsomallaan tavalla :)

   Poista
 6. Olen itse niin so last season, kun en ole vieläkään mihinkään ehtinyt liitutaulumaalia kokeilemaan, mutta nyt kun tuli ohjeet ja kaikki, niin pakkohan se on minunkin siirtyä nykyaikaan.

  Ja banneri teki heti vaikutuksen. Näyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei - ei se oikeasti varmaan ole last season, sen verran paljon sitä edelleen käytetään. Ja ehkä tämä saa sille aivan uusia ulottuvuuksia, kun väri voi olla vaikka mitä tahansa. Aika veikeetä, jos seinät on valkoiset - ja yksi niistä liitutaulu-valkoinen. Sitten vain tummaa liitua kehiin tai liitutussia, niin saa hauskan yksityiskohdan. Voisi jopa ajatella että joku on "vahingossa" taiteillut tavalliseen maaliseinään ;) Olipas hankalasti selitetty. Mutta toivottavasti sait ajatuksen hännästä kiinni!

   Voi kiitos kehuista - tuon bannerin tekeminen oli minulle kyllä hermoja raastavan vaikeaa, joten olen ihan positiivisesti yllättynyt miten sain kuin sainkin sen tehtyä. JA IHAN ITE :D

   Poista
 7. Eipä kait sillä niin väliä, onko jokin asia niin sanotusti menneen talven lumia. Käytetty ideakin saa uuden elämän, kun vaan ottaa käyttöön kekseliäästi. Kiitos tästä vinkistä muuten, sille voi tulla käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JUURI NÄIN! Naulan kantaan. :) Vähän uutta ideaa, niin taas saa kivaa ja erilaista pintaa. Tuo värijuttu on kyllä hauska, ettei aina tarvitse olla mustaa, vaikka se meillä sitä kyllä onkin. :D

   Kiva, jos vinkin jakamisesta oli iloa ja hyötyä muillekin!

   Poista
 8. Meillä ainakin liitutaulumaali on vielä IN :D Oon törmännyt tuohon ohjeeseen aiemminkin, mutta en ole kyllä kokeillut. Tuossa on kyllä just se hyvä puoli, että saa just sen väristä kuin haluaa ja halvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan just näin! Meillä kun aina koitetaan löytää joku "vähän edullisempi ja erilaisempi" ratkaisu moneen juttuun. On sitten pikkaisen parempi mielikin itsellä kun sai taas säästettyä jossain. Silloin voi hyvällä omallatunnolla satsata johonkin muuhun enemmän ;)

   Kokeiltiin tätä tosiaan meillä tällä viikolla, ja aivan yhtä hyvin toimii kuin se Tikkurilan valmis liitutaulumaali.

   Ja täytyy vielä todeta, että niin meilläkin tämä on vielä IN! Lapsen mielestä on parasta kun kaapinoviin saa piirtää luvan kanssa :) Jopa kaverit on kutsuttu siihen taiteilemaan. :D

   Poista
 9. Ohoh, en tiennytkään että liitutaulumaalia voi tehdä itse. Wau! Meillä on liitutauluinen kaapinovi keittiössä ja toinen ohhoh; en oo edes ajatellut että se vois olla joskus (tai jo nyt??) out. Meillä mennään herkuille ja ruokakaapille mustasta ovesta ;)
  Hieno banneri :)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ohjeeseen törmäsin joskus ajat sitten ja olin jo tyystin sen unohtanut. Harmi, sillä me maalailtiin liitutaulua lastenhuoneeseen jokin aika sitten sillä valmiilla Tikkurilan maalilla. Nyt sitten onneksi muistin, kun oli tarvetta ihan pienelle määrälle, enkä raaskinut ostaa sitä kallista pönikkää sen vuoksi, sillä ainakaan toistaiseksi ei ole muita paikkoja johon sitä olisin suunnitellut. Maalia olisi jäänyt yli ihan hirmuisesti.

   Ja kiitos kehusta! Banneri oli työn ja tuskan tulos, ja muutama asia siinä itseäni pistää silmään. Mutta olkoot tuollaisena, koska uhrasin siihen niin monta hetkeä elämästäni :D

   Poista
 10. Etsin kuukkelilla ihan sitä tavallista maaliversiota ja löysin tämän. Ehkä on jo nyt vähän eilinen juttu, mutta umpeen levytetyn oviaukon tilalle kyllä jotain jekkua tarvitaan. Koko huoneen tapettien repiminen ja tapetointi tai maalaus ei tule kyseeseen. Pitääpä tarkistaa maalijämät ja laastit. KIITOS ohjeen jakamisesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä kivalta! Ei kestä, toivottavasti onnistutte ja lopputuloksesta tulee hieno!! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets