Top Message

www.oblik.fi

Täydellisen maton metsästys ja yllättävä käsityöinnostus

HUOH! Miten vaikeaa voi olla suuren pyöreän maton löytäminen?

Olohuoneemme kaipaa suurempaa mattoa - nykyinen näyttää ihan lilliputilta. Todella hassulta tässä ison huoneen keskellä. Olen jostakin syystä nyt ihastunut virkattuihin mattoihin (mistäköhän lie sekin innostus lähtöisin?).


Täydellinen trikookuteen väri löytyi Bordo Monte:n verkkokaupasta. 

Kuva napattu osoitteesta http://www.backasinterior.fi

Tämäkin väri on aivan nappiin. Mutta... Suurimmillaan näitä saa 80cm halkaisijaltaan valmiina- meillä tarvittaisiin kolminkertaista kokoa, tai ainakin sellaista 200cm. 

Noh, sitten aikani etsiskeltyäni vastaavaa, törmäsin virkkausohjeeseen Kodin Kuvalehden sivuilta... Ja siitä se innostus sitten lähti...

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkelit/virkkaa_matto_ja_tyyny

En voi uskoa, että pakkomielle valtasi tässäkin asiassa - käsitöitä? Minä? Herranjestas! Enhän edes omista virkkuukoukkua! Googlettaminen on tehnyt asioista liian helppoa - noin niinkuin teoriassa. Sitä tuntee, että olisi jo suurinpiirtein ammattilaisvirkkaaja, kun on surffailut käsityösivuilla aikansa ;)

Näen jo itseni täällä iltahämärässä virkkaamassa sormet ruvella maton jälkeen koria, tyynyä, torkkupeittoa ja vaikka mitä. Taidan piipahtaa mummilla lauantaina - sieltä saan ohjeen ainakin alkuun sen ensimmäisen silmukan tekemiseen :D Oikeasti - miten kuvittelen pystyväni tähän kun jouduin googlettamaan kuvien jälkeen mitä tarkoittaa ketjusilmukka? :D

Olisi kiva kuulla, oletko joskus tehnyt tällaista, ja miten se onnistui? Neuvoja otetaan kiitollisina vastaan kaikilta käsityöihmisiltä! 

Kevättä rinnassa? ;)


- J -

  1. Tänään oli Ennätystehdas-ohjelmassa täti virkkaamassa sitä ketjusilmukkaa. Minuutissa 1,25 metriä! Siinä ei kauaa nokka tuhisisi kun matto olisi valmis :). Löytyy itseltäkin tuolta arkistoista kaksi vuotta kesken ollut neulehuopa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WOW! Saiskohan sitä tätiä vähän lainata, niin saisi kerrankin jonkin projektin alkuinnostuksen jälkeen päätökseen? ;)

      Poista

 

Newsletter

Widgets