Top Message

www.oblik.fi

KATTAUSKILPAILU / #IHANAAOLLAKOTONA

Alkuviikolla vietin todella inspiroivan päivän Raision IKEA tavaratalossa rakentaessani joulukattausta, josta teille jo tässä aiemmassa tekstissäni kerroinkin. Suunnitelmat muuttuivat vielä aavistuksen loppumetreillä, mutta lopputuloksesta tuli omasta mielestäni oikein onnistunut. Ihaninta kattauksen suunnittelussa ja rakentamisessa oli se, että kerrankin valinnanvaraa oli aivan hillittömän paljon. Sitä kyllästyy ja "tulee sokeaksi" omille astioilleen ja tuntuukin, että lähes aina kattaus on samanmoinen kuin aiemmilla kerroilla. Ei osaa enää keksiä uutta, koska kattaustarpeet ja astiat ovat kerrasta toiseen samat. Kerätessäni tuotteita tulevaan kattaukseeni koin olevani kuin Liisa ihmemaassa, jolle kaikki maailman ovet olivat avoinna. Aika hulvaton tunne!

Ja tässä se nyt on, näkemykseni tämän joulun herkullisimmasta kattauksesta. Ja herkullisella tarkoitan tällä kertaa syötävän suloisia värisävyjä ja pehmeyttä, joka toivottavasti välittyy myös kattauksen katsojalle. Yleisilmeeltään kuvailisin lopputulosta harmoniseksi ja moderniksi joulukattaukseksi.


IVRIG-sarjan lasit ovat selkeälinjaisia ja sopivat mainiosti yhteen STOCKHOLM -lautasten kanssa.


Ihastuin valtavasti BEGAFULL aterimiin ja pohdinkin jo omien ruokailuvälineidemme päivitystä. 24 kpl setti on vielä kaiken lisäksi mielestäni oikeinkin edullinen (34,95,-).

En vain voinut jättää tätä suloista Kauris koristetta hyllyyn. En ehkä ikinä ole tykästynyt mihinkään koriste-esineeseen näin kovasti!

Liilan/vaaleanpunaisen sävyinen SKOJA jälkiruokakulho on piristävä tuulahdus valkoisten astioiden keskellä.



Kattauksen pohjana toimi DJURSTA pöytä, JANINGE käsinojallinen tuoli ja RASKMOLLE villamatto


Kattauksen tekstiilit valitsin SITTNING erikoismallistosta, josta käytin lautasliinoja, pöytätabletteja, keittiöpyyhkeitä ja esiliinan.

Jos joulun kattaus on vielä siis suunnittelematta, niin suosittelen vierailemaan lähimmässä IKEA tavaratalossa hakemassa inspiraatiota ja ideoita (mm. Kuopion tavaratalon yhden kattauksen on suunnitellut ja toteuttanut Maru, jonka kuvia pääset katsomaan tästä). Raision myymälässä on minun lisäkseni IKEAn sisustussuunnittelijoiden Kaisan ja Johannan kattaukset. Kaikki ovat kauniita ja keskenään erilaisia, joten jokainen saa varmasti uusia ideoita joulupöytään.
Raision myymälässä järjestetään myös erillisiä kattausinspiraatiohetkiä seuraavasti:
21.11. klo 13 ja 15
22.11. klo 13 ja 15
5.12. klo 13 ja 15
 
Ja niin - se kilpailu!!! Jokaisessa IKEA tavaratalossa on siis esillä 23.12.2015 saakka erilaisia kattauksia, joista asiakkaat saavat antaa äänensä mielestään inspiroivimmalle ja kauneimmalle kattaukselle. Olisi aika hitsin hienoa saada edes muutama ääni. Joten jos liikut Raision suunnalla, älä unohda poiketa IKEA tavarataloon. Saamani tiedon mukaan eilen alkanut kilpailu keräsi jo parin ensimmäisen aukiolotunnin aikana suuren määrän osallistujia!

Kiitos vielä tuhannesti IKEA Raision henkilökunnalle, että otitte minut avosylin vastaan. Ja erityisisot kiitokset Kaisalle ja Sannalle - teitte tästä hurjan antoisan kokemuksen <3

Kattausterveisin
Jutta

Ps. En muuten yhtään ihmettele, että IKEA on valittu monen monta kertaa Suomen parhaaksi työpaikaksi. Siellä oli ihan äärettömän hyväntuulinen tiimi työntouhussa! Jatkakaa samaan malliin!

- -

Translate: I did one table setting for Christmas (to IKEA Finland, Raisio). I´m so inspired by these soft colors. What do you think?

  1. Voi että, kun pääsis äänestämään! <3 Voiko netin kautta äänestää kattauksia??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti eri tavaratalojen kattaukset ei kilpaile keskenään, joten nettiäänestystä ei ole. Mutta siellä pk-seudulla löytyy kyllä kattauksia myös - vaikkei minun tekemiäni :) Kauniita varmasti nekin!

      Poista
  2. Upean harmoninen värimaailma ja kaunis kattaus! Tosi kiva idea käyttää noita keittiöpyyhkeitä tablettien päällä ja rosat yksityiskohdat ovat kiva piristys harmaassa yleisilmeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin halusin laittaa ihan tosi paljon kattausliinoja pöytään :D En tiedä miksi. On tablettia, keittiöpyyhettä ja sitten sitä varsinaista kattausliinaa... Mutta niillä saa kivasti lämpöä ja tunnelmaa pöytään. :) Rosa on minustakin tuohon oikein sopiva sävy, vaikkei kovin jouluinen :)

      Poista
  3. Todella kaunis kattaus! Miellytti silmää! :) Erityisen kaunis tuo roosan sävy, se antaa pehmeyttä. Hienoa Jutta! Pitääkin ajella sinne äänestyspuuhiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kokonaisuus on mieleen. Toivottavasti saat näistä kattauksista inspiraatiota itsellesi :) Ja jeeee! Saa äänestää myös muita, tietty! Vaikka tottakai olis hienoa saada ääniä itselleen ;)

      Poista
  4. Kaunis kattaus ja tällaiselle punaisen karttajalle todella mieluisa :) Jännä kuinka tuo roosan sävy ei tunnu yhtään huonolta vaihtoehdolta jouluiseen kattaukseen... Se kun yleensä mielletään muun ajan väriksi.

    Rentoa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Itsekin vähän vierastan joulunpunaista, joten siksi koitin sitä myös tässä välttää. Ja lopputuloksesta tuli kyllä selkeä ja harmoninen näiden sävyvalintojen kanssa :)

      Kiitos ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle sinne <3

      Poista
  5. Ihanan herkkä ja tunnelmallinen!

    VastaaPoista
  6. Todella upea - taattua Juttaa! <3

    VastaaPoista
  7. Mustakin roosa sopii hienosti kattaukseen! ♥ Mietin heti, mitä tarjoaisi noista ihanista kulhoista.. Puolukkarahkavaahtoa tai luumurahkaa jäisillä puolukoilla koristettuna..

    Tervetuloa tutustumaan myös mun kattaukseen IKEA Tampereelle! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumurahka jäisillä puolukoilla olisikin muuten ihan täydellinen noihin. Ja hei - KIITOS kun vinkkasit, tulin heti katsomaan millaisin sinä olit loihtinut! Aivan todella kaunis tuo sinun vihreän ja valkoisen liitto. Tykkään <3

      Poista
  8. No hei pitääkin mennä poikkeamaan!! Ihanan herkulliset sävyt, erityisesti tuo lila/pinkki/mikäseon? - aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä oikein tiedä mikä sävy se on, luulisin että lähimpänä murrettua rosaa/vaaleanpunaista... :D

      Ja hei, poikkea ihmeessä (varoitan vaan etukäteen, että saattaa aiheuttaa jouluinspistä ;))

      Poista
  9. Kylläpä nuo sävyt sopivat upeasti yhteen! Harmaa ja vanha roosa - nam! Ja eipä ihme - ovathan blogisi ulkoasun värit :) Kaunis kattaus kaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaan kanssa sopii mikä vain yhteen ;) Ja heh, niinpä, en edes hoksannut. Jotenkin varmaan niin hurahtanut tuohon rosan sävyyn... :) Kiitos Vilja <3

      Poista

 

Newsletter

Widgets