Top Message

www.oblik.fi

KORUT FIMO-MASSASTA / DIY


Tällä hetkellä ihastuttaa puuteriset sävyt. Erityisesti persikka, minttu, nude ja harmaa. Senpä vuoksi tällä viikolla vierailin askartelukauppa Presentossa ja mukaani lähti ensimmäistä kertaa Fimo-massaa. Jokin koru- ja asustevimma on kyllä iskenyt, sillä viikon aikana on valmistunut kolmet erilaiset korvakorut, yksi hiuslenkki, avaimenperä, rannekoru ja kaksi kaulakorua. Materiaaleina olen käyttänyt fimon lisäksi nahkaa ja vaneria. Sillä lailla. Melkein malliston verran valmista tuotosta :D.

Mikä FIMO? Uunissa kovetettava askartelumassa, jota myydään monissa eri sävyissä askarteluliikkeissä. Massa on valmistettu polyvinyyliakrylaateista ja sitä työstetään kuten muovailuvahaa. Massa on muovailtavissa niin kauan, kunnes kovetat sen uunissa noin 30 minuutin ajan (110 asteessa). Voit tehdä pieniä muutoksia myös uunissaolon jälkeen. Jäähdyttyään palasia voidaan hioa vesihiomapaperin ja veden avulla, jotta pinnasta saadaan entistäkin sileämpi. Pinta voidaan myös halutessaan lakata tai maalata vesiohenteisilla maaleilla ja lakoilla. 

Vain mielikuvitus on rajana tämän kanssa. Nyt vain mietin mitä ihmettä teen noille kaikille massoille, joita kannoin kotiini, sillä näkyisi olevan suhteellisen riittoisaa tämä aine. Ehkä mallisto täydentyy erimuotoisilla koruilla vielä entisestään ;)

Leppoisaa lauantain iltaa,
Jutta

 1. Pelkistetyn modernia ja kauniisti kuvattuja koruja, hienoja! Materiaali on tuttu, mutta itse olen tehnyt siitä erilaisia kuviollisia helmiä, joten korusi näyttivät tuoreilta ja kesäisiltä. Tuotteliasta korusuunnittelua, terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi Susanna! Helmiä itsekin ajattelin jossakin vaiheessa pyöritellä massasta. Ja oikein mukava kuulla jos nämä antoivat inspiraatiota :) Mukavaa sunnuntai -päivää!

   Poista
 2. Kauniita! Itsellä tullut tehtyä erilaisia helmiä. Jos sinua matkisin ja kokeilin jossain vaiheessa jotain samantapaista.
  Tytöt yks päivä kysyikin milloin taas tehtäisiin fimo-massasta jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmiä ajattelin tosiaan itsekin jossakin vaiheessa kokeilla. Pohdin olisikohan järkevintä hankkia joku muotti vai kuinka näppärästi niitä saa käsin pyöritettyä tasaisiksi?

   Poista
  2. En kyllä itse saa kovin tasaiseksi pyöriteltyä, jos vaikka muottiin vertaa. En oo edes osannut ajatella että siihen voisi jotain muottejakin olla!

   Poista
 3. Ihkuja... onneksi sulla on nyt massaa jäljellä. Koskaan ei tiedä, milloin se inspiraatio taas iskee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tosiaan. Nyt tuntuu, että nämä DIY jutut oikein pulppuavat ulos pitkän talven jälkeen. Olen niin innoissani. Ihan kaikesta ;)

   Poista
 4. Wau, hienoja! Minäkin olen fimoa pyöritellyt, lähinnä korviksia kun ei löytynyt sopivan värisiä kaupasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on kyllä näppärä - korvisten tekoon. Helppoa ja saa juuri vaatteisiin sopivat värit valmiina tai ainakin sekoitettua :)

   Poista
 5. Oi, ihanasti sopii yhteen tuo nahkanyöri noiden kauniiden muotojen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkanarua jäi onneksi vielä jonkin verran, sillä siitä tekee mieli tehdä nyt vaikka mitä :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets