Top Message

www.oblik.fi

HEI ME KIERRETÄÄN SUOMEA!


Tänä kesänä päätimme tehdä jotakin aivan erilaista kuin aiemmin. Otimme ja lähdimme kiertämään Suomea. Eikä millä tahansa tavalla, vaan extremesti asuntovaunulla. Kukaan meistä ei ole matkustanut tällä tavoin aikaisemmin, joten kaikki tällä reissulla on uutta ja ihmeellistä. Perhepiiristä vaunu kuitenkin löytyy - joten haaste vastaanotettu! Kotimaan valitsimme matkakohteeksi ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että tiedämme kauniista Suomesta aivan liian vähän. Olemme ajaneet monienkin paikkojen läpi, olemme ohittaneet useita kaupunkeja, mutta näihin tutustuminen on jäänyt lähes täysin tekemättä.

Kahdeksanvuotiaamme oli jo matkan suunnitteluvaiheessa superinnoissaan (ja sama meno on jatkunut koko alkumatkan ajan). Kevään ajan lapsi on saanut etsiä erilaista infoa ja paikkoja matkamme varrelta. Tämä oli loistava ratkaisu kaikenkaikkiaan. Nyt juniori on saanut itse valita osan kohteista ja tutustua asioihin, joita haluaa näissä nähdä tai kokea. Tämä on innostanut ja opettanut lasta ensinnäkin järkevään nettisurffailuun+tiedonhakuun. Samalla tietojen etsiminen on avannut hänelle monia uusia asioita kotimaastamme.

Koko Suomea emme toki ehdi kiertämään, eikä tarkoituskaan ole. Jännittäväksi (ja juuri sen vuoksi niin mahtavaksi) reissumme tekee matkailuauton lisäksi se, ettemme ole tehneet sen suurempaa aikataulua saatikka varanneet ainoatakaan yöpymispaikkaa etukäteen. Mennään vain fiiliksellä, joka juuri sillä hetkellä oikealta tuntuu ja millaisia kelejä eteemme heitetään. Alustava reittikartta toki on tehtynä, mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen vaihdoimme suunnitelmia ja muutimme pariakin etukäteen mietittyä päivää/paikkaa.

Ensimmäinen kohde on kuitenkin nyt jo takanapäin - PORVOO. Aivan ihastuttava kaupunki ja koko vanha kaupunki oli juuri niin tunnelmallinen kuin odotimmekin. Kuvia on otettu ja piuhakin mukana niiden siirtämiseen koneelle. Yhteys on kuitenkin senverran huono juuri tällä hetkellä, että niiden siirtäminen tänne blogiin jää seuraavaan kertaan.

Nyt pitelemme sadetta Lappeenrannassa tiiviisti koko perhe asuntovaunun sisällä. Kolme ihmistä, kaksi koiraa ja viikon tarvikkeet samassa paketissa. Läheisyyttä ei siis ainakaan viikon aikana tule puuttumaan ;).

Kesäloman tältä erää viimeinen viikko meneillään. Loman saldona kaksi kokonaista päivää, jolloin ei ole satanut. Yli 20 asteen lämpötiloja ei myöskään ole sen koommin näkynyt (ainuttakaan!). Mutta silti - me niin nautimme! Tunnelmallista tiistain iltaa myöskin sinulle sinne ja palaillaan tuon Porvoon raportin kanssa kun yhteydet toimivat paremmin!

Jutta

 1. Vastaukset
  1. Kelit on ollut vähän sitä sun tätä, mutta ihanaa silti! :)

   Poista
 2. Mukavan kuulloista. Me lähdetään parin viikon päästä asuntoautolla reissuun. Tarkoitus myös käydä mm. Porvoossa. Kivaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mukava kuulla että teilläkin Suomen kiertämistä edessä! Porvoo oli ihana kaupunki, sinne on päästävä vielä uudelleen. Vähän pikaiseksi on jäänyt meillä nämä kohteiden kiertelyt, mutta se on toisaalta ollut tietoinen valinta. Nähty on paljon ja uutta opittu. PS. Lapsen mielestä tämä on ollut paras reissu ikinä :D.

   Poista
 3. Mukavaa matkaa, matkan varrelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa… turistina omassa kotimaassa on varmasti oma elämyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on todella vastaan tullut - mielenkiintoista nähtävää. Maantietoa on tullut opittua niin lapsen kuin meidän aikuistenkin. Mahtava reissu ollut kaikenkaikkiaan. Ainakin tähän saakka :)

   Poista
 4. Mukavaa reissua! Tehkäähän kivoja löytöjä ympäri Suomen. Toivotaan, että luvatut aurinkoiset päivät ehtivät vielä ilahduttamaan teidänkin lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Säät ei oikein ole ollut puolellamme, mutta sattuman kaupalla olemme onnistuneet kiertämään paikkoja aina silloin kun on ollut taukoa sateesta. Hellekelejä ei vielä ole näkynyt, ehkä kuitenkin jo huomenna :). Löytöjä onkin sitten tehty ihan urakalla, hieno kokemus!

   Poista
 5. Hyvää reissua! Pari kesää sitten kiertelimme myös asuntoautolla ilman tarkkaa matkasuunnitelmaa - ihan parasta :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kyllä niin mahtavalta lähteä vain reissaamaan ilman suurempia suunnitelmia! Teille tulee varmasti upea reissu kaiken kaikkiaan :)
  Porvoo on kesäisin kyllä todella kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut kyllä toisaalta hyvin vapauttavaa - saa muuttaa suunnitelmia jos siltä tuntuu, eikä mikään ole kiveen kirjoitettu. On ehditty todella paljon nähdä erilaisia juttuja ja kaikille on löytynyt jotakin. Porvoo taisi olla tähänastisista allekirjoittaneen suosikki. Mies puolestaan piti eniten sotamuseosta ja historiallisista muistomerkeistä, joita Ilomatsissa kiertelimme. Lapselle jo pelkkä asuntovaunu on ollut kokemus vertaansa vailla ja kalastus + tämä visulahti, jossa nyt olemme on tainnut olla ylitse muiden :)

   Poista
 7. Upean kuuloinen reissu! Olen aina haaveillut että lähdettäis perheen kanssa vaan kiertämään suomea ilman mitään suunnitelmia ja päämääriä. :) Kertokaa lisää reissustanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut kyllä kokemus vailla vertaa! Kirjoitellaan varmaan paremmin vielä tässä jonkin ajan päästä kun saadaan kuvia koneelle ja päästään kotio. Kovasti oli ajatus tehdä joku postaus jo täältä reissun päältä, mutta en mene vannomaan. Sen verran muuta puuhaa ollut, että kirjoittaminen hieman jäänyt ;)

   Poista
 8. Suosittelen vastaisuuden varalle hankkimaan karavaanareiden oman kortin.Säästöä tulee meinaan n 20e/yö jos on karavaanareiden omilla alueilla yleisiin leirintäalueisiin verrattuna.Kalajärven sfc-alue on ihan varmasti yksi suomen parhaista alueista ,siellä olimme juuri juhannuksena asuntoautolla.Muita hyviä paikkoja mainitakseni: Tuuri,Kuopion Rauhalahti,Vaasa,Oulu,Raahen sfc-alue,Kalajoen hiekkasärkät...Uusikaupunki,Porin yyteri,heinola,Rauma...ne kiertäkää kaukaa.Siitä on kesäloma kaukana kun koko ajan huohotetaan niskassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tosiaan ensimmäistä kertaa vaunuilemassa. Pekan vanhemmilta löytyy vaunu, ja on löytynyt aiemminkin, muttei ehkä olla koettu sitä ihan omimmaksi jutuksemme. Tämän vajaan viikon kokemalla en kuitenkaan sulkisi pois vaihtoehtoa myös jatkossa, joten taitaa mennä kortti harkintaan. Sen kustannus ei ollut niin suuri, ja tosiaan alennusta muutamista paikoista olisi tullut ihan reippaasti. Laitankin nuo paikat itsellemme ylös jos innostutaan seuraavaa kertaa myös vaunulla reissaamaan. Nuo kun kaikki on käymättä. Lähinnä ollaan oltu nyt täällä Itäisessä Suomessa - huikeat maisemat ja upeita paikkoja!

   Poista
 9. Mukavalta kuulostaa. Ihanaa reissua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! On ollut kyllä ihanaa. <3 Ja vielä jatkuu :)

   Poista
 10. Nautiskelkaa reissussa. Porvoo on ihana paikka ja Suomessa riittää nähtävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sen teemme ja olemme tehneetkin. Vielä ollaan Mikkelissä ja paljon on ehditty kiertämäänkin tähän saakka. Mutta siitäkin huolimatta paljon jää vielä tulevaisuuteenkin :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Näin olemme tehneet ja toivottavasti edes huomiseksi saataisiin t-paita kelejä. Alkaa harmittamaan vain tuo takin kokoaikainen päälläpitäminen. Se onkin ollut ainoa miinuspuoli tässä viikossa :)

   Poista
 12. Kuulostaa tosiaan ihanalta. Mä olen reissannut aika paljon Suomessa kesäisin ja musta täällä on niin upeaa, ettei paljon ole poiskana raaskinut lähteä. Paljon hienoja ja näkemisarvoisia paikkoja. Varmasti sellaisia juttuja, mikä lapsetkin muistavat aikuisina. Kivaa matkan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Olemme reissanneet lapsen kanssa lähinnä ihan noissa suuremmissa kaupungeissa muutamia kertoja Suomessa ja muuten aika lailla Suomen ulkopuolella. Jotenkin se on ollut vain niin helppoa ja jopa edullisempaa kuin täällä matkustaminen. Kuitenkin tämä on ollut todella avartavaa ja opettavaista niin lapselle kuin meillä aikuisillekin. Suomi on tosiaan täynnä mitä ihanimpia paikkoja, ja pieni kipinä tästä nyt jäi lähteä uudellekin road tripille, kun niin paljon jää tällä reissulla kuitenkin näkemättäkin :)

   Poista
 13. Ihana juttu tuo, että lapsi on saanut päättää osan kohteista ja on varmasti innostanut tosi paljon tutkimaan asioita! Varmasti jää joitain mielenkiintoisia juttuja muistiin maantiedon juttuja ajatellen, ja ainakin on sytyttänyt innon konstruktiiviseen oppimiseen.. Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan paras juttu tässä tosiaan! Lapsi on laskenut kohteiden välimatkoja, katsonut tapahtumia ja etsinyt historiatietoja paikoista joihin haluaa mennä. Luulen, että se on ollut osa sitä viehätystä jota hän nyt kokee saavansa. Huomaa, miten lukemansa asiat muuttuvat todeksi ja mielenkiintoiseksi kun ne näkee paikanpäällä. Saa vähän syvyyttä asioihin joita näkee ja kokee. Loistava kokemus siis kaikenkaikkiaan. Maantietoa ja historiaa on tainnut tulla opittua vähän yhdellä jos toisella tämän reissun aikana, ihan huikee juttu siis myös meille aikuisille ;).

   Poista
 14. I am Indonesian Blogger. I am not understand yet about the blog content but I like to be here. I know the knowledge from Finland. Thanks

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets