Top Message

www.oblik.fi

KOIRIEN RUOKAILU + SISUSTUS = ?

Olen monesti miettinyt miksei koirien ruokakuppeja voida tehdä visuaalisesti kauniin näköisiksi. Vesikuppi olisi ainakin nyt ensihätään hakusessa, sillä se on jatkuvasti näkösällä. Toinen metallinen kuppi on vielä ok kunnossa, kun taas toinen... Kumirengas kupin pohjassa on jo niin monesta kohdasta rapistunut pois, ettei kippoja mielellään enää lattialle asettele... Ruokakupit nostetaan ruokailun päätyttyä pois lattialta, mutta vesikuppi nököttää tuossa keskellä kotia koko ajan. Alusta kupeille on samalla etsinnässä. Alunperin virkaa toimitti vanha puinen tarjotin, joka kuitenkin nyt vetelee viimeisiään. Tarjotin on ihan kammottavan näköinen parin vuoden käytön jälkeen ja kummatkin haukuista ovat senverran kovia loiskuttamaan vettä juodessaan, että alunen olisi pakko löytää. Mutta mistä? Olen koittanut googlettaa äärimmäisen monella hakusanalla, mutten tunnu löytävän mitään sopivaa ratkaisua ongelmaamme. Pari nättiä "ruokabaaria" olen löytänyt, mutta tsiisus, vajaa satanen ruoka-alustasta. Se on minusta aika paljon se!
Joten. Kysyn sinulta! 

Alle nappasin tällä hetkellä itseäni eniten miellyttävät vaihtoehdot.

Doggalleryn tuplaruokakuppisetti olisi ihanteellinen yhdelle koiralle. Mikäli tällaiseen nimittäin päädyttäisiin, tarvittaisiin erikseen vielä juomakippo. Think Todayn muovialustassa miellyttää ulkonäön lisäksi kierrätysajattelu ja innovatiivinen idea ylipäänsä. Alustat on nimittäin tehty rakennusteollisuuden hukkapaloista (muovimattoa). Marimekon siirtolapuutarhasarjaa olemme alkaneet kaikessa hiljaisuudessa kerätä pikkuhiljaa myös itse. Kulho sopisi loistavasti vesikupiksi ja pienet kulhot ruoka-astioiksi. Pienten kulhojen vetoisuus 5dl riittää hyvin ruoka-annoksiin. Toisaalta vesikulhon kaveriksi sopisi hyvin myös ihan perusvalkoiset posliiniastiat, vaikkapa Ikeasta. Posliinikuppien kaveriksi ehdoton edellytys on kuminen tai muovinen alusta, jolloin kupit ei pääsisi liikkumaan ruokailun aikana. Alimmainen kierrätyskumista valmistettu ruoka-alusta vetää puoleensa yksinkertaisuudellaan. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois. 

Nyt on hakusessa siis koirille tyylikkäät ruokakupit + alusta! 

Ilmianna sinun ostospaikkasi tai anna vinkki, jolla itse olet ratkaissut kyseisen ongelman.

Vastauksista jo etukäteen kiittäen,
Jutta + Mooses & Rasmus

  1. Rintsikoiden karvakamuilla on kivat kupit, kysäiseppäs Oonalta ta Petteriltä. He ovat myös postanneet aiheesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistelisin että se on juuri tuo yksi kollaasissa oleva baari. Voin myös muistaa väärin ;). Pitääpä tarkistaa!

      Poista
  2. Meillä olis sama ongelma edessä. Kivoja kuppeja on aika vähän, tosin mulla on arkistossa yks postaus tähän liittyen mutta en ole vielä julkaissut sitä. :D Löysin pari hauskaa juoma/ruokakuppia ja tuo tuplaversiokin tais olla siinä, se oli tosi kivannäköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyykin olla tarkkana koska sen julkaiset ja tulla nuuhkimaan myös sun ideoita ;).

      Poista
  3. Totta, kivoja kuppeja on tosi vähän. Olisi kiva että olisi tarjolla enemmän hauskoja vaihtoehtoja. Marimekon kupit ovat ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos eläinkauppojen valikoimaa katsoo, siellä niitä on ihan älyttömän vähän... Marimekko ihastuttaa kyllä meitä itseämmekin ;)

      Poista
  4. Meillä on tosi kiva, vaikka itse kehunkin. Etsystä tilattu, mutta ei mitenkään edullinen. Laitan linkin, kun en kuvaa ole blgiin saanut. https://www.etsy.com/listing/108557398/cat-dog-feeding-bowl-dish-holder?ref=related-2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin heti katsomassa. Tuo on kyllä kaunis!!! Ongelma vain on tämänkin kanssa se kun on kaksi koiraa, että lisäksi tarvittaisiin se juomakippo... Yhdelle koiralle olisi todella loistava vaihtoehto kun se saisi jäädä paikoilleen päiväksi, eikä sitä tarvitse piilottaa kaappeihin :). Jäin kyllä miettimään tuota, oli se sen verran tyylikäs!

      Poista
  5. Voih, voin niin samaistua tähän ongelmaan. Meillä koirien kupit ovat kodinhoitohuoneen lattialla ja lattia kestää kastumisen, joten alustaa ei tarvitse. Lattiassa on kuitenkin lattialämmitys ja vesikupissa vesi lämpenee aika nopeasti. Yksi koiristamme ei suostu juomaan kun ihan raikasta, kylmää vettä (mieluiten lunta). Tämän ongelman takia minulla etsinnässä juomakuppi, jossa hieman jalkoja muttei liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli meitä on siis muitakin. HUH! En siis ole ainoa :). Tuo onkin kinkkinen juttu kun pitäisi saada vesi pysymään viileänä. Jalat varmasti auttaisi hieman asiaa, ei lämpiäisi samantien....

      Meillä kupit on keskellä kotia, koko ajan näkösällä ja parketin päällä, joten alusta taitaa olla välttämätön... Toivottavasti löytyy sopiva :)

      Poista
  6. Ystävättäreni osti heidän koiralleen ruokakupin Perobasta: betonia, jossa oli irroitettava, rosterinen kuppi-osa. Oli hyvännäköinen ja painava: pysyy kuulemma hyvin paikoillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meninkin heti katsomaan Peroban sivuille, en löytänyt :( Tuo kuulostaa nimittäin juuri sellaiselta täydelliseltä, joka sopisi meille! Jatkan etsimistä ja taidan soittaa sinne ensi viikolla varuiksi ;). Kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Meillä on keittiössä koirien ruokapiste. Lattian suojana on mustan kuramaton pala, joka jäi yli tuulikaappiin mattoa laittaessamme. Suojaa hyvin lattiaa vesiroiskeilta - ei taatusti mene läpi! Musta värinä sopii myös keittiöömme. Vesi- ja ruokakulhoina ovat beiget keraamiset astiat. On niin painavia, ettei meidän pienet terrierit niitä saa liikkeelle, varsinkaan sen maton päältä. Tuollainen tupla-astia olis kiva, jos olis vain yksi koira!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisikin muuten hyvä idea! Pitääpä miettiä saisimmeko samalla tyylillä alustan myös meille, kiitos vinkistä :). Ei meilläkään koirat onneksi isoja ole, joten ei helposti saa niitä liikkeellekään. Posliinikippojen kanssa kuitenkin luulisin, että ne liukuu parketilla jos ei mitään alustaa alla ole. Mutta katsotaan mihin päädytään ;)

      Poista
  8. Meillä on koirien kupin alla 60x40 lattialaatta. Löysin rautakaupan alelaarista. Toimii hyvin ja näyttää nätiltä. Kuppina on iso valkoinen pyöreä uunivuoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea! Näitähän tuntuu teiltä tulevan vaikka ja kuinka paljon, joita en itse ole tullut edes ajatelleeksi! Kiitos! :)

      Poista
  9. Minä ratkaisin tämän ongelman niin, että ostin Ikeasta ison valkoisen posliinikipon (taisi olla salaattisellainen) ja kaksi pienempää saman sarjan valkoista posliinikippoa. Meillä alustana toimii Clasulta ostettua kengille tarkoitettu kurasuoja. Tämä siitä syystä, että meitin bulli Uuno juo sen verta vauhdikkaasti ettei pienet, nätit ja reunattomat alustat meillä toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin itsekin samaa (vesikippona tosin houkuttaa tuo Marimekko) mutta ruokakupeiksi en taida raaskia ostaa. Täytyy seuraavalla Clasun keikalla tsekata tuo alusta, kuulostaa hyvälle! :)

      Poista
  10. Tilasin omani Hunterilta Saksasta. Samoja taitaa myydä Doggallery, siis tuollaisia muovisia ulkoa irrotettavalla metallisisuksella. Tosi hyvät, pysyy paikallaan ja näyttääkin ihan kivalta. Toinen setti on ostettu joskus jostain ulkomaisesta koiranäyttelystä (ja tämähän ei auta sua yhtään :D), mutta ne on keraamiset ja aika eleettömät, korkeat kupit suoralla reunalla. Kivat, mutta puhdistuvat mun mielestä jopa pesukoneessa huonosti. Ja joo, meidän rekuilla on kahdet kupit...

    Nyt olen vähän pohtinut, että josko VIELÄ KERRAN investoisi uusiin kuppeihin. Nerokon Servet näyttää kivalta ilman jalustaakin. Meillä on pieniä koiria, joten korotukselle ei tarvetta. Näiden jälkeen voisi muut laittaa vaikka pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerokon kupit pitääkin muuten tsekata, olin unohtanut koko Nerokon... Olen kyllä itse sitä mieltä, että miksei nihin voisi investoida, sillä onhan ne aika kovassa käytössä, paljon enemmän kuin esimerkiksi meidän ihmisten lautaset, jotka kiertää ja niitä on sen verran ettei koko ajan käytetä samaa. Tästä syystä kippojen olisi hyvä myös olla kestäviä...

      Meenpä tästä heti katsoon Nerokon kupit, en enää tosiaan yhtään muista millaisia ne oli, vaikka joskus olen törmännyt niihin muistaakseni jossakin :)

      Poista
  11. Kirpparilta löytää edukkaasti arabian vanhoja vähän kärsineitä kulhoja :) Niitä meillä käytetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koittanut välillä pitää silmiä auki, mutta vielä ei ole itseäni onnistanut :( Ehkä pitää vähän vielä etsiä lisää ;)

      Poista
  12. Meillä käytössä kirpputorilta ostetut teräksiset kupit ja niden alla teräksinen tarjotin. Halpaa, kaunista ja käytännöllistä. Voi käyttää pesukoneessa huoletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teräs on kyllä kestävä materiaali, niitä meillä nyt on käytössä. Vaikkakin alla olevat kumireunat ovatkin kuluneet, itse kippo sinänsä on ehjä, vaikkei enää kovin kauniin näköinen tuon repaleisen reunan vuoksi... Ainoa harmi niissä tosiaan on se, jos ei kumia alla ole, ne liikkuu koko ajan syödessä. Mutta muutoin oikein hyvä materiaali :)

      Poista
  13. Nain jossain mielestani upean idean koirien ruokailuun. Vanha tuoli/jakkara/palli tmv. korkeus tietysti koiran koosta riippuen. Tuolin istuinosaan sahattu kupille aukko, kuppi paikoilleen (aukko tietysti vahan pienempi kuin kuppi, mutta kuitenkin sen kokoinen etta kuppin reuna on samalla tosolla istuimen kanssa) Helppo siivota ja roiskeet pysyy tuolilla!
    Valitettavasti itsellani ei ole enaa koiraa, muuten toteuttaisin idean heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa kyllä ihan loistavalta idealta, jos vaikka olisi sellainen "penkki -tyyppinen" jossa rivissä kaikki kipot.. Ai vitsit, ihan innostuin tästä, kiitos ;)

      Poista
  14. Meillä on Finelin emalikulhoja. Niitä löytyy kaikkeen makuun. Valkoinen sienikulho olisi niin hieno, mutta vähän arvokas tosin. Mutta eivätpä mene rikki tai kulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Koirien kipot on todella kovassa käytössä, joten niiden pitääkin olla kestävät! Pitääpä nuokin tsekata, kiitos ;)

      Poista
  15. Guugletappas sellainen kun Kipan Paja. Sielläkin tosi kivoja keraamisia ja tilaamalla saa sellaisen kun haluaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä saa niin loistavia vinkkejä kasapäin! Nyt vain mietin miksen ole tullut aikaisemmin kysyneeksi ;)

      Poista
  16. Voi ei... että Marimekon ihanat kupit koiralle ???
    Ethän ole tosissasi ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kyllä olen :)

      Ja kuten tuolla yllä totesinkin, ehkä ruokakipoiksi riittäisi ihan perusposliinit, mutta vesikuppi on meillä koko ajan esillä keskellä kotia, joten haluaisin sen myös olevan sellainen, joka ei "riitele" muun kodin kanssa. Samalla tietysti kippo on kovassa käytössä, joten mielellään siihen satsaankin. Aika moni meistä ihmisistä ostaa itselleen noita astioita, eikä tosiaan käytä niitä monta kertaa päivässä (samaa kuppia tai lautasta), silti niihin satsataan. Lisäksi ne vielä piilotetaan käytön jälkeen kaappiin, jota koirien vesikipolle ei voi tehdä.

      Joten - kyllä olen siis ihan tosissani :)

      Poista
  17. Vesikuppi vois olla just vaikka Marimekkoa, mutta faktahan on se, että koiran ruokakuppi on esillä vain sen kaksi kertaa päivässä kun koira ruokitaan, ei sen pidäkään olla esillä koko ajan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin itsekin ajattelin. Ja kuten kirjoitinkin, ruokakipot meilläkin kerätään pois ruokailun jälkeen, mutta vesikippo on jatkuvasti esillä. Lisäksi aika moni tähän tarkoitukseen olevista kipoista esimerkiksi eläinkaupoissa maksaa jopa enemmän kuin tuo marimekon kulho, joten en nyt näe että se olisi äärettömän huono investointi ;). Vaikkakin varmaan enemmän harmittaisi hajotessaan :D.

      Poista
  18. Meillä tällä hetkellä käytössä Musti&Mirristä löytynyt musta (myös muita värejä), varsin konstailematon malamiinikuorinen kuppi, jossa irrotettava teräskuppi. Helppo täyttää ja pestä astianpesukoneessa. Tykkään vaihdella vesikuppeja vuodenajan ja fiiliksen mukaan. Käytössämme on ollut myös erilaisia posliinikuppeja (mm. viittamasi Merimekon kupit). http://www.mustijamirri.fi/tuote/little-bigger-melamiinikuppi-musta-/031524/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tarkastella noita kuppeja, jos olisi lähimmässä Mustissa ja Mirrissä. En ole ainakaan aiemmin siellä sellaisiin törmännyt. Esillä on ollut vain niitä perusmetallisia ja sitten posliinikippoja joissa kaikissa lukee jotakin tyyliin "dogfood" tai jotakin... En oikein lämpene noille teksteille :). Kävinkin tuon linkin katsomassa ja näyttää tosi kivalle, sopivan yksinkertaiselle :) KIITOS! Meni valintalistalle kyllä nämäkin :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets