Top Message

www.oblik.fi

AKUSTINEN ONGELMA // SOLVED!


Joulukuun puolivälistä saakka yläkerran TV-huoneessa (ja toisinaan sinne vievillä portailla) on ollut siirrettynä valtava kasa akustiikkalevyjä. Tarkemmin sanottuna n.60kpl Ecophon levyjä. Paria eri kokoa, kaikki valkoisia. Vielä ei ole löytynyt aikaa niiden kiinnittämiseen tai oikeammin keinoa ei olla keksitty miten ne kauniisti kotiimme saataisiin, tai mihin ne asetettaisiin. Kodissamme on melko suuri akustiikkaongelma, johon tosin itse on ehtinyt jollakin tapaa jo tottuakin, mutta mieluummin äänitunnelmasta toivoisimme enemmän kotimaisen kuin tällaisen hallimaisen kaiun. Syy kaikuun on tietysti korkeissa huoneissa, mutta myös isoissa ikkunoissa ja suurissa kivipinnoissa. Kotimme ikkunaseinä (eli se suurin kaikista keskeisimmällä paikalla keittiön ja olohuoneen puolella) ei ole mitään muuta kuin lasia ja tiiltä (kivipinnoitteella). Lisäksi katto ja palkit on samaa kovaa materiaalia. Tämä aiheuttaa väkisinkin melko suurta kolkkoutta äänimaailmaamme.

Olemme päätyneet siihen ratkaisuun, että osa levyistä viedään kattopalkkien sivuihin kiinni yläkerrassa (ennenkaikkea TV-huoneessa) ja lopuista tehdään erikokoisia kokonaisuuksia olohuoneeseen. Osa levyistä tullaan verhoamaan erilaisten kankaiden alle, jotta niistä saadaan enemmän tekstiilimäisiä ja kotoisampia (eli vähemmän akustiikkalevymäisiä). Samalla suurelle seinälle saadaan erilaista "taidetta". Suurin levy verhoillaan Marimekon "Onnea etsimässä" kankaalla. Ja ajatella - minä, joka en juuri Marimekosta ole välittänyt aiemmin, olen ostanut tänä vuonna jo kahdesti jotakin heiltä! Liekö syynä ikä, maun muuttuminen vai mikä? Lastenhuoneen pussilakanasetti on muuten ollut äärimmäisen hyvä valinta ja pehmeä kuin mikä! 

Onnea etsimässä -kuosin valitsin vain siitä yksinkertaisesta syystä, että se on kaunis. Pidän graafisesta ilmeestä, mustavalkoisuudesta, paksusta puuvillasta (josta muuten ei paista levyjen rajat läpi!) ja tyylistä ylipäänsä. 

Muihin levyihin on tarkoitus painaa kuvioita itse, erilaisia keskenään. Pari ideaa jo näihin löytyy, mutta valintaa pitää vielä tehdä. 

Nyt kuitenkin päällystyspuuhiin, joten hauskaa viikonlopun aloitusta sinulle!
Jutta

ps. Tällaiset katkaistut viikot ovat kyllä huippukivoja, tuntuu kuin heti maanantain jälkeen olisikin jo ollut viikonloppu. Tällä viikolla näin on tuntunut kahdesti, joten iso peukku arkipyhille! Samaa mieltä? ;)

 1. Mäkään en aiemmin ole Marimekosta välittänyt, mutta tämän kankaan nähtyäni kipaisin käymään Marimekossa ja päällystimme sillä sängynpäätymme. Toistamiseen kävin Marimekossa kun uutta Kurjenpolvi-kangasta tuli liikkeisiin, mustavalkoisella kankaalla päällystin kukille paperipusseja. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin Marimekko on kovin ristiriitainen. Siellä on ihan todella kauniita kuoseja, ja sitten on niitä, jotka saa ihokarvat pystyyn. Perinteinen Unikko kuuluu jälkimmäisiin, ei ihan sytytä.

   Kukille paperipusseja, kuulostaa mielenkiintoiselta :)

   Poista
 2. Enpä ollut koskaan edes ajatellut, että loft-asuntojen kanssa voi olla akustiikkaongelmia, kaikkea sitä oppii! Mutta hyvältä kuulostaa teidän ratkaisu asiaan :) Niin ja palasin blogitauolta, kuten saatoit tästä kommentista päätellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas! Tervetuloa takaisin! :) Hienoa että palasit!

   Uskon, että akustinen ongelma koskettaa nimenomaan tällaisia vanhoja korkeita tiloja, jossa betoni-/tiilipintaa on paljon. Eli montaakin loft-asuntoa. Onneksi nykyään on kaikenlaisia ratkaisuja näihin tarjolla :)

   Poista
 3. Kiinnostava aihe. Meillä on studioremppa meneillään, ja tarkoituksena on päällystää akustiikkalevyt kankaalla. Marimekko sopii varmasti tuohon tarkoitukseen hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon kankaat ovat tähän todella hyviä! Jo pelkästään senkin vuoksi, että on tarpeeksi hyvälaatuista ja paksua kangasta. Kuosejakin löytyy jos jonkinmoista. Tsemppiä remppaan teille sinne :)

   Poista
 4. Tuo kuosi on aivan ihana!!! ❤ Itsellä oli kymmenen vuotta sitten marimekko buumi, joka on nyt uinunut vuosia, mutta tätä kuosia oon ihastellut aiemminkin. Ja mietin kovasti miten sen saisi istumaan meille :) Ihanaa viikonloppua! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Noin kymmenisen vuotta sitten ihastutti tosin aika erilaiset kuosit kuin nykyään. Ehkä sitten tuli pikkuinen yliannostus koko Marimekkoon kun tuntui että ne samat kuosit löytyi vähän jokapuolelta. Onneksi tänäpäivänä valikoimaa on paljon enemmän :).

   Poista
 5. Hitsit siellä on taas Jutta-myrsky liikkeellä. ;)
  Upeita suunnitelmia ja toteutuksia, daybed on cool idis teille, innolla odotan sen näkemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, todellinen myrsky onkin! ;) Jotenkin hassua kun yhtäkkiä tajuttiin että kuka tämän rempan hoksasi aloittaa, kumpikaan ei tainnut sitä ehdottaa vaan jotenkin vain tajuttiin että tämä järjestelyinto ajoi nyt siihen että päätettiin viimein tehdä näitä juttuja loppuun jotka on vain jäänyt ja jäänyt.... Pikkuhiljaa katsos ;)

   Varmasti täällä huutelen kun sohva alkaa valmistua! :)

   Poista
 6. Kaunis kangas ja varmasti sopii upeasti teidän kotiinne. Marimekko kuosit ovat kivasti hieman uudistuneet ja tykkään myös näistä graafisista kuvioista. Kurjenpolvi on toinen mistä tykkään hirveesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, uudistus on tehnyt kyllä hyvää! Graafiset kuviot miellyttää itseänikin enemmän kuin hempeät ja "romanttiset" joita jossakin kohtaa minusta Marimekolla oli hieman liikaakin...

   Poista
 7. Kaunis kangas ja ymmärrän täysin, että olet sen kotiisi valinnut. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Liika on tosin liikaa, mutta yksittäisenä juttuna uskon tämän sopivan kokonaisuuteen paremmin kuin hyvin :). Oikein mukavaa sunnuntaita myöskin sinne teille :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets