Top Message

www.oblik.fi

SITTEN SIITÄ TULI LUMIPALLOEFEKTI..

Joku saattaa naurahtaa, mutta uskon että useimmat naiset ainakin tietävät mistä puhun. Siistit yhtä paikkaa, asettelet tavaroita - nappaat toisesta asetelmasta juuri tähän kyseiseen uuteen paikkaan täydellisesti sopivan esineen -  paikka, josta esineen lainasit, näyttää tyhjältä... Ja eikun asettelemaan toista paikkaa, johon käyt hakemassa kolmannesta hyllystä passelin tavaran ja kas kas kun kolmaskin hylly alkaa näyttämään hassulta ilman siitä napattua tavaraa/esinettä. Tästä saan ainakin minä tehtyä itselleni loputtoman kierteen. :D Tällä kertaa Hay:n puinen käsi löysi tiensä työpisteen avohyllylle, josta pallo lähti sitten lopulta pyörimään. Saatatkin ehkä muistaa, että käsi majaili aiemmin ruokailutilan seinällä olevien IKEA:n kenkäkaappien päällä. 

On muuten hassua miten koitan jollakin tavalla "luokitella" meillä olevia tiloja eri käyttötarkoituksen mukaan, (työpiste, ruokailutila, keittiö, olohuone) vaikka oikeastihan kyseessä on yksi ja sama tila. 
Hyllyjen ylätilalla ei sinänsä ole mitään käyttöä, mutta tyhjänä se näyttää aika hassulta. Siispä kenkähyllyjen päälle on valikoitunut sekalainen joukko koriste-esineitä ja muuta tavaraa. Ensin siis lähti puinen käsi, sitten lamppu, lopulta kaksi koirakorttiakin vaihtoi paikkaa. Vanhastaan hyllyn päälle jäi vain yksi taulu, maljakko ja kupariesineet.
Tilalle tuotiin String -hyllyn alta printtikortit, työpisteellä ennen hiljaisuutta pyytänyt matkamuistopää (siis mikä sana tuo on :D) ja tulostimen vieressä ennen ollut Saanan & Ollin "kuosikortti". Keittiöstä siirrettiin maljakon kaveriksi ruosteinen kynttilänjalka ja maljakkoon haettiin muutama oksa aamulenkillä korkeuseroja tuomaan. Lopuksi vielä pokkareita sopiva määrä pinottuna. Ja se on sitten siinä. Mutta tiedättehän... Se mistä tämä kaikki alkoi... Pallo pyörii edelleen, joten tammi-helmikuusta taitaa tulla asetelma-kuukaudet. Koittakaa kestää! ;)

Jutta

 1. Kurkkaapa sivuilleni,niin löydät vastauksen helmipannunalus ongelmaan:)
  Ihana blogi sinulla...lilla tirlittanin kautta tänne eksyin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tulen heti kurkkimaan :)

   Kiva kun meille eksyit, toivottavasti viihdyt!

   Poista
 2. Tiedän just tasan tarkkaan mitä tarkoitat ;)...minulla on olohuoneessa parhaillaan menossa juuri tällainen veivaus, jossa ei periaatteessa ole järjen häivää, mutta niin kivaa ja mieluisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, uskon, että moni nainen tunnistaa tästä itsensä ;). Ja juuri kuten sanoit - ei periaatteessa järjen häivää, mutta niin kivaa puuhailua :)

   Poista
 3. Tuttu ilmiö tässäkin huushollissa. Vasta lauantaina siirtelin tavaroita paikasta A paikkaan B ja totesin että paikka A jäi autioksi. Siispä paikkaan A piti hakea jotain paikasta C ja kuinkas siinä sitten kävikään...?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin kovin tutulta :D Miten sitä osaakaan aina kehittää itselleen hommasta melkoisen pyörityksen ;) Onneksi puuha on silti mieluista ja mukavaa!

   Poista
 4. Tuttuakin tutumpi tuo lumipalloefekti. :D
  Aivan ihania juttuja olet taas tehnyt, mulla on vain ollut aika taas ihan kortilla, että olen nopsaan lukenut, mutta en ole kerennyt kommentoimaan. Tyhmä minä. :(
  Mutta siis ihana tuo sun oma design kukkapussukka. <3
  Ja toi hylly on aivan ihana, tuossa työpisteellä!

  Pakko päästä pian sinne. On jo ikävä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen sinustakin todella hyvin ;)

   Ja voi että - ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, ehkä olet huomannut minunkin vähän huonosti kommentoineen. Luen myöskin paljon, mutta tuntuu että kommentoiminen on jäänyt vähän turhan vähälle, vaikka hyvin tiedän kuinka iso ilo kaikista kommenteista onkaan.

   Nähdään toivottavasti pian, heti kun lomaileva Ritsikka palaa <3

   Poista
 5. Kuulostaa enemmän kuin tutulta! Kaunis asetelma kyllä tuli! Hahhaa, täällä naureskelen ääneen tuolle matkamuistopää-sanalle, ihana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!? :D. Kaikenlaisesta hassutuksesta sitä jääkin aina itselleen kiinni ;). En osannut kuvata tuota millään muullakaan sanalla - joten keksin täysin uuden sanan sille, huvittavaa. Asia taisi kuitenkin tulla selväksi, mitä tarkoitin :)

   Poista
 6. Onpa kivat nuo kenkähyllyt seinällä muuallakin kuin eteisessä. Ovatko käytännölliset käytössä, siis aukeavatko tarpeeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä ainakin meillä kovin käytännölliset! Aukeaa kyllä sopivasti siihen nähden mitä tavaraa niissä säilytetään. Nämä kenkähyllyt valikoitui seinälle niiden syvyyden ansiosta. Lisäksi pattereiden eteen ei oikein voinut sijoittaa järkevästi mitään, joten säilytysratkaisun tuli olla seinälle asetettava :) Toimii, ja kaikenpäälle on juuri sopivan kauniskin :)

   Poista
 7. Todella tuttu lumipalloefekti :D Kaunis asetelma on kyllä tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin tätä naisten puuhaa ;) Ja kiitos - minustakin lopputulos oli oikein onnistunut. Joskus se vain syntyy itsestään, toisinaan asetelmat aiheuttaa suuren määrän harmaita hiuksia. Kuten tällä hetkellä edelleen string -hylly tekee.. :)

   Poista
 8. Tuttuja on lumipallot täälläkin..:D Ihana tuo kaapinpäällinen kokoelmineen kaikkineen. Mä oon jo pitkään pohtinu meidän keittiön kaapinpäällistä tavaroineen, enkä tunnu saavan siihen inspiraatiota, josko lähtis kun sieltä kävis ryöväämässä pari juttua muualle ja laittais lumipallon taas vyöryilemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Vaikkei kyse ole elintärkeästä asiasta tai kovin tarpeellisesta, minusta yksityiskohdat tekevät tilasta kuin tilasta mielenkiintoisen. :). Ja kuinka iloinen sitä onkaan, kun tuijottelee kauniita esineitä mieluummin esillä kuin kaapissa piilossa :)

   Poista
 9. Taitaa olla aika yleistä tuo efekti :-)
  Pienillä muutoksilla saa kuitenkin ihan uutta ilmettä ja teillä kunon vielä noin ihanan avaraa, niin muutokset näkyvät moneen paikkaan tai "tilaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö totta! Ei tarvita suuria juttuja, ja taas koko ilme muuttuu. Meillä on tässä isossa tilassa paljon avoratkaisuja, ja pidän siitä että saan kauniit asiat esille. Vaikka asetelmat hankalalta usein tuntuvatkin rakentaa, silti niistä niin kovin paljon pidän :)

   Poista
 10. Meilläkin tuttua, usein tämä efekti venyy muutamalle päivälle, kun hetken katseltua uutta asetelmaa, se ei olekaan hyvä, ja jotain pitää muuttaa… :) Mua kiinnostaa nuo kenkäkaapit, mitä niissä säilytät? Kun minäkin oon niitä miettinyt seinälle, johonkin muuhun tilaan kun eteiseen, mutten ole keksinyt vielä mitä noihin olis järkevää laittaa…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Meilläkin monesti ne venyy. Kuten nyt - vaikka tämä syntyi hetkessä, odottaa hylly C vieläkin sopivia tavaroita esille. Ja kun ajatus ei kulje, niin se ei vain kulje. Pitää odottaa ahaa-elämystä ;).

   Meillä laatikoissa on esim. Johtoja, kynttilöitä, kehyksiä, postiboxi, apteekkitarvikkeita, löytöpiste (se paikka johon kaikki mille ei ole paikkaa, aina päätyy ja säännöllisesti pitää myöskin tyhjentää. Eli juurikin ne, jotka jäisi muutoin pöytien päälle...). Lisäksi laatikoista löytyy pelejä (pienet matkapelit ja korttipelit yms mitä kulloinkin eniten pelattua tulee).

   Toivottavasti sait näistä apuja tai inspiraatiota itsellesikin :)

   Poista
 11. Meillä myös tänään vyöryi lumipallo jos toinenkin. Oiskohan joku universaali tai ainakin peritty piirre meillä naisilla?! Muistan jo lapsuudesta, kun äiti kiersi kippokupposten ja maljakoiden kanssa ympäri huushollia. Asetteli paikoilleen, tarkasteli kauempaa ja jos ei sopinut, niin etsi uuden paikan. Niin usein jään kiinni samasta puuhasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen tuota kyllä vahvasti - se on jo varmasti geeneissä! ;)

   Ja minäkin muistan äitini tätä tehneen. Ja usein! Minusta se oli aina hauskaa ja usein siihen sai myöskin itse osallistua. Siitä tämäkin innostus varmaan kampeaa. Ja tuo "kiersi ypäri huushollia, asetteli paikoilleen, tarkasteli kauempaa ja etsi uuden paikan" kuulostaa NIIN TUTULTA :))

   Poista
 12. Tuttuakin tutumpaa, onneksi meillä on enään niin vähän tavaraa, että vaikeutuu tuo veivaaminen ;) Mutta kyllä se näilläkin syntyy. Ihania juttuja olet taas tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onneksi meilläkin tavaramäärä on pienentynyt, ja ehkä siksi se haasteellista onkin. Nyt kun paljon on meillä avohyllyjä käytössä, tuntuu että aina ne samat esineet noilla hyllynpäällisillä nököttää. Toisaalta ihanaa, ettei tarvitse kaappien kätköissä niitä kauniita juttuja säilöä :)

   Poista
 13. Hyvin tuttua! Vyöry saattaa lähteä liikkeelle vaikka kukkakimpusta (kuten viimeksi kävi). Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein juuri noin -pienestä jutusta lähtee isompi ratas pyörimään. Ja sitä on melko hankala pysäyttää ;)

   Poista
 14. No justiinsa… samat lumipallot on liikkeelä myös täällä. Ongelma, joka minulle tulee aina esiin, on se, että mihin laitan tavarat, jotka eivät juuri silloin ja sillä hetkellä sovi yhteenkään asetelmaan. No, onneksi varastot ovat sitä varten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varastot ovat juuri sitä varten. Meillä tuntuu suurin osa olevan nyt esillä asetelmissa. Ja johtuu varmasti pitkälti siitä että nykyään kodissamme on hurja määrä avohylly/avotaso ratkaisuja, jolloin asetelmia on useampia kotona. Välillä kylläkin joitakin juttuja on myös kaappien kätköissä odottamassa parempaa aikaa. Usein ne liittyvät kuitenkin johonkin kauteen - kuten jouluun tvs, ja esillä ne ovat vain sen pienen hetken vuodesta.

   Silti avoratkaisut on ihania - saa helposti uudistettu ilmettä ja vähän raikkautta kotiin :)

   Poista
 15. Kaunis asetelma :) Mä juuri näin Granitissa tuon "narun" jossa ensimmäisen kuvan kortit roikkuu! Hauska idea!

  Oih, ihanaa taas lukea sinunkin kuulumisia kaunotar <3

  ps. olen takaisin bloggerissa. Muistathan liittyä lukijaksi ellet jo ole ja päivittää osoitteen lukulistaasi : LLOVEYOURSELFF.BLOGSPOT.FI. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun sinäkin olet palannut! Ihan oli tullut jo virtuaalinen ikävä <3

   Hyvä kun muistutit, meinasi ihan unohtua!

   Poista
 16. Heips Jutta :). Muistaakseni kysyin tätä jo jossain toisessa postauksessakin, mutta olen niin huonomuistinen, etten muista missä kohtaa, ehkä oletkin jo kertaalleen tähän siis vastannut :). Me on mietitty noita ikean seinäänkiinnitettäviä muovisia kenkäkaappeja pyykkikoreiksi kodariin. Mitä mieltä olet, mahtuuko niihin kerrallaan vain parit sukat, vai enemmänkin, paitaa, housua..? Entä pysyvätköhän täyteentuupattuina kiinni, kun ei ole magneetteja? (En laita vastaan, jos testaat puolestani :D ).. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kyllä uskoisin, että sinne useampi paita+housu mahtuu. Mutta mitään lakanaa sinne tuskin kannattaa laittaa. Tai voihan tietysti laittaa, mutta muuta sinne sitten ei välttämättä mahdukaan. Kolme laatikkoa (eli se yksi setti sis. kolme boxia) varmaankin on suurinpiirtein sellainen perus pyykkikorin kokoinen. Eli uskoisin että on oiva vaihtoehto tavallisella pyykkikorille. Kiva idea!!! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets