Top Message

www.oblik.fi

ULKO-OVI MUSTISSAAN// Pekan projekti


Jaahas, facebookissa meitä seuranneet ovatkin jo nähneet tämän kummajaisen nojailemassa olohuoneen seinään. Tämä ei tosiaan ole sen viimeinen sijoituspaikka eikä tästä kuvasta käy juurikaan ilmi mitä ihmettä tämän kaiken taustalla on tapahtunut, mutta jos jaksat lukea tämän tulevan olet tässä suhteessa paljon viisaampi - mutta jos et jaksa ei se tee sinusta yhtään sen vähemmän viisasta.
Koko tarina alkoi jo oikeastaan siitä kun viime keväällä järjestelimme eteistä uuteen uskoon. Teimme silloin lattialistoista kiiltovalkoiset ehdottomalla suosikkiväritysaineella, Tikkurilan Betoluxilla (sen hajua onkin jo tullut ikävä). Lisäksi päätimme silloin tuoda hiukan kontrastia eteiseen maalaamalla oviaukon listat mustaksi. Tällöin taisi jo ensi kertaa tulla esiin ajatus että mitäpä jos tuo ovikin maalattaisiin mustaksi mutta tulimme silloin siihen lopputulokseen että eteisestä saattaa tulla liian synkkä, joten hautasimme tämän ajatuksen. Noin puoli vuotta jälkeen ajatus mustasta eteisen ovesta oli sitten kypsynyt jossain (Jutan) aivojen sopukassa tarpeeksi, noustakseen uudelleen esille, voi toki olla että taustalla oli myös se että eteinenhän oli saanut jo olla täysin rauhassa kokonaiset puoli vuotta. Olihan siis jo korkea aikakin tehdä siihen jotain näivettymistä ehkäiseviä uudistamistoimia. 

Hankkeen suunnittelu jakaantui hyvin yksinkertaisesti seuraaviin repliikeihin:

Suunnittelu:
Jutta: Maalataan toi eteisen ovi mustaksi..
Pekka: Häh?
Jutta: Niin, maalataan se mustaksi.
Pekka: Ihan oikeastiko?
Jutta: Joo joo.

Enhän tässä voinut muuta kuin uskoa että suunnittelutyö tämän osalta on hyvin tehty ja homma on valmis toteutettavaksi, siispä tuumasta toimeen..
Oven maalaaminen on helpoin asia maailmassa, ruuvaat oven irti karmeista ja aloitat vaan maalaamaan or not. Ovi oli kyllä helppo irroittaa ja siitä selviydyinkin yksin varsin helposti n. 3 minuutissa. Oli kahdella pikaruuvikiinnikkeellä kiinni eikä tarvinnut edes porakonetta ottaa esille, tälläisiä oven kiinnitysratkaisuja saisi mun puolesta olla vaikka kaikissa ovissa tallin ovista - jääkaapin oviin, yhdistelmä on helppo, halpa ja yksinkertainen, tämä yhtälö ei muuten toistu monessa asiassa.

Ovella piti myös keksiä paikka jossa sen maalaamme? Tämä ratkaisu olikin jo valmiina, meillä nimittäin on sohvapöytä olohuoneessa ja vielä tarpeeksi leveä jotta ovi mahtui juuri passelisti sen päälle. Alta piti tosin ottaa matto evakkoon suurimmilta maaliroiskeilta ja vuorata pöytä sekä puolet olohuoneesta sanomalehdillä suurimpien vahinkojen välttämiseksi, tuo musta maali kun ei oikein sitten taas sovi roiskemaalattuna tuohon olohuoneen kiiltovalkoiseen lattiaan, ei sovi vaikka miten päin sitä roiskisi.

No, alkuvalmistelut sain kuntoon ja kun ovi lepäsi rauhallisesti sanomalehtiverhoilun samettisessa syleilyssä sohvapöydällä, päästiin hommissa vihdoin alkuun ja kuten yläkuvasta näette, ensimmäinen vaihe oli pohjamaalaus, johon laitoin parin kerrosta Oteksin harmaata tartuntapohjamaalia: 1. Mustan huonekalumaalin säästämiseksi 2. Siksi että ovi oli pinnaltaan kiiltovalkoinen jonka tartuntapinta oli hyvin huono.
Kaikesta päätellen projektin huolellinen toteutus huomattiin ja huomioitiin.
"Love is in the air" (Tämä on miehinen näkemys pienestä rakkaudentunnustuksesta projektin keskellä; tehdään kunnolla ja isosti jos kerran tehdään!)
Yllä pohjamaalausvalmis eteisen ovi.
Ja tässä kuvassahan on kyseessä kalustemaalin levitys pohjamaalin päälle, kuvaajalla on ollut vain hieman aurinkoisempi näkemys kohteesta kuin edellisessä otoksessa jossa väri on hyvinkin lähellä todellisuutta (oikeasti toinen kuva on otettu iltavalaistuksessa ja seuraava päivällä luonnovalossa).

Varsinaiseen maalaukseen käytimme Teknoksen Futura Aqua puolihimmeää kalustemaalia, samaa ihmeainetta jolla maalasimme taannoin myös nuo oven karmilistat. Hyvästä pohjamaalauksesta johtuen ei ovi vaatinut kuin kaksi käsittelykertaa hyvään lopputulokseen. Aluksi koko maalausprojektin kannalta hankalaksi arvioidut ikkunakuviot ovessa eivät aiheuttaneet minkäänlaista ongelmaa maalaamisen kannalta vaan sekä pohja- että musta kalustamaali levittyivät tasaisesti ilman suurempia ponnistuksia. Koko hankkeeseen kului aikaa n. 4 iltaa jonka ajan jouduimme kotona pärjäämään ilman sohvapöytää. Tämän lisäksi hankkeen negatiivisena puolena mainittakoon  viettelevät Eau de Futurama ja Eau de Otex jotka valloittivat asuntomme koko hankkeen ajaksi, ulkona kun tuli vettä kuin aisaa melkeinpä jokaisena iltana niin luontaista tuuletusta oli kovin vaikea järjestää. Valmista kuitenkin tuli, suhteellisen nopeasti ja ovi oli näiden suurenmoisten pikaruuvikiinnikkeiden ansiosta yhtä helppo asentaakin kuin se oli 4 päivää aiemmin ottaa irti.
Kuvassa jo virallisen valvojen lopputarkastus menossa, joten Summa Summarum:
Hanke oli kokonaisuudessaan suhteellisen helppo toteuttaa ja lopputulokseen olemme kaikki täällä Verkarannassa olleet tyytyväisiä. Eteinen sai täysin uuden, tyylikkään elegantin ilmeen ja nyt lopputulosta katsoessani en kyllä valkoista vaihtaisi takaisin mistään hinnassa. Voinen siis kiteyttää tämän projektin seuraavaan kansanviisauteen: Hyvin suunniteltu on vähintään puoliksi tehty :)

ps. Mikä ihmeen lumipalloefekti tästä tulikaan - nyt tuo mattokin pitäisi vaihtaa ja seinät maalata. HUOH.

Pekka

 1. NICE NICE NICE! Tykkään todella paljon! Good job you two :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvännäköinen!! Pitäisköhän ite tehä sama... hmmmm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, meidän mielestä sun ehottomasti pitäisi :)

   Poista
 3. Elegantti on juurikin oikea sana kuvaamaan eteistänne. Tulee vähän sellainen Britti-fiilis tuosta sisäänkäynnistä :) Ja musta piristää aina.
  Oikein onnistunut lopputulos siis.

  VastaaPoista
 4. No huhhuh kun on upea!!! Siis vau!!! Ja siis ihan loistavaa että myös tuo karmi on musta, tulee heti vielä lisää näyttävyyttä!! :) Hyvä tiimi!!! :)

  VastaaPoista
 5. Hieno ovi! Ja supersuloiset viestit <3 Olisitte jättäneet näkyviin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti meillä ei ollut tarpeeksi tietoa viestien vaikutuksesta lopputulokseen joten päätimme poistaa ne kesken projektin :)

   Poista
 6. Ai että, olen aina tykännyt mustista ovista ja meilläkin ulko-ovet muuttuivat ulkopuolelta mustiksi heti tänne muutettuamme. Kaunis tuo teidän eteinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, musta on varma valinta jos se vaan muutoin värinä osuu omiin mieltymyksiin.

   Poista
 7. Oi vau, kun tuli hieno!! :)
  Tämän innoittamana - en kyllä hylkää ajatusta ovien maalaamisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, suosittelen sullekin tuumasta toimeen ryhtymistä :)

   Poista
 8. No onpas tämä hyvän näköinen ovi! Eikä yhtään synkkä. Tässäkin huushollissa olisi ovien maalaukset paikallaan. Niin ja hei, olette saaneet tartuntapohjamaalin levitettyä todella tasaisesti. Ei oo mikään yksinkertainen homma se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! T: ovi. Kyllä se pohjamaali siitä tuppaa tasoittumaan kun sitä tarpeeksi hartaasti sutii :)

   Poista
 9. Vaude! Tosi hieno! Luo kivasti kontrastia eteiseen!:)

  VastaaPoista
 10. Siitä tuli hieno ja sopii täydellisesti paikoilleen! Kylläpä alkoi houkutella meidän punaisen eteisen oven maalaus mustaksi :)

  VastaaPoista
 11. Ovesta tuli upea! Bonuksena mustassa ovessa ei näy raparoiskeet ;)

  Sellanen lumipalloefekti tästä tuli että minäkin tahdon tommosen ulko-oven :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Otappa vaan maalit ja pensselit esiin niin siitä se lähtee :)

   Poista
 12. Kerraasaan ihastuttava, katse jäi myös noihin mustiin listoihin, tykkään tykkään. Oi mitä viestejä, kyllä rakkaus on ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, aiemmin maalatut listat taisivat olla yksi ratkaisevimmista tekijöistä koko projektin kannalta.

   Poista
 13. Vähänkös hieno! Näyttää ihan superhienolta koko eteinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava lukea että itse ei ole ainoa jonka silmiä se miellyttää uudessa lookissaan :)

   Poista
 14. Tulipa siitä näyttävä. Kokonaisuus valkoisen lattian kanssa näyttää tosi upealta! Hyvin suunniteltu ja loistavasti toteutettu.

  VastaaPoista
 15. Ai että! Ihan mielettömän upea eteinen. Kyllä musta ja valkoinen vain tekevät yhdessä upean lopputuloksen. :)
  Ja luin ihan joka sanan, niin ihanasti kirjoitettu. :)
  Hyvä te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta ja kannatuksesta! Kyllä tällä jaksaa rempata ja riipustaa taas pitkään :)

   Poista
 16. Ihan supermagee proggis! Luo uskoa...mun pitäis tehdä tuo sama meidän yläkerran wc:n oville. Niitä on 2, byhyyyy! Hieno tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos luo uskoa, sitä näissä hommissa tarvitaankin ;) Muista, että kaksin aina kaunihimpi :)

   Poista
 17. Vautsi vau. Makee ovi, oli kaikesta päätellen mahtiratkaisu. Mä just maalailin yhden kokonaisen seinän mustaksi, vähän hirvitti, mutta hieno siitäkin tuli. Melkein olisin arvannut kumpi on miehen rakkaudentunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mahtiratkaisuhan siitä syntyi :) Ei oo mustan voittanutta..

   Poista
 18. Onpas ryhdikäs! Todella hieno lopputulos. Onnittelun paikka.

  VastaaPoista
 19. Hyvä kuulla myös työvaiheista ja ajasta, ettei aina juttu ole niin, että nainen tahtoo ja sitten tulos onkin jo näkyvillä :-)
  Olin ihan varma, että osa ovesta tulee liitutaulumaalilla, olin ilmeisesti väärässä!

  VastaaPoista
 20. Olit kyllä sen maalivalinnan suhteen väärässä valitettavasti, rouvalla kun on jo muita suunnitelmia tuon oven päällystämiseksi :) On ollut mukava kuulla että juttu on miellyttänyt vaikka se oli hieman eri kannalta kerrottu.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets