Top Message

www.oblik.fi

Projekti etenee - OLOHUONE NYT

Hiljaa hyvä tulee, vai miten se 
viisas sananlasku meneekään? 

Meillä on kolmen kuukauden aikana kannettu lukemattomia kertoja huonekaluja edestakaisin, ja pyöritelty sohvaa ympäri olohuonetta. Jotenkin ne eivät vain ole asettuneet paikoilleen. Ennen kuin lähdimme lomille viimeistelimme joulukuussa aloitetun lattianmaalausurakkamme (onko tämä oikeasti edes yhdyssana? :D).

Betolux on ainakin tähän mennessä osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi parketin maalaukseen. Asia, joka aavistuksen häiritsi oli läpikuultavat kohdat päivänvalossa lattian keskiosassa. Eikä sitä varmaan kukaan muu edes huomannut. Mutta... Päädyimme maalaamaan lattian vielä kertaalleen (sen kolmannen kerran), jotta pinnasta tulisi vieläkin valkoisempi ja peittävämpi. NYT voin sanoa olevani tyytyväinen! 

VAROITUS! 

Luvassa valtava määrä kuvia, oikeastaan ihan ähkyksi asti. Mikäli jaksat rullata alas saakka, pääset viimein kohtaan "miltä meillä näyttää juuri nyt" ;)
Yläpuolen kuvat ajalta, jolloin saimme avaimet. Juuri ennen joulua 2012. HUH! Alhaalla otetut kuvat napattu kaksi päivää sitten lauantaina kun kannoimme tavarat takaisin olohuoneeseen maalauksen jälkeen.Huomaa muuten todella selkeästi eron valoisuudessa. Osa kuvista otettu päivänvalossa, ja loput vasta kun ulkona oli pimeää. Vaikka meilläkin on valaistusta mielestäni ainakin kohtuullisesti otettu huomioon, ei silti ole luonnonvalon voittanutta.Ja tässä vaiheessa ollaan juuri nyt. 
Harmi etten ehtinyt kuvailla päiväsaikaan, kun piti tehdä vähän oikeitakin töitä silloin ;)Matto ja nojatuolit päätyivät siis (ainakin tässä vaiheessa) alakertaan, johon ne alunperin oli tarkoitus tullakin. Jostakin syystä ne kuitenkin asustelivat yläkerran TV-huoneessa tässä välissä. Viikonloppuna saimme ystävältäni pöydän, joka heiltä jäi tarpeettomaksi. Tuli kummasti ryhtiä koko huoneeseen kun siirrettiin tilaan lisää huonekaluja. Eihän tämä vieläkään silti valmis ole...


Edelleen puuttuu kaikki seiniltä, mutta suurempi matto sai aikaan kaikumisen vähenemisen. Ja todella huomattava ero oikeastaan olikin. Kuinka pienestä se voikaan olla kiinni :)

Ja arvaattekos mitä - tuo keittiö ei näytä enää yhtä järkyttävältä. Tai liekö silmä tottunut? 

Toivottavasti alkanut viikko tuo mukanaan aurinkoa ja pikkaisen vähemmän lunta!

- J -

 1. Melkoinen muutos tosiaan.
  Kolmas kerta toden sanoo :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten päähän putkahtaa taas uusia, parempia, ideoita jälleen kerran :D Vaikkakin luulen, että sohvaa saan kantaa itsekseni seuraavat kolme kuukautta, jos sitä jälleen meinataan siirtää. ;)

   Poista
 2. Herranjestas kun näyttää ihan mielettömän upealta! Hyvä JuttaEmilia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos paljon! Työtunteja ei kannata laskea, kun ynnätään huonekalujen siirtelyrumba + maalaustyöt yhteen. Että kyllä sitä ihminen saakin aikaa kulumaan yhteen huoneeseen. :D

   Poista
 3. Keittiö näyttää tosi paljon paremmalta tuon valkoisen lattian kanssa!

  Ihana on kyllä teidän asuinpaikka!! Olen näitä asuntoja ihaillut jo vuosikausia ja paikka on niin kaunis...

  Jatkan blogin selaamista takaisin päin, ensivisiitillä kun olen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, jotenkin ei enää yhtään niin silmiinpistävältä. Ja nyt kun nojatuolit kannettiin alas, ei puunväri ole kaapistoissa yksinään. Ehkä jäänkin pohtimaan keittiön säilyttämistä tällaisenaan. Mene ja tiedä :D

   Mukavaa, että löysit tänne, ja lämpimästi tervetuloa mukaan remmiin! <3

   Poista
 4. Mä en malta olla sanomatta omaa mielipidettäni. Tilahan on mitä inspiroivin ja siinä on kuule mahdollisuuksia vaikka mihin! En tiedä onko se tuo kuvakulma vai mikä, mutta mä siirtäisin nojatuolit ja sohvan osaksi tuohon maton päälle. Näin kokonaisuus olis enemmän yhtenäinen "oleskeluryhmä". Vaihtaisin myös sohvan ja nojatuolien paikkaa sillä kyllähän sohvalta ennemmin katselee ikkunoista avautuvia näkymiä kuin olohuoneen peräseinää. Isossa tilassa ei kannata lähteä liiaksi levittämään kalusteita, vaan ennemmin luoda intensiivisiä ryhmiä joilla on jokin tietty funktio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi todella paljon, juurikin näitä vinkkejä on mukava saada, kun oma silmä ei näe kokonaisuutta samalla tavalla kuin jonkun muun. Sitä sokeutuu katsomaan asioita vain jostakin tietystä näkökulmasta :D.

   Itseasiassa ne olivatkin ensin toisinpäin siitä syystä, että olisi mukavampi katsella ulos. Mutta se loi rappusten ja sohvan väliin hölmön raon/käytävän. En tiedä miten sen saisin toimivammaksi.

   Huonekalut olivat myös maton päällä, mutta ongelmaksi nousee symmetrisyys keittiön saarekkeen ja pöydän kanssa. Vaikea selittää mitä tarkoitan. :)

   Mutta luulen että koitan vielä siirtää näitä uudelleen maton päälle, jos kuitenkin saisin ne siihen kokonaisuutena paremmin kuin eilen. Tästä oli paljon apua, ja objektiivinen silmäpari näkee tosiaan paremmin asioita jotka itseltä menee ohi. :)

   Poista
 5. vau, mikä muutos, työtuntien arvoinen. Minäkin maalasin 3 kertaa ja keittiö vain 2, mutta sen vielä maalaan 3 kerran. Upea iso tila, voisiko sohva olla keskemmällä ei seinässä kiinni, harvoin siihen mahdollisuus, mutta sinulla on tuo upea tila.
  Mukavaa tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen tosiaan, että kokeilen vielä huonekaluja keskemmälle koska tila tosiaan antaa myöden. ;) Ja tila on välillä oikein ongelma, kun ei tiedä millä saisi kodikkuutta lisää tähän avaraan tilaan. Kiitos samoin, oikein rentouttavaa tiistaita sinullekin!

   Poista
  2. Tulipas oikein tila tila tila tila lässytys, mutta sait varmaan jujun päästä kiinni ;)

   Poista
 6. Upea muutos aiempaan! Valoisuutta tuli lisää hurjasti! :) Olen rakastunut tuohon teidän sohvaan- mielettömän kaunis<3.
  Minä yhtysin aiemman anonyymin kommentiin, jos siirtäisit sohvaa ja nojatuoleja enemmän maton päälle, saattaisi se tehdä kokonaisuudesta paremman :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sohva on isovanhempieni vanha. Pelastin sen aikoinaan roskiin menolta ja vein verhoomoon päällystettäväksi. Onhan se upea (vaikka itse sanonkin), eikä varmasti tule vastaan toista samanmoista. Parasta siinä kuitenkin on tarina, sillä juuri ne huonekalut ja tavarat, jotka muistuttavat jostakin - tuntuu tärkeimmiltä. <3

   Poista
 7. Aivan mahtava tila sisustaa! Itsekin vaihtelen mielelläni huonekalujen paikkoja,
  joten mieleeni tuli, että noin suuressa tilassa voisi toimia myös sohvaryhmän asettelu vinottain. Tietenkin muidenkin seinällä olevien kalusteiden paikkoja pitäisi ehkä
  silloin harkita uudelleen...
  Ihana tila ja ihana koti!
  t:visualisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Tuota en olekaan tullut ajatelleeksi, ja pitää kyllä paikkansa. Tässä kodissa ei tule ihan samantien seinät vastaan, joten vinottainkin voisi kokeilla jossakin vaiheessa. Kiitos paljon vinkistä, on aina huippua kun saa itsekin jonkin ahaa -elämyksen :)

   Poista
 8. Jaahas, täältä paljastui näin kiva blogi. :)
  Vitsit mikä tila teillä on sisustettavana, huikea. Tuli heti fiilis, että haluan asumaan johonkin loft-asuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidät. Kiitos. Pitkään tätä etsittiin ja onneksi tällainen ihanuus lopulta löydettiin. Tervetuloa vierailulle jatkossakin :)

   Poista
 9. Upea olkkari teillä! Ja miten mahtava muutos kun olette lattian maalanneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattian maalaus vaikutti kyllä todella paljon yleisilmeeseen. Onneksi uskallettiin kokeilla sitä lopulta. Olohuone oli kyllä ostopäätökseen vahvasti vaikuttava tekijä. ;) Vaikka aiheuttaa myös haasteita sisustamiseen liittyen. Ehkä se vielä joskus saadaan valmiiksikin :) Mukavaa kun piipahdit täällä!

   Poista
 10. Mahtava tuo lattia. Miksi, oi miksi meillä on mosaiikkiparketti eikä "tavallinen". Onkohan kukaan kokeillut maalata mosaiikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpäs ole nähnyt missään mosaiikkia maalattuna. Mutta periaatteessa miksi ei toimisi? Oisko teillä joku pieni kohta johon sitä vois kokeilla? Vaikka hellan tai tiskikoneen alle? :)

   Poista
  2. Niinpä, kylläkai se toimisi, vaikka kyllähän siinä ainakin sellainen iso neliö aina näkyisi, ei välttämättä joka palikka kuitenkaan. Samaa olen miettinyt, että mihin kokeilisin:)

   Poista
 11. Vitsi miten upean näköistä! Tollanen tila antaa paljon mahdollisuuksia!:) Voi kun itsekin pääsisi tuollaista tilaa sisusteleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan tyytyväisiä tässä kodissa nimenomaan tuohon tilantuntuun. Vaikka neliöitä ei ole alakerrassa kuin 92, tuntuu se paljon avarammalta. Asettaa toki myös haasteita sisustuksen suhteen. Mutta nehän on vain ratkaistaviksi ;)

   Poista
 12. Vou! Olikos tuo Akva vai sitä rajumpaa Betoluxia? Jos oli sitä rajumpaa niin sitten tuo pinta on jo ihan mieletön :) Varmasti akvallakin tosi tosi kiva. Me vedettiin makkarin lautalattiaan sitä neljä kerrosta, sitten vasta olin tyytyväinen lopputulokseen. Hmm... meillä olisi kerroksen verran laminaattia, vieläpä muutamaa eri sävyä... pitäisköhän sitä vähän suunnitella maalaushommia.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Petteri kommentistasi! Käytettiin tosiaan sitä järeämpää tavaraa. On kyllä kumma miten oman työn tulosta katsookin aina niin kriittisesti. :D Maalaus on kyllä siitä hienoa hommaa, että näkyvää jälkeä saa paljon aikaan pienillä jutuilla.

  Jäänpäs seurailemaan innostutteko tarttumaan telaan laminaattien kanssa :)

  VastaaPoista
 14. Tulin vuorostani vierailulle kurkistelemaan. Aivan upea koti ja talo teillä! Ja huonekalutkin juuri minun makuuni :)
  Jään varmasti lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa mukaan projektimme pariin :) Asunto on kyllä kaiken etsimisen väärti, ja ihanan erilainen kerrostalokodiksi :)

   Poista
 15. Aivan järkyttävän ihanat ikkunat teillä! Ja kaunis talo muutenkin, täällä ollaan ihan vihreänä kateudesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon :) Asumme tosiaan kerrostaloasunnossa, joka on vanha tehdas. Puitteet on kyllä mahtavat ja ikkunat parasta koko kodissa. :) Tosin ne aiheuttaa juuri tällä hetkellä pientä päänvaivaa puhtaanapidon kannalta - kukakohan ne pesisi :D

   Poista
  2. Joo tuo pesuhomma on varmaan haastava. Mulla oli äidiltäni kerran lainassa Kärcher ikkunanpesin, jolla homma helpottui aika paljon. Eikä kait paljoa maksakaan. Ja koska kyse on "teknisestä laitteesta" voisi sillä saada huijattua miehenkin pesemään - aika monet kun kaikenlaisista vempaimista innostuu :D

   Poista

 

Newsletter

Widgets