Top Message

www.oblik.fi

Lastenhuoneen muutos - Tällainen siitä sitten tuli!

Viimeinkin tavarat ovat paikoillaan, ja lastenhuone alkaisi näyttämään puolivalmiilta. Muutamia asioita puuttuu edelleen (mm. kaappien kahvat, matto, yövalaisin, portti), ja kuten arvelin - nälkä kasvoi syödessä. Taisin mainita aikaisemmin ettei lattialle ole tarkoitus tehdä yhtikäs mitään.... Mutta, pieniä ajatuksia on jo pyöritelty päässä, niitä päästään toteuttamaan mahdollisesti hieman myöhemmin. Alkutilanteen voit muistinvirkistämiseksi käydä katsomassa täältä.Pöytä vaihtui lopulta pienempään, sillä aikaisemman pitkän tason sovittaminen huoneeseen tuntui ylivoimaiselta. Vanhalla koulupöydällä on aikoinaan puolisoni tehnyt läksyjään. Jalat sudittiin valkoisella maalilla ja keltaisen tason päälle päätyi lopulta D-C-Fix kontaktimuovia. Graafista näkemystä jatkettiin laatikoston innoittamana leikkaamalla muoviin kuvioita, jolloin keltainen pohja pääsi kivasti näkyviin.Taustaseinän kirsikanväriset ovet saivat muutoksen yhteydessä pintaansa liitutaulumaalia. Koko tila muuttui mustan taustavärin ansiosta huikean paljon.Tämä muutos oli merkittävä siltäkin osin, että kaappien ovet näkyvät alakertaan. Nyt musta luo vaikuttavan taustan valkoiselle alakerrallemme, ja on linjassa muun asunnon värimaailman kanssa.Tyhjä lattia paistaa silmään ja pahasti, mutta ennen kuin lähden metsästämään sopivaa mattoa, täytyy ratkaista lattiamateriaali. Tämä tuskin tulee olemaan helppoa. ;) Ajatus 70-luvun suositusta materiaalista ei vielä saanut täyttä hyväksyntää talon miesväeltä. Toista hirvittää tosin vain hinta, joten etsinnät jatkukoon, ja toivottavasti tuloksekkaasti.Nooooooh, mitäs mieltä olette kokonaisuudesta tähän saakka? Itseä pelotti mustan värin tuominen lastenhuoneeseen, mutta jollain ihmeellisellä tavalla olen tähän melko ihastunut. <3

- J -

 1. Näyttääpä tos kivalta!!! :) Hieno muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Maalia, kalusteiden uudelleenjärjestelyä ja muutamia pikku DIY juttuja. Avot, se on siinä. :D

   Poista
 2. Hieno muutos! Todella kivan näköinen. Mukava idea tuo muoviin graafisten kuvioiden leikkaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkaisen innostuin tosiaan sen kontaktimuovin kanssa :D Hyvä puoli on se, että mikäli alkaa kyllästyttämään, saa nuo D-C Fixit helposti pois jälkiä jättämättä :)

   Poista
 3. Tykkään seinällä kulkevasta aakkosrivistä!
  Toiseksi paras juttu oli pöydän keltaiset kuviot :)

  Jossu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aakkosrivistön ostin aikoinani Vaasan Sinooperista. Vanhassa kodissa nämä oli käytössä portaikossa ja paketissa kun oli niitä kaksi, niin nyt vain kaivoin vanhat kirjaimet esiin ja tarrailin seiniin. Melko helppoa ja saa myös kätevästi pois jos siltä joskus tuntuu. :)

   Poista
 4. Wau mikä muutos! Toki kiva idea tuo liitutaulumaali ja makeet nuo aakkoset seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jen! Lastenhuoneeseen tuo maali on mielestäni hauska keksintö. Myös ekaluokkalainen itse oli haltioissaan. Ensimmäisenä päivänä kutsuttiin kaveri jo kylään piirtämään seinille :D

   Poista
 5. Jess! Järjestys on täsmälleen se, minkä silmissäni "ennen"-tilanteen vallitessa näin.
  On kyllä tosi kiva ja itse en varmaan vaihtaisi lattiaa mihinkään. Pitäisin vähän turhana. Tai en tiedä, mitä olitte (olit ;)?) ajatellut, mutta mielestäni tuo ruskea antaa vähän lämpöä tilaan. Ei tule yhtään liian kliininen fiilis.

  Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin juuri sellainen, jota vinkkailit ;) Lienee kiitoksen paikka myös sinne puolen ruutua! KIITOS! Porttiajatuksesi aion vielä toteuttaa, mutta harmikseni nykyinen portti ei mahtunut kääntymään toisinpäin, sillä portaikkoa vasten on seinässä palkki, joka estää sen aukeamisen. Täytyy etsiä hieman toisenlainen, jotta mahtuu.

   Lattiassa ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta kopinaäänet hieman häiritsee alakertaan (välilllä tuntuu että katto romahtaa kun legot kolisee lattialle :D), ja lisäksi tuohon on nyt vaikea löytää irtomattoa, joka kolinan vaimentamiseksi auttaisi. Ikean Rand -matto olisi täydellinen kooltaan ja väreiltään, mutta epäröin silti. Olisikohan liian mustavalkoista ja kuinka paljon raita mahtaisi pistää silmään kun täyttäisi lähes koko huoneen....

   Poista
  2. Kiitos kiitoksista :)

   Meillä oli tuo sama kopinaongelma vintin lattian kanssa (oli aiemmin mäntyponttilautaa). Jos joku tipautti vaikka telkkarin kaukosäätimen vintin lattialle, niin alakerrassa olijoille meinasi tulla sydänkohtaus pelkästä säikähdyksestä (ja tää ei nyt oo tällä kertaa ikä- vaan äänikysymys..).

   Vaihdettiin tilalle vinyylikorkkilattia. Vaimentaa tosi hyvin ääntä ja on kaunis. Huono puoli oli korkea hinta, mutta sitä ei enää muistella pahalla :)

   Poista
  3. Kuulostaa juurikin samanlaiselta ongelmalta kuin meillä. :D

   Onneksi tila ei ole kovin suuri pinta-alaltaan, joten korkeasta neliöhinnasta ei tule niin paljon harmituksia kun kokonaisuus pysyy aisoissa. Toista olisi tämän meidän alakerran kanssa :)

   Poista
 6. Upea huone! Varsinkin toi liitutaulumaali on ihana idea, aakkosista tykkäsin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Aikaisemmin olen liitutaulumaalia käyttänyt vain pieniin yksityiskohtiin, mutta uskalsin kuitenkin maalata koko kaappirivistön. Turhaan epäröin sitä, sillä huoneesta ei mielestäni silti tullut liian pimeä taikka tunkkainen. Väriä tänne tuo kuitenkin usein levällään olevat lelut (vaikka nyt näyttääkin siistiltä, niin sitä se ei kuitenkaan useinkaan ole) :D.

   Poista
 7. Ihana huone tuli! Hieno muutos tosiaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Täällä ollaan lopputulokseen myös hyvin tyytyväisiä. :)

   Poista
 8. Huikean hieno muutos, wautsi!! Varmasti on ekaluokkalainen tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosiaan tyytyväinen. Tämä värimaailma menee varmasti pikkumiehen matkassa vielä vuosia eteenpäin. Muutoinkin tyyli päivittyi nyt hieman "isomman pojan" huoneeksi. Vaikkakaan äidin mielestä hän nyt niin iso vielä olekaan ;)

   Poista
 9. Täällä aivan uunituore bloggaaja löysi tiensä monen mutkan jälkeen tänne ja hyvä niin :) Hieno huone!
  Jään lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja tervetuloa joukkoon mukaan! Kävinkin jo tutustumassa uutukaiseesi ;)

   Poista
 10. Kyllä kelpaa! :) Oot kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö? :) Pikkaisen (PALJON) pitää kiittää myös miesväkeä, joka teki uskomattoman hienoa työtä, ja ennenkaikkea jaksoi kuskailla näitä mööpeleitä edestakaisin! :D

   Poista
 11. Todella upea muutos kokonaisuudessaan, nuo kaapinovet ovat niiiin tylikkäät. Voin vain kuvitella miten upealta näyttävät alakerrasta. Sinulla on taito hyppysissä.
  Aurinkoista maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään noista kaapinovista itsekin hurjan paljon. Ja asukki itse on myös haltioissaan - saahan nyt luvalla piirtää seinille :D

   Yleisilmeelle teki tosiaan paljon, kun enää ei taustalle kummittele värikäs kirsikka. Aurinkoa sinunkin päivääsi!

   Poista
 12. Upea muutos on kyllä! :) Huoneen asukas on varmasti mielissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi! Täällä tosiaan asukki oli todella tyytyväinen itsekin lopputulokseen :)

   Poista
 13. WAU, tosi hyvältä näyttää! Kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä oma silmä tosin kaipaa näitä yksityiskohtia lisää. Kunhan saa aikaieksi vähän tuunailla. Lastenhuoneessa nämä mielenkiintoiset pienet kiintopisteet kun ovat juuri omiaan. :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Itsekin olen tähän tyytyväinen. Vaikka vielä moni asia on pohdinnassa, niin yleisilme on todella paljon rauhallisempi kuin aiempi. Kiitos paljon kommentistasi. Näitä on niin ihanaa ja motivoivaa lukea. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets