Top Message

www.oblik.fi

PERSOONAA JA TUNNELMAA SISUSTUKSEEN TAPETEILLA

Kaupallinen yhteistyö: CELLO

Nykyään kotien pintoja koristaa useammin maali kuin tapetti. Tähän on toki montakin syytä ja ajattomuus, sekä skandinaavisen minimalistinen tyylin tavoittelu ei ole niistä vähäisin. Yksi syy on kuitenkin myös se, että maalaus koetaan helpoksi - kun taas tapetointi todella vaikeaksi hommaksi toteuttaa itse. Erityisesti silloin kun kyseessä on kohdistettava tapetti, niin moni nostaa kädet pystyyn jo alkuunsa. Jos kuulut tähän porukkaan, niin suosittelen katsomaan esimerkiksi nämä seikkaperäiset ja helpot ohjeet K-Raudan sivuilta (sisältää video-tutoriaalin). Myös pohjatöihin löytyy selkeät ohjeet täältä. Uskon, että muutat mielesi ja saatat jopa innostua kokeilemaan tapetointia!

Meillä täällä uudessa kodissa on seinillä sekä maalipintoja, struktuurimaisia tasoitettuja seiniä, mutta myös tapetoituja huoneita. Ensimmäinen homma remontissa oli muuten lukuisten vanhojen tapettien poisto ja se sujuikin itseasiassa ennakoitua sujuvammin. Hankimme tapetinpoistoon tarkoitetun höyryirroittimen Skanssin K-Raudasta ja voin vannoa, että se oli paras seitsenkymppinen, jonka remontin pohjatöihin käytimme koko talossa! Kyselitte tästä tosi paljon instagramin stooreissa vuodenvaihteessa, kun työstimme yläkerran seiniä sen kanssa, joten tuossa tosiaan vielä linkki laitteeseen, jota me käytimme. Alkuopettelun jälkeen käyttö oli sujuvaa ja mikä parasta, myös nopeaa. Aikataulumme oli jälkikäteen ajateltuna jopa sairaalloisen tiukka, ja ihmettelen edelleen, miten ehdimme uudistaa niin monen huoneen pinnat ennen muuttoa lähes loppuun asti (muuta elämää siinä sivussa ei juuri ollutkaan :D).
Mutta sitten siihen parhaimpaan osioon, tapettien valitsemiseen. Meillä kodin värimaailma on kauttaaltaan vaalea ja pehmeä. Harmaan, hiekan ja valkoisen eri sävyjä löytyy lähes jokaisesta huoneesta. Näiden ympärille on helppo lähteä luomaan persoonallisuutta kuosien ja tapettien avulla. Aloitan ideoinnin ja etsinnän itse aina ensin inspiraatiokuvien parista, josta pääsen rajaamaan omia ajatuksia ja toiveita tilan tunnelmasta. Tämän jälkeen haluan päästä tunnustelemaan tapetin pintaa omin käsin liikkeeseen. K-Raudalla on kattava valikoima erilaisia tapetteja myymälöissään, joten jos et tiedä mistä aloittaa - aloita hurauttamalla lähimpään myymälään. Apua saat varmasti sekä tapetin valintaan, mutta myös työskentelyvälineiden hankintaan. Ensihätään näet suuren osan tapettivalikoimasta myös tottakai verkosta, josta voit toki myös tapetit suoraan tilatakin.

Ei liene jäänyt selväksi, että olen umpirakastunut Boråstapeterin mallistojen kuoseihin ja värimaailmaan. Näitä olen valinnut monille asiakkaille ja tottakai myös omaan kotiinkin. Boråsin tapetit on laadukkaita ja niitä on mielestäni helppo työstää. Erityisen ilahtunut olen uusimmasta Graceful Stories -mallistosta, jossa on viehättävä maanläheinen värimaailma. Luonnon innoittamassa mallistossa on jokseenkin aasialaisia vaikutteita ja muodot ovat pehmeitä. Ah, tästä mallistosta voisin valita mitä vain! Kävin hiplaamassa uuden malliston kansiota Skanssin K-Raudassa jo heti sen ilmestyttyä… En voinut malttaa millään! 

Nämä tapetit valikoitui alakerran makuuhuoneisiin

Aikuisten makuuhuone: Boråstapeter Soft Feelings, Subtle 4633. Mudan sävyinen rauhoittava väritys ja hento kuviointi on täydellinen match. Kauempaa katsottuna kuvio ei ole erottuva, mutta lähempää tarkasteltuna kuitenkin juuri sopivan tyylikäs ja rento. Tunnelma on pienen kuvioinnin ansiosta huomattavasti pelkkää sileää maalattua pintaa mielenkiintoisempi. Tämä on yksi luottokuoseistani, jossa kaikki kolme valittavana olevaa väriä on muuten todella kauniita. Plussaa huokeasta 39€ rullahinnasta!
Makuuhuoneen tapetin kuvio on hillityn minimalistinen, mutta 
kuitenkin paljon pehmeämpi tunnelmaltaan kuin pelkkä maalipinta. 


Työhuoneen tapetti: Boråstapeter Graceful Stories, Ginkgo 7265. Vaalea murrettu vihreä pohja ja akvarellimainen piirrosjälki on kaunis yhdistelmä raikkautta, lempeyttä ja vahvaa luonnetta. Vaikka kuvio on suuri, tekee ohut viivamainen kuvio yleisilmeestä keveän. Työhuoneen tapetit saadaan laitettua vasta kevään aikana paikoilleen, vielä olisi hieman muita hommia prioriteettilistalla ennen sitä. Tätä odotan niin kovasti!

Vierashuoneen tapetti: Fleur Harrisin Woodlands Charcoal. Tämä Jimmy Cricketin kautta tilattu eläinkuosi on meidän alahuoneen villi kortti. Rohkea ja persoonallinen kuosi oli rakkautta ensisilmäyksellä! Koska tapetti on todella voimakas sekä kuvioinniltaan, että värimaailmaltaan, tapetointiin vierashuoneessa vain yksi seinä. Muut huoneet tapetoitiin kauttaaltaan. Vierashuoneen tapettivalinta on ehkä aika poikkeuksellinen, mutta samalla ajattelen, että miksi ihmeessä vierashuoneen pitäisi olla vain aikuisia varten (jos lapsiakin vierailee) ja toiseksi, miksi se pitäisi olla neutraali tai klassinen? En keksinyt yhtään syytä, joten repäisimme ja teimme tällaisen valinnan.

Tuumasta toimeen

Kun sitten olet valinnut sen ihastuttavimman tapetin, on aika katsastaa varastoon, mitä työskentelyvälineitä tapetointiin on olemassa valmiina. Mikäli tapetoit ensimmäistä kertaa, tässäpä tiivistetysti listaus, mitä kaikkea tarvitsee hankkia ja olla olemassa, kun ryhdyt tapetointihommiin.

 1. Helpoimmalla pääset ostaessasi välinepakkauksen, jossa on lähes kaikki, mitä tarvitset. Näppärä all-in-one-tapetointisetti löytyy esimerkiksi PROF:ilta, eli K-Raudan omalta in-house merkiltä. PROF tapetointisetti sisältää tärkeimmät tapetointivälineet: tapetointilastan, ison katkoteräveitsen, 10 varaterää, 70 mm siveltimen sekä varrellisen liimatelan. Koko pakkauksen hinta on 24,95€. 
 2. Leikkausalustan (paksumpi pahvi käy), vatupassin ja kynän.
 3. Tapetointiliiman tai -liisterin. Me käytimme CELLO MULTIPRO tapettiliimaa. Yhdellä 10 litran astialla tapetoi mukavasti jopa pari huonetta. Liimaa myydään myös pienemmissä pakkauksissa. 10l pakkaus on hinnaltaan 32,95€.
 4. Varaa myös muutama puhdas rätti ja vatiin vettä välineiden puhdistusta varten. 
 5. Tikkaat tai keittiöjakkara.

Tapetointi ei oikeasti ole mitenkään vaikeaa ja yhden tehosteseinän tapetoi kahdestaan aloittelijakin muutamassa tunnissa (+pohjatyöt). Jos jonkun vinkin voisin omasta kokemuksesta tapetteihin liittyen sanoa on se tämä: älä pelkää kyllästymistä! Valitse juuri se tapetti, joka sykähdyttää itseäsi. Ja vaikka sitten kyllästyisitkin - mistään loppuelämän kumppanista ei tapetin kanssa puhuta. Kun pohjatyöt on tehty huolella, on tapetin vaihtaminen lopulta sitten aikanaan tosi pieni vaiva. 

Mitäs tykkäätte meidän tapettivalinnoista tähän asti? Luulenpa muuten, että tämä ei jää vielä tähän, vaan lisää tapetteja ja kuoseja on tulossa kun hetken ehditään seiniä ympärillämme katsomaan :).

Iloisia kevätpäiviä toivotteleepi,
Jutta

ps. Kuten huomaatte, blogi on nykyisin kovin hiljainen. Olen lähes pääsääntöisesti kertonut kuulumisia ja jakanut ideoita instagramin puolella (@juttakarihtala) ja siellä onkin tosi paljon jo uuden kodin kuviakin. Jatkossa tallennan blogiin vain esimerkiksi DIY-juttuja ja jotain muita remppaan liittyviä ohjeita, joita on vaikeaa saada mahtumaan kuvatekstiin instan puolelle ja jotka olisi kiva säästää myös jatkossa nähtäville. Pääkanava on siis jatkossa tuo instagram ja tämä saitti pysyy ohjeiden ja vinkkien lukupaikkana <3

 1. Toi työhuoneen tapetti on ihana! Odotan innolla, että näen lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Väri ja kuvio oli molemmat ihan täydellisiä :) En meinaa itsekään malttaa, että saadaan se laitettua seinälle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets