SÄVÄYTTÄVÄ VIHREÄ


Jossakin 2015 vuoden syksypuolella mieleen alkoi hiipimään murretut vihreän eri sävyt ja päätimmekin tuolloin maalata keittiön taustaseinän harmaaseen taittavalla vihreällä (N494). Silloin hieman jännitin sitä, miten suhtaudun siihen suurempana pintana. Mutta onni oli matkassa mukana: tuo värivalinta oli sellainen, joka osui kerralla nappiin ja jännitykseni osoittautui täysin turhaksi. Mistäkö sen tietää? En ole ensinäkään kyllästynyt siihen vielä kertaakaan. Lisäksi se herättää minussa joka viikko uudelleen ihastumisen. Sen eteen on pysähdyttävä yhä uudelleen ja uuudelleen ja se toimii täydellisenä taustana vaihtuville esineille avohyllyllä. Tämä on ollut samaan aikaan myös yksi kysytyimmistä värikoodeista meillä kotona. 

Näinollen olen tullut siihen lopputulokseen, että vihreä on helppo väri suurillakin pinnoilla, ja nyt puhun erityisesti näistä murretuista vihreän eri sävyistä. Sen kanssa on helppo yhdistää valkoista, puun sävyjä, mustaa ja harmaata. Monen muunkin värin kanssa se toimii, mutta olen kokenut vihreän olevan meille se "tehoste ja värin tuoja" keittiössä, jolloin muu sävymaailma on pysynyt suhteellisen rauhallisena ja seesteisenä. Metalleista messinki ja myöskin nousussa oleva kromi toimii vihreän parina täydellisesti.

Vaikka tätä sävyä niin valtavasti rakastankin, haluan jotakin pientä uudistusta tulevaan kotiin (toki saman sävyn käyttökin kyllä kutkuttelee mielessä). Nykyinen Nefriitti nimen saanut sävy on minusta aika lailla eukalyptuksen vihreä. Luultavasti seuraava vihreä sävy on taasen enemmän metsään ja havupuihin taittava. Tarkemman sävykoodin paljastan vielä myöhemmin, kun saan ensin pienen koemaalauksen tehtyä. Keittiön seinää sillä ei kuitenkaan tulla maalaamaan, vaan vihreä sykähdyttää tulevan kodin makuuhuonetta. En malttaisi odottaa!

Millainen suhtautuminen sinulla on vihreän eri sävyihin suurilla pinnoilla?
Jutta

Lue myös nämä:
Moodboard: Uuden kodin keittiö
Moodboard: Uuden kodin olohuone

9 kommenttia

 1. Kuten tiiät, niin vihreää löytyy monestakin huoneesta.

  VastaaPoista
 2. Vihreä on mahtava väri, tykkään sekä suurina, että pieninä pintoina <3

  VastaaPoista
 3. Olen paljon ihastellut, mutta en ole uskaltanut itse vielä tarttua vihreään sutiin. Ystäväni käytti eteisessä dramaattisen tummaa petroolin vihreää. Se yllätti, säväytti ja ihastutti.

  VastaaPoista
 4. Maanläheiset ja murrettu vihreät on mieleeni.Meillä on aika pitkälti valkoiset seinät, paitsi kolmea tehoste seinää lukuunottamatta....jotka hyvinki neutraaleja. Vihreä seinä isona pintana yees, onhan se värinä rauhottava ja varmsti hyvin käy just makkariinki. Ihailen kyllä toisten värikkäitä seiniä ja kivaa värien leikittelyä, mutta itse pysyn aika nautraalissa väreissä ja tekstiileihin laitan sitten enemmälti niitä värejä :)

  VastaaPoista
 5. Vihreä on vuosien varrella osoittautunut mielenkiintoiseksi väriksi.

  - Kun rinnalla on esmes sininen ja on kysynyt porukoilta kumman esineen haluaa, on vastaus useinmiten sininen. Elämän erilaisissa tilanteissa olen ollut onnekas, kun on ollut jakotilanteita "kuka haluaa" -tyyppisesti. Olen aina saanut poimia kaikki keltaiset, vihreät ja oranssit - lempivärini.

  Oma huonekin oli joskus lapsena zähäkkä vihreä. Äiti koitti maalikaupassa vielä varmistella "Oletko nyt aivan varma?". Ja olinhan minä - kirkas vihreä seiniin sudittiin :D Nykyisin vihreästä ovat nousseet esiin hienostuneet vivahteet, jolloin vihreä saa yhä enemmän kannatusta kaikkien mielissä.

  Oikean sävyn valitseminen on taitolaji. Pienestä palasta suureen seinään on osattava nähdä, miten väri muuttuu. Suuret liputukset kaikille kauniille vihreän asteille. Ehkä en enää saakaan jaossa kaikkia vihreitä ilman muuta...

  VastaaPoista
 6. Bongasin tuon värin täältä joskus keväällä ja ihastuin niin että sudin makkarin seinät melkein saman tien nefriitin värisiksi. Väri on aivan mahtava, sekä rauhallinen että ilmeikäs ja tunnelma vielä muuttuu valoisuuden mukaan. Ihan nappivalinta siis, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 7. Murrettu vihreä on ihana! Ja tuo teidän seinä on aivan mainio, olenkin miettinyt tässä jonkin seinän maalaamista, tuossapa yksi hyvä vaihtoehto mietintään. Kiitokset! Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 8. Meillä oli edellisessä kodissa kuusenvihreä seinä olkkarissa ja tykkäsin siitä kovasti (näkyy mm. täällä http://rivitalovuodelta1962.blogspot.fi/2015/06/more-lilacs.html). Vihreä ei varsinaisesti kuulu lempparisävyihini, mutta tuonne 50-luvun asuntoon se passasi hyvin. Uudessa kodissa vihreää on vain viherkasveissa, mutta niistäkin tulee jo kivaa raikastusta.

  VastaaPoista
 9. Oi voi, minulle tuli oitis mieleen nefriitistä munuaistulehdus, mutta se tarkoittaakin paria eri asiaa. :D Sävynä ehdottomasti viehättävä ;)

  VastaaPoista

KIITOS KUN LUIT JA ILAHDUTAT KOMMENTILLASI <3

© oblik.
Maira Gall