Top Message

www.oblik.fi

VINKIT TALVISEEN OLOHUONEESEEN

Marraskuun alku on virallisesti merkki lähestyvästä joulusta. Tämä joulu tulee olemaan ensimmäinen tässä kodissa. Viime jouluna matkustimme Afrikkaan ja samaan aikaan pakkasimme muuttolaatikoita edellisessä kodissa. Meni niin sanotusti melko lailla ohi koko joulunodotus... Ehkä siksi tänä vuonna odotankin tätä aikaa entistä enemmän ja sormet syyhyää kotona talvitunnelman luomisen suhteen! 

On muuten hassua, muten ihan parilla pienellä jutulla tulee koko tilaan aivan eri tunnelma. Perheen miesten mielestä mennään vähän rajamailla sen kanssa, ollaanko liian jouluisessa fiiliksessä jo nyt... Minusta taas nämä tekstiilit ja muut ovat vain kauniin talvisia. Epäilen, etten pysty laittamaan marraskuun aikana yhtään jouluaiheista juttua enää esille niin, etteikö siitä tulisi vähän kuittia.

Samalla kun itse laitoin olohuonetta joulu talvikuntoon, ajattelin koota myös teille muutaman vinkin, miten helposti olohuoneeseen saa talvisempaa ilmettä!

Näin onnistut:

  • Lisää tekstiilien määrää (useampi tyyny, pieni talja, vilttejä, mitä vain pehmeää!)
  • Vaihda matto suurempaan (meidän matto on vanha, ja tilaan aavistuksen liian suuri, mutta talven tullen vaihdoin sen päittäin jotta sain olohuoneeseen pehmeämmän fiiliksen)
  • Kiinnitä huomiota tyynynpäällisten materiaaliin, mitä pehmeämpi, sen parempi! 
  • Nosta jokin tunnelmavalo esille (kynttelikkö, kuusenvalot, ikkunatähti...)
  • Nauti ja juo paljon lämmintä juomaa - mieluiten glögiä!



Jotenkin nyt tuntuu, että olohuone on parhaimmillaan. En muista koska olisin ollut jotenkin näin seesteisen tyytyväinen tähän tilaan. Ehkä se vain vaati vähän enemmän pehmeyttä. Ja pikkuhiljaa alan lämpenemään myös tuolle seinän sävylle. Sopivan tunnelmallinen ja lempeä kokonaisuus.

Miten sinä luot talvitunnelman kotiin? Jaathan vinkkisi myös muille! :)
Jutta

  1. Niin tunnelmallista ja kotoista <3. Täällä on mennyt jo monen monta purkkia glögiä. Nyt nautitaan nämä pari kuukautta, menee marraskuun harmaat ilmatkin joutuisasti huomaamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Glögi on parasta. Mä voisin juoda sitä ihan janooni pitkin talven :D

      Poista
  2. Ihanan talvista, just täydellistä <3 Itse laitan myös valosarjan (joy-kynttelikön) aika aikaisin. Taidanpa kaivaa sen esille nyt viikonloppuna. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valot tuo kivasti tunnelmaa tähän pimeään aikaan. Onneksi nyt on jo vähän luntakin, joka tosin ilmeisesti ei kovin kauaa enää kestä... :/

      Poista
  3. On kyllä aivan upean tunnelmallinen olohuone, tykkään kovasti! Meillä joulutunnelma tulee siitä, että pikkuhiljaa lisätään tunnelmavalojen määrää ja poltetaan kynttilöitä. Olen vähän huono vaihtamaan kausittain tekstiilejä, mutta nuo kuvan tyynynpäälliset ovat tosi kivan näköisiä.

    Kivaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon :) Kuulostaa just hyvältä tavalta lisätä joulutunnelmaa pikkuhiljaa. Mä olen myös ennen ollut huono vaihtamaan, mutta nyt tuntui pitkästä aikaa kivalta olohuoneeseen se tehdä. Muut huoneet on pynytkin aika lailla sellaisenaan... :)

      Poista
  4. Kaunista! Minusta ei näytä mitenkään liian jouluiselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ehkä kohta jo voi alkaa laittamaan lisääkin ;)

      Poista
  5. Tunnelmalliselta näyttää. Mistä on tuo kukkakuvioinen tyynynpäällinen?

    VastaaPoista
  6. Ei ollenkaan liian jouluista, vaan juurikin pehmeän kutsuvaa. Vaihdoin itsekin pehmeämmän maton, ripottelin lyhtyjä ja kynttilöitä ja toin sohvalle pehmeitä tyynyjä. Sitten nautin ihanasta ja kodikkaasta tunnelmasta. Ja juu, keitin sitä glögiä myös, kuten eilen instassa uhkailin... ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa parhaalta!!! Mä rakastan tätä odotusta ja pimeitä iltoja tunnelmavaloissa. Oi, kestäisipä tämä aika tosi tosi pitkään <3

      Poista
  7. Ihanan raikasta...joku kiva pehmoinen raanukin tuolla vähän vilahtaa, kuvia lisää siltäkin puolelta siis, kiitos. :) Mä vielä vähän jarruttelen joulutunnelman kanssa, vaikka miksipä ei jo voisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se on isoäidin antama vanha raanu tosiaan. Voisinkin kuvailla ensi viikolle vähän lisää sieltäkin päin :)

      Poista
  8. Ihanan tunnelmallista!Eikä lainkaan liian jouluista :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan tunnelmallista. Minäkin olen virittänyt jouluisia tunnelmavaloja jo esille - niistä tulee ihana fiilis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jouluvaloja voisi pitää kyllä ihan lokakuusta maaliskuulle saakka <3

      Poista
  10. Muutama kynttelikkö ja tähti. Ei siihen muuta tarvita. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  11. Jestas miten metka tuo pöytä! :)

    Minä aina tähän aikaan vuodesta polttelen kynttilöitä oikein urakalla. Niissä on vain "sitä jotain"... terassillekin laittelen melkein joka ilta kynttilät lyhtyihin, vaikkei terassin kautta näin talviaikaan juuri muuten kuljetakaan. On vain niin kiva kun ne lyhdyt siellä loistaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan tosi kiva! Kyseessä on BEdesignin prtotyyppi, jonka olen onnistunut meille hankkimaan :). Terassille pitäisi meilläkin kehitellä jotkut kivat valot, pitääkin vähän tutkia mahdollisuuksia ja ideoita :)

      Poista
  12. Kylläpä vain onkin kaunista ja ihanan näköistä! Tykkään lukea tällaisia juttuja, joista välittyy kodikas tunnelma ja hyvä ja rentoutunut fiilis. Teillä on tosi kivannäköinen olkkari, kyllä tuolla kelpaisi siemailla lasi jos toinenkin gögiä :)

    www.pellavaajapastellia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla <3. Glögi maistuu kyllä täällä hyvältä (ja tietty muutenkin :)). Olen vähän sellainen pimeän ajan nautiskelija, joten ilo kuulla, että se rento fiilis myös välittyy <3

      Poista
  13. Kivalta näyttää :). Juuri samoilla ideoilla täälläkin mennään - jo yhden pehmeän ja pörröisen tyynyn lisääminen sohvalle, muutama kynttilä, ja maljakkoon kerätyt männynoksat tekevät talvisen tunnelman. Glögi on vielä korkkaamatta, mutta ensi viikonloppuna aion viettää oikein kotoiluviikonloppua, joten eiköhän se glögikin tule silloin korkattua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan loistavan kuuloista! Pitäisikin hakea pari männynoksaa lisää tuon yhden kaveriksi :) Ja kynttilät toimii aina! :)

      Poista
  14. Niiin kauniin näköistä <3 ! Sai oman sisustus intoilun päälle ja samalla sata ideaa miten sisustaa ensimminen oma koti :)

    http://erillainenelamani.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei, iloa oman kodin sisustamiseen! Se on ihan parasta kun saa inspiksen ja laittaa just niinkuin itse tykkää <3

      Poista

 

Newsletter

Widgets