Top Message

www.oblik.fi

JOULUTUNNELMIA



Tänä jouluna kotimme oli kovin vähäeleinen. Vietimme aaton äitini luona, joulupäivänä lounaan tarjosi isäni ja tapaninpäivän oleskelimme Pekan lapsuudenkodissa. Pyhiä ei siis juuri kotona oleiltu, joten koimme parhaaksi jättää suuremmat koristelut ja ruokavalmistelut tekemättä. Aattoaamuna riemu oli ylimmillään, kun juniori herättyään huomasikin paketin pienen kuusen alla. Tonttu oli ollut ystävällinen ja tuonut yhden lahjan jo yöllä. Tämä oli minusta mukava tapa, jota aiomme varmasti jatkaa tulevinakin vuosina. Perinteisesti meillä kaikki lahjat kun ovat tulleet vasta illalla.  Riisipuuron jälkeen lähdimmekin metsälenkille ja laitoimme saunan lämpiämään. Vanha puukirkko kutsui meitä kolmeksi, josta sitten ajoimme äitini luokse. Pukkia ei tänä vuonna käynyt, mutta lahjat oli kuitenkin löytäneet perille. 

Äitini oli laittanut parastaan tunnelman luomiseksi. Toimimme tänäkin vuonna ruokien suhteen "kaikki tekee jotakin" periaatteella. Me toimme viinin ja jouluisen juustokakun (minä valitsin viinin, Pekka leipoi kakun :D). Ruokailun jälkeen nappulan odotus palkittiin ja päästiinkin lahjojen kimppuun. Voi tuota riemua - kun lähestulkoon jokainen toive oli toteutunut. Miten pukki tiesikään?

Me saimme myös ihania lahjoja - paras näistä kuitenkin oli juniorin aamulla antama pannunalunen, jonka oli puutöissä minulle tehnyt. Aivan äärettömän suloinen <3. Lisäksi pääsemme viettämään kahdenkeskistä aikaa kylpylään, saimme uutta lukemista, lämpimät hanskat ja villasukat, elokuvalippuja ja paljon suklaata. Viime päivät onkin mennyt sitten kirjoja selatessa suklaavuoren keskellä.

Tänään tuli pieni ahdistus jo joulusta. Lieneekö syynä se, että aloitin tänä vuonna jo kovin aikaisin joulujuttujen tekemisen. Siivouspäivän kunniaksi heitin jo kuusenkin mäelle ja siivosin suurimmat joulukoristeet kaappiin.  Ah mikä tunne! Kohta saa uusi vuosi tulla ja aloitetaan puhtaalta pöydältä. 

Joulusta teki mukavan se, että ehdimme käymään jokapaikassa ilman suurta kiirettä, saimme nukkua pitkät yöunet ja erityisesti se, että lumipeite ehti tuomaan tunnelman juuri sopivasti ennen aattoa. 

Toivottavasti sinun joulusi oli yhtä kiireetön ja leppoisa kuin meidän. Tästä on hyvä jatkaa vielä muutamat päivät ennen vuodenvaihteen juhlia <3

Jutta

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Taas niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Mutta aikansa kutakin, tosiaan. Minä taidan silti pitää näitä vähiä joulukoristeita vielä loppiaiseen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos <3. Aikansa kutakin - ja eteenpäin mennään. Tuntuu kyllä toisinaan,että itse joulun odotus on vielä parempaa kuin se itse päivä. Ja nyt taas voi odottaa jo seuraavaa etappia - kevättä! Uuden vuoden jälkeen siihen on lupa. ;)

      Poista
  3. Rakkautta tuo kuva missä on taloja järven rannassa. Se on vaan niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koti <3. Harvoin on kameraa mukana kun ollaan metsässä, mutta tällä kertaa otin sen onneksi ja nappasin tehdasalueesta kuvan vähän toisesta näkökulmasta mitä aiemmin. Tykkään siitä itsekin kovasti :)

      Poista
  4. Valloittavia kuvia! Mukavia välipäiviä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina :). Välipäivät meni pikkuisen harmillisesti vesivahingon merkeissä, mutta ehkä se siitä. Pikkuhiljaa....

      Poista
  5. Leppoisa joulu täälläkin <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta <3. Taidetaan elää jo seuraavaa ;) Mutta oikein ihanaa viikonvaihdetta myöskin sinne sinulle!!!

      Poista
  6. Olipas tunnelmallisia kuvia! Mä myös mietin tänään helpottuneena, että onneksi ei tullut liikaa kuorrutetuksi kotia jouluhommeleilla. Nyt tekis mieli napsia vähätkin pois ja suunnata ajatukset kohti ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään odotuksen saa mielestäni julistaa alkaneeksi heti joulun jälkeen. Tätä pimeyttä ei jaksa hullukaan ;)

      Poista
  7. Kuulostaa tosiaan juuri sille mille pitääkin. Meillä myös tonttu tuo yöllä kuusen alle paketin pienille, illan odotuskin sujui jouhevammin uuden lautapelin parissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontun tuoma paketti oli kyllä hyvä juttu, ja se jää meille varmasti myös perinteeksi :). Meillä pieni peli tuli aamulla kalenterin vimeisestä luukusta - paketista paljastui kirja. Jotakin tekemistä tosiaan päiväksi ennen h-hetkeä :)

      Poista
  8. Ajattelinkin, että onkohan äitisi tuossa yhdessä kuvassa. Jotain yhdennäköisyyttä heti havaittavissa :)! Meilläkin tonttu tuo jo aattoa vasten yöllä paketin kuusen alle, jotta päivän odotus ja jännitys olisi jotenkin siedettävämpää. Ihania päiviä täälläkin ollut, välillä tupa täynnä ja välillä sitä omaa rauhaa. Sopivassa suhteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän hän on. Kaunis kuin mikä <3. Tuo tontun lahja on kyllä ihastuttava juttu, jota meillä varmasti myös jatketaan :). Mukavaa uutta vuotta Hanna sinulle!

      Poista
  9. Ihania kuvia. Meillä myös lapset saavat aatto aamuna yhdet lahjat tontuilta - näin jaksavat paremmin odottaa iltaan.
    Meillä oli vieraana koko perheeni ja nyyttäri periaatteella tehtiin jouluruoat. Ihanaa oli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta - jaksaa paljon paremmin odottaa. Koska se tuntuu aivan i-k-u-i-s-u-u-d-e-l-t-a se koko päivä ennen lahjojen avaamista. Mukava kuulla, että teilläkin mentiin nyyttäriperiaatteella- helpottaa kummasti kaikkien stressiä :)

      Poista
  10. Ihania tunnelmia kera upeiden kuvien <3 Meille tuo aamuinen paketti on muodostunut vuosien mittaan tärkeäksi perinteeksi. Vielä tänäkin vuonna tuo 17-vuotias halusi paketin kuusen alle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana muru, että hän tosiaan edelleen toivoi sitä. Teillä oli varmasti upea joulu, pitkästä aikaa yhteistä aikaa ja muru kotona <3

      Poista
  11. Joulunne kuulostaa tosi mukavalta ja kaunistakin on ollut!
    Kivaa vuodenvaihdeviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos! Iloista alkanutta vuotta myöskin sinne :)

      Poista
  12. Niin kaunista taas kerran! Projektinne on ollut lukulistallani melko kauan ja olen nauttinut siitä tosi paljon! Olette ahkeria nuoria ja tehty työ palkitsee ahkeruutenne! Yritin selailla vanhoja tekstejä lattiarempan osalta, mutta enpä nyt löytänyt. Eli muistanko oikein, että olette maalanneet vanhan parketin valkoiseksi? Sellainen olisi nyt itsellä ja pojankin perheessä mielessä, joten vinkkaatko siitä tietoa, jos olette sellaista tehneet! Kiitos! Oikein Hyvää Uutta Vuotta Verkarannan Poppoolle!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että meiltä on saanut nautintoa ja miellyttäviä lukuhetkiä <3. Parasta palautetta!

      Lattia on tosiaan maalattu vanha parketti. Ensin hiottiin parketin pinta rikki, jonka jälkeen betoluxilla (liuotinohenteinen) maalattiin lattia kolmeen kertaan. Telaan kannattaa panostaa, ettei siitä lähde nukkaa/muuta roskaa ja on muutoinkin kaikinpuolin sopiva tarkoitukseensa. Me kiinnitimme telaan lisäksi varren, jotta homma oli helpompaa. Reunat sitten pikkutelalla toinen teki edellä, ennen kuin seuraava tuli isomman kanssa perässä.

      Pinta kuivuu suht nopeasti, mutta huonekalujen kanssa kannattaa odottaa niin pitkään kuin mahdollista. Meillä ei ihan koko aikaa odoteltu, mitä suositus oli, mutta hyvin on pysynyt. Koirien jäljet tosin näkyvät nyt yli kahden vuoden jälkeen ja joissakin kohdissa on havaittavissa kellastumista. Tähän maalilinja neuvoi että päällimmäinen kerros voisi olla vesiohenteista betoluxia, jonka ei pitäisi kellastua samalla tapaa. Sitä voi laittaa liuotinohenteisen päälle heidän mukaansa.

      Homma ei ole vaikeaa, eikä vie paljoa aikaa - paitsi se kuivuminen... Hionta taisi olla meillä se suurin rasti, eikä tosiaan kokonaan lakkaa edes pois hiottu - käytiin pinta läpi ja pestiin. Näin saatiin parempi tarttumispinta maalille.

      Kysy vain jos mieleen tulee jotakin vielä, vastaamme parhaan muistimme mukaan :) Toivottavasti näistä oli apuja! Ja niin - suuresti tsemppiä maalauspuuhiin, lattiasta tulee varmasti hieno. Niin teillä kuin pojankin kotona :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets