Top Message

www.oblik.fi

MAAILMAN PARAS CIABATTA


En ole kummoinen leipuri ihminen. Onneksi meiltä kuitenkin löytyy innokas hiivapeukalo. Mieheni. Oli aivan pakko tulla jakamaan ohje, jonka kanssa hän on hemmotellut meitä viimeiset viikot. Uskomattoman hyvää ciabattaa tulee Myllärin ohjeilla. Eikä leipurin itsensä mielestä ole edes vaikeaa. Allekirjoittanut ei ota tähän kantaa vaan jatkaa edelleen oloaan peukalo keskellä kämmentä :D.

Miten?

7,5 dl vettä
1 pussi (1kg) Myllärin Ciabatta Leipäainesta
1/3 palaa hiivaa tai
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
4 tl suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Sekoita taikinaa yleiskoneella 10 minuutin ajan. Siirrä taikina öljyttyyn astiaan ja anna levätä peitettynä n. 1 tunti. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja paloittele taikinasta 5 leipää ja muotoile ne hellävaraisesti. Anna leipien kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Paista 230-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Lopputuloksena on syntynyt suussasulavia leipiä, joita voisi herkutella päivästä toiseen. Ja kuinka edullista leivän leipominen onkaan - yhdestä jauhopussista saat 5 leipää!

Ei siis muuta kuin herkullista torstaipäivää,
Jutta

  1. Mulla onkin ciabatta vielä kokonaan testaamatta, täytyykin joskus kokeilla. Kiitos vinkistä! Meillä herkuteltiin eilen tuoreilla sämpylöillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testailla. Ihan parasta! Sämpylät tosin myös herkkulistan kärkipäässä ;)

      Poista
  2. Aah, kuulostaa ja näyttää jokseenkin täydelliseltä. Kunhan mun detox loppuu niin aion kyllä palkita iseni palalla jotakin herkullista leipää.

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan kokeillut tehdä Ciabattaa itse...Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa (sanoo epäleipuri, mutta näin kertoi myös tuo leipomisesta innostuva mieheni). Oleppa hyvä, toivottavasti onnistuu :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets