Top Message

www.oblik.fi

LONTOO - MIKÄ IHANA MATKA!

Viimeistä virallista lomapäivää viedään ja takana on joukko mukavia kokemuksia. Päällimmäisenä tottakai Lontoon matka. Kaupunki ei ollut minulle entuudestaan tuttu, joten paljon oli nähtävää ja koettavaa. Lyhyt reissu jätti paljon vielä katsottavaa jäljellekin, joten tuonne kaupunkiin on varmasti palattava vielä joskus uudelleen. Matka tehtiin ihastuttavan nuoren neidon kanssa, joka siirtyy ensi syksynä ylä-asteelle. Näinollen reissu oli kaikinpuolin rentouttava ja rauhallinen. Näinpä samalla ihanaa ystävääni, joka muutti Englantiin kevättalvella. Kameraan on tallentunut kasa kuvia, joista tässä muutamia. Shoppailupäivänä ei juuri kameraa esille kaivettu, joten kuvat lähinnä nähtävyyspäivältämme napattuja. 
Lensimme matkalle Norwegianilla ja onnistuimme alkuvuoden lentoalesta nappaamaan lennot erittäin edullisesti (vajaa 90EUR meno-paluu). Ystäväni suosituksesta valitsimme majoituspaikaksi IBIS STYLE -ketjun hotellin. Eniten harmittaa, että siirsin hotellin kuvien ottamista koko ajan eteenpäin ja kotimatkalla muistin, etten napannut ainoatakaan otosta hotellistamme. Kokonaisuudessaan hotelli oli todella siisti ja sijainti oikein passeli nähtävyyksien kannalta (Financial Timesin pääkonttorin vieressä, matkaa London Bridgelle n.200m). Maanalaisella matkustimme shoppailupäivänä, vaikka kävelymatka sinnekin olisi varmasti ollut, jos vain sadetta ei olisi tullut niin paljoa. Muutoinkin toki ajattelimme säästää itseämme ja jalkojamme rankkaan ostosmaratoniin ;).
Ilmat suosivat meitä loistavasti, sillä päivänä, jolloin kävelimme ulkosalla ja ihastelimme kaupunkia - oli sää aurinkoinen ja kohtalaisen lämmin. Tuuli oli välillä hyisevän kylmä ja välillä taas tuntui että aurinko paahtoi selkää tulikuumasti. Seuraavina päivinä ei sateilta vältytty, mutta onneksi kaupoissa pystyi hyvin kiertelemään - sateellakin ;).

Matkalaukku sai reissun aikana pikkaisen täytettä ja kahviloissa istuttiin useamman kerran nauttimassa kermavaahtokaakaoista ja cappucinoista. Ai että, miksei ikinä täällä kotona vain pysähtele kahville kiireettömästi ja katsele ympäröivää kaupunkia sekä ihmisiä? Taidan ottaa tästä itse ainakin kopin!
Matka oli kaikenkaikkiaan todella onnistunut! Mieheni kysyi ihmeissään kotona minulta; "Siis että 11 tuntia päivässä shoppailemassa, vain naiset pystyvät tuohon". Hän on varmasti oikeassa! :D Reissussa ihana, kotona kuitenkin paras, joten ihanaa on olla taas rakkaimpien seurassa.

Tämän päivän olen nautiskellut kampaajalla (kyllä - uskalsin pätkäistä hiuksia ja nyt minulla on upea kesäpolkka!) ja huoltanut autoa. Eli siis soittanut huoltoliikkeisiin ja vienyt sen sinne. Nyt vielä leipomispuuhiin nappulan kanssa. Iltisohjaajat saivat tänään kesämuistamisiksi juniorin itsetekemiä sämpylöitä ja opettajat huomenissa pätkis-muffini-coocies-leivonnaisia reseptin kera.

Jos oikein rohkeaksi heittäydyn, saatan viikonloppuna kuvailla uutta hiuslookkia ja heittää sen tänne blogin puolellekin. Katsotaan kuinka käy ;).

Toivottavasti sinunkin viikkosi on ollut iloinen ja jatkuu pikkuisen aurinkoisemmissa säissä yli viikonlopun.

Lomaterveisin,
Jutta

  1. Ihanaa että teille on Briteissä osunut kohdalle myös aurinkoa..se maa kun ei ole siitä auringonpaisteesta tunnettu:) Itse olen -08 onnistunut saamaan niitä ryanairin sentin lentoja (+verot), jolloin pääsimme porukalla matkustamaan lontooseen edestakaisin 20 eurolla / hlö. Se ei voi olla lentoyhtiölle enää kannattavaa toimintaa, mutta sopi hyvin opiskelijabudjetille, varsinkin kun vielä yövyimme ystävän luona. Lontoossa pitäisi kyllä taas päästä käymään, notting hillkin on vielä näkemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin noin. Olimme varautuneet siihen, että Lontoossa sataa koko reissumme ajan. Ajattelimme vain, että on positiivinen yllätys jos näin ei olekaan :)

      No hitsit, te osuitte oikeaan aikaan lentoja ostamaan. Hämärästi muistan nuo sentin lennot - miksei enää ole sellaisia kampanjoita? ;)

      Notting Hill jäi myös itsellä näkemättä, joten jotakin riittää myös ensi kertaan :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta matkalta :))! <3

    VastaaPoista
  3. Jaa 11 tuntia päivässä shoppailua ?? No huhhuh. Nyt täytyy kyllä sanoa, että ei onnistuis meikäläiseltä (enää). Eli kyllä ne on vaan nuoret naiset, jotka siihen pystyy :D.

    Kiva kaupunki ja näppärät yhteydet paikasta toiseen. Ja jotenkin sellainen "pikkukaupunkimainen" tunnelma, vaikka onkin kaukana siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ehkä se on ikäkysymyskin, mutta luulen sen myös jollakin tavalla olevan persoonakysymys. :)

      Oli kyllä todella kaunis kaupunki, ja jotenkin ihanaa kun tuntui että yhteen kaupunkiin mahtui useita eri tunnelmia ja erilaisia paikkoja. Onhan tuonne päästävä kyllä uudelleen!

      Poista
  4. Ihanaa! Rakastan Englantia ja suunnitelmissa on matka Lontooseen, mutta vasta neljän vuoden päästä kun täytän pyöreitä vuosia. Pakoreissu synttärihulinoista. Cambridgessa kävin muutama vuosi sitten ja sen jälkeen en ole Englantiin päässytkään ja kaipaus on välillä kova. Ihana maa, love it! <3

    VastaaPoista
  5. Sinulla onkin sitten ihan huikea juttu odotettavana :). Kyllä matkustaminen on ihanaa, ja jotenkin viime vuosina tuntuu että kaupunkikohteet ovat alkaneet vetämään itseäni enemmän puoleensa kuin puhtaasti rantalomat. Vaikka nekin tosin aivan ihastuttavia ovatkin. :)

    Synttärihulinoita kannattaakin lähteä karkuun, saa itseltään oikein luvan nauttia nimenomaan ilman niitä hulinoita ympärillä!

    VastaaPoista
  6. Hauskaa, ollaan taidettu olla tuolla samaan aikaan. Oma postaukseni odottaa vielä kirjoittamisaikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma tosiaan! Toivottavasti sinunkin reissusi oli onnistunut :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets