Top Message

www.oblik.fi

SATEEN JÄLKEEN // PARVEKE

Juuri kun saatiin parveke kuntoon ja puolet ikkunoista pestyä, tuli sade. Se kasteli juuri öljytyn lattian, antoi virtaa narsisseille ja teki ilmasta happirikkaan. Tämä kesän toinen olohuone on nyt valmiina odottelemaan aurinkoisia päiviä. Toivottavasti niitä tulee taas pian. 

DIY-badenbaden on viime kesänä viimeistelty, kuormalavoista rakenneltu auringonpalvomispaikka. Lavoihin on tehty mittojen mukaan mukiteline ja selkänoja ruostumattomasta teräksestä. House Doctorin Betoniruukku muutti meille perjantaina, ja edelleen kädet muistuttaa siitä kuinka painava se olikaan. Auts! Mutta sisukas nainen halusi kantaa sen heti kotiin (kaupasta autoon, autosta hissiin, hissistä eteiseen ja eteisestä partsille). Mutta oli se kaiken sen kantamisen väärti :). Matto on tämänpäivän löytö Prismasta, vähän vajaat 14 euroa. Tykkään! Lyhty saatu lahjaksi isältäni. Nyt se olisi sitten somisteita vaille valmista! Niitä ei vielä uskalla pihalle kantaa ;)

Jutta
ps. kuvissa vilahtaa vanha valkoinen metallitarjotin, jonka äkkiseltään tuunasin parvekkeelle sopivaksi. Ihan en ollut tyytyväinen työnjälkeen, joten katsotaan mihin ja millaisena tarjotin päätyy. 

  1. Vau, upean näköistä ja mielettömän kivoja ja raikkaita kuvia! Kyllä kelpaa tuolla kesäpäivistä nauttia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpaa kyllä varmasti, tulisipa jo kesä ja lämmin :)

      Poista
  2. Ihana tuo ruukku ja tosi kivan näköinen partsi teillä kaiken kaikkiaan! Pihahommissa löytää omituisia(kin) lihaksia. Sulla hauikset kipeinä ja mulla niskalihakset kipeinä omenapuun leikkaamisesta ;) Ei heti uskoisi syy-seuraussuhdetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä upea! Sopivan massiivinen ja yksinkertainen. Ihan meidän tyylinen :)

      Ja niin allekirjoitan tuon pihahommat ja lihakset. Samaan kategoriaan menee kaikenlainen kotona puuhaaminen/remontoiminen. :D

      Poista
  3. Onpa kivan näköistä. Ruukku on aivan ihana.

    VastaaPoista
  4. Näyttää niin kutsuvalta tuo parveke! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä onkin, vaikkakin tällä hetkellä vähän vilpoinen ja märkä ;). Mutta kyllä se kesä sieltä pian tulee, ainakin jos kovasti toivoo :)

      Poista
  5. Kauniita kuvia! Sateen jälkeen ilma tuoksuu niin hyvälle - raikkaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade teki kyllä hyvää, meillä ainakin aikamoisesti täällä pölyä ilmassa, joten ilma puhdistui huimasti ja tuoksuu tosiaan raikkaalle :)

      Poista
  6. Mä rakastan tuota teidän miljöötä. <3

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis vaha tuossa lattiassa. Mitä tuotetta käytitte? Tekisi mieli vahata omakin mustaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan Tikkurilan valtti kaluste- ja terassiöljyä. Mustan väristä tosin. Viime vuodesta kyllä tiedän, että koska mitään suojaa tuolle lattialle ei ole (kattoa/lasitusta tvs) niin haalistuu pikkuhiljaa kesän aikana jonkinverran kun aurinko porottaa meillä tähän partsille aamusta iltaan. Mutta viimeksi meillä taisi kyllä olla harmaata, en mene enää vannomaan :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Haha. Jännä haalistumisilmiö. Kiitos vinkistä! Tänään taas kun katselin läikikästä terassiamme, alkoi todella ajatus kyteä isolla liekillä.

      Poista
  8. Ihania kuvia! Niissä on kiva fiilis kesäsateen kastelemasta partsista! Odotan innolla kuvia lava-löhöpisteestä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viikonloppuna oli kyllä todella kesäinen fiilis, liekö syynä sitten lämmin lauantai, sade vai jotain muuta. Mene ja tiedä :)

      Kuormalavat ovat olleet meillä jo viime kesänäkin, parveke tägin alta löytyy lisää kuvia niistä. Tosin pehmusteita pitäisi varmaan tälle vuodelle vähän uusia, ei toiminut oikein nuo viimevuonna alelaarista ostetut, vähän oli liian pienet... Katsotaan joutuuko tässä ihan ompelupuuhiin niiden kanssa :D

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! :) Ihana mieli kun jotakin on jo vähän kuin valmistakin kesää odotellessa :)

      Poista
  10. Tosta tulee jotenkin aina niin hyvä mieli, kun sadevesi jää helmeilemään öljytyn puun pinnalle, eikä imeydy kuivuneen ja halkeilleen puuparan sisään :). Tulee tunne, ettei oo menny työ hukkaan.

    Kannatti punnertaa ruukku parvekkeelle. Se on kaunis. Simppeli, mutta koristeellinen samalla kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta! Iso muutos pienellä vaivalla ja ihan kuin puu heräisi uudelleen eloon. :)

      Tuo ruukku jäi kummittelemaan mieleeni kun ensimmäisellä kerralla jätin sen kauppaan. Meni viikko ja palasin hakemaan sen, minusta se oli ihan meidän näköinen. Sopivan simppeli siis ;)

      Poista
  11. Upean näköinen! Kaipaan kyllä parveketta, tässä nykyisessä ei sellaista ole ja viimeksi 7 vuotta sitten pääsin parveketta laittamaan. Snif!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parveke on kyllä ihana. Korvaa sopivasti puuttuvan pihan. Meistä molemmat on asuneet aiemmin omakotitalossa ja ehkä vähän jopa mietitytti kun kerrostaloon muutettiin. Mutta kyllä on ihanaa istahtaa partsille ja nauttia ulkoilmasta ilman äärettömän suurta työmäärää ;). Vaikka keväisin välillä tuntuukin että olisi ihan jees nyppiä vähän maata ja kaivaa sormet maahan. Toistaiseksi ollaan pärjätty ja todettu tunteen olevan kovin nopeasti katoavaakin :)

      Poista
  12. Ihana ruukku!!! ja ihana partsi teillä! :)

    VastaaPoista
  13. Kaunista. Mä viikonloppuna metsästin lavoja, mutta vielä ei onnistanut.

    Kivaa viikkoa Jutta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, toivottavasti pian onnistaa! Välillä tuntuu että niitä on jokapuolella mutta sitten taas ei missään kun tarvitsisi, tsemppiä siis etsintään :)

      Oikein mukavaa viikkoa myöskin teille!!

      Poista
  14. Teillä ollaan jo noin pitkällä kevätaskareissa, ihanaa! Jotenkin on vielä niin märkää ja aurinkokin on piilossa, etten ole saanut pihahommia kunnolla aloitettua. Takapiha kaipaisi aivan uuden lookin tänä kesänä. Asutaan vanhassa rivarissa ja ulkoseinät( vihreänsiniset punaisilla ulko-ovilla) saavat karvat pystyyn. Väriä tuskin vaihtaa voi, mutta siinäpä keksimistä sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin sanoa, että KERRANKIN :D. Meille paistaa niin kuumasti aurinko tähän sisäpihalle että melko aikaisin alkaa jo tuntumaan kovin keväiseltä. Viime vuonna oikein harmitti kun kaikki hommat jäi viimetippaan. Nyt niskasta kiinni vain, ja kyllä kannatti. Tuli niin voittajafiilis, että voi jummi!

      Olet varmaan oikeassa, omaa pätkää tuskin antavat maalata sopivammalla värillä ;) Mutta kaikkea muuta sitten voikin tehdä fiiliksen saamiseksi (kalusteet, istutukset, somisteet yms), joten varmasti löydät loistavia ratkaisuja :) Tsemppiä!

      Poista
  15. Niin keväistä. Musta lattia on hieno! Meille tulee samanlainen - purkit odottavat jo valmiina tuolla askartelutilassa. Saisiko tästä intoa alkaa vahata, 60 neliötä olisi työsarkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, sitten ei muuta kuin öljyämishommiin ;). Kyllä se siitä nopeasti menee, kunhan vain saa aikaiseksi aloittaa ja tehdä pohjatyöt/valmistelut :). Ainakin itsestäni tuntuu että tilan tyhjentäminen ja siivous on ne pahimmat jutut meille ;)

      Poista

 

Newsletter

Widgets