Top Message

www.oblik.fi

MAJA JA MUITA HASSUTUKSIA LASTENHUONEESSA // DIY

Lastenhuoneen remppa aloitettiin spontaanisti uudenvuoden aattona. Muutoskohteen työläimmät vaiheet saatiinkin valmiiksi jo tammikuun puolivälissä ja nappula pääsi takaisin huoneeseensa parin viikon evakon jälkeen. Monia ideoita on kuitenkin ollut tuonne huoneeseen takataskussa jo pidemmän aikaa, ja nyt viimein niistä pari saatiin valmiiksi. Liekö syynä kevät vai mikä, kun tekee mieli puuhastella ja viedä aloitettuja tee-se-itse-projekteja loppuun?

Myös Indiedays viettää DIY -kuukautta, joka taas tarkoittaa sitä että Projekti Verkarannan lisäksi 17 kekseliästä bloggaajaa on valittu mukaan esittelemään omat DIY -ideansa niin sisustuksen kuin muodinkin parissa. Tässä kohtaa jo varoitan ääneen; DIY-teemasivuilla käyminen aiheuttaa valtavaa inspiroitumista ja sormet syyhyää uusien projektien pariin ainakin allekirjoittaneella välittömästi, vaikka edellinen muste on vasta hädintuskin kuivunut. 

Mitä sitten tehtiin? No se kauan odotettu "maja". Kauan sitä on odottanut niin äiti kuin lapsikin, mutta jostakin syystä sopivaa hetkeä viimeistelyyn ei ole tuntunut löytyvän. Vaikka nyt jälkikäteen ajateltuna - tämä vei hädin tuskin päivän verran aikaa (kun mukaan otetaan kangasvärin kuivumisaika). Itse tekemistä tästä riitti muutamaksi tunniksi; kankaan paino, värin kiinnittäminen (silitys), ompelu ja ripustus. Launataina täällä jo julkaisinkin vinkin siitä, mitä tuleman pitää. "Majan" tekemiseen tarvittiin siis kankaan lisäksi tekstiilitussi (viivojen vetämistä varten), mustaa kangasväriä, perunoita ja perus ompelutarvikkeet.

Maja itsessään rakennettiin vaatekaappien tilalle huoneen takaosaan MDF -levyistä ja pattingista. Kokonaisuudessaan rempan eri vaiheita voi käydä lukemassa Lastenhuone tägin alta. 

Kuviossa on häikäilemättä käytetty inspiraationa Ferm Livingin Half Moon -kuosia. Tästä kuosista kun teki silloin niin kovasti mieli tapettia, mutta sen hallitsevuus mietitytti. Päädyimme seinien maalaamiseen ja Half Moon -kuvioinnin tuomiseen kankaan myötä. Koska lapsemme huoneessa (=parvella) ei ole ovia, oli tämän verhon saaminen sängyn eteen todella iso juttu kahdeksanvuotiaalle. Nyt saa sitten rauhassa siellä kavereiden kanssa hihitellä ja mennä piiloon futiskortteja vaihtelemaan. ;)
Lisäksi seinälle saatiin jotakin, jonka saatatte muistaa jo viime syksyltä? Nimittäin säilyketölkeistä tehty "seinäteline" legoille! Kaikki legothan tuolla ei missään nimessä ole, mutta muutamia valikoituja Ninja -hahmoja roikkuu nyt koristeena kaapin kätköjen sijaan seinällä. Koska mustaa taustaa vasten tölkit ei näyttänyt kovin kummoisilta, päätin luonnostella tölkkien ympärille liidun kanssa puhekuplan. Ajattelin tosin ensialkuun tussia, mutta jostakin syystä mieheni päätti ehdottaa liitua tussin sijaan. Syynä kuulema mahdollinen pikainen kyllästyminen. Mistä lie sellaisenkin keksinyt? :D Mutta jälkikäteen ajateltuna, liitu on mainio! Kokeilin jo, ja sen sai helposti pyyhittyä seinästä ilman, että siihen jäi minkäänlaista jälkeä.
Kuvista muuten näkyy samalla mihin päädyimme lapsen liinavaatteiden osalta. Kaksi settiä tuli hankittua, joista toinen tämä Marimekon keltaiset kivet. Tykkään ihan superpaljon! Huone koki kertaheitolla verhon kanssa aikamoisen muutoksen, sillä tausta vaaleni huomattavan paljon. Taulu, joka on ripustettu majan sisään, on poikien itsensä valitsema. Vielä puuttuu kartonkikehykset ympäriltä. Mutta se ei taida muuttaa sitä tosiasiaa, että mieluummin olisin ottanut jonkun ihan muun kuin NHL pelaajien kollaasin metrin kokoisena seinään :D. Mutta huomauttaessani asiasta, naputti tokaluokkalainen huoneessa olevaa muistisääntöä; Mun huone, mun säännöt! Onneksi verhon saa myös vedettyä taustaseinän eteen ;)).

Kannattaa muuten ehdottomasti käydä tutustumassa jo aiemmin varoitettuun teemasivuun, sillä inspiroitumisen lisäksi voit osallistua tuolla DIY-aiheiseen kilpailuun lähettämällä idean ja kuvan omasta tee-se-itse-ideastasi. Indiedays palkitsee kekseliäimmän DIY-idean 30.3. mennessä lähetettyjen vastausten keskuudesta ja lisäksi arpoo vielä toisen palkinnon kaikkien ideansa lähettäneiden kesken. Palkintona sekä parhaalle idealle, että arvonnan voittajalle on luvassa 400 euron arvoinen lahjakortti kultaseppämestari Tarkkaselle. Nyt siis kannattaa ehdottomasti käydä antamassa julki omat vinkit ja ideat! 


Aurinkoisin terveisin,
Jutta

  1. Pojan huone on niiiin upea! Tykkään kovasti! Ihania yksityiskohtia huone täynnä♥ Tuo maja verhoineen on superonnistunut! Ihanaihana huone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Viivi kauniista sanoistasi! Mä olen tällainen yksityiskohtien suuri ystävä ja sen kyllä huomaa. Välillä tuntuu, että niitä on jopa vähän liikaakin. Verho on kyllä nappi! Livenä vielä enemmän tykkään kuin kuvissa :)

      Poista
  2. Aijaijai, niin magee ja kyllä poitsun kelpaa :))!!

    VastaaPoista
  3. On kyllä komee maja ja huone! Tuo perunapainattaminen alkaa poltella täälläkin, en varmaan uskalla kurkata tuonne diy-vinkkitaivaaseen.. on jo niin paljon projekteja työnalla ;)

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Tuo on kyllä vaarallinen vinkkitaivas. ;) Siellä oli ihania tyynynpäällisiä samaisella tekniikalla painettuna. Sopivasti jäi meille tuota väriä vielä puoli pullollista, joten taidan napata siitäkin idean itselleni ;))

      Poista
  4. Huoneesta tuli tosi kiva. Meille muutti tytön huoneeseen puoliparvi viime viikolla ja tänään pitäisi ommella sen alle verhot. Majat on lastenhuoneessa pop. Itse muuten vetäisin liitutaulutarraa sängyn alle, joten samoilla teemoilla mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin kovasti. Ja asukas samoin :) Majat on kyllä superkivoja, myös lasten itsensä mielestä, ja sehän se tärkeintä onkin :)

      Täällä huoneessa ei liitutaulupintaa ole lainkaan, ihan vedettiin maalatun lasikuitutapetin päälle, mutta hyvin näyttää toimivan perusmaaliinkin tuo liitu :D. Ja kyllä vain - liitutauluteema on edelleen pop.

      Poista
  5. Upea huone ja maja on niin siisti. Kyllä tuolla kelpaa oleskella. Pitääkin käydä tutustumassa DIY-jutut. Mukavaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä! Ja heti tuli kaverit kylään, sinne ne verhojen taakse sujahti piiloon omia juttujaan touhuamaan :). Suosittelen käymään, mutta tosiaan varoitan, huikea määrä kivoja ideoita. Oikein kivaa päivää myös sinne sinulle :)

      Poista
  6. Ihana Maja! Varmasti jokaisen lapsen unelma :)
    Ja huone kaikenkaikkiaan niin kekseliäästi laitettu! Oikein kutsuu leikkimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tosiaan olla jokaisen lapsen haave. :) Aika paljon karsittiin leluja ja tavaroita pois kun huonetta rempattiin. Silti sitä tavaraa tuntuu edelleen riittävän. Onneksi lastenhuoneessa ne saa olla leikkisästi esillä, ei tarvitse piilotella kaappien pohjalle :)

      Poista
  7. Ihan mahtava; kyllä kelpaa pojan tuolla leikkiä ja nukkua! Ja sinä Jutta, olet mainio ideoimaan mukavia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpaa kyllä ja itsekin on nappula siihen kovin tyytyväinen :)

      Isosti kiitoksia kauniista sanoistasi, lämmitti mieltä. Itse on vähän huono itseään arvioimaan kekseliäisyydessä mutta näyttää näitä pieniä yksityiskohtia meillä melko paljon löytyvän ;)

      Poista
  8. Maja on makee ja koko huone on superhieno. Tykkään tosi paljon tuosta tyylistä. Vitsit kun mun on pitänyt kokeilla tuota kankaanpainantaa ja nyt ehkä innostun tosissaan kun säkin on saat saanut noin hienon verhon aikaiseksi. Nyt on ylistystä, mutta kun tykkään ja inspiroiduin :) Meillä on pojalla maja vähän tuunatun Ikean sängyn alla. Majat on niin poikien mieleen. http://niittykulma.blogspot.fi/2013/09/mustavalkoinen-muutos.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin heti kurkkimassa. Ihan superhieno huone teillä! Jäi oikein tuo paloauton punainen mietityttämään, se näytti niin hitsin hyvälle, että teki mieli itsekin kokeilla sitä johonkin......

      Kankaanpainanta ei ole vaikee, siitä vain kokeilemaan :).

      Poista
  9. Hieno maja! Raikas ja tunnelmallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltaiset vuodevaatteet oli kyllä hyvä valinta muuten niin värittömään huoneeseen! Meillä kun ei päiväpeittoja tunneta niin sillä on iso merkitys millaiset lakanat kulloinkin paikoillaan on :)

      Poista
    2. Niin siis piti laittaa että mielestäni noilla lakanoilla huoneeseen saatiin iso annos raikkautta :)

      Poista
  10. Vautsi, upea maja! Ja tosi kivan näköinen on tuo säilyketölkeistä tehty seinäteline :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään siitä myös itse. Sain ne valmiiksi jo aikaa sitten, mutta ne ei koskaan ehtinyt seinälle saakka ennen remonttia. Sitten ne vähän kuin jäi vain koristeeksi pöydälle. Nyt samalla päätin, että laitetaan nekin loppuun ja paikoilleen. Ne on kyllä ihastuttavat myös seinällä :)

      Poista
  11. Mahtava maja ja tuo säilytyspurkkisysteemi myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä ollut taaskaan isoista jutuista kiinni. Pari pikkujuttua vain paikoilleen, niin johan ilme muuttui :)

      Poista
  12. Vau! Huikea maja ja tuo koko huone on ihan mielettömän kiva! Poika on varmasti saanut unelmien huoneen. <3 Kyllä tuolla kelpaisi itsekin asustella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoinkin hänelle juuri, että maja on niin kiva, että äitikin taitaa sinne muuttaa. Ei ollut kuulema oikein hyvä idea ;). Hän on saanut itse paljon mukana huoneen suunnittelussa ja pääsipä jopa painamaan pari riviä "half moonia". Ai että miten ylpeä olikaan tuotoksistaan! Ja niin olen minä tietysti myös hänen puolestaan :)

      Poista
  13. Niin upea huone!!! Ihan unelma lapsenhuone kaikkinensa!! Vau! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kyllä tosiaan itsekin asustella tuolla ilomielin :) Ja niin iloitsee nappulakin tästä täydestä sydämestä :)

      Poista
  14. Ai että näyttää upealta!! Hieno loppusilaus tuo DIY-verho, olenkin tätä jo odotellut :). Akuuttiin puolikuu-kuumeeseen sain itsekin vähän helpotusta, kun löysin kivoja puolipallon muotoisia sisustustarroja Metsolasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Eli muitakin odottajia löytyi kuin allekirjoittanut ja huoneen asukki itse :)

      Verho toi huoneeseen kyllä enemmän valoisuutta tummien seinien vastapainoksi. Itse mietin jossakin vaiheessa sellaisten tarrojen leikkaamista DCfixistä, mutta täydellistä jos niitä löytyy valmiinakin jostakin :)

      Poista
  15. Hienosti sopii toi 50-lukunen senkki/lipasto mustaa seinää vasten. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ensimmäinen asia, jonka toivoin huoneeseen tulevan :) Ennen lipasto oli täällä alakerrassa, mutta upeasti sopii kyllä minunkin mielestäni tuonne ylös. Ehkä jopa paremmin kuin alakertaan!

      Poista
  16. Voi miten kivan näköistä ja mahtavia DIY-ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä huone taitaa olla kyllä se, jossa eniten näitä pieniä DIY-ideoita on viljelty. Oikein aloin miettimään mitä kaikkea sieltä itsetehtynä löytyykään... Ja löytyyhän niitä; sänky, verhot, legoteline, musta avohyllykö on tuunattu vanha Lundia, tuoli samoin tuunattu kirppislöytö, pöytä ja taulut samoin. Joten oikeastaan pitäisikin kai miettiä mitä kaikkea huoneeseen on tuollaisenaan hankittu/tuotu. Niitä ei juuri maton ja senkin lisäksi olekaan :D

      Lastenhuoneessa on ilo leikitellä :)

      Poista
    2. * ilo leikitellä esineillä ja ideoilla piti sanomani.

      Poista
  17. Wau mikä ideakeidas koko huone! :) Ihana!

    VastaaPoista
  18. ihana huone, en muuttaisi mitään, kyllä kelpaa asustella :)

    VastaaPoista
  19. Niin ihana maja! Tuolla perunan painamisella on meillekin suunnitellut monta juttua! Kivaa puuhaa ja puolikuut ovat niin ihania!

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets